Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#3261 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17308 posts

Posted 03 October 2018 - 06:42 PM

Za bruhat :(
Ma, zal mi je, da sem sploh pogledala, ker se mi kar noge tresejo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3262 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 04 October 2018 - 07:59 AM

Grozljivo, ne morem si predstavljati, kako se pocutijo starsi teh otrok.
  • 0

#3263 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 04 October 2018 - 12:09 PM

O pogoltnosti

Mazzinijevo sporočilo tistim, ki bi radi nizke davke iz Republike Srbske

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3264 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4185 posts

Posted 23 October 2018 - 06:59 AM

https://siol.net/sio...hK6X2HExYp5me48

Resnično upam, da si je prigodo izmislil :turned:

• 0

#3265 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 23 October 2018 - 08:10 AM

Ne ne, tole je že preveč bizarno, da bi se lahko izmislil, vem ker imamo mi stranke, kjer se prav ne bi bil zmožen spomniti stvari čez katere se one pritožijo... Višek debilizma res :hooray:

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3266 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6714 posts

Posted 23 October 2018 - 06:32 PM

Ojoj, hahaha.
  • 0

#3267 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 24 October 2018 - 07:34 PM

Nekdo je vseckal na FB naslednji zapis in se ne bi mogla bolj strinjat z njim

Mnenje. :)

Župan Montreala ni dovolil ukinitve svinjine v šolah in ostalih zahtev muslimanskih priseljencev. To je pojasnil na naslednji način: Muslimani morate razumeti, da se je treba prilagoditi Quebecu in kanadskim običajem, tradicijam ter našemu načinu življenja, saj ste se sami odločili vseliti v Kanado. Čimprej se morate integrirati in naučiti živeti u Quebecu. Svoj stil življenja prilagodite drugim tukaj živečim narodnostim.

Oni so vas velikodušno sprejeli kot del nove multietnične kulture. Kanadčani nismo ne rasisti in ne ksenofobi, sprejeli smo mnoge priseljence davno pred muslimani, česar pa vi v muslimanskih deželah ne prakticirate. Kanadski narodi se ne bomo odrekli svoje kulture. V Kanadi ste dobrodošli in vas pozdravljamo. Razumeti pa morate, da v Kanadi (Quebec) s svojimi židovsko-krščanskimi koreninami, zahtevamo, da ostane religija v privatni domeni.
Izven vaših domov, kjer lahko delate kar želite (pod pogojem, da ne kršite naših zakonov), vam občina Dorval ne bo dovolila kakršnekoli zahtev za islamizacijo in uvedbo šerijatskega prava - pa četudi naj bo to zajemalo le majhne, lokalne skupnosti. Za muslimane, ki se ne strinjajo s sekularizmom in se ne počutijo prijetno v Kanadi, obstaja 57 lepih muslimanskih dežel na svetu, kjer vas bodo sprejeli z razširjenimi rokami in v skladu s šerijatom.

Če pa ste si izbrali Kanado za svoj lepši dom, a ne ostale muslimanske dežele, potem se prilagodite našemu načinu življenja. Če gremo mi k vam na turistični obisk, se mi prilagodimo vašim običajem in zahtevam, smo zakriti, ne hodimo naokrog v kratkih hlačah in nosimo srajce z dolgimi rokavi; ženske pa nosijo rute, ker vas razumemo in hočemo biti do vas in vaše družbe spoštljivi.

Tukaj ste pa vi tisti, ki morate spoštovati našo kulturo. Zato se večkrat na dan vprašajte:
"Zakaj mi je boljše tukaj in ne tam, od kjer sem prišel? "
Kantine, kjer občasno strežemo svinjsko meso, so del naše kulture in to meso bomo stregli še naprej - konec koncev pa imate vedno na izbiro po dve in celo tri jedi!
  • 0

Put A Kilt On It!

#3268 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25926 posts

Posted 24 October 2018 - 07:55 PM

Sicer se strinjam z vsebino ampak sem zapis prebrala z nasmihanjem, ker ravno Quebec pametuje o integraciji, sami so se pa se leta 1995 (in to ze drugic) poskusili od Kanade odcepit zaradi jezikovnih in kulturnih (tudi religijskih) razlik, potem so pa cisto obrnili plosco : P

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3269 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 24 October 2018 - 08:17 PM

O hvala za ta info. Nisem vedela
  • 0

Put A Kilt On It!

#3270 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25926 posts

Posted 24 October 2018 - 08:22 PM

;) Mogoce so se takrat naucili lekcije, ki jo zdaj sirijo dalje. Je bil pa rezultat takrat precej tesen (in z izredno visoko volilno udelezbo), tako da so se morali kar fajn naucit prilagajat in sprijaznit se z zivljenjem v sirsem okolju, ki ni bilo nujno podobno njihovemu ozjemu. Podrobnosti so mi pa ze malo usle iz glave, je ze nekaj vode preteklo od takrat, ko sem se zanimala za zgodovino Kanade v zvezi s potencialno imigracijo ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3271 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17628 posts

Posted 05 November 2018 - 11:34 AM

Stanovanje = Sanje?

https://danesjenovdan.si/stanovanja/

😕
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3272 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25926 posts

Posted 05 November 2018 - 11:36 AM

Auc. 

• 0

#3273 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 05 November 2018 - 11:54 AM

ja, žalostno.

Jaz bi za nas3 (dvosobno) plačala najem cca 450€+200€ stroškov.

• 0

Put A Kilt On It!

#3274 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 11 November 2018 - 06:53 PM

https://www.slovensk...a-v-kinu-111554
  • 0

Put A Kilt On It!

#3275 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85993 posts

Posted 11 November 2018 - 07:52 PM

Midva sploh ne hodiva več v Kolosej, še najraje greva v Komuno. Nimajo niti nobene hrane in pijače, s katero bi se dalo šumeti.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3276 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 11 November 2018 - 08:40 PM

Enako, ali Bežigrad. Najraje Dvor.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3277 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 11 November 2018 - 08:50 PM

Jaz sicer nisem ljubiteljica Koloseja, ampak tole mi je pa zelo drama queen blog post. A kar v vrsti je moral stat, pa nekdo je tapkal z nogo, come on :D Se pa strinjam glede poškodovanega platna (ali sdežev!), no go.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#3278 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 11 November 2018 - 09:02 PM

Mene spuščanje zvokov ljudi ful moti, pa ne mislim smeh, da se odkašljaš ipd. Smrkanje, tisto vlečenje hrane iz zob(ima ta zvok kakšno uradno ime?), cmokanje,... tako, da ga razumem.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3279 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85993 posts

Posted 11 November 2018 - 09:09 PM

Mene tudi. Ne razumem, kako so lahko ljudje tako neuvidevni.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3280 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25926 posts

Posted 11 November 2018 - 09:24 PM

Joj, smrkanje, pa vlečenje tiste sluzi not, bleeeeeh!!! Ponudis robček, na eni so toliko, da ti rečejo, da se jim robčki gravzajo, ker jih nimaš potem kam drugam dat kot v žep. LOL

Po ene 20ih minutah smrkanja sem ziher morilsko razpolozena.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users