Easy A je ena precej dolgočasna komedija o Olive, dekletu v podobi Emme Stone, ki se svoji najboljši prijateljici zlaže, da je izgubila nedolžnost. Laž po naključju sliši tudi njuna sošolka, ki je seveda ne zadrži zase in kaj kmalu vsa šola govori samo še o tem. Olive čez noč postane priljubljena. Ko svojo skrivnost prizna prijatelju, ki je zaradi svoje spolne usmerjenosti tarča zbadljivk, jo prosi da se zlaže, da sta imela one night stand. Olive privoli, vendar svojo odločitev kaj kmalu obžaluje, ko se nanjo s podobno prošnjo obrne kup drugih zgub in ko se je zaradi tega oprime sloves šolske cipe.
Mene je ta komedija pustila precej hladno. Humor v filmu ni po mojem okusu. Pravzaprav se giblje na robu tistega, kar bi, če bi še malce pretiravali, označila za butasto.
Čeprav gre za komedijo, sem od igralcev pričakovala malce več. Emma Stone v filmu dobro zgleda, to pa je tudi vse. Patricia Clarkson in Stanley Tucci, ki se preizkusita v vlogi Olivinih staršev, ne pustita vtisa. Penn Badgley, ki igra Olivino pravo ljubezen, je kljub miniaturni vlogi še vedno Dan iz Gossip girl, Lisa Kudrow pa je tudi v vlogi šolske svetovalke še vedno Phoebe.
Skratka, Easy A mi je bil precej dolgočasen film. Čeprav je gledljiv, bi ga uvrstila med filme, ki jih pogledaš in jih takoj zatem pozabiš.
4/10