Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36048 replies to this topic

#32761 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15291 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 31 May 2018 - 03:19 PM

Vsako leto 1x, iThink. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#32762 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 02 June 2018 - 05:01 PM

Prijateljica kupuje stole in gleda ene na spletu, pa me zanima, ce so tile kolikor toliko udobni? Se spomnim, da sem jih v Slo veckrat videla, ampak nisem bila hudo pozorna takrat. 

$_86.JPG

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#32763 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 02 June 2018 - 05:36 PM

Mi smo imeli vcasih take v kuhinji in ne bi rekla, da so bili bas udobni.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#32764 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27574 posts

Posted 02 June 2018 - 06:42 PM

Blazina je must, so pa neunicljivi :D
  • 0

#32765 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32853 posts

Posted 02 June 2018 - 07:37 PM

Mi smo jih mel tud, pred 30 leti!
  • 0

#32766 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18591 posts

Posted 02 June 2018 - 09:38 PM

Če me spomin ne vara, jih je izdeloval Stol Kamnik. Bili so izvozna uspešnica v ZDA. Doma jih je imel moj profesor s faksa. Dosti časa sem presedel na njih. :wink1:

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#32767 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18591 posts

Posted 04 June 2018 - 08:06 AM

Kje bi dobil notranji rezervoar za vodo, ki je v bojlerjih? Rabim ga za zunanji tuš.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#32768 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5213 posts

Posted 05 June 2018 - 09:06 PM

Katere revije imate kaj narocene? Midva s a vcasih imela National Geographuc, Zivljenje in tehnika, Gradbenik, ... Potem sva pa vse skenslala, ker so bili med gradnjo to nepotrebni stroski, zdaj bi pa rada spet nekaj narocila, ker pogresava in bomo vseeno imeli za kruh. Je Scientific American za kaj?
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#32769 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28196 posts

Posted 06 June 2018 - 07:30 AM

Jaz imam samo Naš dom, včasih kupim Ono plus. Otrok je imel v vrtcu Cicido, za Ciciban se pa zaenkrat ni odločil (preveč vsega, sicer se mi zdijo te revije fajn).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#32770 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24873 posts

Posted 06 June 2018 - 10:00 AM

Midva sva imela kar nekaj let naročen History Illustrated, pa se je izkazalo, da ni bilo časa prebrat niti ene revije na mesec … na morju sva po navadi malo nadoknadila. Meni so bili zelo všeč članki in besedila.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#32771 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 06 June 2018 - 10:25 AM

Katere revije imate kaj narocene? Midva s a vcasih imela National Geographuc, Zivljenje in tehnika, Gradbenik, ... Potem sva pa vse skenslala, ker so bili med gradnjo to nepotrebni stroski, zdaj bi pa rada spet nekaj narocila, ker pogresava in bomo vseeno imeli za kruh. Je Scientific American za kaj?

Buggy, tole ze poznas? Slovenskih revij sicer ni vmes, imas pa zato iz tujine bogat nabor. Pa ce ti pase malo pogledat, da ugotovis, kaj ti odgovarja ... drugace pa je mogoce fajn, da v eni bolje zalozeni knjiznici prelistas aktualne stevilke tiskovin, na katere so naroceni. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#32772 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5213 posts

Posted 06 June 2018 - 10:50 AM

Sem videla, ja, bom res pogledala. V principu je ful fajn, ampak rada bi brala natisnjeno verzijo, ekranov imam vrh glave. Hvala!
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#32773 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28196 posts

Posted 13 June 2018 - 09:51 AM

Ima katera izkušnje s svetovanjem pri prehrani pri presnovnih boleznih? Kateri profil ima največ znanja s tega področja? 

Gre za diabetes tipa 1, ki je bil dobro voden več kot 20 let, zadnje mesece pa nivo sladkorja v krvi nepojasnjeno niha in s tem je seveda nepredvidljiva tudi poraba inzulina. Diabetologinja pravi, da ne pozna vzroka, interna medicina ni odkrila nobenih posebnosti (kolonoskopija, gastroskopija itd.), krvna slika je bp, enako blato, ena izmed obiskanih dietetičark je sicer priporočila dodajanje določenih prebavnih encimov (prebava maščob), ki so težavo nekoliko omilili, ne pa tudi rešili.

• 0

#32774 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27574 posts

Posted 13 June 2018 - 10:03 AM

Koliko casa traja zdaj to nihanje? Drugace se meni zdi, da so pokoriscene vse opcije, ce oseba nima kaksnih specificnih tezav, ki bi kazale na kaksno nenormalno dogajanje v katerem izmed organov. Koliko je oseba stara in katerega spola je. Lahko mi recete paranoik ampak najprej sem pomislila na kaksne rakaste spremembe, ker te celice drugace porabljajo energijo.

Ne vem pa kako scitnica vpliva na diabetes. Scitnicni hormoni vem da so lahko lazno ok.
  • 0

#32775 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 13 June 2018 - 10:18 AM

V LJ se s prehranskim svetovanjem tem bolnikom ukvarjajo predvsem za to usposobljene medicinske sestre, ambulante na Vrazovem trgu. Drugace bi pa tak primer morda prisel v postev za inzulinsko crpalko s senzorjem.

Sam vzrok iztirjenja je lahko marsikaj, npr. povecan psihicen stres, kaksno zdravilo, druge bolezni (infekcija) itd. Ce v tem zadnjem casu ni bilo nobenih posebnih sprememb, potem je zelo tezko izluscit vzrok.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#32776 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28196 posts

Posted 13 June 2018 - 11:51 AM

Ora, nekaj mesecev že traja. Star je 70. Smo pomislili tudi na najhujše, ampak zaenkrat nič ne kaže na to. Sem mu pa tudi jaz rekla, naj preveri ščitnične hormone, sploh, ker ima v rodbini težave s ščitnico (je šel samoplačniško na analizo krvi pa je nevemzakaj izpustil ščitnične hormone).

Matilda, v črpalko je najbrž treba vnesti program, po katerem deluje? Si ne predstavljam pri takšni nepredvljivi porabi inzulina. Se je sicer že zanimal zanjo, a bi rad prej uredil trenutno stanje.
Sem tudi jaz razmišljala v smeri mentalnega zdravja (osebna zdravnica je rekla, da bo treba delati na tem), ki ni najboljše.
Svetovali so mu tudi dodajanje še nekaterih prebavnih encimov, sedaj čaka na posvet glede doziranja.

Hvala obema!
  • 0

#32777 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17762 posts

Posted 13 June 2018 - 12:06 PM

Tukaj si lahko preberes vec: https://www.zaloker-...linska-crpalka/

Ne vem pa, ce pride v postev za njega, to naj presoja njegova diabetologinja. A njemu je bil tip 1 odkrit okrog 50. leta?

Ce se ni spremenilo drugo razen dusevnega stanja, potem ga splosni zdravnik lahko napoti na psihiatricno ali psiholosko pomoc.
  • 0

Bill Bullard

#32778 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28196 posts

Posted 13 June 2018 - 02:41 PM

Bom pogledala, hvala! Seveda, se strinjam glede diabetologinje. Ja, še pred petdesetim letom, s tem da je pomoje kar nekaj let živel z nezdravljenim diabetesom, ker so bile težave očitne (nenehna žeja, izguba telesne teže itd.), a ni hotel na pregled.

On ima sicer že slabo leto težave z malabsorbcijo, potem se je pridružilo še nihanje sladkorja v krvi. Hkrati se je slabšalo duševno zdravje (od tega, da se je napsihiral, da ima kdo ve kaj na črevesju do tega, da je že od vedno nagnjen k paničarjenju in se sedaj samo še stopnjuje).
  • 0

#32779 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27574 posts

Posted 13 June 2018 - 03:06 PM

Ce je slabega psihicnega zdravja je vcasih dovolj ze samo to, da sladkorna iztiri. Imamo vec takih primerov, ko je vzrok samo povisan kortizol ocitno.
  • 0

#32780 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28196 posts

Posted 13 June 2018 - 08:21 PM

Ora, sem brala na netu o tem, samo nisem vedela, koliko se dejansko pojavlja v praksi. Hvala! Saj sem mu rekla, naj vsaj kakšen Persen vzame, dokler se ne odloči/jo, kako naprej.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users