Mislim, da je tudi pri ostalih prevodih isto, da velja avtorska stran = 1500 znakov brez presledkov. Nekateri, če imaš srečo ti zaračunajo sorazmerno vrednost oz polovico avtorske strano. Kolikor razumem iz tega je najmanjk kar je 1 avt. stran, tudi če je dejanskega prevoda manj.

vprašanja (zanima me, ...)
Posted 24 January 2019 - 06:53 AM
[Napoleon]
Posted 24 January 2019 - 07:02 AM
Posted 24 January 2019 - 07:07 AM
A ti je tako napisala. Vprašanje samo kako bo besede štela. Če daš kar word coutn potem si predstavljam, da ti tudi datum ipd drobnarije vzame v račun.
[Napoleon]
Posted 24 January 2019 - 09:32 AM
Jaz sem vedno vse prevajala in pustila v enaki formi kot original. Ko smo dali kaj več prevajati pa so nam šli na roko in npr. računali polovico strani ali 3/4, če je bilo res manj kot stran besedila. Pomoje ti bo vse besede računala, ki jih je prevedla. Mene je recimo srednješolsko spričevalo stalo cca. 60 € pa je vsega skup mogoče za četrt strani besedila.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 24 January 2019 - 09:55 AM
Forma itak ostane, ja. Samo ene stvari so mi ful ocitne in se mi jih zdi brezveze prevajat. Bistven je pa itak samo tisti en stavek + vsi mogoci zigi in podpisi in vrvice, ker je ocitno pretezko za take stvari oblikovat mednarodni obrazec (kot to obstaja za npr. rojstni list).
Najbolj smesno od vsega je pa itak to, da registrirane partnerske zveze, kot jo bova tukaj sklenila, ne morem priglasit na embasadi/v Sloveniji, ker ta koncept za raznospolne pare v Slo (se) ne obstaja.
Posted 24 January 2019 - 10:04 AM
Aja, seveda se prevaja tudi "podpise" - npr. Miha Nova, notar prevedeš v Miha Novak, Notary Public, pri lastnoročnem podpisu pa napišeš /signature illegible/ in se to tudi računa. jaz sem pri prevajanju apostille morala vse prevesti pa je povsod enak - se pravi, vsi bi morali vedeti, da je pod točko 1 država pa sem morala kljub temu prevesti.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 24 January 2019 - 11:41 AM
Zakaj pa registrirano partnersko zvezo in ne raje zakonske, ali je to pri njih isto?
[Napoleon]
Posted 24 January 2019 - 02:02 PM
V praksi je skoraj enako zdaj, ja. Vcasih je bila recimo bistvena razlika, da si v reg. partnerski zvezi moral se vedno ocetovstvo posebej deklarirat - zdaj je to recimo ze vkljuceno, pa zakonsko zvezo so tudi posodobili v stilu, da tvoje premozenje ostane tvoje in ne postane avtomatsko skupno (lahko pa tudi, ce to zelis), tako da je razlika bolj kot ne simbolicna. Za neko vsoto (mislim da 60e) lahko partnersko zvezo tudi "nadgradis" v zakonsko, ce bi zelel, ker partnerska zveza ni povsod prepoznana (izven meja NL). Meni je dovolj to, da imam na Nizozemskem stvari urejene, da imava moznost obiska oz. odlocanja v primeru, da kdo od naju zboli/je v bolnici (sploh recimo jaz, ker tu uradno nimam nikogar), pa da sem komot dodana k njegovi polici zdravstvenega zavarovanja, ipd. O tem, zakaj se pa nisva odlocila za poroko, sem pa ze tolikokrat pisala, da ti bo iskalnik sigurno kaj nasel na to temo .
Tukaj si pa lahko pogledas statistike porok in sklenjenih partnerskih zvez (med istospolnimi in raznospolnimi pari) - meni so ti trendi ful fascinantni
Posted 24 January 2019 - 08:21 PM
Posted 24 January 2019 - 08:30 PM
Za turistični obisk ne rabiš vize, moraš pa prek spleta naredit pre-check (t.j. ESTA) s katerim si lahko v ZDA do 90 dni. Potem pa obstajajo še drugi tipi viz, za tiste, ki v ZDA ne potujejo kot turisti. Te pa odvisno od tipa vize dovoljujejo, da ostaneš v ZDA za poljuben čas in dovoljujejo tudi delo, študij, idr.
Posted 24 January 2019 - 08:52 PM
Posted 24 January 2019 - 09:05 PM
Jih uporabljate samo pozimi in kateri se kaj vredu obnese?

Posted 24 January 2019 - 09:14 PM
Posted 24 January 2019 - 10:51 PM
Posted 25 January 2019 - 12:43 AM
Posted 25 January 2019 - 07:13 AM
https://infotujci.si...sevstvo/poroka/
Posted 25 January 2019 - 07:30 AM
Anouk hvala za odgovor, radovedna sem im tišim nos tja kjer me nič ne briga. Čestitam, če to situaciji priteče.
[Napoleon]
Posted 25 January 2019 - 08:28 AM
Posted 25 January 2019 - 08:29 AM
Ima katera vlazilnik zraka? Fant je gledal ene za na radiatorje, ker je menda pri normalnih problematicno, da se ti okoli njega precej vlage nabere, ampak te za na radiatorje pa potem ne bi mogel uporabljati med nekurilno sezono.
Jih uporabljate samo pozimi in kateri se kaj vredu obnese?
midva sva imela takega
Imela sva ga v otroški sobi pozimi, ko sta bila kaj prehlajena ali imela zamašene nosove. Drugače ni bilo potrebe.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 25 January 2019 - 08:35 AM
Tasika, ah ne, nisi nic prevec vprasala, samo vcasih se mi zdi, da ene stvari kar naprej ponavljam kot pokvarjena lajna in grem potem ze sama sebi malo na zivce
V glavnem gre za to, da ima zakonska zveza kot institucija veliko neke ideoloske prtljage in sabo (hoces-noces) prinese veliko pricakovanj in tega, kaj se "spodobi" in koga vse se "mora" povabit in na kak nacin poteka praznovanje oz. cel dan. Midva imava namen s pricama en ponedeljek ob 8.30 skocit na obcino tisti dokument podpisat (traja 5 minut in stane 0eur), tako da imava to urejeno in potem proste roke glede datuma in logistike pri praznovanju. Gostov imava trenutno na seznamu dobrih 40, kar pomeni, da je vec kot pol druzine (tet, stricev, bratrancev in sestricen) izpadlo in da bo vse skupaj kot malo vecja vecerja/druzenje s tistimi res najblizjimi, tradicije gor ali dol. Zaenkrat imava idejo, da bi se okrog 15h/16h zbrali, potem je pa v planu finger food skozi cel vecer, torta oz. dessert bar, kaksen mednarodni kviz in druge igre (tipa balincki, pa kaksne starejse nizozemske igre tipa sjoelen), tako da se lahko ljudje med sabo tudi malo spoznajo in kaksno recejo in da ne sedijo cel vecer za isto mizo. Pac precej low-key in sprosceno bi si zelela vse skupaj, brez neke bele fluffy porocne obleke, sopka, plesisca z bandom, ki bi igral pozno v noc, raznih govorov in gostov v oblekah in kravatah. Sta mi udobje in avtenticnost tu bolj pomembna kot neki predpisani reglci Ce bi nama vse skupaj uspelo izvesti nekje avgusta/septembra, bi ziher najela kake stvari napihljive blazine in druge rekvizite za na jezero, tako se bova morala pa kaj drugega spomnit
.
+Mene osebno se vedno zbada, da je to podrocje v Slo se vedno urejeno na nacin "separate but kinda sorta not quite equal" za isto- in razlicnospolne pare. Glede na to, da smo imeli okrog referendumom v druzini precejsnji razkol in da sebe smatram nekje proti sredini straight-to-gay spektra (pa tudi, ce ne bi bila - neke take banalne razlike, ki se manifestirajo v nepravicni obravnavi ljudi, so mi sle od nekdaj v nos). Tako da tudi ne bi hotela biti v nekem ekskluzivnem klubu porocenih, dokler to pac ni realna moznost za druge. Ce bo komu to pomagalo do kaksnega spoznanja, super - ravno racunam sicer ne, ampak se mi vseeno zdi ena taka simbolicna gesta, ki bo - ce drugega ne - sprozila kaksno debato. Mi je ze mami na smucanju pojamrala, kako zdaj ne more nikomur povedat, da se bo njena hci porocila (ker se ne bom ). Bova imela pa ravno tako na papirju vse stvari urejene - vsaj na NL, kjer nameravava tudi ostat, tako da me prepoznavanje najine zveze v drugih drzavah prakticno nikakor ne omejuje.
Pa hvala! *
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users