Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 29 January 2011 - 10:31 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 January 2011 - 12:10 AM

Hachi: A Dog's Tale (2009)

To je ena tistih zgodb, ki ti resnično sežejo v srce, in četudi si trdoživ, in te podobne tematike ponavadi ne ganejo, te ta skoraj zagotovo bo.
Film je posnet po resnični zgodbi, original filma nisem gledala, samo ameriško adaptacijo, ampak mi je bila izredno všeč. Hachi je resnično živel na Japonskem, v tridesetih letih prejšnjega stoletja; nekega dne ga še kot mladička na železniški postaji najde profesor, in kar sledi je zgodba o njuni navezanosti in lojalnosti; odnos pes-človek, ki je tako realen, da ti seže do srca. Ker je zgodba znana, naslednje stvari ne smatram za spoilerje: nekega dne profesorja ni domov, saj umre na delovnem mestu, in Hachi ga vsak dan naslednjih 10 let hodi čakati na železniško postajo.

Film mi je bil všeč, na lep in preprost način skozi slike in glasbo pripoveduje zgodbo, ki je po eni strani zelo žalostna, po drugi pa tudi nosi lepo sporočilo o povezanostjo med človekom in živaljo, med občutkom pripadnosti. Priporočam vsem, film je dokaj kratek (ura in pol) in hitro mine. Richard Gere je v vlogi profesorja zelo dober, še lepši pa so prizori, v katerih je glavni Hachi.
Ganljivo.
8+++/10
Podpis.

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 30 January 2011 - 09:04 PM
Včeraj/danes sem ga tudi jaz pogledala in se spomnila tvoje kritike na igralko. Jaz njo drugače zelo težko gledam, ampak se mi zdi,
da je za to vlogo kot ustvarjena, da je kot belega laboda praktično igrala samo sebe -
plaho, nežno, krhko in totalno neseksapilno žensko.
V glavnem - sem mnenja, da bi ti zaradi njene vizualne antipatičnosti že po defaultu rekla, da je vlogo slabo odigrala.
Se pa totalno strinjam glede lezbičnega prizora, jaz sem kar z očmi zavijat začela poleg. A jebiga, ponavadi se
kakšna pomankljivost v filmu opraviči s takimi zadevami, žal.
Film mi je bil drugače všeč, edino konec me je pustil hladno, oz. bi ga lahko precej nadgradili.
Sem ga pa pogledala čisto brez kakršnihkoli pričakovanj, saj me splošne kritike niti ne ganejo,
ker imam drugačen okus od večine, zgodbe pa nisem natančno poznala.
Dajem mu 7,5/10.
Meni pa Portmanova ni bila slaba, daleč od tega; menim, da je odlično opravila svojo vlogo (trenirala je 10 mesecev, in tudi shujšala 10 kg, kar sicer ne zagotavlja dobre igre

Darren Arronofski je zagotovo en mojih najljubših režiserjev, zato sem ta film zelo pričakovala; njegovi filmi Wrestler, The Fountain in Requiem for a Dream so na moji lestvici najljubših filmov zelo visoko, vsi trije.
Ta je najslabši od vseh zgoraj omenjenih, so mi bili ljubši, pa naj si bo to zaradi zgodbe, ali zaradi režije/izvedbe. O sami zgodbi je bilo že veliko povedanega, Portman odigra belega laboda, ta vloga ji je pisana na kožo, s črnim se pa ne more poistovetiti; tega ni v njej, te temne strani, vsaj na začetku se tako zdi. Stara je 28 in stremi k popolnosti, še vedno živi doma pri mami, ki jo po eni strani zatira, in nanjo prenaša svoje želje in ambicije (kot sama pove, se je zaradi nje - Nine - sama morala odpovedati pleasni karieri). Nina je aseksualna, Thomas (Casel) in tudi Lily (Kunis) ji povesta, naj malo zaživi, naj se sprosti, kajti le tedaj bo lahko še boljše plesala; njena tehnika je izjemna, manjka ji a tisti x-faktor, ki ga Lily sicer ima (in je nekakšna posodobitev črnega laboda).
Portmanova je odična, mimo tega ne morem, ali je norminacija za Oskarja upravičena, ali ne - o tem ne mislim diskutirati, do dveh pogledanih filmov, kjer gre za glavno žensko vlogo (The Kids are All Right), dajem tukaj prednost Portmanovi. Malo mi je žal, da so Kunisovo totalno spregledali, mogoče sem malo pričakovala nominacijo za stransko vlogo.
Konec sem jaz razumela kot takšen, da se ga lahko interpretira na 2 načina.
Drugače odlična režija in atmosfera.
8/10

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 31 January 2011 - 12:33 AM
Conviction (2010)

A working mother puts herself through law school in an effort to represent her brother, who has been
wrongfully convicted of murder and has exhausted his chances to appeal his conviction through public
defenders.
Film je posnet na podlagi resničnih dogodkov in nam predstavi neredko napačno obsodbo nedolžnega
človeka. Razkriva posledice, bratsko/sestrsko ljubezen in pripravljenost žrtvovanja, itd. Film ni baš neka
filmska poslastica leta, je pa soliden in gledljiv. H. Swank in S. Rockwell sta z vlogami opravila dobro.
Opažam, da mi je Rockwell čedalje bolj všeč kot igralec. Simpatičen filmčić.
6/10
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 31 January 2011 - 06:52 PM
The Kids Are All Right (2010)

Ta film pri sebi uvrščam med tiste, ki niso nič posebnega, a so mi zelo všeč in jih z zanimanjem pogledam.
Brez presežkov, kakšnih hudih filozofij. Zgodba enostavno lepo teče in ni prostora za kak dolgčas, vsaj pri
meni ga ni bilo. Spremljamo lezbični par (Annette Bening, Julianne Moore), ki imata 2 otroka, katera sta
spočeli s pomočjo istega donatorja sperme. Čez 18 let se otroka odločita, da bosta tega donatorja
kontaktirala. Vstop njega v familijo razburka odnose, prinese dvome, itd. Konec mi je bil tako-tako, lahko bi
bil bolj ''začinjeni''. Priporočam.
Požel je tudi nekaj nagrad - za film/komedijo, Annette si je prislužila tudi GG za najboljšo glavno vlogo -
hja, kar solidno je odigrala no ... ne vem, če ravno za GG, ampak nimam nič proti, da ga je dobila. : )
7/10
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 02 February 2011 - 09:39 PM

IMDB
Dokumentarec o pokolu delfinov v enem zalivu na Japonskem; zelo zanimivo gledanje, ki se stopnjuje in doseže vrhunec na koncu, kjer vidimo posnetke dejanskih pokolov, morje polno krvi, grozljive slike, ki ti dejansko dajo misliti. Največji absurd je, da jih pobijajajo z izgovorom, da jejo preveč rib, in zato se manjša količina njih v morju; čez 40 let naj bi namreč ostali brez vseh rib, ocean naj bi bil tedaj prazen. Največji krivec za to, da ni rib, pa je seveda človek.
En tistih filmov/dokumentarcev, ki bi ga po moje moral videti vsak; vesela sem, da je film zagledal luč sveta, in so ta grozodejstva prišla na dan, in žalostna nad tem, kaj se dogaja, še posebej ko vidiš, da so delfini resnično inteligentna bitja.
9/10
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 03 February 2011 - 11:20 AM
Sezona lova je od septembra do marca vsako leto. Na tisoče delfinov naženejo v skrivno lokacijo ob obali, kjer delfinom z ograjo iz bodeče žice preprečijo, da bi ušli. En dan kasneje jih pobijejo.
Ubijejo jih 20.000 letno.
Klavnica...
še link do organizacije http://www.savejapandolphins.org/
trailer :
Posted 03 February 2011 - 11:41 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 February 2011 - 11:25 PM

Se nekako podpišem pod Sinnaio in Braunkopf.
Filmu res nekaj manjka. Zgodba je popolnoma brezvezna, tisti lezbični prizor je totalno brezvezen, da se o koncu ne pogovarjamo. Plus tega, da je glavna igralka skos držala taki fris, da bi jo najraje počla. Vem, da je bla to njena naloga in je igrala fenomenalno res, ampak mene taki ljudje kot je pač ta Nina prikazana iritirajo. Njeno igro bi ocenila z 10, sam film pa pol manj, ker res ne da ničesar. Sploh ne morem določit vrha naprimer.

5/10
Posted 05 February 2011 - 01:21 PM
THE TOURIST

Režiser oskarjevske drame Življenje drugih sledi privlačni in skrivnostni Elise, ki si na begu pred oblastmi za naključno žrtev izbere nič hudega slutečega učitelja Franka. V Benetkah ga Elise omreži in s tem zasledovalce prepriča, da je Frank njen bivši ljubimec, zelo iskan finančnik, ki je poneveril več milijard dolarjev. Ko se v zgodbo vmešajo hladnokrvni kriminalci, se presenečeni Frank znajde v smrtonosni nevarnosti, toda v zgodbi premetenih prevar nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled.
Včeraj sva se s fantom slučajno odločila, da greva v kino in sva naletela na premiero Turista. Sem imela ta film na spisku nujnih ogledov in od njega tudi veliko pričakovala, dobila pa bore malo.
Začetek filma je dokaj obetaven, vendar mi je bilo kar hitro jasno, da bo tole ena packarija, ki bo uspešna samo zaradi Johnnya in Angeline. Prvo, kar me je razočaralo je vloga Johnnya, saj ga ne bi pričakovala v filmu te vrste, v vlogi tepčka in bedaka. Drugič, kamera se od vsega začetka lepi na zadnjico in ustnice Angeline in jo hoče prikazat kot fatalno seksi žensko. Vse, kar dobimo pa je koščena rit, presušene nogice, težava pri hoji s petami in kostimi/obleke, ki kar visijo na njej. Beda. Tretjič, med igralcema ni niti pikice kemije. In četrtič, celoten film je epic fail, saj na koncu (kao neki twist je) izvemo, da je v sami zgodbi toliko lukenj in spodrsljajev, da glava peče. Sicer jih opazimo komaj na koncu, ker je tako zastavljen film in še to samo tisti, ki malo (ampak res malo, ker dosti ni potrebno) vklopimo možgane.
V glavnem, edina svetla točka tega filma je meni osebno Johnny

Se podpišem pod tole oceno, jaz sem skoraj zaspala zraven. Nasploh ne maram filmov, ki jih lahko obnoviš v enem stavku,
dogajanja je čisto premalo, zapleta nobenega, konec je tako nepredvidljiv, da je že predvidljiv.
Me pa Johnny ni ganil, me je Angelina.

3/10
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 February 2011 - 01:55 PM

Tudi konec mi je bil všeč.
Posted 05 February 2011 - 09:10 PM
BLACK SWAN

Se nekako podpišem pod Sinnaio in Braunkopf.
Filmu res nekaj manjka. Zgodba je popolnoma brezvezna, tisti lezbični prizor je totalno brezvezen, da se o koncu ne pogovarjamo. Plus tega, da je glavna igralka skos držala taki fris, da bi jo najraje počla. Vem, da je bla to njena naloga in je igrala fenomenalno res, ampak mene taki ljudje kot je pač ta Nina prikazana iritirajo. Njeno igro bi ocenila z 10, sam film pa pol manj, ker res ne da ničesar. Sploh ne morem določit vrha naprimer.

5/10
Meni je bil film zelo všeč, neko logično nadaljevanje Rekvijema za sanje (Rokoborec vmes mi je bil kiks), meni je spregovoril o tem, kaj vse lahko vpliva na življenje posameznika in do česa se ta posameznik lahko pripravi. Odlični so mi bili prizori med Nino in Thomasom, par dialogov je super iskrivih. Odlično se je izkazala tudi Ryderjeva. Totalno me je pritegnila igra fikcije v fikciji s fikcijo samo, npr. Ninino prizadejanje bolečin sami sebi in to, kako popolnoma se lahko posameznik pripravi do igranja. Scena v klubu z muziko vred mi je ena izmed boljših. Film mi je idealen preplet nežnosti in krutosti, tudi konec se meni zdi povsem ustrezen, četudi rahlo predvidljiv.
Številčno oceno težko podam, ker mi ni čisto za 10, kaj manj pa tut ne. Ajde, 9++.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 05 February 2011 - 09:17 PM

PS Vincent Cassel mi je bil fenomenalen, ostalo sem že napisala.

Posted 06 February 2011 - 11:43 AM
Wow, The Wrestler je pa meni bil fenomenalen film, da niti ne omenjam Rourka.
Podpis, sem sicer film pogledala komaj prejšnji vikend, pa moram priznati, da me je čisto prevzel.

Pa moram še dopisat, da sem včeraj 2. pogledala Shutter Island in se mi zdi ob ponovnem ogledu še boljši, šele zdaj dejansko razumem ene stvari, ki jih ob prvem gledanju nnisem. Kolebam med 10ko in 9ko.

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 06 February 2011 - 12:03 PM

Posted 06 February 2011 - 09:43 PM

Film sem si ogledala, ker sem si zaželela lahkotno komedijo; seveda nisem preveč pričakovala, ker sem že navajena, da preveč pričakujem od filmov, in sem se hotela pač ogniti (prevelikemu) (ponovnemu) razočaranju. Ampak zopet - sem ugriznila v kislo jabolko; film je obupen, ves čas čakaš in upaš na kakšno vsaj malo smešno sceno, ali nekaj, kar te bo vsaj približno spravilo v dobro voljo - a do tega ne pride.
Robert Downey Jr. sicer solidno opravi svoje delo, a kaj to pomaga, če je pa zgodba prežvečena, dolgočasna.
Zach Galifianakis mi sicer deluje faca, mi je pa njegova pojava (izgled) dokaj odbijajoča; gledala sem ga že v Hangover, kjer tudi name ni pustil dobrega vtisa.
Film je podpovprečen, in vam odsvetujem ogled; ne ponudi vam nič svežega, novega, zabavnega; zapravljanje časa, in nič drugega.
3/10
Posted 07 February 2011 - 10:29 AM
The King's Speech (2010)

Vceraj gledala film in vse, kar lahko recem, je: presezek. Colinu Firthu in Geoffreyu Rushu oskarja pronto, mogoce se celo Heleni, ne vem, odvisno od ostalih nominiranih zensk. Film je pravi cukrcek, mestoma za zjokat se, mestoma za nasmejat - tak kot mora bit entertainment, za katerega placas 6€ za karto.

Po filmu sma se s fantom menla, da ce bi Slovenci posneli film na tako temo, bi bil ziher zamorjen za znoret, komaj kaj bi govorili, temacen, depresiven, samo neko svetobolje. Britanci pa to znajo - se v trenutkih najvecje krize se najde iskrica humorja, tako kot je tudi v resnicnem zivljenju.
Colin je bil res dober v vlogi Georga, kar niti ni blo vec presenecenje po tem, ko sem pogledla A Single Man. Iz leta v leto je boljsi, zdaj ko so mu dali priloznost izkazat se tudi v cem drugem kot zgolj romanticnih komedijah.
Film je tako realen, da se ni tezko vklopiti vanj in se poistovetiti s katerim od igralcev. In videti, da so tudi their royal highnesses samo ljudje. Aja, pa da o krasni filmsko fotografiji sploh ne govorim. All in all:
9,5/10
Posted 10 February 2011 - 09:27 AM
Uradni naziv filma pa je Eight below.
Posted 10 February 2011 - 10:44 AM
A man and his son search for a stolen bicycle vital for his job.

Obnova je popolnoma ustrezna. Gre za star italijanski črnobel film, ocena na imdb je 8,5.
Meni je bil film zelo všeč. Dobro prikaže povojno dogajanje, bedo ljudi in kako je lahko kolo tako vitalnega pomena.
Odlična igra očeta in sina. Oče z mimiko pokaže vsa čustva in notranje boje, ki jih ima. Kljub temu skopi vsebini se film nikakor ne vleče, nasprotno. Odlična je tudi igra sina.
Zelo priporočam, ocena 9++
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 10 February 2011 - 02:16 PM

Nepričakovana nesreča in nenaden prihod hladnega vremena prekineta antarktično odpravo. Ker v reševalnem helikopterju ni dovolj prostora za vlečne pse, jih je ekipa prisiljena pustiti v hladni pustinji, kjer morajo 6 mesecev kljubovati smrtonosnemu mrazu, lakoti, divjim sneženim metežem in krvoločnim plenilcem.
Eight Below je eden tistih filmov od katerih ne pričakuješ veliko, vendar te prav prijetno presenetijo. Zgodba je preprosta, zanimiva in ganljiva. Jaz sem se vanjo močno vživela in sem ob prizoru, ko eden izmed zapuščenih psov pogine, potočila tudi solzico. Verjetno se bo našel skeptik, ki bo prizore v katerih nastopajo psi označil za neverjetne. Kot sem že rekla, sem se vživela v film, zato me to ni motilo. Ne vem sicer ali so za snemanje uporabili lutke ali prave pse, karkoli že, v prizorih psi delujejo resnični, ne kot umetne lutke, kar se v podobnih filmih vse prerado dogaja.
V glavnih vlogah se poleg psov pojavita Paul Walker in Jason Biggs. Njuna igra je solidna. Kot sem pričakovala, je enaka kot v kakšnem izmed njunih preostalih filmov. Kljub temu pa to ni moteče, saj za film tega žanra neke blazne igralske sposobnosti niti niso potrebne.
Da zaključim: film je zadovoljil in presegel moja pričakovanja. Je simpatičen družinski film, ki bo verjetno všeč vsem ljubiteljem filmov v katerih nastopajo živali.
7/10
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users