Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36046 replies to this topic

#32921 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 20 September 2018 - 03:24 PM

Jaz ponavadi uporabim vrecke od kruha ali pa dam v male plasticne vrecke in potem stresem v rjav zabojnik, vrecko pa v embalazo, ce je pa zelo umazana pa v crni.

Midva podobno, ponavadi prihranim tisto plasticno embalazo, v kateri kupis recimo gobe, in jih hranim pod kuhinjskim koritom, in potem v tavrhnjo not meceva olupke in kar je se tega, konec dneva jo sprazniva v zeleni kontejner (ki je na terasi) in tako par dni zapored, dokler ni posodica ze malo cudna - potem jo splaknem in roma v embalazo. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#32922 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 20 September 2018 - 03:36 PM

A papirnate vrečke od kruha vam pa ne premočijo? Hm, to bi sicer šlo, ločit potem plastično vrečko in jo dat med embalažo,

ampak kako naj to dopovem drugim.

So rekli, da itak potem še posortirajo in ločijo delavci te smeti... ?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#32923 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19531 posts

Posted 20 September 2018 - 04:47 PM

Ja pa ziher jim je ful fajn.
  • 0

#32924 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 20 September 2018 - 05:37 PM

Jaz se s tem jasno ne strinjam in sem za absolutno ločevanje, ampak se ne morem metat ob tla, če drugim ni mar.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#32925 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 20 September 2018 - 05:57 PM

Kaj pa ce dorecete, da je to tvoja domena in cimra pac kaj drugega prevzameta na ta racun (poskrbita za embalazo, steklo, papir?). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#32926 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17355 posts

Posted 20 September 2018 - 07:02 PM

Jaz imam malo vecjo ikeino posodo, taksno kot je za peko sladic. Vsak dan jo spraznim v bio kanto in zvecer vrzem v pomivalca. Odkar smo se tako navadili je super. Prej sem imela vecji kos, ki se je povrsno pral, pa cel teden se je hrana notri pacala...bleh.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#32927 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 20 September 2018 - 07:50 PM

Kaj pa ce dorecete, da je to tvoja domena in cimra pac kaj drugega prevzameta na ta racun (poskrbita za embalazo, steklo, papir?). 

Sizifovo delo je to. Ko je košek z biološkimi poln, včasih začneta bio metat v koš z mešanimi odpadki. Enkrat sem opozorila, kaj se daje v mešano in šla to ločevat, kmalu je bilo spet isto in potem pač fuk*ejo vse skup v zabojnik za mešano.
  • 0

Bill Bullard

#32928 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15291 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 20 September 2018 - 08:23 PM

Jaz bi vse koše skrila  :lol:

Ne obupaj in prijetno tečnari še naprej. Zaropotaj, če je treba. Na neki točki bo menda lažje vrečt tisti bananin olupek v bio odpedke, kot da te poslušata vsak dan, večkrat na dan.

Upam. 

Jaz podobno težim in ločujem smeti za cimro. Pasivno agresivno včasih komentiram, pač, trudim se po svojih močeh   :ph34r:

Trudim se biti 'vzgled' - vse embalaže s pokvarjeno hrano izpraznim in očistim, ne pa da se vse avtomatsko vrže v črn zabojnik. Ko vidim včasih kako ona čisti..  ma je bolje, da se jaz tega lotim in da v bistvu še pred tem pomislim kaj se kupi, kako se porablja, da pride do čim manj plastičnih / kakršnih koli odpadkov. 

Imava pa kombinacijo posode + biorazgradljive vrečke. Tako drago spet ni, imava dva pokla teh vrečk že kar nekaj časa in še nisva porabili polovice.. se pa ne spomnim, kje sem jih kupila. Prej sva tudi imeli to foro s plastičnimi vrečkami zdaj jih pa nucam za mačje kakce. Tukaj pa žal nisem trajnostno naravnana, celulozni bio razgradljiv pesek še ni prepričal. 

Sproti nositi v rjavo kanto za bio odpadke je res najboljša navada :) Poleti je bila kar žurka s temi napol razgrajenimi vrečkami, ja :D Pa operem tisti koš in se ne sekiram, tudi če ratuje flekast. Vsake toliko sodo nasujem in s kisom še dodatno zasmradim, hah, recimo da spuče. Pob ima tako 'šolo' da da časopisni papir pod bio odpadke in potem skupaj s tem meče v kanto. 

Edit: E, spomnila sem se, kupila sem jih v Fiduci, kjer imajo za gostince robo. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#32929 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32838 posts

Posted 20 September 2018 - 08:40 PM

Ja, se strinjam - skoz opozarjat in težit, pa bo mogoče kaj zaleglo 

• 0

#32930 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 21 September 2018 - 05:59 PM

Hvala vsem.

Novo vprašanje, mogoče bolj pravniško obarvano...

Če prijavim sedaj novo začasno prebivališče, iz najemne pogodbe pa je razvidno, da sem imela pogodbo za ta naslov že lani,

a ni bilo prijavljeno kot začasno prebivališče - lahko dobim globo na podlagi tega, ker nisem prijavila začasnega prebivališča?

Da se stvar še bolj zakomplicira - do sedaj sem imela 1 leto začasno prebivališče prijavljeno na naslovu, v katerem v resnici nisem prebivala,

imela sem pa tudi pogodbo. Skratka, 2 najemni pogodbi hkrati, začasno prebivališče prijavljeno za 1. Don't ask. :D

• 0

Bill Bullard

#32931 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28179 posts

Posted 21 September 2018 - 10:32 PM

Matilda, kaj pa če namesto podjemne pogodbe predložiš samo dopis, da se lastnik stanovanja strinja s tvojim bivanjem na tem naslovu? Jaz delam tako, za vsako leto posebej.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#32932 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32838 posts

Posted 22 September 2018 - 07:07 AM

A ti nimaš stalnega tu, _Planet_?
  • 0

#32933 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 22 September 2018 - 07:20 AM

Matilda, kaj pa če namesto podjemne pogodbe predložiš samo dopis, da se lastnik stanovanja strinja s tvojim bivanjem na tem naslovu? Jaz delam tako, za vsako leto posebej.

Ne vem, kaksen dopis je to, v vsakem primeru bi morala reci najemodajalcu za to, se pa zakomplicira, ker bi jaz za to bivanje rada uveljavljala dodatek za bivanje pri stipendiji oz. subvencijo najemnine.
  • 0

Bill Bullard

#32934 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28179 posts

Posted 22 September 2018 - 09:39 AM

_M_, nimam. : )

Matilda, alternativa pogodbi, saj piše, ko oddajaš vlogo, da priložiš ali eno, ali drugo ali potrdilo o lastništvu. Moraš pa reči najemodajalcu, da ti ga podpiše, ja.
  • 0

#32935 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24873 posts

Posted 25 September 2018 - 10:10 AM

Kakšne rokavice uporabljate za na kolo, ko se takole shladi? In kje bi jih lahko kupila, da niso predrage?

Čez volnene precej piha.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#32936 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46194 posts

Posted 25 September 2018 - 10:46 AM

Kaj takega mogoče? :hmm: 

161022.jpg

164598.jpg

Pač da je windstopper, pa po možnosti še na notranji strani obložen s flisom, da so prijetno tople. Odlo je v redni prodaji sicer prav pregrešno drag, ampak se dobijo tudi cenejše alternative takšnega tipa rokavic. 

• 0

#32937 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24873 posts

Posted 25 September 2018 - 11:02 AM

hvala! bom pogledala za windstopper!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#32938 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87083 posts

Posted 25 September 2018 - 11:06 AM

North Face debelejse. So drazje, ampak res vredne cene, mene v njih niti malo ne zebe. Kaksne iz windstopper materiala, podlozene s flisom, so mi skoraj enake kot da jih sploh ne bi imela gor.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#32939 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5213 posts

Posted 02 October 2018 - 09:38 AM

Na stiku med sestico in sedmico se mi je v dveh delih odkrusil zob, nisem cisto sigurno ali 6. ali 7. Vse skupaj recimo 2x3 mm ali malo manjse. Cutim z jezikom, da je malo oster rob, ce ga ravno tja porinem. Drugace me zaenkrat nic ne boli ali kaj. K zobarju sem itak narocena za 17.10., zdaj pa ne vem a je ta odrkusek taka stvar, da bi morala ze danes it pokazat, ali lahko pocaka 2 tedna?
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#32940 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28179 posts

Posted 02 October 2018 - 10:13 AM

Buggy, pomoje lahko počaka, večji problem so odpadle plombe.
Nisem pa strokovnjak, govorim samo iz svojih izkušenj. Če te skrbi, pokliči k zobozdravniku in vprašaj, jaz ponavadi tako naredim. : )
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users