Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#3281 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 27 May 2014 - 03:28 PM

Anede da ne! Joj no.

• 0

#3282 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 31 May 2014 - 02:52 PM

Je se katera zasledila, kako noro boljsi so avokadi iz lidla proti tistim iz mercatorja? Slednji so tisti zeleni z gladko , tanko kozo, lidlovi pa so grobi in zelo potemnijo. Mercatorjevi so mi zanic, lidlove pa noro rada jem
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3283 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 31 May 2014 - 03:00 PM

Tropsko sadje recimo imata Hofer in Lidl zelo dobro :yes: Jaz redno tja hodim kupovat mange, ki so neprimerno boljši od npr. Sparovih in Mercatorjevih. Pa to velja za precej njihovega sadje/zelenjave.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3284 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 31 May 2014 - 03:34 PM

Jaz sadje kupujem v Hoferju, ananas je najboljši, avokado, mango... ma vse. Opazila sem edino, da imajo na Vrhniki nagravžen ananas, medtem ko je na Rudniku al pa v centru vedno super. Tam je pa vedno čist rjav notri, tudi če od zunaj izgleda okej. Uglavnem, dvakrat in nikol več.

• 0

#3285 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32306 posts

Posted 31 May 2014 - 03:54 PM

Jest pa imam z ananasom vedno srečo, včasih ga vzamem v Tušu, včasih v Hoferju in je res vedno ful sladek in okusen...

• 0

#3286 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85943 posts

Posted 31 May 2014 - 05:30 PM

Je se katera zasledila, kako noro boljsi so avokadi iz lidla proti tistim iz mercatorja? Slednji so tisti zeleni z gladko , tanko kozo, lidlovi pa so grobi in zelo potemnijo. Mercatorjevi so mi zanic, lidlove pa noro rada jem

To sta dve razlicni vrsti avokada, lupina tega hrapavega je tudi veliko debelejsa in temnejsa.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3287 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16817 posts

Posted 31 May 2014 - 06:02 PM

Jaz jemljem sadje in zelenjavo v hoferju, lidlu in šparu.

ananas vedno v šparu, ker je velik in nikoli ne razočara.

4x sem vzela že lubenico. Enkrat v šparu (sva celo vrgla proč), enkrat v lidlu (odlična, sladka) dvakrat v hoferju (odlična, sladka) nazadnje danes. kilogram je 79 centov. Je tudi daleč najcenejša.

Mangoti so mi super v lidlu in hofru, drugje jih sploh ne jemljem.

Banane so mi dobre samo iz špara, iz lidla in hofra so mi premajhne in čudnega okusa.

Jabolka in ostalo pa kupujem po navdihu, ker pojeva sadja in zelenjave za cel tovornjak veliko gledam akcije in jemljem kar je v akciji. Grem vedno v vse tri trgovine ker so na kupu in povsod naberem akcijsko blago.

V ponedeljek bom šla še po jagode v hofr, ker so v akciji.

V mercator al pa tuš pa ne hodim nikol kupovat nič, razen če je to edina trgovina na poti do doma in moram neki hitro vzet.

Imam na tem mestu vprašanje glede avokada. Nisem še nikoli jedla. Kako se to je?Na kakšne načine? Kdaj je zrel? Kakšnega okusa je?

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3288 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 01 June 2014 - 02:29 AM

Avokado lahko narežeš na tanke rezine in daš v sendvič, zelo je uporaben za razne kremaste zadeve, guacamole, puding, v različnih pecivih. 

Lahko ga daš v solato, skuhaš juho... Ni da ni. 

Sam po sebi meni ni ravno okusen, ali pa še nisem na takega naletela. Navadila sem se, da ga uporabljam v kombinaciji z drugimi okusi. 

Najboljši je, če je na otip že mehek, da se poda pod pritiskom, vendar ne preveč. V trgovini ponavadi dobiš precej trde(nezrele), in je treba počakati nekaj dni, 

da se zmehča. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3289 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32306 posts

Posted 01 June 2014 - 04:26 AM

Jaz sem ga jedla samo v kombinaciji s paradižniki, papriko in feto, v solati torej. Okusen pa tudi meni ni sam po sebi zato ga ne kupujem več...

• 0

#3290 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 01 June 2014 - 07:01 AM

Jina, vem, da sta to dve vrsti, ampak recimo tega ta boljsega v mercatorju ne mores dobit. Jaz ga jem ponavadi samostojno. Prerezem ga na pol, z lupino vred, si vzamem zlicko, sol, poper in cesen v prahu in ga pocasi dolbem. Ko zmanjka plastii, spet zacinim. fant ga z vilicami z istimi okusi spesta in da na kruh, ko pa kdaj delam kosilo, enako spestam in zamesam med makarone, mi je noro dobr! Meni je pa zelenjava boljsa iz mercatorja. Imajo pri fantu vse iz mercatorja in so recimo cesnjevci le njiho i kupljeni zelo dobri, iz lidla pol manj.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3291 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 01 June 2014 - 09:59 AM

Jaz imam avokado najraje v kombinaciji z medom: sam avokado z medom in ga potem jem z žlico ali pa narezan v zeleni solati s prelivom iz medu in gorčice. :njam:

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

• Guests

Posted 10 June 2014 - 08:51 AM

Zanimivo. Jaz sem si pa zadnjič PRVIČ kupila avokado in sploh nisem vedela kaj točno naj z njim. Potem sem ga pa kar pretlačila, začinila in namazala na kruh (prebrala sem, da jih dosti je avokado na takšen način), ampak mi ful ni pasal okus, niti tist masten filing. Vseeno ga bom poskušala vpeljati v prehrano zaradi vseh njegovih zdravilnih lastnosti - še posebej zaradi vnosa zdravega holesterola. Obojega (slabega in dobrega) imam namreč premalo.

Zeljne solate si pa še vedno nisem pripravila po vaših predlogih, trenutno sem preveč obsedena s solato ledenko, vrhunska mi je, ker je takšna hrustljava. Ne vem, kako da me je tako obsedla, ker zelena solata mi pa res ni nikoli šla, zdaj pa kar naenkrat.

• 0

#3293 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 10 June 2014 - 09:11 AM

Zanimivo. Jaz sem si pa zadnjič PRVIČ kupila avokado in sploh nisem vedela kaj točno naj z njim. Potem sem ga pa kar pretlačila, začinila in namazala na kruh (prebrala sem, da jih dosti je avokado na takšen način), ampak mi ful ni pasal okus, niti tist masten filing. Vseeno ga bom poskušala vpeljati v prehrano zaradi vseh njegovih zdravilnih lastnosti - še posebej zaradi vnosa zdravega holesterola. Obojega (slabega in dobrega) imam namreč premalo.

Zeljne solate si pa še vedno nisem pripravila po vaših predlogih, trenutno sem preveč obsedena s solato ledenko, vrhunska mi je, ker je takšna hrustljava. Ne vem, kako da me je tako obsedla, ker zelena solata mi pa res ni nikoli šla, zdaj pa kar naenkrat.

Verjetno mislis nasicene mascobe, avokado jih ima pribl. 2g/100g. Poskusi zamenjat olje oz. mascobo s kokosovo (ta ima 86g nasicenih mascob na 100g olja). 

Meni je avokado super v guacamoleju (zmeckan avokado s sesekljano cebulo, paradiznikom, pekoco papriko, soljo, poprom, sokom limone/limete, koriandrom in se cem po zelji), ali pa v sendvicih (npr. z rezinami paradiznika, zeleno solato in arasidovim maslom). Poleg tega lahko iz njega naredis tudi cokoladni mousse (ogromno receptov najdes na internetu). 

• 1
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 10 June 2014 - 11:18 AM

Mogoče sem se narobe izrazila, z avokadom bi v telo vnesla mononenasičene maščobe, ki uravnavajo holesterol. Tega bi rada zvišala z zvišanjem HDL.

Hvala za nasvete. Za peko že sedaj uporabljam samo kokosovo maščobo, za solate pa olivno olje, občasno tudi bučno. 

• 0

#3295 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19153 posts

Posted 10 June 2014 - 04:27 PM

Kaj pa samega si ga probala jesti?

Dober je tudi, če ga narežeš in zmrzneš, potem pa zblendaš s kakšnimi jagodami, dobiš tak fin sladoled. :)

Men je ful dober, pa ga žal ne smem jest, ker mi povzroča slabost. :(

• 0

• Guests

Posted 10 June 2014 - 08:03 PM

Sem probala ja in mi ne gre, ne paše mi ta okus. Edina varjanta je, da ga vmešam med ostalo hrano. Tole z jagodami se tudi fajn sliši.

• 0

#3297 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 June 2014 - 08:05 PM

Avokado + kakav v prahu + banana + kakšen agavin sirup. Pride mousse. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3298 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 13 June 2014 - 06:27 PM

Kako spečete mlad krompir v pečici, da postane hrustljav?  Js sem ga danes prvič pekla in je bil sicr pečen, ampak ne hrustljav.

• 0

#3299 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46028 posts

Posted 13 June 2014 - 06:43 PM

Pred peko ga cc. 5-10 min (odvisno od velikosti krompirja) pokuham.

• 0

#3300 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 13 June 2014 - 06:54 PM

Peči na 200, nato pa na koncu pojačaj na 250.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users