Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36048 replies to this topic

#32781 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27573 posts

Posted 13 June 2018 - 08:31 PM

Se kar precej pojavlja, ceprav jaz sem se res bolj z ekstremnimi primeri srecevala.
  • 0

#32782 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 14 June 2018 - 06:19 AM

Nam so rekli, da so pri sladkornih bolnikih razni stresorji zelo pogosto vzrok visokemu / nihajočemu sladkorju, ki ga je težko brzdat s terapijo. Zato ja, za začetek persen, pogovor, dihalne vaje...

Ampak bi bila potrebna bolj temeljita obravnava.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#32783 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27573 posts

Posted 14 June 2018 - 06:27 AM

Matilda, zanimivo, dobro vedet :) mislim tko, da razlicni stresorji vplivajo na sladkor, sem si vseeno predstavljala, da mora biti kar hudo, da se pozna.
  • 0

#32784 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28181 posts

Posted 14 June 2018 - 07:07 AM

^^
Tudi jaz, vsekakor dobro vedeti.

Je pa pri njemu pomoje v veliki meri problem tudi boljša ali slabša absorbcija, ker se lahko en dan pri enaki prehrani (zelo pazi, kaj in koliko je) sladkor obnaša normalno, naslednji dan je pa vse zmešano.
Zaenkrat je ugotovil, da je absorbcija predvidljivejša, če je prebava redna.
Zaplet nastane tudi, če ne vzame (dovolj) encimov za prebavo maščob (dietetičarka mu je razložila, da v tem primeru neabsorbirane maščobe povzročijo, da sladkor v črevesju zavre).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#32785 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26221 posts

Posted 22 June 2018 - 07:03 AM

Je šla katera v poletnem času na Golte? So kakšne sprehajalne poti, primerne za vozičke?
  • 0

#32786 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5213 posts

Posted 22 June 2018 - 09:49 AM

A kdo ve, če se da kje dobit šablono za zemljevid sveta, npr v merah 1,7x1,7 m? Rada bi jo z magnetno barvo narisala na steno v predsobi, da potem gor dajemo magnetke in polaroidne slike...

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#32787 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 22 June 2018 - 11:23 AM

^ful dobra ideja!

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#32788 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20021 posts

Posted 01 July 2018 - 11:03 AM

Je mogoče katera doma blizu Komende (Most pri Komendi) ali pa ta predel malce bolj pozna? Gledava za stanovanja tam blizu, pa naju malo odbija, da v okolici ni videti nobenega gozda, po katerem bi se lahko sprehajal v senci, le eno polje je zraven.. Zdaj sva v Lj, pa imava par minut hoje stran dolge sprehajalne poti v senci in miru brez prometa.

Torej, zanima me, ce je tam vseeno kje kaj takšnega?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#32789 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87084 posts

Posted 01 July 2018 - 12:39 PM

Moja sestrična tam živi in drugega kot polj (in industrije) nisem videla. Res mi je grd konec.

Kaj pa Škofja Loka ali Vrhnika? Sta isto oddaljeni od LJ.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#32790 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20021 posts

Posted 01 July 2018 - 03:31 PM

Škofja Loka mi je predaleč, Vrhnika mi pa tudi ni, ampak ne vem, zakaj točno, čeprav bi imel fant tam blizu do sluzbe. On jo ima pri Brezovici, jaz pa v Domzalah, kmalu pa se bomo verjetno v Menges selili, kar bo ekstra blizu Komende. Meni so važna mesta Domžale-Mengeš-Črnuče, kar je potem vse dovolj blizu. Fant bi bil najraje v Črnučah in tudi meni so všeč, ampak za tak denar dobiva v Komendi z velikim balkonom in ful lepo opremljene, v Lj pa ali brez balkona ali brez opreme ali premajhnega z balkonom, vglavnem prevec bi bilo treba žrtvovati.. Sicer je tam res industrijska cona, ampak v drugo smer, proti AC, me ne moti, edino te sprehajalne poti :/. Ne vidiva pa zaenkrat nič podobnega, kar bi lahko kupila kje drugje.
  • 0

#32791 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87084 posts

Posted 01 July 2018 - 03:40 PM

Aja, sem mislila, da delata v LJ in iščeta stanovanje v bližini.

• 0

― V. Van Gogh

#32792 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24873 posts

Posted 02 July 2018 - 07:32 AM

Moste so sredi polja, ampak zelo podobno je tudi z Mengšem (če nisi na točno določenem koncu), Komendo, Domžalam, Kamnikom, Šmarco …

Tudi Ljubljana oz. Črnuče ima gozd samo na enih koncih … če nisi ravno tam, se kar nahodiš do sence.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#32793 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20021 posts

Posted 02 July 2018 - 12:21 PM

Ja, sva vzela v zakup in se zdaj ze malo za cene pogajava, pa se enega greva v petek gledati. Bomo videli :). Res vsega, kar si zeliva, ne bova dobila za ta denar, čeprav ni majhen znesek..
  • 0

#32794 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 02 July 2018 - 01:33 PM

Bosta vzela kredit?
  • 0

Bill Bullard

#32795 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20021 posts

Posted 02 July 2018 - 03:20 PM

Jaz ga bom, nekaj imava na varcevalnem, nekaj v kripto, ostalo bodo pomagali njegovi.. Bova imela veliko sreco, ker nasi nama zaenkrat nič ne bi mogli, čeprav ni, da ne bi ničesar imeli, ampak bo to po smrti, ko bo, njegovi pa imajo hvala gogu ze zdaj moznost prispevat.
  • 0

#32796 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3395 posts

Posted 10 July 2018 - 01:00 PM

Ali katera ve (sploh če se je nedavno poročila) ali se da vsaj katerega od dokumentov, spremembo naslova itd spremeniti preko obrazca na računalniku ali je treba vse osebno na upravno enoto, banko itd.... S tem delovnikom si sploh ne predstavljam kako bom to lahko uredila, imam pa en mesec časa :hmm:

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#32797 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5844 posts

Posted 10 July 2018 - 01:05 PM

To tudi mene zanima... me je preprical, da bom dodala priimek, pa bo treba spet vse dokumente menjat...
  • 0

#32798 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32843 posts

Posted 10 July 2018 - 01:06 PM

A niso na UE od 7 dalje uradne ure, mogoče je to lažje izvedljivo kot popoldne, če delaš dolgo? Koliko ur na dan pa delaš potem ti?

• 0

#32799 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87084 posts

Posted 10 July 2018 - 01:07 PM

Vse je treba urediti osebno. Na UE so ob sredah uradne ure do 19ih.
  • 0

― V. Van Gogh

#32800 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24873 posts

Posted 10 July 2018 - 01:07 PM

Jaz sem spremenila v začasni naslov (na UE).

Za volitve so mi pošiljali na stalnega, medtem ko sem dohodnino dobila na začasnega. V zdravstvu sem na napotnicah videla začasnega. Ko boš imela spremenjeno osebno izkaznico, verjetno lahko kar nekaj stvari urediš s skeni (banko sem jaz tako uredila), ko sem takrat menjala stalni naslov. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users