Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#3321 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 30 January 2019 - 09:18 AM

Vem, prvi razred bi naj bil kot naša mala šola v vrtcih. Drugi pa kot naš prvi.

Točno to, mi pozabljamo da smo bili pri šestih letih v t.i. mali šoli, ki niti slučajno ni izgledala tako kot zdaj prvi razred kar se tiče količine snovi, to me nihče ne bo prepričal.

Saj ostale točke so tudi meni krneki (pač ukinitev ocenjevanja, mature itd, to mora ostati) ampak sigurno bi se pa dalo narediti selekcijo snovi, kar se tiče balasta. Verjamem pa Hevei da bodo na koncu sprejeli nekaj na silo in bodo zopet učitelji na slabšem, ki bodo prisiljeni delati s tem brez pravih orodij :unsure:

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3322 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15735 posts

Posted 30 January 2019 - 01:25 PM

Kami, tudi pisane smo se naučili v prvem. Jaz rudi peticije ne mislim podpisovati, ker vse pa res ni narobe, je pa res, da se za moje pojme prehitro učijo določene stvari. Jaz bi jih dala s 7 leti v šolo, pa bi bilo dosti manj težav.

Se pa tudi popolnoma strinjam s Heveo in s Kami.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3323 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 30 January 2019 - 01:55 PM

Mi je všeč, da imate tukaj dosti skulirane in realne poglede na to, ker po fbju eni starši vse živo pišejo, kot da so res iz lune prileteli in bi najrajši otroka imeli v oblazinjenem prostoru zaprtega, da se mu ne pripeti kaj hudega. Jaz postanem utrujena že samo od branja njihovih komentarjev, bognedaj da bi se morala še soočati s takimi na kakšnih govorilnih urah. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3324 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27460 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 January 2019 - 02:08 PM

^ Točno to, včasih preletim komentarje na FB na kakšna dogajanja v družbi ipd. in je prava greznica.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3325 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6713 posts

Posted 30 January 2019 - 03:06 PM

Jaz sem se dolgočasila v prvih razredih šole, ker sem že preveč znala, da ne govorim o tem, da sem komaj čakala, da napišem nalogo :lol: :lol:
Se pa sestra pritožuje, da ima nečak preveč dela. In starši morajo podpisat, da so vadili z otrokom branje doma oz. mu pregledat vsako nalogo in dat podpis v zvezek. To mi je pa malo mimo.

Nasploh ne podpiram domačih nalog, sploh pa ne čez vikend ali za med počitnicami. V višjih razredih je tudi mene začetna vnema minila in se spomnim, da so mi bile naloge bolj nujno zlo kot pa kaj posebej koristnega. Če se množično prepisujejo med odmori, pa tako ali tako nimajo nobenega smisla.
  • 0

#3326 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 30 January 2019 - 03:23 PM

Jaz pa podpiram vsakodnevno podpisovanje. Pri nas imajo tako. Naloge je sicer za vzorec, ki jo naredi v podaljsanem bivanju. Tam mu ze uciteljica da kljukico. Jaz pa vsak dan v parih minutah pogledam zvezke, se pogovoriva o dnevu in snovi in podpisem. Pa narediva nacrt kako se bo kaj naucil, ce je kaj napovedano. Je pa 3. razred in se mi zdi prav, da imam vpogled in nadzor. Poudarjam pa, da ne delam z njim naloge in tudi ne delam naloge namesto njega. Ga pa vprasam ali pa mu pomagam, ce mu kaj ni jasno.
  • 0

#3327 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6713 posts

Posted 30 January 2019 - 03:29 PM

MA ja, potem nimaš težav z njim, je že sam dovolj priden, sposoben. Meni se zdi, da se bolj pritožujejo starši tistih, katerim ne gre ravno dobro, bi pa starši hoteli, da so tudi njihovi enako dobri oz. odlični kot vsi ostali. Ne vem, ali se motim. Nimam pojma, zakaj moj nečak ne naredi nalog v podaljšanem bivanju... Ali ne zna ali noče ali nima motivacije, moram mu malo spridigat.
  • 0

#3328 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27460 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 January 2019 - 03:33 PM

Jaz se spomnim, da smo tudi mi pred 21 leti (jezus marija in vsi angeli na nebu, ravno me je mini kap zaradi te kalkulacije) imeli princip podpisovanja za prebrane knjige.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3329 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 30 January 2019 - 03:35 PM

Tudi mi.
  • 0

#3330 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 30 January 2019 - 03:49 PM

MA ja, potem nimaš težav z njim, je že sam dovolj priden, sposoben. Meni se zdi, da se bolj pritožujejo starši tistih, katerim ne gre ravno dobro, bi pa starši hoteli, da so tudi njihovi enako dobri oz. odlični kot vsi ostali. Ne vem, ali se motim. Nimam pojma, zakaj moj nečak ne naredi nalog v podaljšanem bivanju... Ali ne zna ali noče ali nima motivacije, moram mu malo spridigat.

Priznam, da nimam tezav in tudi on nima tezav v soli. Prvi razred je bil zahteven, ker je prehod pac tezek. Ampak sem takrat zavzela stalisce, da jaz sem solo koncala, sedaj je to njegov problem. In ce naredi nalogo v soli, va casu, ki je temu namenjen, ima doma vec casa za igro. Poleg tega ima pa najmanj dvakrat na teden trening in mu ostaja za zvecer. Je hitro pogruntal sistem.
  • 0

#3331 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 30 January 2019 - 05:15 PM

Jaz se spomnim, da smo tudi mi pred 21 leti (jezus marija in vsi angeli na nebu, ravno me je mini kap zaradi te kalkulacije)

:lol:

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3332 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29721 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 30 January 2019 - 05:54 PM

Jaz sem pomoje tečna ko sam satan, ker sem zadnjič tasrednjemu vse zvezke pregledala od začetka do konca in sva za nazaj popravljala vse napake in še vsaka dva dni vadiva povedi, ker je površen in ne piše velikih začetnic in ločil.  Je pa v 2. razredu.  S tamlajšo pa vadiva R in je čisto navdušena, kar sama od sebe že ponavlja in je zelo napredovala.  Branje z njo vadim, je 1. razred in se šele črke učijo, ampak ji je ful fajn, da bere in da sem jaz nadzorni.  Zadnjič je rekla, da mora dobit podpis za branje in mi moli list, na katerem piše "podpis starša". :D  Je potem foter podpisal, itak.  Sem pa od nekdaj ful rada pomagala in pregledovala zvezke, še teti sem že pred uffff leti pomagala pregledovati zvezke/narek od njenih učencev - je učiteljica zdaj 1. triade, prej 3. razreda.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#3333 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27714 posts

Posted 31 January 2019 - 12:54 PM

je pa res, da se za moje pojme prehitro učijo določene stvari. Jaz bi jih dala s 7 leti v šolo, pa bi bilo dosti manj težav.

Podpis. M. enostavno ni zrel in tega ne moreš izsiliti. Verjamem, da nekateri znajo že preveč in se dolgočasijo, nekateri manj, ampak vseeno.
On sicer naredi vse v šoli, mora pa vaditi branje doma, ker mu menda dolgo ni šlo (ne vem, kako berejo drugi, ampak ja...), zadnjič ga je prvič učiteljica pohvalila, da se pozna napredek. Imajo bralne koledarje, po katerih naj bi vsak dan 10 minut brali in potem se starš podpiše, če je temu res bilo tako.
Pregledujem pa zvezkov dnevno ne, če česa ne razume, ponoviva, dobi še kakšno vajo (velika začetnica npr. je španska vas).

Nisem sploh ne za šolo brez obveznosti, ampak kot je Dragica napisala, prvi razred s sedmimi leti bi bil, vsaj za našega otroka, ravno v skladu z njegovim razvojem.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3334 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27714 posts

Posted 04 February 2019 - 09:58 PM

https://www.rtvslo.s...stni-sov/477591
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3335 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 13 February 2019 - 02:26 PM

Rugljevci

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3336 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17307 posts

Posted 15 February 2019 - 07:36 AM

https://www.rtvslo.s...-kulturo/479776

Tudi o vzgoji in obsedenosti s telovadbo in telesom takoj po porodu.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3337 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 15 February 2019 - 01:33 PM

Javno debatiranje nekoč in danes

• 0

Put A Kilt On It!

#3338 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 19 February 2019 - 04:11 PM

Čudežna beseda, ki bo spremenila Slovenijo

Se na žalost kar podpišem. Na Mimovrste so mi pred novim letom precej dvignili pritisk, ko smo doplačali storitev - dostava na določen dan in doplačali (sicer samo 2 eur, ampak to je bila njihova tarifa), ampak ker je bilo pred prazniki so imeli povečan obseg dela. Komunikacija je potekala nekako, da bi MI morali to pričakovat in prej naročit. In ne, da imajo ONI verjetno vsako leto isti problem in da bi začasno najeli več delavcev, ki bi naročila pravočasno oddajali.

Naročilo je zamujalo 7 dni in na koncu so nam celo "prijazno"  vrnili 2 eur.

• 0

Put A Kilt On It!

#3339 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 20 February 2019 - 12:17 PM

Ja ta članek je super, sem ga pred kratkim prebrala, tudi jaz sem dobila take odgovore s strani A1 da je bilo to za bruhat, pač v smislu tvoj problem je ne naš...

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3340 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 20 February 2019 - 12:30 PM

Ja, jaz od T2, ko namam na mobitelih ni delal internet, ker pač sistem ni podpiral blackberrya. Je rekla, da bi to midva morala vedeti. Sem ji rekla, da ko bo hipotetično prišla v muzej k meni na vodstvo bom predvidevala, da ima ona tudi doktorat iz tega področja in bo tudi vodstvo temu primerno. Je bila samo tiho.

• 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users