SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 28 January 2024 - 12:12 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 February 2024 - 11:52 AM
Oppenheimerja je katera gledala? Kaksni komentarji? Meni je bil fantasticen, se nad pricakovanji.
Jaz sem ga gledala odličen mi je bil in glasbeni vložki.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 02 February 2024 - 02:34 PM
Posted 24 February 2024 - 11:09 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 24 February 2024 - 12:04 PM
Posted 24 February 2024 - 12:16 PM
Pa Quo vadis, Aida? (2020) je bil v cet. na SLO2, je tudi za pogledat.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 February 2024 - 12:31 PM
Danes bo na Slo1 Trikotnik zalosti. Obvezno, ce kdo se ni gledal.
Sem glih hotla napisat
https://www.rtvslo.s...italizmu/699380
Posted 24 February 2024 - 01:47 PM
Posted 24 February 2024 - 01:48 PM
Close je ze katera gledala? Pomojem je tak heartbreak... Ze trailer ubije.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 February 2024 - 12:38 AM
Sovrazim filme, ki se zakljucijo na "interpretiraj si sam" nacin.
Posted 25 February 2024 - 12:56 AM
Vrhunec filma mi je ziher ta Haroldsonov samogovor pred rocno bombo, pa simbolika z bombo samo. Itak je film poln simbolizma, noro, tle jim je treba cestitat. Pa ta zamenjava vlog na koncu, od pucacice skretov, do taglavne, zakaj bi le hotela nazaj v realno zivljenje ce je tukaj capo di banda.
Tud zlo direktno pokritizira amerisko politiko s tistim kdo je fental kenedija, malcolm xa in kinga.
Soundtrack je hud, pomojem so se vsi zanri zamenjali.
Razen konca mi je bil film v glavnem zelo vsec, ker to se ne zgodi da jaz ob filmu ne zaspim, sploh tkole pozno zvecer, tko da nekaj je bilo torej ze prav v njem. Refreshing, edino konec bi hotela nedvoumen.
Posted 25 February 2024 - 09:10 AM
Midva sva prisla do polovice (streamala na spletu nekje), potem sva pa sklenila it ob 21:15 spat :'D Nadaljujeva danes.
Med brskanjem po IMDB ocenah sem zasledila, da je igralka, ki je uprizorila YaYo, umrla pri 32ih zaradi sepse :/
Posted 25 February 2024 - 10:18 AM
Pa tale komedija danes zna biti zanimiva danes: https://www.facebook...H586pgjEKxKKxo/
Posted 26 February 2024 - 09:04 PM
Tudi solzice so tekle.
Posted 26 February 2024 - 09:09 PM
Posted 26 February 2024 - 10:16 PM
Posted 26 February 2024 - 10:47 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 February 2024 - 11:14 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 February 2024 - 08:23 AM
Jaz sem med Bridgertonom imela najboljše popoldanske spance.
Meni Trikotnik žalosti ni potegni, a sem edina? Predvsem z naslova posmehovanja (samim sebi - pa ne nam, pa vidik, da nekaj 'obrneš' na foro, odvzameš težo nečemu, kar je problematično/zaskrbljujoče) in satire na tak spotenciran način, lahko nastaviš ogledalo tudi bolj subtilno in z večjim 'odtisom'. Tako pa zapade v pretiravanje brez konca in občutka, na podoben način, kar naj bi sam film problematiziral. Če je katera kdaj brala Vadima Zelanda, opisuje princip nihala, ki samo pridobiva energijo s tem, da se nagne v drugo smer. Podobno kot film Schindlerjev seznam, ki naj bi bil prikrita oblika promocije nacističnih idealov.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 27 February 2024 - 08:47 AM

Meni je bil zaradi pretiravanja vsec, splih tiste scene s hrano na ladji, adijo pamet.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users