Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#3261 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 28 January 2024 - 12:12 PM

Oppenheimer je v nedeljo v Kinodvoru. Damn, ne vem, če bova lahko šla. Nesrečna bitja mi deluje zanimiv, nisem ga še videla.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3262 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 February 2024 - 11:52 AM

Oppenheimerja je katera gledala? Kaksni komentarji? Meni je bil fantasticen, se nad pricakovanji.

Jaz sem ga gledala odličen mi je bil in glasbeni vložki. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3263 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 02 February 2024 - 02:34 PM

Jaz sem gledala Nesrečna bitja. Je izredno zanimiv film, všeč mi ga je bilo iti gledati v kino, doma bi ga pa ugasnila, ker je, sploh na začetku, zelo počasen.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#3264 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 24 February 2024 - 11:09 AM

Danes bo na Slo1 Trikotnik zalosti. Obvezno, ce kdo se ni gledal.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3265 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 24 February 2024 - 12:04 PM

Jaaa, sem včeraj videla napovednik in se najprej nisem mogla spomniti, kateri je že ta film.
  • 0

#3266 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 24 February 2024 - 12:16 PM

Ne morem verjet, da kaksen film pride samo z enim letom zamude na TV, za katerega placujemo obvezni prispevek.
Pa Quo vadis, Aida? (2020) je bil v cet. na SLO2, je tudi za pogledat.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3267 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 24 February 2024 - 12:31 PM

Danes bo na Slo1 Trikotnik zalosti. Obvezno, ce kdo se ni gledal.

Sem glih hotla napisat :)

https://www.rtvslo.s...italizmu/699380

• 0

#3268 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 24 February 2024 - 01:47 PM

O cem se gre tocno zadeva? Pogledala sem trailer in majkemi, nikol ne bo gledala tega ampak ker pravte da je dobro, bom.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3269 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 24 February 2024 - 01:48 PM

Kritika sodobne materialisticne s sabo obsedene druzbe. Precej poseben film, ne vem, ce ti bo vsec.

Close je ze katera gledala? Pomojem je tak heartbreak... Ze trailer ubije.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3270 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 25 February 2024 - 12:38 AM

Res poseben. Na nek nacin mi je bil vsec, na koncu pa se mi je zdelo da mi je ukradel dve uri in pol zivljenja.
Sovrazim filme, ki se zakljucijo na "interpretiraj si sam" nacin.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3271 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 25 February 2024 - 12:56 AM

Ok, torej. Ce ne zelis kaksnih spoilerjev ne beri dalje.

Vrhunec filma mi je ziher ta Haroldsonov samogovor pred rocno bombo, pa simbolika z bombo samo. Itak je film poln simbolizma, noro, tle jim je treba cestitat. Pa ta zamenjava vlog na koncu, od pucacice skretov, do taglavne, zakaj bi le hotela nazaj v realno zivljenje ce je tukaj capo di banda.
Tud zlo direktno pokritizira amerisko politiko s tistim kdo je fental kenedija, malcolm xa in kinga.
Soundtrack je hud, pomojem so se vsi zanri zamenjali.
Razen konca mi je bil film v glavnem zelo vsec, ker to se ne zgodi da jaz ob filmu ne zaspim, sploh tkole pozno zvecer, tko da nekaj je bilo torej ze prav v njem. Refreshing, edino konec bi hotela nedvoumen.
  • 0

#3272 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 25 February 2024 - 09:10 AM

Midva sva prisla do polovice (streamala na spletu nekje), potem sva pa sklenila it ob 21:15 spat :'D Nadaljujeva danes. 

Med brskanjem po IMDB ocenah sem zasledila, da je igralka, ki je uprizorila YaYo, umrla pri 32ih zaradi sepse :/

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3273 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 25 February 2024 - 10:18 AM

Jaz sem že pred 22 spala, tako da pride danes na vrsto.
Pa tale komedija danes zna biti zanimiva danes: https://www.facebook...H586pgjEKxKKxo/
  • 0

#3274 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 26 February 2024 - 09:04 PM

Danes sem gledala To Leslie (oz Za Leslie) in mi je bil ful vsec.
Tudi solzice so tekle.
  • 0

#3275 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 26 February 2024 - 09:09 PM

Jaz sem sla pa zadnjic gledat Nesrecna bitja in mi je bil ful dober. Je fantazijski, najbolj me je pa navdusila igra Marka Ruffala, Emma Stone tudi fajn.
  • 0

#3276 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 26 February 2024 - 10:16 PM

Jaz sem zacel gledat Maestra, pa sem vmes zaspala.
  • 0

#3277 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 February 2024 - 10:47 PM

Jaz sem med Bridgertonom imela najboljše popoldanske spance.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3278 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 26 February 2024 - 11:14 PM

Jaz sem še enkrat pogledala Trikotnik žalosti. Res je dober in sem vesela, da sem ga vidla tud v kinu. Nedvoumen zaključek bi ga pokvaril.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3279 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 February 2024 - 08:23 AM

Jaz sem med Bridgertonom imela najboljše popoldanske spance.

:lol:

Meni Trikotnik žalosti ni potegni, a sem edina? Predvsem z naslova posmehovanja (samim sebi - pa ne nam, pa vidik, da nekaj 'obrneš' na foro, odvzameš težo nečemu, kar je problematično/zaskrbljujoče) in satire na tak spotenciran način, lahko nastaviš ogledalo tudi bolj subtilno in z večjim 'odtisom'. Tako pa zapade v pretiravanje brez konca in občutka, na podoben način, kar naj bi sam film problematiziral. Če je katera kdaj brala Vadima Zelanda, opisuje princip nihala, ki samo pridobiva energijo s tem, da se nagne v drugo smer. Podobno kot film Schindlerjev seznam, ki naj bi bil prikrita oblika promocije nacističnih idealov. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3280 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 27 February 2024 - 08:47 AM

Ja, edina si ;)
Meni je bil zaradi pretiravanja vsec, splih tiste scene s hrano na ladji, adijo pamet.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users