Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 11 February 2011 - 02:10 PM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 11 February 2011 - 02:28 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 12 February 2011 - 09:38 PM
Zlowdala si bom deset kao najboljših romantičnih filmov.
Moram pogledat tte casablance in gone with the winde, ker pač...so kao tok ql.
Sovražim stare filme, ampak se bom prisilla.

Meni je Gone With the Wind krasen film. Klasika. Skoraj tako dober kot knjiga. Je večen in po moje ne bo nikoli izgubil na aktualnosti, ampak se mu kljub temu vidi, da je bil posnet l. 1939 (način igre, tehnika).
Posted 13 February 2011 - 10:11 AM
The King's Speech (2010)

V zgodovinski drami spoznamo angleškega kralja Jurija VI (v originalu znanega kot George VI.), očeta aktualne kraljice Elizabete II., ki po nepričakovanem bratovem odstopu zasede britanski prestol. Ker ima težave z jecljanjem, se za pomoč obrne na kontroverznega govornega terapevta Lionela, kljub čudaškim terapijam pa se med njima razvije pristno prijateljstvo. Toda začetek 2. svetovne vojne Georga postavi pred novo preizkušnjo, saj mora s svojim zgledom združiti in opogumiti Britance.
Kljub temu, da je bila vladavina kralja Jurija VI. precej burna, pa njegova življenjska zgodba ni pretirano vznemirljiva. Ko sem slišala, da so posneli film o njem, sem bila malce skeptična. Bala sem se, da bo dolgočasen. Moja pričakovanja pred ogledom so bila zato mešana. Po ogledu lahko zatrdim, da je film vse prej kot dolgočasen. V mojih očeh je zelo zanimiv prikaz Jurijeve osebnosti. Medtem ko se spopada s svojo govorno napako, spremljamo reakcije ob pomembnih prelomnicah v njegovem življenju. Spoznamo ga kot človeka s strahovi in napakami, kar mi je zelo všeč. Jurija po mojem menju več kot odlično upodobi Colin Firth. Obrazna mimika, gibanje, način govora in nenazadnje jecljanje so prepričljivi, Colin se prelevi v Jurija, postane on. Oskarjevska nominacija, ki jo je prejel, je povsem zaslužena.
Zvenečo igralsko zasedbo poleg Colina Firtha sestavljajo še Geoffrey Rush, Helen Bohnam Carter, Guy Pearce, Michael Gambon (prof. Dumbeldore iz Harrya Potterja), idr. Geoffrey Rush, ki upodablja Jurijevega terapevta in je za svojo vlogo prejel nominacijo za oskarja, se prav tako odlično odreže, vendar ga Colin s svojim odličnim nastopom kar nekako zasenči. Ostali igralci so prav tako prepričljivi. Pri tem moram izpostaviti Timothya Spalla, ki upodablja Winstona Churchilla. Churchill je bil edinstvena osebnost, ki jo je po mojem mnenju težko prepričljivo upodobiti in mislim, da Spallu to dokaj dobro uspe.
Všeč mi je, da se Jurijeva zgodba prepleta z aktualnim dogajanjem. Iz Jurijevega zornega kota spremljamo ljubezensko zgodbo njegovega brata in Wallis Simpson, hkrati pa spremljamo zaskrbljenost nad dogajanjem v Evropi na predvečer druge svetovne vojne. Všeč sta mi bili tudi kostumografija in scenografija, ki pripomoreta k avtentičnosti filma.
Če zaključim, meni je bil film zelo všeč, res pa je, da me ni vsrkal vase kot bi me lahko. Ocenila bi ga kot enega tistih filmov, za ogled katerega moraš biti v pravem razploženju. Jaz sem bila, poleg tega mi je zgodovinska tematika že tako ali tako zelo pri srcu, zato ga lahko le pohvalim.
8,5/10
Ta film, ki je velik favorit za Oskarje v večih kategorijah letos, sem si tudi jaz včeraj pogledala. Res je odličen, prednjači pa seveda Colin, čigar igra je dihjemajoča.

Tudi Rush in Bonham Carter sta fenomenalna, še posebej se mi je v spomin vtisnil Rush (če se ga spomnete iz Shining, ali Piratov s Karibov), gre za igralca, kateremu resnično priželim kipec, takisto seveda tudi Colinu, ki se je končno lahko otresel nalepke Mr Darcy.

Kot je že Kalypso pisala, zgodba govori o Bertieju

Film je dejansko odličen, tukaj ne gre nič drugega pripomniti. Ves čas mu z zanimanjem slediš, prvič zaradi izredno zanimive zgodbe, ki mi je bila do sedaj tuja, drugič pa zaradi fenomenalne igralske zasedbe, ki bo na letošnjih Oskarjih - brez dvoma - slavila.
9/10
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 February 2011 - 10:47 AM
Zakaj se nameravaš mučit, če že v naprej veš, da ti ne bodo všeč?

Meni je Gone With the Wind krasen film. Klasika. Skoraj tako dober kot knjiga. Je večen in po moje ne bo nikoli izgubil na aktualnosti, ampak se mu kljub temu vidi, da je bil posnet l. 1939 (način igre, tehnika).
Saj če mi ne bo všeč, ga sploh ne bom gledala. Zlowdala sem, I'll give it a shot.
Nikoli pa ne bom razumela, zakaj so ti filmi kovani v zvezde, kot kao najboljši romantični filmi.
Posted 13 February 2011 - 10:00 PM

Winter's Bone (2010)

IMDB: An unflinching Ozark Mountain girl hacks through dangerous social terrain as she hunts down her drug-dealing father while trying to keep her family intact.
Zanimiva drama, ki opisuje trud 17-letnice, da bi našla očeta; živi skupaj z materjo, ki je bolna, ter sestro (6 let) in bratom (12); očeta ni, ker je pred nekaj časa izginil neznano kam, potem ko ga je iskala policija, ker je kuhal in prodajal crank (meth). Njen in njeni družini grozi, da bo ostala brez hiše, zato nima nič za izgubiti, in očeta išče na vse pretege; vmes naleti na veliko preprek in ljudi, ki ji nikakor nočejo pomagati; na začetku tudi njen stric Teardrop noče niti slišati o tem, da bi ji pomagal. Sama pa je prepričana v to, da želi ostati skupaj s sestrico in bratcem, in obdržati hišo.
Jennifer Lawrence odigra glavno vlogo, in je bila zanjo tudi nominirana za Oskarja (čeprav ga dobila zagotovo ne bo, ampak bo Oskar v kategoriji glavna ženska vloga romal v roke Natalie Portman). Jennifer je odlična, izredno prepričljiva v svoji vlogi, ampak zaenkrat še ni zrela za kipec, pa še konkurenca je letos precej huda.
Film je dokaj temačen, tudi fotografija je takšna, da na preprost način prikaže, kako kruto je življenje Ree; tudi narava se zdi neizprosna. Zgodba se pred vašimi očmi odvrti zelo hitro, film nikakor ni dolgočasen.
8/10
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 13 February 2011 - 10:11 PM

Poslastica; film, ki mi je bolj všeč kot The Social Network in skoraj enako všeč kot The Kings Speech.

Že na začetku naj povem, da Christianu Baleu zelo zelo privoščim Oskarja v kategoriji stranska moška vloga; zaslužil si ga je že mnogo pred tem filmom (naj izpostavim samo The Machinist), s to vlogo pa samo potrjuje, da je vrhunski igralec na višku igralske kariere, in upam, da bo nagrajen z Oskarjem. Je tudi en meni ljubših igralcev, zato je jasno, da bom zanj še posebej stiskala pesti.
Če bi film morala primerjati z The Wrestlerjem (Arronofski), resnično ne bi znala povedati, kateri mi je boljši; oba sta namreč odlična, pravi mojstrovini z odlično igro in tudi zgodbo. In tako kot v Wrestlerju blesti Rourke, tukaj blesti Bale, četudi samo v stranski vlogi.
Zgodba je posneta po resnični zgodbi, in pripoveduje o dveh bratih, ki se ukvarjata z boksom. Pred nekaj časa je blestel Dicky, starejši brat (Bale), sedaj pa je prišel čas, da zasije še mlajši Micky (Wahlberg); Dicky je tudi Mickijev trener, vse bi pa bilo bolj enostavno, če ne bi bil zasvojen z drogo. V mesto, ki oba brata dobro pozna, pride ekipa HBO, ki posname dokumentarec o Dickyju - nekdanji legendi, a zdaj le še senci samega sebe, in ta film, Mickyjeva punca, ter Dickyjev odhod v zapor . . . . in še nekaj dogodkov, bo potrebnih, da junaki te zgodbe spoznajo, kje so njihove prioritete v življenju, in da bodo to dosegli samo s skupnim in trdim delom.
Odlična izbira igralske ekipe, zagodba, ki ji z zanimanjem slediš ves čas, glasba prvovrstna; enačba za uspeh in ponavljam - Oskarja Baleu.
9++/10
Posted 14 February 2011 - 09:24 AM

E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)
Poleg Indiane Jones najbolj popularen film Spielberga; mislim, da lahko z lahkoto govorimo o klasiki.

Film, ki je brezčasen, in s katerim se lahko poistovetijo tako odrasli, kot otroci; jaz sem ga prvič gledala kot otrok, in sedaj spet po mnogih letih, in ugotavljam, da ima še vedno tiste kvalitete (oz. da jih jaz vidim), kot jih je imel ob nastanku. Zgodba se osredotoča na Elliota, ki živi skupaj z mamo, bratom in sestrico (Drew Barrymore - odlična že kot otrok), ki nekega dne najde vesoljčka, a katerim se spoprijatelji. Kaj kmalu je jasno, da si E.T. (kot ga poimenujejo) želi nazaj domov, in Elliot in druščina bodo naredili vse, da se mu uresniči želja.
Gamljiva zgodba, ki pa vsebuje tudi veliko humorja. Odlična igra vseh igralcev, še posebej otrok (že prej omenjena Barrymore, ter Henry Thomas). Brez veze izgubljati besede - klasika, ki bo aktualna tudi za naše zanamce.

Posted 14 February 2011 - 09:37 AM
E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)
Poleg Indiane Jones najbolj popularen film Spielberga; mislim, da lahko z lahkoto govorimo o klasiki.

Film, ki je brezčasen, in s katerim se lahko poistovetijo tako odrasli, kot otroci; jaz sem ga prvič gledala kot otrok, in sedaj spet po mnogih letih, in ugotavljam, da ima še vedno tiste kvalitete (oz. da jih jaz vidim), kot jih je imel ob nastanku. Zgodba se osredotoča na Elliota, ki živi skupaj z mamo, bratom in sestrico (Drew Barrymore - odlična že kot otrok), ki nekega dne najde vesoljčka, a katerim se spoprijatelji. Kaj kmalu je jasno, da si E.T. (kot ga poimenujejo) želi nazaj domov, in Elliot in druščina bodo naredili vse, da se mu uresniči želja.
Gamljiva zgodba, ki pa vsebuje tudi veliko humorja. Odlična igra vseh igralcev, še posebej otrok (že prej omenjena Barrymore, ter Henry Thomas). Brez veze izgubljati besede - klasika, ki bo aktualna tudi za naše zanamce.

V soboto smo gledli film skupaj moja starsa, brat, njegova zena, jaz, in mala dva necaka, stara 7,5. Brat je mogral sedet na tleh, ker ni blo vec stola.

Klasika, res.
Posted 14 February 2011 - 09:41 AM

A Trans-Siberian train journey from China to Moscow becomes a thrilling chase of deception and murder when an American couple encounters a mysterious pair of fellow travelers.
Ne vem zakaj, a od filma sem pričakovala čisto klavnico; mislila sem, da bo na vlaku po transsibirski želežnici nek slasher morilec, ki bo klal potnike. No, sem se kar fino zmotila.

Všeč mi je, da je film precej več kot to, da ima neko celovito in povezano zgodbo, okoli katere se odvija film. Igralci so se mi zdeli primerni za vloge, čeprav mi je šla Jessie (Emily Mortimer) čez celoten film izjemno na živce. Woody Harrelson je v vlogi Roy-a živi bebo za pogledat, sem se že samo ob tem zabavala

Tekom filma ves čas vlada neka napetost, ki gledalca vleče vase in ga pušča v pričakovanju, kaj se bo zgodilo naprej. To je vsekakor plus, saj se gledalec tako ne naveliča in ga pogleda v šusu.
Transsiberian ni nikakršna mojstrovina, nikakršen presežek v kateremkoli pogledu. Je pa gledljiva in dinamična zadeva, ki je ni škoda pogledati, če imate čas.
6,5/10
Na, Kinky

Posted 14 February 2011 - 10:54 AM

Opis: Stereotipna porazdelitev družbenih vlog po spolih ob koncu 18. stoletja nikakor ne gre v račun mladi Jane Austen, ki bi rada postala pisateljica, a ji starši svetujejo, naj si raje najde premožnega moža. Namesto zadržanega sina lokalne plemkinje Jane v oči pade postavni, a nekoliko prevzetni prišlek Lefroy, s katerim se po številnih nesporazumih vendarle zbližata. Toda Lefroyev premožni stric se z zvezo ne strinja, tragičen razplet ljubezenske zgodbe pa Jane navdihne, da ustvari nekatere najbolj pomembne romane angleške literature.
Mnenje: Omenjeni film sem pred časom že gledala in sem ga včeraj spet. Že prvič me ni navdušil, zdaj me je samo še manj. Mogoče imam preveč pred seboj njene romane, ki so meni osebno eni lepiših romantičnih zgodb sploh. Tudi ekranizacija obeh glavnih romanov je bila (vsaj kar se tiče nadaljevank) meni fenomenalna. Ostali filmi po njenih romanih pa se kosajo nekje s tem filmom.
Torej film o sami Jane Austen me nikakor ne prepriča. Anne Hathaway mi žal ni neka igralka (ali pa jo še nisem ujela v pravem filmu) in mi res ne sede v to zgodovinsko obdobje; James McAvoy pa se je znal odrezati veliko bolje. Mogoče mi samo igralci niso ustrezali.
Skratka, film za pogledat, ampak nič drugačen od vseh drugih kostumskih ljubezenskih filmov.
ocena: 5
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 14 February 2011 - 11:40 AM

Posted 14 February 2011 - 12:05 PM
Posted 14 February 2011 - 12:29 PM

Charlie je reven fantič, katerega edina radost v življenju je čokolada. Njegove največje sanje se mu uresničijo, ko zadene vabilo na ogled fantastične tovarne čokolade, ki jo upravlja nenavadni Willy Wonka (Johnny Depp). Toda čarobna notranjost tovarne skriva tudi številne skrivnosti, saj ima Wonka s povabljenimi otroki prav posebne načrte!
Knjige nisem brala, tako da ne znam primerjat, vendar me je film očaral. Prav sprostila sem se zraven in 100% uživala ob gledanju. Ne morem rečt, da bi vsak tako užival ob gledanju, saj mislim, da je tole eden izmed tistih filmov, ki so mi brez določenega razloga pisani na kožo in bom ga sigurno večkrat pogledala. Tako kot Kinky in moj fant Mammo Mio

Pika na "i" je seveda Johnny

10/10
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 15 February 2011 - 09:29 PM
127 Hours (2010)
A mountain climber becomes trapped under a boulder while canyoneering alone near Moab, Utah and
resorts to desperate measures in order to survive.

Zelo dober film, posnet po resničnih dogodkih. Čeprav ni dogajanje samo po sebi nič posebnega, je
prikazano zelo domiselno in ga tudi dela posebnega in je skoraj prava poslastica. Gre se o fantu, ki je v
Grand Canyonu ostal 127 ur ujet med skalami – skala mu pade na roko, ne more premakniti ne roke in ne
skale. Igralec je zelo dobro odigral svojo vlogo. Dobro je prikazano doživljanje te tragedije in kako je
prenašal to ujetost, kako je poskušal ostati priseben, a se mu je vseeno počasi začelo mešati, na čase
je bilo že tragikomično. Se kar malo postaviš v njegovo vlogo in začneš razmišljati, kakšno sranje to
pravzaprav je in kaj ti je storiti. Velikokrat je snemano iz zelo zanimivih kotov, prav tako so tudi barve
krasne in močne. Vse skupaj spremlja tudi zelo posrečena glasba, kar je pohvalno!
Na koncu pokaže tudi pravega Arona Ralstona. Zelo posrečeno!
9/10
Se v celoti podpišem pod ta komentar. James Franco se je pa sploh dokazal kot odličen igralec, do zdaj ga nisem ravno cenila. Menim, da je nominacija za oskarja za glavno moško vlogo več kot upravičena.
Sicer pa je moje mnenje že odlično povzeto zgoraj, bi sama napisala enako.
9/10
Posted 16 February 2011 - 08:21 PM

A tough U.S. Marshal helps a stubborn young woman track down her father's murderer.
Po lanskoletni megapolomiji A Serious Man sta tokrat brata Coen postregla s svojim novim filmom. Pogledala sem ga s kar visokimi pričakovanji, a bila tokrat spet precej razočarana. Sicer ne toliko kot pri prej omenjenem filmu, ki v svoji bedi mirno poseka vse filme zadnjih dveh let, a tudi True Grit me je pustil hladno.
Dobra ura na začetku se vleče in vleče. Človek dobi občutek, da gleda že celo večnost, a se ne zgodi nič. Dogajanje postane zanimivejše šele zadnje pol ure, a to pač ni dovolj, da bi se film odkupil za uro trajajočo mukotrpnost poprej. Je pa pokrajina zelo lepa. Igra je zadovoljiva, a žal šepa zgodba, predvsem pa tempo le-te. Premalo zadovoljiv končni izdelek, ki žal ne doseže svojih zmožnosti.
Imam občutek, da sta Coenova zadnji dve leti nominirana za oskarje izključno na podlagi svojega statusa in ne dejanskih izdelkov, saj si ne lanskoletni A Serious Man ne letošnji True Grit niti slučajno ne zaslužita oskarjevske nominacije.
Letos sta torej postregla z zvenečimi imeni (Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin), svojim podpisom in filmom, pri katerem ni zares dobrega praktično nič.
4/10
Posted 16 February 2011 - 11:09 PM

Brezskrbni zabavljač Britt po skrivnostni očetovi smrti podeduje medijski imperij, a večni brezdelnež nima pravih življenjskih ambicij. To se spremeni, ko spozna briljantnega izumitelja Kata, s katerim zgradita neuničljiv avto, poln neverjetnih pripomočkov. Da bi maščeval očetovo smrt, se Britt odloči delovati kot zločinec in tako odkriti resnico o mafijskem podzemlju. A že po nekaj vratolomnih akcijah si Britt in Kato na glavo nakopljeta srd oblasti in kriminalcev, ki so odločeni ustaviti čudaška junaka.
Akcijske komedije o raznih superjunakih se mi že po defaultu ne dopadejo, kar se je potrdilo tudi tokrat. Slaba izbira glavnega igralca, saj je po mojem mnenju Seth Rogan preveč "bebast" (mogoče vpliv njegovih dosedanjih vlog) in tudi tukaj ga bolj težko resno vzameš. Kato je dosti boljši. Cameron Diaz je skoraj neopazna, glavni negativec Christopher Waltz pa je daleč za svojo vlogo v Inglorious Basterds.
Film brez posebnih presežkov, na momente se zaradi vse debilnosti še celo nasmejiš, po koncu pa ga v treh minutah pozabiš.
2/10
Posted 17 February 2011 - 08:45 AM
Tako kot Kinky in moj fant Mammo Mio

127 Hours (2010)
Zelo dober film, posnet po resničnih dogodkih. Čeprav ni dogajanje samo po sebi nič posebnega, je
prikazano zelo domiselno in ga tudi dela posebnega in je skoraj prava poslastica. Gre se o fantu, ki je v
Grand Canyonu ostal 127 ur ujet med skalami – skala mu pade na roko, ne more premakniti ne roke in ne
skale. Igralec je zelo dobro odigral svojo vlogo. Dobro je prikazano doživljanje te tragedije in kako je
prenašal to ujetost, kako je poskušal ostati priseben, a se mu je vseeno počasi začelo mešati, na čase
je bilo že tragikomično. Se kar malo postaviš v njegovo vlogo in začneš razmišljati, kakšno sranje to
pravzaprav je in kaj ti je storiti. Velikokrat je snemano iz zelo zanimivih kotov, prav tako so tudi barve
krasne in močne. Vse skupaj spremlja tudi zelo posrečena glasba, kar je pohvalno!
Na koncu pokaže tudi pravega Arona Ralstona. Zelo posrečeno!
9/10
Ja, se tudi jaz v celoti strinjam s predhodnicama, Fluffy in Sinnaio, glede tega filma.
James Franco blesti v vlogi Arona, tukaj ne moremo reči nič drugega. Normalno se mi zdi, da se vsi gledalci na nek način poistovetimo z njim, in začnemo spraševati, kaj bi mi narediti na njegovem mestu, kako bi mi ravnali v enaki brezizhodni situaciji. Da, film, o katerem razmišljaš še kasneje, kar je po mojih (zahtevnih) kriterijih odlika tega filma (in tudi drugih).
Film je relativno kratek, vzel vam bo le uro in pol vašega časa, a je vsekakor vredno.
Tudi režiji Danny-ja Boyla bi rada namenila besedo ali dve; najbrž ga poznate po predhodnem Slumdog Millionaire, ki pa meni po drugem ogledu sploh ni bil tako zelo všeč kot prvič; mislim, da sem bila prvič še pod vtisom Oskarjev, in sem že predhodno nekako ponotranjila misel, da mi MORA biti všeč.
Tukaj je drugače, ta se me je bolj dotaknil, tudi zgodba mi je prikazana na zanimiv način (res drugačna režija), in ne smem pozabiti - prečudovite slike pokrajine (kanjoni), resnično imaš občutek, kot da si tam (oz. si želiš biti).
Nedvomno film, ki si zasluži vse nominacije, ampak Franco tokrat - moje mnenje - ostaja zaenkrat še BREZ Oskarja.
8+++/10
Posted 20 February 2011 - 11:09 AM

O tem filmu/grozljivki, sem že v eni drugi temi nekaj povedala, in sicer, da mi je bila boljša kot prvi del.
Prvi del - še se še spomnite - govori o mladem paru, ki namesti kamero v spalnici, potem ko se mu zdi, da se ponoči v njuni hiši nekaj dogaja.
In drugi del je dejansko prequel tej zgodbi, pokaže nam, kaj se je dogajalo pred tem. Spoznamo družino z majhnim otrokom (in mati je sestra tiste punce, ki ima potem v drugem delu glavno vlogo), ter še eno hčerko, iz prvega zakona očeta. Skupaj živijo v hiši z bazenom, in nekega dne, ko se vrnejo domov, dobijo hišo vsa razmetano, in četudi ugotovijo, da ni bilo nič ukradeno, sumijo, da so v njihovi hiši bili nepridipravi, vlomilci. Da bi jim prišli na sled, postavijo kamere po celotni hiši.
Seveda o vlomilcih ni ne duha ne sluha, in kmalu postane jasno, da je v hiši nekakšen duh, oziroma če smo natančnješi - demon (duhovi so dobre narave, demoni pa ne), ki zahteva otroka. Hčerka, ki je iz očetovega prejšnjega zakona po internetu išče informacije, in izve, da je najverjetneje babica teh dveh punc pred mnogimi leti z nekim demonom 'podpisala' nekakšno pogodbo, v zameno pa naj bi mu dala prvega sina, ki bi se v njihovi liniiji rodil.
Na koncu filma nam marsikaj postane jasno, nam postežejo z razlago prejšnjih dogodkov.
Meni je bil ta film veliko bolj všeč kot prvi; prvi mi ni bil slab, ne morem pa tudi govoriti o presežku - grozljivko so namreč opisovali in reklamirali kot nekaj najbolj groznega v zadnjih letih; ljudje so v strahu za svoje življenje bežali z kina s posranimi gatami.
Zame - osebno, solidna grozljivka.

6+++/10
Posted 21 February 2011 - 11:22 AM
Due Date (2010)

Film sem si ogledala, ker sem si zaželela lahkotno komedijo; seveda nisem preveč pričakovala, ker sem že navajena, da preveč pričakujem od filmov, in sem se hotela pač ogniti (prevelikemu) (ponovnemu) razočaranju. Ampak zopet - sem ugriznila v kislo jabolko; film je obupen, ves čas čakaš in upaš na kakšno vsaj malo smešno sceno, ali nekaj, kar te bo vsaj približno spravilo v dobro voljo - a do tega ne pride.
Robert Downey Jr. sicer solidno opravi svoje delo, a kaj to pomaga, če je pa zgodba prežvečena, dolgočasna.
Zach Galifianakis mi sicer deluje faca, mi je pa njegova pojava (izgled) dokaj odbijajoča; gledala sem ga že v Hangover, kjer tudi name ni pustil dobrega vtisa.
Film je podpovprečen, in vam odsvetujem ogled; ne ponudi vam nič svežega, novega, zabavnega; zapravljanje časa, in nič drugega.
3/10
Kinkyino mnenje lepo povzame tudi moje vtise o tem filmu. Ves čas čakaš, da se bo zgodilo nekaj zabavnega, ampak preden do tega pride je filma že konec.
Naveza Robert Downey jr. in Zach Galifianakis se mi ne zdi najbolj posrečena. Medtem, ko se Downey še nekaj trudi in kaže spremembo svojih čustev do svojega sopotnika, se mi zdi, da ima Galifianakis skozi ves film na obrazu enak zadeto-butast izraz. Človek se vpraša ali ni morda vedno takšen, saj je imel tudi v njegovi vlogi v že prej omenjenem filmu Hangover, podoben izraz. Tam, ob kupu drugih soigralcev, to še ni moteče, ampak v Due Date pa sem ga komajda gledala. K temu verjetno pripomore tudi njegov odbijajoč zanemarjen videz.
S Kinky se popolnoma strinjam, da film ne ponudi nič novega in zabavnega in je za svojo zvrst podpovprečen. Odsvetujem ogled.
3/10
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users