Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#3241 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 25 January 2021 - 11:09 AM

O moj bog. :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3242 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 25 January 2021 - 12:17 PM

Meni se recept zdi super z vidika količine sestavin in dela, ker ni treba skoraj nič. :D Kako pa to dejansko pride pa nimam pojma. Mogoče 1x reskiram tamalo Nutello. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3243 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 12 February 2021 - 09:42 PM

Tale nagrajeni limonin kolac je bozanski! Slika je kar ena, ker v receptu icinga ni (moz ga vseeno naredi malo iz mletega sladkorja in limoninega soka). Kar naprej ga dela in ljudje kar mukajo :D
https://odprtakuhinj...enju-britancev/

Podgana, tale kolač sem naredila prejle, fuuuuul je dober, ful ful!!! Vse smo požrli, super recept in čisto enostavno za narest.

• 0

#3244 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 12 February 2021 - 09:46 PM

Tega je mami zdaj dvakrat naredila, res je noro dober. Je pa enkrat dodala čez mandljeve lističe, drugič pa še borovnice noter. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3245 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 12 February 2021 - 09:55 PM

Pa mak bi bil verjetno tudi fajn, lepo bi izgledalo. Ja, ja, ne smem pozabit za naslednjič. Mandlji, super ideja.

• 0

#3246 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 13 February 2021 - 02:55 PM

Jaz sem se danes lotila krofov, ker ne morem priti do Mlinotestovih, ostali kupljeni pa mi niso dobri, in je POLOM.

Delala sem po tem receptu: https://www.kulinari...fset=190#mnenja, ki je tako zelo hvaljen, edina sprememba, ki sem jo naredila, je ta, da sem dala suh kvas namesto kocke (in ni bil star). Testo je bilo napol tekoče, sem še dodajala moko, pa vsako kroglico pred oblikovanjem še pregnetla in pomokala, da se ni lepila, ker je bilo sicer nemogoče delati s tako mehkim testom in pustila vzhajati na toplem 2h (vzhajalo pa naj bi pol ure), pa so še kar kot polpeti in ne vzhajane kroglice. Zdaj sem dva ocvrla - segrela olje, dala leseno kuhalnico noter, videla mehurčke, ker je to menda idealna temperatura?, pa je krof kot zelo zbit sladek uštipak. :cry: Kaj sem naredila narobe in ali je še upanje? Sem olje kar ugasnila, preden vse uničim :cry: :lol:, a naj jih pustim vzhajati še pol dneva v upanju, da bo bodo kaj narasli? 

S.O.S.

• 0
Pablo Picasso

#3247 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 13 February 2021 - 03:47 PM

Dvomim. Bi ze delalo. Suh pri pici mi v 15 minutah na dvojno dvigne. Mogoce probas recept od 220 posevno? Drugace imajo M. v Lidlu.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3248 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 13 February 2021 - 04:38 PM

Sem dala zdej limonin kolač v pečico. Masa je bila super okusna, upam, da bo OK. Mal me bega to maslo, ki se mi ni čist razpustilo, je bilo še nekaj malih bunkic... A bi bilo vseeno, če bi maslo stopila na štedilniku in vlila ohlajeno?
  • 0

#3249 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 13 February 2021 - 04:39 PM

M, v redu bo.
Jaz vedno upostevam recept, ker je razlika med stopljenim in zmehcanim maslom. Sem enkrat naredila tako in ni bilo okej, naprej pa ne mislim eksperimentirat, ker mi je skoda.
  • 0

#3250 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 13 February 2021 - 04:45 PM

Jaz pa delam tako za mafine in je super.
  • 0

#3251 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 13 February 2021 - 04:54 PM

Podgana, sej to, se mi je kar zdelo. Oh well, jbg. Bom spekla in bomo jedli te podplate. :/ (Niso istega okusa kot tisti direkt iz M trgovine/pekarne.)
  • 0
Pablo Picasso

#3252 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 13 February 2021 - 04:59 PM

Ja, verjamem :( Jaz sem ga zadnjic pojedla iz Spara in me je minila volja do zivljenja. Se drzim svojih.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3253 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 February 2021 - 05:28 PM

Meni so iz Hoferja ok
  • 0

#3254 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 13 February 2021 - 05:44 PM

Meni pa iz Leclerca, ampak ocitno nisem izbircna glede krofov. Meni je to najbolj junk sladica ever.
  • 0

― V. Van Gogh

#3255 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 13 February 2021 - 05:52 PM

Uf jaz sem ful zahtevna, že na otip mi morjo bit ok, drugače jih niti ne probam. Ne maram tiste trde skorje, morajo biti res mehki. Pa dišati morajo,ne smrdeti po olju. :) že dolgo nisem jedla dobrih...
  • 0

#3256 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 13 February 2021 - 05:56 PM

Jaz si ga vedno pogrejem, tako da je v vsakem primeru mehek. Mrzli so mi ogabni.
  • 0

― V. Van Gogh

#3257 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 13 February 2021 - 06:30 PM

Hoferjevi so fini mehki ja. Iz raznih sparov in mercatorjev mi pa niso... Tista trda skorja je grozna jaaa!
  • 0

#3258 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 13 February 2021 - 10:00 PM

Coco, ce jih bos delala, ti lahko dam moj recept. Meni je super, ker zamesi dan prej, cez noc je testo v hladilniku.
Ampak meni mlinotestovi niso niti malo vsec, ful pusti.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3259 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 13 February 2021 - 10:05 PM

Meni so donuts iz Interspara ful dobri, cokoladni in z raznimi polnili in posipi. Tisto je pa next level, neprimerljivo s klasicnimi krofi. Ampak morajo biti res svezi.
  • 0

― V. Van Gogh

#3260 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 13 February 2021 - 10:11 PM

M, kako je uspel kolač?

Meni so krofi najboljši iz Uniona in Slona, jih jem itak samo za pusta, Žito so mi presuhi.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users