Kaj trenutno berete?
Posted 05 November 2023 - 09:50 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 07 November 2023 - 08:35 AM
Judy Blume: Poletni sestri
Lauren Asher: Pogoji in določila (2. knjiga v seriji, meni boljša od prve)
Posted 13 November 2023 - 09:23 AM
Alain De Botton - Tok ljubezni. Sicer piše, da je roman, vendar je za moje pojme bolj priročnik. Skozi zgodbo para nas namreč avtor popelje čez vse faze ljubezni od začetka zaljubljenosti, romantike do spolnosti, poroke, otrok, prešuštva in končne zrelosti. V vseh teh fazah predstavi uvid v samo razmerje, partnerjevo razmišljanje in kako se slednje odraža v njegovih ravnanjih. Jaz sem si prav listke dajala med strani in potem mojemu brala, ker se mi je zdelo, kot da naju opisuje. Resnično priporočam v branje.
Posted 13 November 2023 - 09:33 AM
Ta je bila tudi meni zelo všeč.
Njega rada na youtubu poslušam, npr. tale
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 November 2023 - 09:44 AM
Posted 13 November 2023 - 09:46 AM
Po kratkih minutah poslušanja videa gre v bistvu za povzetek knjige
Posted 13 November 2023 - 09:58 AM
Ja, gre za podobne poante. Podaja jih pa na simpatičen, humoren način.
Posted 13 November 2023 - 10:07 AM
Jaz sem na dušek prebrala nov skandinavski triler Temen Sneg avtorja Samuela Bjorka.
Posted 20 November 2023 - 11:37 AM
L.J. Shen- Igra z ognjem
Ana Huang- Izkrivljena ljubezen. Na živce mi je šel glavni protagonist. Ne predsatvljam si kako bi ženska v realnem življenju hotela imet kaj s tako osebnostjo, no mogoče pripomore k temu dejstvo, da je multimiljarder.....kr nekaj v glavnem #rant off.
Nicholas Sparks- Dežela sanj. Prva njegova knjiga, ki sem jo prebrala. Če je tudi Beležnica napisana na tak način, potem je film definitivno boljši kot knjiga Ful se mi je vlekla zgodba, zanimivih je bilo šele zadnjih nekaj poglavij, ko se je point zgodbe razkril.
Posted 21 November 2023 - 06:13 PM
Posted 23 November 2023 - 11:36 AM
Kerry Fisher- Drugačna ženska. Priporočam v branje, ker se zgodba osredotoča na družabna omrežja in s kakšno lahkoto lahko druge zavedemo o svojem "popolnem" življenju.
Posted 23 November 2023 - 01:21 PM
Marian Keyes - The break, zaenkrat me je kr potegnila not
After all this time?
Always.
Posted 25 November 2023 - 12:34 PM
Deborah Levy - Cena zivljenja
https://gospodicnakn...em-vedeti.html/
Posted 03 December 2023 - 02:05 PM
Posted 06 December 2023 - 10:08 AM
Končala sem The break, na koncu sem bila čisto obsedena in nisem mogla nehat brat, ful mi je bla dobra. Zdaj sem pa začela drugo njeno, Grown ups.
After all this time?
Always.
Posted 11 December 2023 - 01:15 PM
Colleen Hoover: Srčne kosti. Nov roman Hooverjeve, zgodba tipično njena, ganljiva in čustvena.
Alexandra Potter: Ena sama dobra stvar. Zgodba o prevarani ženski, ki se s selitvijo na podeželje poskuša postaviti na noge. Všečna.
Posted 18 December 2023 - 08:37 AM
Samantha Young: Kozmična ljubezen
Jenny Colgan: Božična knjigarna; Krasna zgodba za tak čas. Sem se na momente na glas zasmejala prigodam otrok in si živo predstavljala scene. Pa še zdaj si noro želim v Edinburgh.
Posted 30 December 2023 - 01:30 PM
Posted 03 January 2024 - 09:35 AM
Elif Shafak: Otok pogrešanih dreves
A je za kaj? Jo imam nagledano v knjižnici. Sam pri tej avtorici moraš bit v pravem "vzdušju", da jo bereš, ker so precej težke teme.
Ali Hazelwood: Ljubezen, teoretično. Obožujem to avtorico, njen smisel za humor in podajanje zgodb iz akademske sfere.
Jill Shalvis: Njegov poljub.
Emmy Abrahamson: Kako se zaljubiti v moškega iz grmovja. Zgodba po resničnih dogodkih, na trenutke brutalno iskrena o novodobnih razmerjih. Mene je pritegnila.
Sophie Kinsella: Usluga za uslugo.
L. J. Shen: Zlomljena ljubezen. Nisem bila pozorna, da gre za 2. knjigo v seriji. Nato sem ugotovila, da je pred tem še cela serija knjig o ljudeh, ki nasopajo tu kot starši teh protagonistov in bi jih bilo fajn prej prebrat, ampak ok sem nekako dojela point ozadja zgodbe.
Julia Kelly: Obraz ljubezni
Posted 03 January 2024 - 10:33 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users