Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3341 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17163 posts

Posted 17 November 2020 - 12:16 PM

Zanima me za koliko se je in se se bo povecala poraba oz prodaja oz izdaja antidepresivov v tem obdobju.
Pa kako je s stevilom samomorov in hospitalizacijami zaradi poskusa samomora.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3342 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 17 November 2020 - 12:53 PM

Ravno sem gledala, odkar se je začel Zoom pouk, ima otrok ob delovnikih ravno pol korakov manj narejenih na dnevni ravni kot na “normalne” dni, ko gre v šolo itd.. Groza. :bruh:
Se pozna na njegovem in posledično tudi mojem počutju.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3343 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17701 posts

Posted 17 November 2020 - 09:31 PM

Zanima me za koliko se je in se se bo povecala poraba oz prodaja oz izdaja antidepresivov v tem obdobju.
Pa kako je s stevilom samomorov in hospitalizacijami zaradi poskusa samomora.

https://val202.rtvsl...i-mikrofon-235/
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3344 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17163 posts

Posted 17 November 2020 - 09:47 PM

Super. Blazno vzpodbudni podatki. Pa antidepresivi so zasvojljivi. A so vsi, Matilda?
Meni je rekel zdravnik, ko mi je napisal Helexe, da po 3 tednih se telo navadi. Da naj vzamem samo v res skrajnih situacijah...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3345 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17481 posts

Posted 17 November 2020 - 09:56 PM

Helex je hudo zasvojljiv. Najbrz so zasvojljivi glede na vrsto, ne pa vsi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3346 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17701 posts

Posted 17 November 2020 - 10:01 PM

Helex ni AD, ampak anksiolitik. Ti so zasvojljivi.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3347 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86629 posts

Posted 17 November 2020 - 10:01 PM

A niso to pomirjevala?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3348 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12090 posts

Posted 17 November 2020 - 10:08 PM

Jaz ga imam za na avion in je zakon. Pa tudi včasih sem ga vzela, ko sem bila čist adijo v stresu in se nisem mogla umirit, ko se mi je celo telo treslo... Je pa potem tako fino, da bi se rad kar skoz tako počutil, zato je nevarno. Jaz nisem bila nikoli zadeta al pa karkoli, vedno je trezna glava, samo umiriš se. 

• 0

#3349 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 17 November 2020 - 11:14 PM

https://val202.rtvsl...i-mikrofon-235/

“Dober”, ampak res zaskrbljujoč prispevek.
  • 0

#3350 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86629 posts

Posted 18 November 2020 - 05:58 AM

Tiste, ki ste imele korono, a ste skos jemale kaj proti bolecinam (v misicah, glavobol)? To so take trgajoce bolecine, sploh ko nekaj casa lezim, da ne morem spat in se ni zdi da sem pol slabse samo zaradi neprespanosti, odkar sem zbolela (to, da me v leze najbolj drazi na kaselj, tudi nic ne pomaga). Visoke vrednosti magnezija ne pomagajo, protibolecinskih pa tudi ne morem skos goltat. Za glavobol mi itak ne pomaga nic, boli me neprestano ze od sobote zvecer.
  • 0

― V. Van Gogh

#3351 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17125 posts

Posted 18 November 2020 - 06:51 AM

Mogoče vzameš kaka Apaurin ipd, če imaš. To sem jaz dobila enkrat ko so bile mišice tako zategnjene in boleče, ker jih sprosti. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3352 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 18 November 2020 - 07:24 AM

Jina, ibuprofen baje odsvetujejo, lahko pa vzameš paracetamol. 4g v 24h je max doza. Torej najbolje po 2 paracetamola vsakih 6h.

Drugače pa povečaj vitamin D (nekje smo imele objavljene tabele (če ne celo v tej temi)) pa upam, da te kmalu spusti iz primeža.

• 0

#3353 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17163 posts

Posted 18 November 2020 - 07:34 AM

Matilda, to pa nisem vedela. Kaj pa ADji, tudi niso vsi zasvojljivi? Kateri pa je najbolj predpisan ad?

Helex je tako kot je rekla Frida. Meni se zdi kot droga ampak ne da si zadet, vse ti jasno samo sproscen si brez kaksnih slabih stranskih kot jih ima alkohol in podobno.

Vzela sem mogoce tri od decembra, oziroma 6x ker sem vsakic pol tablete. Ampak ko je bilo res hudo, ko sem imela hud napad tesnobe.
Zdaj od avgusta nic in upam da tako ostane.
Je pa res da ko ga vzames si v 20 minutah tak, kot bi si vedno zelel biti. Na fertik sproscen, z obcutkom da noben problem na svetu ni dosti velik, da bi te vrgel iz te sproscenosti. Nevarni obcutki.

Jina, ce imas kake mocnejse d vitamine bi jaz orto doze vzela. Ne vem, 10,20.000 na dan.
  • 0

#3354 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12090 posts

Posted 18 November 2020 - 07:41 AM

Jina, od prijateljice sestra je imela 10 dni bolecine po telesu in glavobol in je vseh 10 dni jedla paracetamol, ker drugace ni mogla zdrzat.
Drzim pesti za vse.
  • 0

#3355 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 18 November 2020 - 07:41 AM

sem našla

image_2020-11-10_09-59-11.png

• 0

#3356 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86629 posts

Posted 18 November 2020 - 09:16 AM

Hvala vam! D3 zdaj jemljem 5000 na dan, prej sem na dva dni.
  • 0

― V. Van Gogh

#3357 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 18 November 2020 - 09:58 AM

Jina, a si tudi ti zbolela.. :/ Naj bo kmalu bolje! :*
  • 0

#3358 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26046 posts

Posted 18 November 2020 - 09:58 AM

Definitivno vzami paracetamol po potrebi, do 4x po 2 na dan. Za kak teden ali dva ni panike, to sem jaz po porodu jemala, ker drugo ni bilo zdruzljivo z dojenjem. Pa poskusi si podlozit vzglavje postelje (lahko z blazinami ali pa s čim pod jogijem, po želji. Pa vlažilec zraka, če ga imaš.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3359 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17163 posts

Posted 18 November 2020 - 10:02 AM

Jaz nikoli ne jemljem enega lekadola in v primeru bolezni in slabega pocutja vedno 2 na 6 ur, tudi vec dni ce je treba.
Ce ga rabim za karkoli nikoli ne vzamem enega. Eden je za otroke...vedno 2. Tudi v primeru glavobola.
  • 0

#3360 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 18 November 2020 - 10:11 AM

Definitivno vzami paracetamol po potrebi, do 4x po 2 na dan. Za kak teden ali dva ni panike, to sem jaz po porodu jemala, ker drugo ni bilo zdruzljivo z dojenjem

To so te pa malo "nategnili". Združljiv z dojenjem je tudi ibuprofen in celo ketonal...

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users