Rabila bi lekturo magistrske naloge, a mi priporočate koga, ki ni predrag? Res nočem dat celega premoženja zdaj za to.

vprašanja (zanima me, ...)
Posted 05 February 2019 - 06:07 PM
Posted 13 February 2019 - 11:57 AM
Zagledala sem se v potovalno torbo/kovček na kolesih v dimenzijah za ročno prtljago, ki bi me prišla cca 95 eur.
Nimam pojma, a je to normalna cena za neko kvaliteto. Sem gledala Samsonite, ki naj bi bili zelo dobri in so cene v večini kar nad 100 eur.
Kovček pa sicer rabim zelo pogosto, na mesečni ravni ga vsaj 1x fijakam sem in tja -> kako dolgo naj bi kvaliteten kovček/torba ob taki uporabi zdržal?
Skratka, zanimajo me vaše izkušnje
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 February 2019 - 12:04 PM
Jaz sem imela en kovček za ročno prtljago, mislim da od Dunlopa, pa mi je držal cca 10 let. Uporabljala ga je sestra, tedensko ko je hodila na tekmovanja, jaz za na morje, vsa potovanja, skratka je kar precej je skozi dal. Zdaj sem si kupila novega, isto od Dunlopa za 20€, upam, da mi bo tudi kar nekaj časa držal. Če kako leto manj, pa glede na ceno tudi nebo katastrofa.
[Napoleon]
Posted 13 February 2019 - 12:31 PM
Za ročno prtljago po mojih izkušnjah ni nekih gromozanskih razlik med cenejšimi in dražjimi - za razliko od večjih kovčkov, kjer opažam, da so dražji praviloma tudi kvalitetnejši. Pri majhnih pa je po mojem najbolj pomembna kvaliteta kolesc. Da so lepo gibljiva, se ne obrabijo prehitro, da se ne posedejo pod težo kovčka, itd. Je pa povsem različno od modela do modela in tudi znotraj iste firme lahko prihaja do ogromnih razlik. Sama imam s Samsonitom sicer dobre izkušnje, ampak tudi pri njihovem kovčku (v njihovem rangu nižjega cenovnega razreda) se je po 8h letih uporabe na enem od gibljivih kolesc odluščila guma, sicer je pa še kot nov.
Jaz sem zdaj naročila tega. Identičnega že imava in je res super. Se vedno kregava kdo ga bo imel, tako da bo zdaj imel vsak svojega.
Posted 13 February 2019 - 01:31 PM
Jaz sem bila vedno malo skeptična glede teh koles, ki so zunaj, da se ne bi polomile.
[Napoleon]
Posted 13 February 2019 - 03:35 PM
Pri teh majhnih kovčkih za ročno prtljago se po mojih izkušnjah super obnesejo. Lahko jih vlečeš za sabo ali jih porivaš, z njimi lažje manevriraš - to je še posebej priročno npr. na ozkih prehodih na vlakih in letalih. Pri večjih težjih kovčkih, pa po mojih izkušnjah tak tip kolesc res ni najboljši, saj so na celem kovčku najbolj izpostavljene in se temu hitreje uničijo. Vsaj če precej potuješ z letalom.
Posted 15 February 2019 - 08:28 AM
Kje v LJ bi v fizični trgovini lahko kupila čim večji črn papir (po možnosti A0 ali B0 ali kaj podobnega)?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 February 2019 - 08:45 AM
Art?
Posted 15 February 2019 - 06:18 PM
Levček v BTC, pokliči, da ti preverijo, da se ne voziš zastonj, če slučajno ne bi imeli zaloge.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 15 February 2019 - 06:26 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 February 2019 - 07:30 AM
Put A Kilt On It!
Posted 26 February 2019 - 02:13 PM
Se je komu zgodilo, da je painter's tape s sabo s stene odluscil se zaplate barve, ki je pod njim? Kaj je za narest v tem primeru, s cele stene odluscit barvo in potem ...?
Posted 26 February 2019 - 02:42 PM
če je možno, lahko samo z izravnalno maso zravnaš steno (zapolniš luknjice) in ponovno pobarvaš celo steno.
Put A Kilt On It!
Posted 26 February 2019 - 02:51 PM
Posted 26 February 2019 - 02:52 PM
Ni, ker bi rada del stene s tem trakom zamejila in znotraj traku steno prepleskala v drugi barvi Edino, ce bi pac tisti notranji del vseeno prepleskala, potem pa na mesta, kjer je bil prej ta trak, nalepila kake okrasne lesene letvice (
), da skrijem mesta, kjer se je barva odluscila.
Najbolj zabavno je pa to, da sem sem imela namen s tem trakom in njegovo tocno lokacijo na steni se malo igrat, preden bi se lotila samega pleskanja, zdaj pa sploh ne vem vec, kaj naj. Bom poskusila trak z druge strani malo pofenat, ce bo to kaj pomagalo omilit lepljenje in podtlak, ki ga ustvarim z odstranjevanjem traku s stene, ampak nekako dvomim, da bo slo kaj bolje. Ni mi jasno, a je stos v barvi, ki je spodaj pod tem trenutnim zadnjim slojem ali v cem drugem.
Posted 26 February 2019 - 02:54 PM
Posted 26 February 2019 - 03:03 PM
Posted 26 February 2019 - 03:07 PM
Ma ful nisem pricakovala problemov, spodaj pod to plastjo 9010 bele je menda samo ena plast neke druge (snezno) bele, ki so jo na stene napleskali predhodni prebivalci hise. Ne vem, kaksna barva je to spodaj, da se ta zdajsnja ni prav gor prijela, mogoce kaksna fora pralne barve? Omenili sicer niso nic.
Posted 26 February 2019 - 03:08 PM
je več vrst teh selotejpov. Slabši radi trgajo barvo, boljši/kvalitetnejši načeloma ne. Vse je pa res odvisno od spodnje barve in tudi kvalitete barv.
Put A Kilt On It!
Posted 26 February 2019 - 03:14 PM
Bah. Sem mislila, da imava zdaj koncno dober selotejp, ker so se nama eni drugi prej radi zatrgovali med uporabo. Grem po fen in sporocim, ce bo slucajno reseno.
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users