Vsako leto 1x, iThink.

vprašanja (zanima me, ...)
Posted 31 May 2018 - 03:19 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 02 June 2018 - 05:01 PM
Prijateljica kupuje stole in gleda ene na spletu, pa me zanima, ce so tile kolikor toliko udobni? Se spomnim, da sem jih v Slo veckrat videla, ampak nisem bila hudo pozorna takrat.
Posted 02 June 2018 - 05:36 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 June 2018 - 06:42 PM

Posted 02 June 2018 - 07:37 PM
Posted 02 June 2018 - 09:38 PM
Če me spomin ne vara, jih je izdeloval Stol Kamnik. Bili so izvozna uspešnica v ZDA. Doma jih je imel moj profesor s faksa. Dosti časa sem presedel na njih.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 04 June 2018 - 08:06 AM
Kje bi dobil notranji rezervoar za vodo, ki je v bojlerjih? Rabim ga za zunanji tuš.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 05 June 2018 - 09:06 PM
Posted 06 June 2018 - 07:30 AM
Posted 06 June 2018 - 10:00 AM
Midva sva imela kar nekaj let naročen History Illustrated, pa se je izkazalo, da ni bilo časa prebrat niti ene revije na mesec … na morju sva po navadi malo nadoknadila. Meni so bili zelo všeč članki in besedila.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 June 2018 - 10:25 AM
Katere revije imate kaj narocene? Midva s a vcasih imela National Geographuc, Zivljenje in tehnika, Gradbenik, ... Potem sva pa vse skenslala, ker so bili med gradnjo to nepotrebni stroski, zdaj bi pa rada spet nekaj narocila, ker pogresava in bomo vseeno imeli za kruh. Je Scientific American za kaj?
Buggy, tole ze poznas? Slovenskih revij sicer ni vmes, imas pa zato iz tujine bogat nabor. Pa ce ti pase malo pogledat, da ugotovis, kaj ti odgovarja ... drugace pa je mogoce fajn, da v eni bolje zalozeni knjiznici prelistas aktualne stevilke tiskovin, na katere so naroceni.
Posted 06 June 2018 - 10:50 AM
Posted 13 June 2018 - 09:51 AM
Ima katera izkušnje s svetovanjem pri prehrani pri presnovnih boleznih? Kateri profil ima največ znanja s tega področja?
Gre za diabetes tipa 1, ki je bil dobro voden več kot 20 let, zadnje mesece pa nivo sladkorja v krvi nepojasnjeno niha in s tem je seveda nepredvidljiva tudi poraba inzulina. Diabetologinja pravi, da ne pozna vzroka, interna medicina ni odkrila nobenih posebnosti (kolonoskopija, gastroskopija itd.), krvna slika je bp, enako blato, ena izmed obiskanih dietetičark je sicer priporočila dodajanje določenih prebavnih encimov (prebava maščob), ki so težavo nekoliko omilili, ne pa tudi rešili.
Posted 13 June 2018 - 10:03 AM
Ne vem pa kako scitnica vpliva na diabetes. Scitnicni hormoni vem da so lahko lazno ok.
Posted 13 June 2018 - 10:18 AM
Sam vzrok iztirjenja je lahko marsikaj, npr. povecan psihicen stres, kaksno zdravilo, druge bolezni (infekcija) itd. Ce v tem zadnjem casu ni bilo nobenih posebnih sprememb, potem je zelo tezko izluscit vzrok.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 June 2018 - 11:51 AM
Matilda, v črpalko je najbrž treba vnesti program, po katerem deluje? Si ne predstavljam pri takšni nepredvljivi porabi inzulina. Se je sicer že zanimal zanjo, a bi rad prej uredil trenutno stanje.
Sem tudi jaz razmišljala v smeri mentalnega zdravja (osebna zdravnica je rekla, da bo treba delati na tem), ki ni najboljše.
Svetovali so mu tudi dodajanje še nekaterih prebavnih encimov, sedaj čaka na posvet glede doziranja.
Hvala obema!
Posted 13 June 2018 - 12:06 PM
Ne vem pa, ce pride v postev za njega, to naj presoja njegova diabetologinja. A njemu je bil tip 1 odkrit okrog 50. leta?
Ce se ni spremenilo drugo razen dusevnega stanja, potem ga splosni zdravnik lahko napoti na psihiatricno ali psiholosko pomoc.
Bill Bullard
Posted 13 June 2018 - 02:41 PM
On ima sicer že slabo leto težave z malabsorbcijo, potem se je pridružilo še nihanje sladkorja v krvi. Hkrati se je slabšalo duševno zdravje (od tega, da se je napsihiral, da ima kdo ve kaj na črevesju do tega, da je že od vedno nagnjen k paničarjenju in se sedaj samo še stopnjuje).
Posted 13 June 2018 - 03:06 PM
Posted 13 June 2018 - 08:21 PM
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users