Ker sem se glih zbudla in sem cela zatalana, da se nisem pripravljena na zivljenje izven tegale ekrana, si bom vzela cas, da kaj napisem, ker temo pridno prebiram, malo manj pridno pa vanjo pisem.

V zadnjem casu sem pogledala dve romanticni komediji, in sicer Life As We Know It in Love and Other Drugs.

Oba filma sta bila kar lustna, ne glede na ocene na IMDB-ju, pac, ko gledam tak film, ga gledam zato, da dam mozgane na paso in ne pricakujem ravno nekih presezkov.
Life as we know it govori o dveh "prijateljih", ki dobita kot dediscino majhno puncko svojih najboljsih prijateljev, ki umreta v prometni nesreci. Nalogo sprejmeta, kljub temu, da si nista najbolj naklonjena in skozi taksne in drugacne kolobocije spoznata, da dobro funkcionirata skupaj. Konec ti je lahko jasen ze na zacetku, ampak saj niti ni namen filma, da bi odkrival toplo vodo. Lusten film za sprostitev.
7/10
Love and Other Drugs sem si snela zaradi Anne Hathaway, ker mi je pac vsec, in v tem filmu je... kaj pa vem, ne vem, ce je to ravno njen zanr. V trenutkih, ko je njen lik resen, tragicen, je krasna, v lahkotnih trenutkih ji pa nekaj manjka... Ce je kdo gledal Rachel Getting Married ne bo dvomil, da je kot igralka FUL dobra, ampak... No, ni vazno.

Njena protiutez je Jake Gyllenhaal in moram reci, da imata super, res super kemijo med njima, kar je za gledalca fajn, ker se lazje vzivi v film in v zgodbo, ce glavna protagonista delujeta kot dejanski par. Zgodba se odvija okrog mladega fanta, zenskarja, ki prodaja farmacevtske proizvode in je prvi, ki v Ameriki zacne prodajati viagro. Nasproti je punca, ki ze zelo mlada trpi za Parkinsonovo boleznijo in ko se spoznata, se spoprijateljita predvsem na podlagi seksa, saj ona zaradi svoje diagnoze noce nic resnejsega. V filmu je veliko golote, kar je prijetno za pogledat, ker oba zgledata fajn, sicer pa to ni glih tipicna romanticna komedija, ker nosi malo globlje sporocilo. Meni je bil vsec.
7,5+/10
Poteeeeem, sem gledala
Grown Ups, na predlog brata, ki ga je ze pred casom gledal v kinu.

Komedija kot komedija, jaz jih ne maram prevec, ampak je bila kar smesna - fant je zaspal, jaz sem se pa hahljala zraven v postelji. Govori o petih fantih, ki so v mladosti zmagali na solskem kosarkarskem turnirju, zdaj, kaksnih 20 ali 30 let kasneje pa se spet srecajo na pogrebu svojega kosarkarskega trenerja in potem skupaj z druzinami prezivijo vikend v koci ob jezeru. Spodobno!
7/10
Pred kratkim sem pogledala tudi
Dirk Gently od BBC-ja.

Gre za TV adaptacijo Douglas Adamsove knjige Dirk Gently's Holistic Detective Agency. Kot DA fan pac pogledam vse, kar pride njegovega na tv.

Zgodba je o nenavadnem detektivu, ki na holisticen nacin preiskuje primere, za katere ga najamejo. Holisticen v smislu, da je vse na svetu med seboj povezano po nekem dolocenem kljucu, ki je pogosto oseba, ki se v primeru pojavi v vec razlicnih situacijah. Bolj natancno - preiskovat zacne na cisto nakljucnem koncu in potem holisticno pride do resitve. (Ena mojih ljubsih situacij iz knjige je, ko se vozi po neki cesti in se izgubi, nato pa sledi nekemu nakljucnemu avtomobilu, ki zgleda kot da ve, kam gre. Na koncu ne pride tja, kamor je hotel priti, pride pa tja, kjer mora biti.

) Ce pustim knjigo ob strani, adaptacija je vredu, Dirk je sicer malo drugacen, kot pa bi si ga predstavljala po knjigi, ampak nic zato. Glavni igralec je dosti bizaren in dobro odigra vlogo. Kot celota je pa zgodba pac malo nenavadna, obarvana z angleskim humorjem, inteligentna in pac... svojevrstna.

Ne priporocam vsem, priporocam pa ljubiteljem DA in angleskega humorja.
8+/10
Dost zaenkrat.