Mega hvala vsem, Anouk, Kami, Mayckica!
Sem oborožena s podatki sedaj.
Mayckica, hvala, ti pišem, če bomo v frki in ne dobimo kje drugje slike.
Posted 26 March 2019 - 11:04 AM
Mega hvala vsem, Anouk, Kami, Mayckica!
Sem oborožena s podatki sedaj.
Mayckica, hvala, ti pišem, če bomo v frki in ne dobimo kje drugje slike.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 26 March 2019 - 11:11 AM
Jaz sem slike dobila na vsakem pregledu do zdaj, razen na dveh, ko je bilo dete preveč aktivno in ni želelo pozirat.
Potrditven pregled sem imela v 9. tednu. Sem dobila fotografije, ampak na njih dete bolj spominja na disfiguriran fižolček kot na živo bitje. Staršem sva povedala konec 14. tedna, za njimi pa še ostalim.
Mislim, da v časih, ko so rojevale naše mame še ni bilo možnosti fotografij. Vem, da moja mami ni dobila nobenih fotografij ne zame, ne za brata. Tašča pa je v bistvu imela v celi nosečnosti samo 1 ultrazvok, fotografijam se je samo čudila.
Posted 26 March 2019 - 11:14 AM
Moj brat je '82 letnik in menda so ga takrat enkrat dobili na UKC; so mami poskusno gor priklapljali, ker je bila čez rok, da so malo "vadili". Vsaj ona tako razlaga.
Mi pred tem smo prišli na svet brez UZ
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 26 March 2019 - 11:17 AM
Aha, kul. Morda je naša generacija to že imela.. Gre sodelavec na teren in v UKC povprašat, smo že sodelovali s porodnišnico, upam, da bo tokrat tudi tako.
Kalypso <3 Disfiguriran fižolček
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 26 March 2019 - 11:18 AM
Posted 01 April 2019 - 01:23 PM
Posted 01 April 2019 - 09:22 PM
Posted 02 April 2019 - 07:07 AM
Gospodična je tako ubrisana na Thora, da bi želela njegov strip. Ker je v ANG, se mi zdi celo dobra ideja, da ji kupim, naj pa malo vadi branje
A se komu sanja ali to sploh še prodajajo in če, kje?
Put A Kilt On It!
Posted 02 April 2019 - 07:31 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 April 2019 - 07:58 AM
Mene pa zanima, ce so stripi, recimo Miki Miska, z isto vsebino napolnjeni po razlicnih drzavah? Me mika, da bi fantu kupila lansko/letosnjo zbirko v slovenscini, mogoce bi mu pomagalo, ce bi lahko eno verzijo z drugo primerjal. Ali pa poiskat neko bolj pametno, hitrejso metodo ucenja slovenscine
Posted 02 April 2019 - 08:17 AM
Posted 02 April 2019 - 09:39 AM
Tečaj slovenščine ni tako lahko najti. Online mogoče edino ja.
Moj fant se tudi uči pa ima neko aplikacijo, ampak ni tako dobra. Na splošno je bolj malo možnosti.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 02 April 2019 - 09:46 AM
Ja, lokalno bo res tezka tukaj, ze tako ti tecaj vzame precej casa in energije (in denarja), potem pa se logistika ... Mi je malo zal, da ga nisem pred leti uspela nahecat za kak poletni tecaj, ko sva bila v Slo. Vem, da so na obali imeli nekaj organizirano takrat. Samo to ucenje jezikov je res ena taka zoprna stvar - zraven polnega delovnika ponavadi ne gre fajn skozi, v casu dopusta bi pa zelel bit na off, tako da kaksen intenzivni tecaj tudi odpade, ostalo ima pa bolj malo haska.
Zaenkrat ima par knjig/vadnic (nekaj od PONS-a pa se par drugih) in tudi neko aplikacijo na tablici, ampak tisto je bolj za osnovno besedisce in ne vem, koliko si sploh kaj zapomni od tam (ponavadi ga itak zagrabi kak teden pred dopustom, potem ga pa po koncu dopusta spet mine).
Posted 02 April 2019 - 09:55 AM
moj učitelj angleščine se uči SLO in je ugotovil, da je zanj najbolj efektivno učenje s flash card - naredi jih sam in vadi parkrat dnevno. Na eno stran napiše v ANG, izgovori v SLO in potem preveri na drugi strani, če je izrekel pravilno. In če 10x naredi pravilno (označi na kartici), jo vzame iz kupčka 50 kartic in doda novo … in tako naprej.
Res se hitro uči. Po dobremu mesecu je napisal prvi odstavek, kjer je opisa svoj dom Sicer so bile napake, ampak se je res dalo razumet, kaj hoče povedat.
Put A Kilt On It!
Posted 02 April 2019 - 12:36 PM
Posted 02 April 2019 - 01:24 PM
Posted 06 April 2019 - 08:46 PM
Posted 06 April 2019 - 08:53 PM
Posted 06 April 2019 - 08:58 PM
Posted 06 April 2019 - 09:11 PM
0 members, 0 guests, 0 anonymous users