Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36046 replies to this topic

#32821 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28179 posts

Posted 29 July 2018 - 05:40 PM

Ora, sem ravno gledala, ja. Bomo videli, kaj bo prišlo v poštev.
Anouk, kako ste pa vi potem rešili?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#32822 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 29 July 2018 - 06:08 PM

Eno lokalno gospo so dobili za nekaj časa - niti ne vem, kje in kako, je bila pa na zavodu prijavljena -, da je hodila k njim domov, ko je bila teta v službi. Toliko, da se je s starima staršema malo pogovarjala, kaj skuhala, predvsem pa ju je imela na očeh, da ne bi kam odtavala, da sta vzela zdravila, pomagat do kopalnice... Ampak čez par tednov so njej diagnosticirali kožnega raka, tako da smo iskali dalje in našli nekoga s primorske, ki se kao profesionalno s tem bavi ... Pa ni bil nihče zadovoljen z njim, odnos nikakršen, drago pa ful. Nazadnje je mami slučajno slišala za eno terapevtko, ki dela prav z dementnimi, in je potem preko nje našla par oseb, ki so se na nekaj dni menjavale. Kako je pa trenutno, pa niti ne vem (dedek je kmalu zatem umrl, tako da po tovrstni specializirani pomoči ni bilo več potrebe, jaz pa tudi nisem hotela kaj veliko drezati in firbcati na daljavo v času žalovanja). Upam, da najdete koga, ki vam bo ustrezal, ampak mogoče ne bo prvi tisti pravi. Rabiš malo sreče, da je 'energija' prava.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#32823 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20021 posts

Posted 29 July 2018 - 09:35 PM

Planet, morda bi lahko fantova sestrična. Merka eno dementno babico, sedaj pa tudi v zd dela. Drugace bo pa letos absolventka zdravstvene nege. Ne vem pa, kako je a casom. Ce zelis, jo obvestim in ti dam njeno stevilko, ker ne vem, koliko je se kaj prosta?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#32824 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28179 posts

Posted 29 July 2018 - 09:58 PM

Neytiri lahko, bom posredovala naprej. Sicer naj bi drugi teden prišla ena starejša gospa (preko družinske prijateljice), ampak kot je rekla Anouk, kdo ve, kakšna bo energija.
Hvala obema!
  • 0

#32825 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12187 posts

Posted 30 July 2018 - 05:35 PM

Zakaj meni ne teče kri, kadar jo moram dat? Sestra mi vedno reče, da moram veliko pit preden dam kri... Nazadnje so me špiknili 7x in v zadnjem poskusu mi je vzela kar iz ene žile sredi roke, ker sploh ni nič priteklo... Na krvodajalski akciji zadnjič je tudi rekla, da gre res počasi.

Saj me ne skrbi, samo firbec me matra, ker mi noben ne pove zakaj je tako.

• 0

#32826 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 30 July 2018 - 06:03 PM

Lahko bi bil problem dehidracija. Ali tudi, če si veliko pila ni teklo?

Drugi razlog bi pa lahko bil strah. Če je to vzrok poskusi ne razmišljat o tem, se čimbolj sprosti in glej stran. Pomembno je tudi da nimaš preveč mrzlih rok.

Pomaga pa tudi, če narediš par stiskov s pestjo pred odvzemom iz tiste roke. 

Imaš (pre)nizek pritisk? Tudi to bi lahko bil razlog.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#32827 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12187 posts

Posted 30 July 2018 - 06:11 PM

Odkar so mi rekli za tekočino, vedno veliko spijem, strah me pa tudi ni, ker gledam, ko mi zapiči not.

Pritisk imam pa nizek ja. Hvala za razlago :)

• 0

#32828 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3395 posts

Posted 31 July 2018 - 08:55 AM

Pri meni je bilo to zaradi strahu, da mi parkrat sploh ni pritekla kri, tako da vedno gledam stran in mislim na nekaj lepega :whistling:

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#32829 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12167 posts

Posted 31 July 2018 - 09:00 AM

Meni to ful pogosto :cry: jaz se pred oddajo krvi nalivam z vodo in grejem roke in pregibe komolcev. Nazadnje so me enkrat poslali kar domov, ker ni šlo, in sem naslednji dan vzela s sabo termofor. Pomaga, ampak izgledaš malo trapasto. :D

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#32830 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20021 posts

Posted 31 July 2018 - 01:34 PM

Neytiri lahko, bom posredovala naprej. Sicer naj bi drugi teden prišla ena starejša gospa (preko družinske prijateljice), ampak kot je rekla Anouk, kdo ve, kakšna bo energija.
Hvala obema!

Planet, sem danes koncno do nje prisla in je zal rekla, da ima trenutno ze prevec zadev, pa glede na to, da bo imela letos absolventa, ima tudi ze nekaj daljsih potovanj planiranih.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#32831 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28179 posts

Posted 01 August 2018 - 09:20 PM

Hvala vseeno! :) Se priporočam, če še kdo (s)pozna koga.
  • 0

#32832 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24873 posts

Posted 03 August 2018 - 07:16 AM

Za domačo uporabo si moram kupit en prenosnik.

Zanima me ali imate kaj izkušenj z nakupom rabljenih (npr v takih trgovinah) ali kupujete v "normalnih" trgovinah in če, kje kupujete računalnike?

Rabim ga za čisto običajne stvari: srfanje, net banko, Office in podobno.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#32833 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 03 August 2018 - 07:49 AM

Ko sem kupovala svojega Lenovo, sem poslala povpraševanje na notesniki.si., doplačala za 2 leti garancije in kupila potem še na firmo od fantovega očeta, ker je bila opcija in odbijejo davek.
Nimam izkušenj z nakupom rabljenih, po moje je loterija in vprašanje, kako je z garancijo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#32834 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32841 posts

Posted 03 August 2018 - 07:53 AM

Jest mam tud Lenovo, pac priblizno moraš vedeti, kaj rabiš, potem pa primerjaš malo cene v trgovinah. Moj pozna enga, ki ima trgovino z racunalniki in sem ga dobila malo cenej od redne cene, ampak ze tako ni bil neki ful drag.
  • 0

#32835 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3395 posts

Posted 03 August 2018 - 09:24 AM

Midva sva ga tudi kupila preko notesniki.si, je bilo občutno ceneje kot fizičnih trgovinah, dela kot urca, imava pa lenovo yoga

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#32836 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28179 posts

Posted 06 August 2018 - 10:29 AM

Morda kdo ve, če je za dobro absorbcijo železa ustrezno katerokoli kislo okolje (tudi npr. sirotka)? Meni vedno priporočajo limonado, Cedevito ipd..

Kami, Brown bear team je imel včasih v redu rabljene stvari, pa garancijo na rabljene računalnike. Mi sicer že nekaj časa nismo kupovali nič rabljenega, kolega pa vem, da še vedno večkrat vzame kaj pri njih. Preveri.

Ali pa tu: https://pocenipc.com (z njimi nimam izkušenj, kolega priporočil).
  • 0

#32837 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 06 August 2018 - 10:46 AM

Absorbcijo zeleza izboljsa kombinacija z vitaminom C (askorbinska kislina), zato ti je bila priporocena limonada. Ker je kemicno kislina, pa posledicno znizuje pH.
Zelo dobra ti je kombinacija zelenolistnate zelenjave z limoninim sokom.

Sirotka pa bi morda zaradi kalcija lahko zmanjsevala Fe absorbcijo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#32838 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28179 posts

Posted 06 August 2018 - 10:54 AM

Ah, Matilda saj res, vitamin C, čisto mi je zamedlo. Hvala!!
  • 0

#32839 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5213 posts

Posted 13 August 2018 - 12:34 PM

Čez en mesec mi potečejo darilni boni za Eventim, mislim da 60 eur. Ker trenutno nimajo nič kaj takega, kar bi si želela, jih zamenjam s katero za denar, lahko za 50 eur, če jih bo katera uspela porabit?

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#32840 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5844 posts

Posted 22 August 2018 - 05:56 AM

A ima katera idejo kje prodajajo bonbone na kilo? Rabim za dekoracijo na poroki in bi bilo idealno, ce imajo kaksne old school bonbone in lizike za v velike steklene kozarce. Pa te penice, ki se pecejo na ognju (bele imajo povsod), kje bi dobila pisane?
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users