SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 11 June 2022 - 06:48 AM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 11 June 2022 - 08:10 AM

Pa ta labodji spev Kala Vilmerja 😭
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 01 July 2022 - 08:36 AM
Posted 29 October 2022 - 07:38 AM
Nekaj scen je precej krvavih (zato tudi 16+). Ampak odlično posneto, polno skrite simbolike. Res ne nevem kdaj me je nazadje kateri film toliko impresioniral, da sem odložila telefon😂
Posted 01 November 2022 - 05:47 PM
To sem gledala danes. Obcutki ob koncu ogleda, ne znam jih opisat.
Sprevrzeno, kaj se dogaja.
Iza se rada igra z dinozavri, bere o njih...tudi hot wheelse ima rada, pleza rada. Po drugi strani je obsedena z roza barvo in tutu krilci...mogoce ima gender identity problem in jo je treba peljat k zdravniku *roolseyes*
Posted 24 January 2023 - 07:33 PM
https://bsf.si/sl/vs...irke/vsi-filmi/
Posted 30 January 2023 - 07:13 PM
Hu, nisem. Nisem niti vedela, da je dostopna baza.
Čez vikend sva pogledala Soul:
Ustvarjalci animiranega filma Inside out, se kar podobno lotijo nove tematike, ki je en korak naprej od čustvenega sveta, iskanju našega smisla, dajanje pomena temu, na tak igriv, sproščen, humoren način. Priporočam. Dobi solidno 8/10
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 February 2023 - 01:47 PM
Tega se veselim:
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 February 2023 - 05:55 PM
https://www.imdb.com/title/tt2586120/
Zacne se obetavno, potem pa uvije neko cudno pot. Ni mi bil vsec.
Posted 24 September 2023 - 09:04 AM
Predvajajo ga v Kinodvoru, kjer je vsaj meni totaln uzitek gledat filme.
Posted 24 September 2023 - 10:20 AM

Pablo Picasso
Posted 24 September 2023 - 10:50 AM
Me veseli.
Sem pa tako padla not in čutila, kar oni čutijo, sploh zadnji prizor te ubije. Pa mislim, da se lahko vsak najde v tem filmu in si zastavi vprašanje o lastnem življenju in partnerstvu. Kar še enkrat bi ga šla gledat.
Glavna igralka mi je tako lepa jojojoj.
Posted 25 September 2023 - 08:13 AM
Baje bo nov film v kinu, posnet v naših koncih. So se sodelavke pogovarjale danes ob kavi in sem šla malo pogooglat zadevo. V našem kinu bi naj bila projekcija že razprodana jaooo no
Izgleda kot Pohorska verzija Pr'hostar-ja, tole je pa napovednik :
https://www.youtube....h?v=NAGEV6goCEw
Posted 25 September 2023 - 08:24 AM
Uh, to pa bom ziher pogledala.
Posted 09 October 2023 - 01:18 PM
Posted 22 January 2024 - 10:37 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 23 January 2024 - 08:53 AM
Ja, jaz sem ga celo dvakrat gledala.
Dober film je, tudi glasba. Tako C. Murphy kot R. Downey sta bila super, sploh za Downeya se mi zdi, da si več kot zasluži nominacijo. Tisti začetni del ko je v UK na faksu mi je bil sicer nekoliko konfuzen, se mi zdi, da si moral že nekaj njegovega ozadja poznat, da si vedel kaj ti vizualni vložki predstavljajo. Všeč mi je, da so izpostavili tudi njegovo slabo vest po bombardiranju in nekoliko nakazali na posledice za japonsko prebivalstvo, ampak so se tega precej galantno izognili. Saj verjetno to tudi ni bil namen filma oz bi lahko preveč pozornosti vzelo.
Po drugi strani pa sem bila razočarana nad filmom Napoleon. Film se bolj kot karkoli drugega osredotoča na zvezo z Josephine, ostali dogodki pa so bolj nanizani v ozadju. Pa še ti so nekako nametani v film in si sledijo brez neke prave povezave med njimi. Tako da je za razumevanje dogajanja potrebno kar nekaj zgodovinskega poznavanja dogodkov. Imela sem precej drugačna pričakovanja, da se bo film bolj osredotočil na politični razvoj, ki je pripeljal do vzpona in padca Napoleona. Dobra stran filma pa so vizualni prikazi bitk.
[Napoleon]
Posted 23 January 2024 - 08:58 AM
Jaz ga nimam nobenega namena gledati.
Posted 27 January 2024 - 06:31 AM
Pretekla zivljenja (Past lives) je ful lepa drama, tak nezen in melanholicen film z daljsimi kadri, daljsimi dialogi, amerisko korejski film, ki ga priporocam za ogled.
Predvajajo ga v Kinodvoru, kjer je vsaj meni totaln uzitek gledat filme.
Krasen. Hvala za priporočilo! Dialogi so lepo napisani, brez nepotrebnega besedičenja, nič na prvo žogo, pa vse tako.. iskreno. Ravno prav počasen je. Prelepo kadriranje in simbolika motivov prepletena z dialogi.
Igralka je res tako lepa. Lepa je tudi fotografija, v meni je premikala in prebudila ene stare (globoko vtisnjene) očutke s preprosto izbranimi & močnimi prizori, ki bi lahko bili cheesy, pa niso. Film čisto po mojem okusu, zasedba, zgodba, vse štima.
Ne prilepi slik..
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 28 January 2024 - 09:06 AM
A je katera gledala Nesrečna bitja? Glede na trailer se ne morem odločit a naj grem v kino ali ne...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users