Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3341 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 05 May 2011 - 07:13 PM

Meni je seks brez kondomov ali z totalna razlika.
Za začetek, ker brez lahko seksava precej dlje in nisem jaz spodaj kot zrel paradižnik z izjavami "Mene že peče".
Pri kondomih se mi hitro vse začne ribat in osuši, medtem ko brez ni težav z vlažnostjo - sploh.

tko da pač kombinirava...malo to, malo ono laugh.gif cool.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3342 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 05 May 2011 - 07:28 PM

QUOTE(Sally @ 5. 5. 2011 - 20:13) View Post

Za začetek, ker brez lahko seksava precej dlje

Pri nama pa ravno kontra, ker pač on bolj 'čuti' brez.
Z vlažnostjo pa jaz nimam nobenih problemov.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3343 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 05 May 2011 - 07:49 PM

Ja,saj moj fant isto pravi.
  • 0

#3344 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 06 May 2011 - 09:43 AM

Pozdravljene punce,
Rabila bi vašo pomoč...
Torej danes sem dobila KT YAZ-dobila sem jih zaradi aken in želela sem jih tudi zaradi tega da bi prestavila menstruacijo, ki bi jo mogla dobit ravno ko grem na dopust.
Kaj moram narediti da prestavim menstruacijo?1 julija grem na dopust na morje in tudi okoli 1 jo imam za dobit...Jaz sem mislila tako..Jih začet jemat ne zdej s to men. ampak z naslednjo...To pomeni da naslednjo men. bom dobila približno 5 junija in tako začnem z prvo tabletko...vsak dan eno to pomeni 24 in na koncu YAZ so tiste bele tabletke..Torej če jaz nočem dobit men. 1 julija ko sem spila tistih 24(ne vzemem tiste bele) iz prve škatlice in pol nadaljujem z naslednjo...Tako sem jaz razumela...Mi lahko prosim katera pomaga, ki ima te kt?Hvala za pomoč!
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#3345 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 12 May 2011 - 10:34 AM

Hjoooo kaka budala sm js! Pozabla sem vzet 2 tabletki in sm dobila menstruacijo. Vzela ju nisem v torek in sredo. Ampak pozabla sem jo vzet tudi v nedeljo, tako da sem v ponedeljek vzela 2. Nazadnje sem v petek... unsure.gif Upam da ne bo kaj narobe cry.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#3346 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 12 May 2011 - 10:43 AM

ja zaščitena glih nisi ane... drugo pa ne bi smelo bit panike
  • 0

#3347 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 13 May 2011 - 09:34 AM

jst v letu pa pol nisem pozabila niti enkrat sleep.gif

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3348 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 13 May 2011 - 09:15 PM

Koliko časa pred predvideno menstruacijo je treba začet jemat tablete za prestavitev? Mogoče bo morje padlo ravno takrat, ko naj bi jo dobila. Nisem si pa še nikoli prestavila.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3349 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27442 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 May 2011 - 09:27 PM

A misliš KT ali samo tiste za prestavitev? Slednje začneš pit nekaj dni pred predvideno menstro, kaka 2, 3.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3350 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 14 May 2011 - 11:43 AM

Jina, se ti da napisat par argumentov, zakaj si tako proti?

Jaz sem bila tudi vedno bolj antiKT, ampak v zadnjem času razmišljam o njih, ker se mi zdi bolj enostavno kot s kondomi. Sicer me kondomi ne motijo sploh, ampak me je pa strah, da bi se kaj ponesrečilo in bi zanosila. Sicer sem naročena tudi pri ginekologinji za posvet, ampak sem se prej odločila malo tole temo prebrat..
  • 0

#3351 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27442 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 May 2011 - 11:49 AM

^A vam na sistematskem v 1. letniku ni tista sestra, ki je govorila o samopregledovanju dojk, na koncu ni odpredavala svojega o tabletkah? Nam je navedla tisoč in en razlog, zakaj so kt slabe, jaz sem se skoraj začela jokat, ker sem se že videla, kako imam čez 10 let raka in ne vem kaj, pa kako je to strup, ki se ti nalaga v telesu in rabiš potem še par let, da se sčistiš, blabla itd. Pa čez pol ure sem bila pri zdravnici in jo povprašala o tem, je samo zamahnila z roko, in rekla, da so tabletke čisto nenevarne in da ko jih nehaj jemat, je telo čisto. Mhm, bi rekla. Jaz se še vedno ful bojim posledic, ne vem no, že tako bom imela revmatoidni artritis, raka res ne rabim. ph34r.gif AMPAK, če rodiš 4 otroke ali več (pri meni se bo pri 4 ustavilo, hah), je možnost, da dobiš raka veliko, veliko manjša, yay! laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3352 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 14 May 2011 - 12:20 PM

Ja, pa saj poznam negativne učinke, saj pravim, da sem bolj antiKT. biggrin.gif Za Jino me zanima, ker je ena redkih, ki jih poznam, da je v resni zvezi, pa je vseeno ostala na kondomih. Jaz se nikakor ne morem odločit, ampak se nagibam k temu, da naredim podobno. Saj vem, da so novodobne KT manj nevarne, ampak še vedno je toooliko škodljivih stvari, da se nočem igrat s temi stvarmi. Ampak po drugi strani, kaj če pride do nezgode s kondomom?! Joooj res sem v dilemi.

Zdaj sem prebrala 20 strani te teme in imam še manj rada KT. biggrin.gif
  • 0

#3353 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 14 May 2011 - 12:27 PM

Mene predvsem skrbi za kratkoročne posledice (sem taka, da me za dolgoročne stvari bolj malo briga, unlol),
torej, bojim se, da bi se zredila in dobila celulit (v zadnjem letu sem se ga končno popolnoma znebila, in si po MH poštimala metabolizem, tako da lahko pojem skoraj karkoli in kadarkoli, pa se mi ne bo poznalo),
potem zmanjšanje libida (čeprav bi jaz z malo zmanjšanim imela ravno normalnega laugh.gif ) in problemi z vlažnostjo,
pa seveda hormonska nihanja in s tem povezana tečnoba, ki je imam že tako dovolj. -)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3354 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Meni pa se zdi brezveze iskat neke argumente in jih primerjat. Pač, seznanjena si z vsemi stranskimi učinki, veš tudi, da na vse nimajo enakih učinkov. Odločiš se na koncu itak sama. Če misliš, da ti bodo kondomi zamorili spolnost in boš vsak mesec komaj čakala M in res nikoli ne boš mirna, potem si jih omisli. Če so ti kondomi ok, pa ostani na njih. Preprosto. smile.gif Logično pa je, da bo vsaka zagovarjala tisto, kar sama uporablja. Jaz ti lahko napišem 10 stvari zakaj sem ZA, Jina pa ti lahko napiše 10 stvari zakaj je proti. smile.gif

• 0
Viens, reste ici!

#3355 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

QUOTE(Freya_ @ 14. 5. 2011 - 13:20) View Post

ker je ena redkih, ki jih poznam, da je v resni zvezi, pa je vseeno ostala na kondomih.

No zdaj poznaš še mene tongue.gif

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3356 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6708 posts

Posted 14 May 2011 - 12:43 PM

Tudi jaz sem v zvezi že več kot dve leti in ne jemljem KT. Že več kot eno leto uporabljava kondome in je vse povsem ok, brez problemov. Meni nasploh tako bolj ugaja, res ne maram tablet in mi je žal, da sem jih eno leto jemala. Ampak je pa res, vsak ve zase.
  • 0

#3357 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 May 2011 - 12:49 PM

Mogoče se lahko kvalificiram sem, sem tudi v resni zvezi, sme jemala KT ampak zadnja 3 leta s fantom uporabljava kondome..
Pa tud slednje bova nehala, to škatlico še, pol bova pa pazila al neki. Ne vem še.
Možnosti da zanosiš pri kondomu je 0% no. Če ne če te že tako skrbi greš pač po jutranjo tabletko, ki je sranje...
Če bi vedela kaj vse se mora narest da res zanosiš in donosiš te ne bi skrbelo, da boš ob pravilni uporabi kondoma zanosila laugh.gif
  • 0

#3358 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 May 2011 - 12:51 PM

QUOTE(Sally @ 14. 5. 2011 - 13:49) View Post

Možnosti da zanosiš pri kondomu je 0% no.

To pa ni res! Kaj pa če poči ?

• 0
Viens, reste ici!

#3359 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 May 2011 - 12:53 PM

Greš pa po tabletko!

Al pa ne narediš nič in počakaš na posledice.

Hotla sem rečt, da obstaja back up plan ob počenem kondomu.

Sicer pa res ne vem no, če kondom pravilno natakneš.... Nama je enkrat počil, nisva izstisnila dovolj zraka pač.

Saj se strinjam s tem kar misliš rečt ana, ampak ne vem no biggrin.gif
  • 0

#3360 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 May 2011 - 12:57 PM

Saj pravim, to vsak sam pri sebi ve.
Jaz naprimer bi bla totalno nesproščena in bi vsako minuto htela pogledat, če je kondom še cel. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

• 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users