Jaz bi rada samo povedala, je je pri teh stranskih učinkih KT 80% v psihi. Če punca začne jemat KT in itak ve, da bo imela stranske učinke, jih bo zagotovo imela. Jaz sem jih začela jemat čisto flegma, vedela sem, da ne bom imela stranskih učinkov in jih tudi nimam. Malo je treba včasih v glavi razčistit in pač gledat iz druge strani. Saj v bistvu je pri vseh stvareh v življenju tak.
Pa ne razumite me zdaj narobe - če ne želite jemati KT dobro, vsaka se odloči za tip kontracepcije, ki ji ustreza. Je pa dejstvo, da se da marsikaj narediti z drugačno miselnostjo. Jaz sem prepričana, da bi bilo 70% manj "stranskih učinkov", če uporabnice ne bi toliko brale forumov in člankov iz interneta.

Ana, tole je malo bluzenje. Jaz sem imela ena pristop kot ti, ampak po 6 letih jemanja sem se odlocila, da je dost, da bom mela pavzo, ker se ti te snovi vseeno nalagajo v telo. Namesto pavze je nastalo trajno nejemanje tabletk, ker sem imela po nehanju totalno sranje - izostajanje menstruacije po par mesecev, nakar sem morala jest estrogen, da se je po priblizno enem letu vse skupaj uravnalo, izbruh gromozanskih mozoljev in izpuscajev po celem hrbtu, dekolteju, obrazu..., ki niso sli stran par mesecev... KT so kemija! Ce hoces ali noces, ne mores mimo tega in stranski ucinki pac niso FIKTIVNI, ampak se kako dejanski.