Podobno kot film Schindlerjev seznam, ki naj bi bil prikrita oblika promocije nacističnih idealov.
Več kot očitno jaz filma nisem tako razumela. Daleč od tega.
Posted 27 February 2024 - 09:15 AM
Podobno kot film Schindlerjev seznam, ki naj bi bil prikrita oblika promocije nacističnih idealov.
Več kot očitno jaz filma nisem tako razumela. Daleč od tega.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 27 February 2024 - 10:01 AM
Olivija, daj več napiši o Schindlerjevem seznamu.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 February 2024 - 10:24 AM
Huu, sodelavec mi je o tem razlagal 8 let nazaj - v smislu, da upodabljanje nasilja približuje in obuja te 'energije'.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 27 February 2024 - 10:27 AM
Posted 27 February 2024 - 10:50 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 February 2024 - 11:16 AM
Ja, edina si
Meni je bil zaradi pretiravanja vsec, splih tiste scene s hrano na ladji, adijo pamet.
Ja, tudi gledalcu malo nastavi ogledalo, ker tako hitro sodimo in jim tudi kar malo privoscimo, kar jih doleti. Fajn se je dobro pocutit o sebi in si mislit, kako si boljsi od nekih 'drugih' Pa seveda ima vsak neke svoje 'druge', in tudi za nas same je vprasanje, kako bi odreagirali na nek 'new money', nov svet, nov vpliv, nove druge, ceprav si lahko mislimo, da smo pa res prizemljene, trdne osebnosti in da nas pa to ze ne bi moglo doleteti. Definitivno film, ki pusti vtis, midva sva se tudi po ogledu se parkrat spomnila in navezala kaksno debato nanj.
Posted 27 February 2024 - 11:34 AM
Posted 27 February 2024 - 11:37 AM
Hitro se sirijo ideje, ja. Na to sem vceraj pomislila, ko jih je nekaj opozorilo na tiste samovzigalne proteste proti Izraelu. Ce so prav o samomorih nehali pisat na nacin, ki objavlja detajle, da ne bi slucajno se koga od bralcev navdihnili ... ne vem, no. Je pa res crno vse skupaj.
Posted 27 February 2024 - 11:41 AM
Posted 27 February 2024 - 12:11 PM
Posted 27 February 2024 - 12:27 PM
meni se pa zdi oboje precej prekmalu in ne knjiga ne film mi nista kar na spošno primerna pred SŠ. Kot jima tudi nisem pustila gledat Game of thrones pred SŠ (pa je veliko sošolcev to gledalo pri 12ih ali 13ih). Ne vidim potrebe, razen da svari precej narobe razumejo oz si jih narobe razlagajo.
Ampak mojadva sta res še precej otročja in zaostajata pri vseh teh stvareh. Verjetno vsak starš sam presodi.
Tudi ko sem gledala film Trinajstletnici, mi je kar tema na oči padla, kaj vse pri teh letih že delajo (takrat sta bila stara cca 10) in moja zdaj pri 16ih niti po pomoti ne počne takih stvari. Zato ne vidim razloga, da bi kar posploševala tako razvoj otroka, kot njegovo dojemanje sveta.
In pri 13ih mislim, da res težko kdorkoli dojame razsežnost o čem se je šla 2WW (sploh pa na podlagi enega filma), seveda pa vidi "pogled" na eno ali dve vprašanji/problema. Je pa še veliko drugega potem za pogledat. Mi smo npr zrasli ob nadaljevanki Das Boot in smo besno navijali za nemško podmornico. In sem jo lani ponovno pogledala - še vedno se mi srce trga na koncu, pa so kao nemci.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 27 February 2024 - 01:27 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 February 2024 - 02:18 PM
Posted 27 February 2024 - 02:22 PM
Fiona, ful mladih se je po branju Zoo droge želela probati in so tudi jih. KO sem bila na obisku v komuni na POrtugalskem so vsi rekli, da jih je knjiga podžgala.
Tudi name je imela tak učinek, samo si nisem upala. Prebrala sem pa o drogah vse, kar sem našla.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 February 2024 - 02:24 PM
Posted 27 February 2024 - 02:27 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 February 2024 - 02:32 PM
Kami, to je pa pomoje res. Če primerjam tvojo T. s sabo pri teh letih, jao. Pa sem mislila, da je pri današnji mladini še huje. Oz. saj verjetno je.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 February 2024 - 02:33 PM
Posted 27 February 2024 - 02:36 PM
Wtf? A smo mi isto knjigo brali?
Kako te lahko taksna knjiga k temu podzge?
Mene je prestrasila tako kot slike zmrcvarjenih rok od petard ki so nam jih delili v soli.
Nikoli nisem probala nic, se trave ne.
(Ciki, alko ja).
Sem pa tudi Zoo film gledala malo za tem.
Mogoce jo bom se 1x sama prebrala preden mu jo dam v roke.
ko opisuje učinek, to jih je podžgalo. Moj bivši je bil mnenja, da njega ne bo zasvojilo in je zato začel(med drugim). No, je bil v komuni.
Takrat pač misliš, da si nesmrten in neranljiv.
Mene še bolj en opis v Trainspotting, knjigi(tudi film noro dober, eden redkih, ki se po kvaliteti komot meri s knjigo).
Posted 27 February 2024 - 02:40 PM
0 members, 1 guests, 0 anonymous users