Jump to content

Photo

Kaj trenutno berete?

• Please log in to reply
3494 replies to this topic

#3241 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 November 2023 - 09:50 PM

Stekleni zvon, sylvia plath
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3242 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 07 November 2023 - 08:35 AM

Judy Blume: Poletni sestri

Lauren Asher: Pogoji in določila (2. knjiga v seriji, meni boljša od prve)

• 0

#3243 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 13 November 2023 - 09:23 AM

Alain De Botton - Tok ljubezni. Sicer piše, da je roman, vendar je za moje pojme bolj priročnik. Skozi zgodbo para nas namreč avtor popelje čez vse faze ljubezni od začetka zaljubljenosti, romantike do spolnosti, poroke, otrok, prešuštva in končne zrelosti. V vseh teh fazah predstavi uvid v samo razmerje, partnerjevo razmišljanje in kako se slednje odraža v njegovih ravnanjih. Jaz sem si prav listke dajala med strani in potem mojemu brala, ker se mi je zdelo, kot da naju opisuje. Resnično priporočam v branje.

• 0

#3244 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 November 2023 - 09:33 AM

Ta je bila tudi meni zelo všeč.

Njega rada na youtubu poslušam, npr. tale

• 1

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3245 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 13 November 2023 - 09:44 AM

O, super, sem si jo že naložila na tablico. School of Life pa tudi že kar lep čas sledim.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3246 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 13 November 2023 - 09:46 AM

Po kratkih minutah poslušanja videa gre v bistvu za povzetek knjige :D

• 0

#3247 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 November 2023 - 09:58 AM

Ja, gre za podobne poante. Podaja jih pa na simpatičen, humoren način.

• 0

#3248 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 13 November 2023 - 10:07 AM

Jaz sem na dušek prebrala nov skandinavski triler  Temen Sneg avtorja Samuela Bjorka. 

• 0

#3249 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 20 November 2023 - 11:37 AM

L.J. Shen- Igra z ognjem

Ana Huang- Izkrivljena ljubezen. Na živce mi je šel glavni protagonist. Ne predsatvljam si kako bi ženska v realnem življenju hotela imet kaj s tako osebnostjo, no mogoče pripomore k temu dejstvo, da je multimiljarder.....kr nekaj v glavnem #rant off.

Nicholas Sparks- Dežela sanj. Prva njegova knjiga, ki sem jo prebrala. Če je tudi Beležnica napisana na tak način, potem je film definitivno boljši kot knjiga :) Ful se mi je vlekla zgodba, zanimivih je bilo šele zadnjih nekaj poglavij, ko se je point zgodbe razkril. 

• 0

#3250 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 21 November 2023 - 06:13 PM

Slavenka Drakulić: Nevidna ženska in druge zgodbe
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#3251 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 23 November 2023 - 11:36 AM

Kerry Fisher- Drugačna ženska. Priporočam v branje, ker se zgodba osredotoča na družabna omrežja in s kakšno lahkoto lahko  druge zavedemo o svojem "popolnem" življenju.

• 0

#3252 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 23 November 2023 - 01:21 PM

Marian Keyes - The break, zaenkrat me je kr potegnila not :)

• 0

After all this time?

Always.

#3253 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 25 November 2023 - 12:34 PM

Deborah Levy - Vsega tega nocem vedeti

Deborah Levy - Cena zivljenja

https://gospodicnakn...em-vedeti.html/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3254 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 03 December 2023 - 02:05 PM

Barbara Hanuš: Kavni krog
  • 0

#3255 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 06 December 2023 - 10:08 AM

Končala sem The break, na koncu sem bila čisto obsedena in nisem mogla nehat brat, ful mi je bla dobra. Zdaj sem pa začela drugo njeno, Grown ups. 

• 0

After all this time?

Always.

#3256 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 11 December 2023 - 01:15 PM

Colleen Hoover: Srčne kosti. Nov roman Hooverjeve, zgodba tipično njena, ganljiva in čustvena.

Alexandra Potter: Ena sama dobra stvar. Zgodba o prevarani ženski, ki se s selitvijo na podeželje poskuša postaviti na noge. Všečna.

• 0

#3257 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 18 December 2023 - 08:37 AM

Samantha Young: Kozmična ljubezen

Jenny Colgan: Božična knjigarna; Krasna zgodba za tak čas. Sem se na momente na glas zasmejala prigodam otrok in si živo predstavljala scene. Pa še zdaj si noro želim v Edinburgh.

• 0

#3258 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 30 December 2023 - 01:30 PM

Elif Shafak: Otok pogrešanih dreves
  • 0

#3259 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 03 January 2024 - 09:35 AM

Elif Shafak: Otok pogrešanih dreves

A je za kaj? Jo imam nagledano v knjižnici. Sam pri tej avtorici moraš bit v pravem "vzdušju", da jo bereš, ker so precej težke teme.

Ali Hazelwood: Ljubezen, teoretično. Obožujem to avtorico, njen smisel za humor in podajanje zgodb iz akademske sfere.

Jill Shalvis: Njegov poljub.

Emmy Abrahamson: Kako se zaljubiti v moškega iz grmovja. Zgodba po resničnih dogodkih, na trenutke brutalno iskrena o novodobnih razmerjih. Mene je pritegnila.

Sophie Kinsella: Usluga za uslugo.

L. J. Shen: Zlomljena ljubezen. Nisem bila pozorna, da gre za 2. knjigo v seriji. Nato sem ugotovila, da je pred tem še cela serija knjig o ljudeh, ki nasopajo tu kot starši teh protagonistov in bi jih bilo fajn prej prebrat, ampak ok sem nekako dojela point ozadja zgodbe.

Julia Kelly: Obraz ljubezni

• 0

#3260 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 03 January 2024 - 10:33 AM

Eno celo knjigo sem prebrala med dopustom in sicer Zamrznjeno zlato od para Borjlind.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users