Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#3261 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 February 2021 - 10:17 PM

Frči, lepo prosim, škoditi ne more, čeprav dvomim, da se jih bom kmalu lotila. :lol: A mi govorimo o istih Mlinotestovih? Jaz govorim o tistih direkt iz koprskega Mlinotesta/Mlinčka in ti krofi niso isti, kot tisti, ki jih prodajajo že pakirane v trgovinah, ravno danes se je mati pritoževala, da je oče prinesel te domov iz trgovine in da niso dobri. Tisti, o katerih govorim, so kot oblaček, tako mehko testo, mmm, sanjam ga. :D 

Jaz sem svojčas na severu stalno jedla ameriške donute, debelo oblite z belo čokolado, čokolada je najprej zahrustala, potem se je topila v ustih, testo notri pa čista poezija.  :surrender:

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3262 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 13 February 2021 - 10:39 PM

Odličen je, pol sva ga že pojedla, pa še bi ga :)
  • 0

#3263 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 13 February 2021 - 10:40 PM

Frida, probaj se v Rasici v Crnucah, ce sta ti Slon in Union dobri.
Meno so vsi ostali suhi in pusti.
Jaz jih jem le okoli pusta, vecinoma le svoje. Ampak se jih najem, danes sem pojedla 4. Delala sem jih iz kile in pol moke, sva imela sestro z druzino in tasco na obisku.

Recept:
Gladka moka 350 g
Ostra moka 150 g
2 rumenjaka
2 jajci
190 ml mlacnega mleka
16 g kvasa
60 g sladkorja
Sol
Pol limonine lupinice
Zlica ruma
75 masla, mehkega in narezanega na kocke

Zmesas kvas, sladkor in mleko in pusti da naraste, prib. 10 minut
Dodas vse razen madla in zmiksas. Na koncu postopoma dodas maslo.
Trsto vzhahaj 2 uri. Potem malo pregnetes in das cez noc v hladilnik.
Naslednji dan oblikujes 70g kuglice. Vzhajas ok. 2 uri.
Olje segrejes na 165-170 stopinj. Ocvres jih tako, da das vzhajano stran najprej v olje. Pokrito s pokrovko 3 minute, obrnes in cvres brez pokrovke se 3 minute. Ratali od prve s kranceljckom.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3264 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 14 February 2021 - 06:16 AM

Jaz slonovega nisem se, ampak Rasica je pa yuck. Zadnjic sem se s svojo pekarico krofov pogovarjala in mi je rekla, da se ji zdijo od Rasice se najbolj podobni njenim :lol: Se nisem mogla strinjati. Se prav cuti, da jih delajo iz iste moke in mascobe kot vsak burek ali buhtelj v Stari/Evro/Domaci/Dan in noc pekarni. Ti njeni so totalno mehki, rumeni, nimajo mehurckov, ampak se na dolgo trga testo, ne znam razlozit. Meni niso nobenim podobni. Vceraj sem na -6 stala v dolgi vrsti za njih. Ce ne bi bilo korone, jih ne bi dobila, ker testo sama dela.
Tisti Sparovi so isti kot v Mcdonaldsu. Meni niso prevec dobri. Recimo taki so Dunkin Donuts boljsi. Skoda, ker nismo bolj ljubitelji krofov. Jaz sem ful :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3265 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 14 February 2021 - 06:46 AM

Pri nas so res božanski lokalni iz kuhinje na Kendovem dvorcu, vsak teden jih grem iskat sveže. So pa bolj butični, majhni pa dragi, haha.
  • 0

#3266 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85873 posts

Posted 14 February 2021 - 09:11 AM

Skoda, ker nismo bolj ljubitelji krofov.

Glede na to, koliko jih eni pojejo (in se s tem se hvalijo), ne bi rekla. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3267 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 14 February 2021 - 09:18 AM

Za pusta, ja. Pa kolicina nima glih veze s tem. Ljudem je vse dobro. Zato pa je na Trojanah se vedno guzva :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3268 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85873 posts

Posted 14 February 2021 - 09:21 AM

Meni je krof kot kremsnita. Ne bi mogla biti tako dobra, da bi dol padla, zato mi je pa dokaj vseeno, kje jo jem. :D Jaz sem bolj pri sladoledih in tortah izbircna.
  • 0

― V. Van Gogh

#3269 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 14 February 2021 - 09:30 AM

Nad tortami sem jaz obupala. Na sladoled gremo pa v Ita. :D
  • 0

Tumblr

#3270 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 14 February 2021 - 09:37 AM

Moj je sinoči privlekel 4 krofe iz Mercatorja, jaz pa doma sveže pečen limonin kolač, ma sem bla prav jezna, zakaj to kupuje, ker res ni bilo treba, dobri pa tudi niso tako, da se jim ne bi mogla upret.
Drugace imam jaz ful rada še baklavo, pa strudelj,tortice si pa recimo nikoli ne kupim, mi ni zanje.
  • 0

#3271 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85873 posts

Posted 14 February 2021 - 09:48 AM

Meni se sladoled med Trstom in Milanom ne more primerjati s tistim v J Italiji, ne vem zakaj. Mogoce samo filing.
Torte so mi pa najboljse v lokalu, kamor smo pred korono redno zahajali, ampak so drage in miniaturni kosi. Strudelj, baklavo in vse drugo pecivo pa domace, ne bi kupovala tega.
  • 0

― V. Van Gogh

#3272 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 15 February 2021 - 02:02 PM

Jaz očitno tudi nisem preveč izbirčna glede krofov. Pa vidim, da se okusi tudi ful razlikujejo.

Zanimivo, moram enkrat probat ta limonin kolač. Jaz ga sama od sebe najbrž ne bi, ker bi na prvi pogled rekla, da je brezvezen. :lol: Jaz imam rada, da je kak nadev, namaz, kakšni koščki vmes, ne pa sam biskvit.

Sicer pa upam, da bom tudi jaz zadovoljna z Leaneen recepti za torte. Prav piše, da so kreme res mehke, puhaste, tako da res upam, da bo uspelo. :) Sem si na gledala dve različni za rojstni dan od tamale.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3273 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 16 February 2021 - 09:52 AM

POdgana, kjepa je ta tvoja pekarica? Me zanima kakšni so ti všeč.

Prav nobena torta v SLo ti ni všeč?

Veraj sem naredila krofe še po receptu Leanne. Tudi zelo dobri!

ampak en iz kile in pol, le 250 g moke. Pasali so.

Še dnaes greva k sestri na krofe, potem pa konec.

Coco, v Odprti kuhinji je recept za švedske "krofe". Me mika, da bi jih naredila.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3274 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 16 February 2021 - 10:13 AM

Pri Kuklju v Velikih Laščah. Recept je še od njene mame. Včeraj sem slonovega in je malo podoben in, kar mi je zelo pomembno (pa ne vem zakaj), odtisnjen. Vsaj testo je podobno, ampak slonova marmelada malo pokvari izkušnjo.

Vseh nisem probala :D Mi pa najbrž torta kot taka ni všeč zdaj razmišljam. Mogoče je to problem :o Enkrat sem samo res dobro jedla v Cubu. New York stil cokoladne v treh plasteh s solnim cvetom. Najbrž od ljudi, ki se s kuhanjem in peko ukvarjajo profesionalno, pričakujem preveč in sem potem ful razočarana, ker tak okus lahko tudi doma dobim :D

• 0

Tumblr

#3275 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 16 February 2021 - 10:20 AM

Pri Kuklju so dobri ja, se strinjam.

Vem, da nisi vseh probala :D, samo se mi zdi, da je v zadnjih letih nivo le narasel,tudi pri sladoledu. Mene ne ganejo torte v Zvezdi, po večini, ker znam to sama naresti, brez večjih težav. Všeč so mi nekatere v Fetiche in Zebri.

• 0

#3276 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 16 February 2021 - 10:47 AM

Uuuu, semle bi lahko spekla kak dan, ja, imam še ful kardamoma. :) Dobra ideja, Frcica.
  • 0
Pablo Picasso

#3277 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 16 February 2021 - 11:43 AM

Coco, kaj? Jaz obozujem kardamom.
  • 0

#3278 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 16 February 2021 - 11:45 AM

Je online objavljen: https://odprtakuhinj...rinceske-semla/

Coco, ti zveni original?

• 0

#3279 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 16 February 2021 - 01:44 PM

Joj, ne pričakovati princeskastega okusa, to niti približno ni podobno! Testo je kot rahla, mehka žemlja s kardamomom, nadev pa mandljast. Sem že pozabila, kakšno je bilo razmerje sestavin, jaz sem delala po receptu z bloga Na tanjiru, mislim, da je avtorica Črnogorka, ki živi na Švedskem, pa so bile odlične. Mi pa ni všeč, da so v tem receptu dali za nadev marcipan, to ni isto kot mandelmassa, raje jo naredi iz nule (na prej omenjenem blogu je del recepta).
  • 0
Pablo Picasso

#3280 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 16 February 2021 - 01:47 PM

OK, hvala ti.

Je itak mož zavihal nos nad marcpanom.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users