Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3281 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 14 April 2011 - 06:46 AM

placebo so predvsem zato, da ne prekineš rutine in pač vsak dan vzameš tabletko
  • 0

#3282 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 April 2011 - 07:34 AM

QUOTE(ora @ 14. 4. 2011 - 7:37) View Post

če se zrediš za 10 kg, ti pač mora potegnt, da so to tabletke.

Ja, MORAM se obregnit ob to. Da bi človek za pridobljenih 10 kg krivil tabletke, se zdi meni naravnost debilno. 10 kg, LOL.

Pa imam občutek, da vsi zelo radi takoj krivijo tabletke, da bi pa pogledali še pri drugih vzrokih (prehrana, telesna aktivnost, metabolizem se s staranjem upočasnjuje itd.), tega pa ni na spisku.
  • 0

#3283 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 14 April 2011 - 07:48 AM

Ja Sinnaia, prijateljica se je v vseh letih jemanja kantracepcijskih zredila za 15 kg. Zdaj jih ne jemlje več in zgublja kg. Njena sestra jih je začela jest in se isto ful zredila. Imajo pa po mamini strani kar probleme s hormoni (vem da mora biti mama celo na hormonski terapiji). Je pa to točno tole kar vam pravim, ko človek neha kadit se zredi v enem mesecu, po KT pa se zrediš skozi leta in počasi, zato je tudi tebi tako nerazumljivo, da je posledica KT, ker pričakuješ, da se to zgodi takoj.
  • 0

#3284 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 April 2011 - 07:53 AM

Ne, zdi se mi popolnoma neverjetno, da se človek izključno zaradi tabletk zredi take ogromne količine (10, 15kg).
  • 0

#3285 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 14 April 2011 - 07:58 AM

Zakaj ne? Hormonalne spremembe vplivajo na apetit, voljo, presnovo,... zato pa maš pri PMS ju tak apetit, pa ob začetku menstruacije drisko itd. Saj nisem napisala, da se zdediš od 0,02mg tabletke, zrediš se od tega kar ti le- ta povzroči v telesu. Iz istega razloga se redijo ženske v menopavzalnem obdobju...
  • 0

#3286 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 April 2011 - 08:17 AM

Jaz se sstrinjam z Oro. Sicer jaz problemov s kilami nisem imela, apetit pa tak da dol padeš.
In ja, verjamem, da so krive tabletke. Pač, na vsakega vpliva drugače, jaz jih poznam dosti, ki so se zredile v času jemanja KT in shujšale ko so šle dol z njh.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3287 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 April 2011 - 08:19 AM

Hja, res je, je pa tako, da niso krive SAMO tabletke, ampak je neka kombinacija.

Tudi če dobiš celulit - gre za pomanjkanje gibanja + tabletke. Pospešujejo pa nastanek, v to pa verjamem. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3288 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 14 April 2011 - 08:32 AM

jst si menstrwe v letu papol nisem niti enkrat prestavla, k sm mela slabe izkušnje s tistimi prov za menstro prestavt.

meni je od tabletk libido se zmnjšu. sto po sto od tega, kožo mam edin bol down.gif down.gif down.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3289 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 14 April 2011 - 09:24 AM

Še je upanje zame. woot.gif Mene pa res to fuul zanima, če bi se kej spremenil na boljše, če bi nehala. Fant je rekel, da smo pač zdej itak v takšnih letih, ko se neha rasti, ko se vsi nekak najbolj zredijo/mo, pa glede na mojo prehrano me to ne čudi, ampak to kar je Ora napisala je pa tut nekak dost logično... Začela sem v 2. letniku in tut takrat je šlo vse skupaj na slabše, čeprav mam prehrano že SKOS isto, odkar vem zase. No, še vseen ne krivim tabletk, me pa res ful zanima, če bi ble kšne spremembe ob prenehanju.

Glede prestavitve- jst to počnem vedno, ko se mi zdi potrebno, brez kakšne slabe vesti ali stranskih učinkov. Če prestavljam, nikoli ne prestavim samo za nekaj dni, ampak vedno po tednih, da dobim M na isti dan pa to. Tut dve zaporedoma sem že večkrat jemala brez kakšne panike, še sploh poleti. sicer mam Yasminelle, apak sej je to vse skupi isto sranje.

Glede libida pa.. Neytiri, sploh ne govori. Meni je to res EDINI razlog, zakaj bi mogoče nehala jemat. Ker mi je prou grozljivo, še posebi glede na to, kok me je včasih metal, ful bedno res. Punce, ki ste nehale s tabletkami- a se potem libido vrne, al ti ga tabletke zbijejo na tok nizko raven in potem za vedno ostane tam? cry.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3290 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 April 2011 - 09:26 AM

Jaz si M večkrat prestavim, tj. pojem 2 škatli naenkrat. Nikoli nobenih problemov glede tega.
  • 0

#3291 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 April 2011 - 09:29 AM

Nincha, meni se je vrnil, v polnem zagonu.

Sicer po dveh letih, but hey....
Je odvisno pomojem, kdaj se ti hormoni poštimajo. Nekako s ciklusi, se je vrnil tudi libido.Dokler ni blo M sem bla pa praktično vse dneve in mesece enaka in čustveno enako otopela....
Zdaj pa vidim napredek, preko celega meseca, sploh veselo pa je v času okrog ovulacije....

najbolj je pa M. šokiran (in srečen). Zdaj vsaj vidim da ni bil problem v njem, ampak v meni. Res, to da me ni privlačil, je blo zakamuflirano vse skupaj - enostavno mi ni bilo do seksa, pa tudi če bi bil ne vem kdo. Zdaj je pa ql, mi vedno je - razen pač v času M, takrat pa ne maram.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3292 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 14 April 2011 - 09:43 AM

Meni se je vrnil, ampak ne v enakem obsegu.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#3293 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 14 April 2011 - 09:51 AM

Ko sem si jaz prestavljala M, sem pol ob vsaki menstruaciji po taki pavzi umirala od bolečin. Sicer M niso bile nikoli boleče, ampak po pavzi pa je bilo groza.
  • 0

#3294 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 14 April 2011 - 09:56 AM

Men pa ni nič upadel. Niti se nisem zredila. Od konca OŠ do danes sem se zredila 8 kil, hvala bogu, ker sem bila res okostnjak prej, in mislim, da nič od tega ni bilo na račun tabletk. Kar se pa apetita tiče - če bi jaz pojedla tako malo kot večina tukaj, bi najbrž še danes imela 45 kil biggrin.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#3295 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6708 posts

Posted 14 April 2011 - 10:07 AM

Meni tudi ni upadel libido, mogoče zadnje mesece, ko sem jemala. Je pa res, da sem jemala tablete samo eno leto.
  • 0

#3296 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 14 April 2011 - 10:29 AM

QUOTE(Nincha @ 14. 4. 2011 - 10:24) View Post

Še je upanje zame. woot.gif Mene pa res to fuul zanima, če bi se kej spremenil na boljše, če bi nehala. Fant je rekel, da smo pač zdej itak v takšnih letih, ko se neha rasti, ko se vsi nekak najbolj zredijo/mo, pa glede na mojo prehrano me to ne čudi, ampak to kar je Ora napisala je pa tut nekak dost logično... Začela sem v 2. letniku in tut takrat je šlo vse skupaj na slabše, čeprav mam prehrano že SKOS isto, odkar vem zase. No, še vseen ne krivim tabletk, me pa res ful zanima, če bi ble kšne spremembe ob prenehanju.

Glede prestavitve- jst to počnem vedno, ko se mi zdi potrebno, brez kakšne slabe vesti ali stranskih učinkov. Če prestavljam, nikoli ne prestavim samo za nekaj dni, ampak vedno po tednih, da dobim M na isti dan pa to. Tut dve zaporedoma sem že večkrat jemala brez kakšne panike, še sploh poleti. sicer mam Yasminelle, apak sej je to vse skupi isto sranje.

Glede libida pa.. Neytiri, sploh ne govori. Meni je to res EDINI razlog, zakaj bi mogoče nehala jemat. Ker mi je prou grozljivo, še posebi glede na to, kok me je včasih metal, ful bedno res. Punce, ki ste nehale s tabletkami- a se potem libido vrne, al ti ga tabletke zbijejo na tok nizko raven in potem za vedno ostane tam? cry.gif

ma jat tud vem, da ni problem v p-ju, k se dobr razumeva, všeč mi je, sj drgač velik seksava, sam nism tok potrebna k tkrt k sva začela, k še nism jemala, pa pač leta prej... to bi si fuuuul rada vrnila, k meje jwe odkar pomnim ful metal..
  • 0

#3297 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 14 April 2011 - 11:26 AM

QUOTE(Nincha @ 14. 4. 2011 - 10:24) View Post

Libido je bil na koncu res kr problem, ampak ne največji. Bolj je bil problem to, ker enostavno telo ni sodelovalo z glavo in tudi ko sm bla ful zrajcana ni bilo prave vlažnosti, al pa včasih sem bila na začetku ful zagreta potem pa me je kar nekaj zmotilo. Po prenehanju sem bla kak mesec prav malo boga ker me je res razganjalo še za nazaj. Zdaj se je vse znormaliziralo in očitno tudi fantu bolj "dišim".
  • 0

#3298 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 14 April 2011 - 12:03 PM

tud to ja, da bi v glav ful seksala, vbistvu pa potem pri seksanju ugotovim, da sploh nism tok.
  • 0

#3299 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 April 2011 - 04:21 PM

QUOTE(bellini @ 14. 4. 2011 - 7:42) View Post
Tudi meni je priporočila čim manj teh prekinitev in je v bistvu po njenem bolje, če se jemlje tri škatle skupaj in potem pavza. Treh zaporednih nisem še nikoli jemala, dve pa po potrebi in nisem opazila kaj drugačne menstre.

Moj ginekolog sicer ni naklonjen npr. več mesečnemu nenehnemu jemanju KT, ker se baje mora sluznica
čistit, ampak za 2 ali 3 škatle skupaj pa ni nasprotoval. Jaz tudi nisem opazila kaj drugačnega pri M po 2 škatlah,
bolečine pa so nekoliko MANJŠE. ohmy.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3300 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 14 April 2011 - 04:24 PM

Ima mogoče katera, ki je nehala z jemanjem, kakšno tablico Yasminelle odveč? Moram po nov letni recept, pa mi zlo verjetno ne bo uspelo pravočasno domov. oops.gif
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users