Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36039 replies to this topic

#33141 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17339 posts

Posted 22 December 2018 - 02:11 PM

Haha jaz isto. Ce se je pokakal v gate in je bilo mehko so sle direkt v smeti :lol: recimo da je bilo to ne vem pet gat.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#33142 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28151 posts

Posted 22 December 2018 - 02:41 PM

:D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#33143 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15285 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 December 2018 - 09:35 PM

Hm, pravno/zavarovalnisko vprasanje imam. Sem v tujini, nekaj dni se me je ze loteval prehlad, danes se je stanje poslabsalo. Pred odhodom v tujini sem narocila eu kartico za osnovno zavarovanje. Nisem sklepala dopolnilnega zavarovanja za tujino.

Ce ga sklenem danes, lahko grem jutri do zdravnika in uveljavljam zavarovanje sklenjeno danes? Pise, da zacne veljati ob 00:00 na dan, ki je pisan kot zacetek sklenitve (26.12).

Imam precej neprijeten prehlad, ki se je razsiril v bolecine v celjusti in v desno uho, ki me nenormalno boli zdaj :/

Malo me grabi panika/skrbi, da bodo rekli, da sem ob sklenitvi vedela, da sem v stanju, ko ze potrebujem zdravnisko pomoc/pregled ali pa da ni zivljenjsko nujna situacija, ki so jo oni dolzni pokrit.. vzela bi ta osnovni paket S pri Vzajemni.

Mogoce do jutri izzveni, ampak ne vem.. me skrbi, no.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#33144 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32816 posts

Posted 25 December 2018 - 09:42 PM

A evropska pa ne krije pregleda in zdravljenja, če te ful boli uho in rabiš recimo antibiotike?
  • 0

#33145 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26086 posts

Posted 25 December 2018 - 10:46 PM

Pomoje za take akutne stvari ja, vsaj nam je krila antibiotike enkrat na Hrvaškem, ko smo VSI na jadrnici zboleli za nečem. Isto v Slo, ko se je fantu enkrat zatrgalo kožno znamenje, pa drugič tudi, ko je fadal urinoinfekt. Za zavarovanje v tujini pa ne vem, kako točno to gre, včasih težijo, da moraš pred odhodom v tujino sklenit (sva ugotovila eno leto prvi dan smučanja). Upam, da se ti čimbolj ugodno razreši situacija :/ :Hug:
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#33146 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28151 posts

Posted 26 December 2018 - 11:06 AM

Olivija, govorim na pamet, se pa tudi meni zdi, da sem že večkrat zasledila, da moraš skleniti pred odhodom. :/
Upam, da rešiš! :*
  • 0

#33147 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15285 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 26 December 2018 - 01:06 PM

Hvala vsem! Vceraj sem potem nek prasek dobila za popit in je pomagalo pregnat bolecino v usesu. Malo me je panika pograbila in sem mislila, da z eu kartico ne morem uveljavljat zdravljenja/obiska dezurnega zdravnika. Pocivam in macek me crklja.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#33148 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28151 posts

Posted 26 December 2018 - 02:04 PM

^_^
  • 0

#33149 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 26 December 2018 - 03:42 PM

Našla sem en stari vok, ampak me malo skrbi, ker se je naredilo malo rje na dnu voka, sicer res minimalno. Sem ga tudi sčistila z vsemi možnimi sredstvi, ampak seveda je še vedno malo rje tam.

Katera ve ali je priprava hrane v takem voku potem škodljiva? 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#33150 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24864 posts

Posted 04 January 2019 - 07:48 PM

Ali kdo pozna to napravo za predvajsnje glasbe/prostorocno telefoniranje v avtu: https://www.malenkos...&product_id=103 ?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#33151 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27625 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 January 2019 - 01:09 AM

A katera zlaga oblacila po metodi Marie Kondo?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#33152 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26086 posts

Posted 05 January 2019 - 04:19 AM

Nope, ta njen sistem se mi pa res ne dopade. Poleg tega imava midva v omari obesalnike in police ne pa predalov, tako da že po defaultu odpade. Se mi kupcki lepo zloženih stvari po kategorijah (pa vsake toliko se po barvah :D) super obnesejo in ne bi menjala za predale (edino pri otrocih mogoče, ker imajo miniaturne stvari in imaš drugače hitro kaos na rokah).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#33153 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17755 posts

Posted 05 January 2019 - 07:34 AM

Po hitrem google searchu vidim, da rola stvari? Jaz tako pakiram v kovcek, in je fajn.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#33154 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32816 posts

Posted 05 January 2019 - 07:35 AM

V naši FB skupini so ene imele ta sistem za dojenckove stvari v predalih.
  • 0

#33155 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27568 posts

Posted 05 January 2019 - 08:10 AM

Jaz nekaj podobnega. Nisem vedela da je to kaka metoda prav :D
  • 0

#33156 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26086 posts

Posted 05 January 2019 - 09:20 AM

Niti ne rola, v take ozke paketke jih zloži in potem pokonci postavi v predale (ali v škatle v predalih).
  • 0

#33157 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6811 posts

Posted 05 January 2019 - 11:06 AM

Jaz dajem tako v paketke spodnjice in nogavice, kratke športne majice pa v role. Od tamale hlače tudi vedno zrolam. Meni je fajn.

• 0

#33158 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30031 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 January 2019 - 01:09 PM

Jaz sem knjigo prebrala, mi je bila OK, ne pa kakšen organizacijski presežek, predvsem sem se kremžila ob delu o “poslavljanju in zahvaljevanju” stvarem, wtf?! 🙄 Je pa kul knjiga za začetek razmišljanja o stran metanju nepotrebnega. V omari imam nekakšen urejen nered, zloženo bolj po principu cunje za doma/potovanja vs. cunje za v službo, krila na eni štangi, plašči in obleke na drugi, perilo, nogavice in žabe v škatlah. Sem ravno pregledovala plac v B.-jevi kopalnici, bo glih za glih za vso mojo kozmetično kramo. 😇
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#33159 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27625 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 January 2019 - 01:12 PM

Jaz sem par epizod s preskoki na Netflixu pogledala, ker me je zanimalo, potem pa guglala nekatere stvari, ker s fantom reorganizirava stanovanje (prostorska stiska, nesmiselna razporeditev prostorov plus oba imava tono stvari, ki jih potrebujeva). Se omaro z obesalniki moram obdelat, kuhinjo in predalnik v dnevni sobi. :wacko: Spomladi, oz. ko bo topleje, pa celo garazo pri starsih pospravit, kjer imam nabasanio VSE, od pomembnih stvari do najvecjih neumnosti. kaksna veselica bo to. :wacko: Pa ta fora DOES IT BRING YOU JOY!!! To se pri meni in oblacilih ne obnese, jaz imam arhiv maminih oblek od sredine 70-ih dalje, it brings me joy, obviously, samo nosim jih pac ne in nimamo prostora za ostalo. 0:) Back on topic, ta fora zlaganja - a nic ne pomecka oblacil? Vse slike in videi, ki sem jih nasla na netu so malo tako-tako, neke tanke, mehke napol sinteticne majice, to se valda ne bo zmeckalo, pa tudi ce se, se poravna, ampak dvomim, da bi fantova bombazna majica zgledala nepomeckano? Ne vem, se mi 'klasicno' zlaganje zdi bolj smiselno, ker oblacilo ostane lepo zlikano, ko imas kup bombaznih majic in globoke police, se mi zdi ful boljsi izkoristek... Idk, malo premisljujem. :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#33160 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6811 posts

Posted 05 January 2019 - 03:36 PM

Fantove majice, torej s kratkimi rokavi, navadne bombažne se mi nič ne pomečkajo. Saj jih ne zmečkam, ampak samo zavijem v klobčič ali naredim manjši paketek. Jaz nimam prostora v omari, da bi bile vse lepo zložene v kvadrat in jih ima zato pod posteljo v podolgovati škatli. 

Je pa spet odvisno kakšen perfekcionist si glede zlikanosti. Če si bolj kot Monk, mogoče ne bi šlo skozi. Une za doma majice lahko probaš in boš najbolj videla.

• 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users