Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#3241 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 11 June 2022 - 06:48 AM

Včeraj sva ga videla. Solidna akcija, nič se ne vleče. Če vsaj ne bi bil tako holivudski :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3242 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 11 June 2022 - 08:10 AM

Nama je bil nor. Kot v dobrih starih casih holivuda. Ful cenim to. Bar, plaza, Zimmer... Midva novih filmov skoraj ne gledava (razen evropske). Se mi zdi, da so upostevali vse, kar ljudi v zadnjih 10+ letih moti v filmih. Se enemy (Kitajci? Edino oni bi lahko bili.) je bil boljsi, no. Kje to vidis :D
Pa ta labodji spev Kala Vilmerja 😭
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3243 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 01 July 2022 - 08:36 AM

Danes je na tv1 film Konje krast, a ga je katera ze gledala? Obozujem to knjigo in si nocem pokvarit vtisa.
  • 0

#3244 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6790 posts

Posted 29 October 2022 - 07:38 AM

Včeraj sem gledala All Quiet on the Western Front.
Nekaj scen je precej krvavih (zato tudi 16+). Ampak odlično posneto, polno skrite simbolike. Res ne nevem kdaj me je nazadje kateri film toliko impresioniral, da sem odložila telefon😂
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#3245 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 01 November 2022 - 05:47 PM

https://youtu.be/42ivIRd9N8E

To sem gledala danes. Obcutki ob koncu ogleda, ne znam jih opisat.
Sprevrzeno, kaj se dogaja.

Iza se rada igra z dinozavri, bere o njih...tudi hot wheelse ima rada, pleza rada. Po drugi strani je obsedena z roza barvo in tutu krilci...mogoce ima gender identity problem in jo je treba peljat k zdravniku *roolseyes*
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3246 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 24 January 2023 - 07:33 PM

Je katera našla kak fajn film v Bazi slovenskih filmov (BSF)?

https://bsf.si/sl/vs...irke/vsi-filmi/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3247 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 30 January 2023 - 07:13 PM

Hu, nisem. :) Nisem niti vedela, da je dostopna baza. 

Čez vikend sva pogledala Soul: 

Ustvarjalci animiranega filma Inside out, se kar podobno lotijo nove tematike, ki je en korak naprej od čustvenega sveta, iskanju našega smisla, dajanje pomena temu, na tak igriv, sproščen, humoren način. Priporočam. Dobi solidno 8/10

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3248 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 05 February 2023 - 01:47 PM

Tega se veselim:

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3249 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 12 February 2023 - 05:55 PM

La Fidele
https://www.imdb.com/title/tt2586120/
Zacne se obetavno, potem pa uvije neko cudno pot. Ni mi bil vsec.
  • 0

#3250 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 24 September 2023 - 09:04 AM

Pretekla zivljenja (Past lives) je ful lepa drama, tak nezen in melanholicen film z daljsimi kadri, daljsimi dialogi, amerisko korejski film, ki ga priporocam za ogled.

Predvajajo ga v Kinodvoru, kjer je vsaj meni totaln uzitek gledat filme.
  • 0

#3251 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 September 2023 - 10:20 AM

O, super, sem ga imela na seznamu. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3252 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 24 September 2023 - 10:50 AM

Me veseli.

Sem pa tako padla not in čutila, kar oni čutijo, sploh zadnji prizor te ubije. Pa mislim, da se lahko vsak najde v tem filmu in si zastavi vprašanje o lastnem življenju in partnerstvu. Kar še enkrat bi ga šla gledat. 

Glavna igralka mi je tako lepa jojojoj.

• 0

#3253 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 25 September 2023 - 08:13 AM

Baje bo nov film v kinu, posnet v naših koncih. So se sodelavke pogovarjale danes ob kavi in sem šla malo pogooglat zadevo. V našem kinu bi naj bila projekcija že razprodana :D jaooo no

Izgleda kot Pohorska verzija Pr'hostar-ja, tole je pa napovednik  :

https://www.youtube....h?v=NAGEV6goCEw

• 0

#3254 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 25 September 2023 - 08:24 AM

Uh, to pa bom ziher pogledala. :) 

• 0

#3255 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 09 October 2023 - 01:18 PM

Uma katera kaksen dober film na temo odvisnosti iger na sreco ipd?
  • 0

#3256 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 22 January 2024 - 10:37 PM

Oppenheimerja je katera gledala? Kaksni komentarji? Meni je bil fantasticen, se nad pricakovanji.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3257 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 23 January 2024 - 08:53 AM

Ja, jaz sem ga celo dvakrat gledala. 

Dober film je, tudi glasba. Tako C. Murphy kot R. Downey sta bila super, sploh za Downeya se mi zdi, da si več kot zasluži nominacijo. Tisti začetni del ko je v UK na faksu mi je bil sicer nekoliko konfuzen, se mi zdi, da si moral že nekaj njegovega ozadja poznat, da si vedel kaj ti vizualni vložki predstavljajo. Všeč mi je, da so izpostavili tudi njegovo slabo vest po bombardiranju in nekoliko nakazali na posledice za japonsko prebivalstvo, ampak so se tega precej galantno izognili. Saj verjetno to tudi ni bil namen filma oz bi lahko preveč pozornosti vzelo. 

Po drugi strani pa sem bila razočarana nad filmom Napoleon. Film se bolj kot karkoli drugega osredotoča na zvezo z Josephine, ostali dogodki pa so bolj nanizani v ozadju. Pa še ti so nekako nametani v film in si sledijo brez neke prave povezave med njimi. Tako da je za razumevanje dogajanja potrebno kar nekaj zgodovinskega poznavanja dogodkov. Imela sem precej drugačna pričakovanja, da se bo film bolj osredotočil na politični razvoj, ki je pripeljal do vzpona in padca Napoleona. Dobra stran filma pa so vizualni prikazi bitk. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3258 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16806 posts

Posted 23 January 2024 - 08:58 AM

Mislim da je M rekel da mu ni bil vsec.
Jaz ga nimam nobenega namena gledati.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3259 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 January 2024 - 06:31 AM

Pretekla zivljenja (Past lives) je ful lepa drama, tak nezen in melanholicen film z daljsimi kadri, daljsimi dialogi, amerisko korejski film, ki ga priporocam za ogled.

Predvajajo ga v Kinodvoru, kjer je vsaj meni totaln uzitek gledat filme.

Krasen. Hvala za priporočilo! Dialogi so lepo napisani, brez nepotrebnega besedičenja, nič na prvo žogo, pa vse tako.. iskreno. Ravno prav počasen je. Prelepo kadriranje in simbolika motivov prepletena z dialogi.

Igralka je res tako lepa. Lepa je tudi fotografija, v meni je premikala in prebudila ene stare (globoko vtisnjene) očutke s preprosto izbranimi & močnimi prizori, ki bi lahko bili cheesy, pa niso. Film čisto po mojem okusu, zasedba, zgodba, vse štima.

Ne prilepi slik..

https://imgbox.com/NuN3XUZ7

https://imgbox.com/sn5yaFo7

https://imgbox.com/EvNOVSKT

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3260 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 28 January 2024 - 09:06 AM

A je katera gledala Nesrečna bitja? Glede na trailer se ne morem odločit a naj grem v kino ali ne...

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users