Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

• Guests

Posted 17 March 2011 - 10:57 AM

QUOTE(Ana @ 17. 3. 2011 - 10:14) View Post

Jaz bi rada samo povedala, je je pri teh stranskih učinkih KT 80% v psihi. Če punca začne jemat KT in itak ve, da bo imela stranske učinke, jih bo zagotovo imela. Jaz sem jih začela jemat čisto flegma, vedela sem, da ne bom imela stranskih učinkov in jih tudi nimam. Malo je treba včasih v glavi razčistit in pač gledat iz druge strani. Saj v bistvu je pri vseh stvareh v življenju tak.
Pa ne razumite me zdaj narobe - če ne želite jemati KT dobro, vsaka se odloči za tip kontracepcije, ki ji ustreza. Je pa dejstvo, da se da marsikaj narediti z drugačno miselnostjo. Jaz sem prepričana, da bi bilo 70% manj "stranskih učinkov", če uporabnice ne bi toliko brale forumov in člankov iz interneta. smile.gif

Ana, tole je malo bluzenje. Jaz sem imela ena pristop kot ti, ampak po 6 letih jemanja sem se odlocila, da je dost, da bom mela pavzo, ker se ti te snovi vseeno nalagajo v telo. Namesto pavze je nastalo trajno nejemanje tabletk, ker sem imela po nehanju totalno sranje - izostajanje menstruacije po par mesecev, nakar sem morala jest estrogen, da se je po priblizno enem letu vse skupaj uravnalo, izbruh gromozanskih mozoljev in izpuscajev po celem hrbtu, dekolteju, obrazu..., ki niso sli stran par mesecev... KT so kemija! Ce hoces ali noces, ne mores mimo tega in stranski ucinki pac niso FIKTIVNI, ampak se kako dejanski.
  • 0

#3242 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2011 - 12:01 PM

QUOTE(Ana @ 17. 3. 2011 - 10:32) View Post

Nisem rekla, da je 100% v glavi, rekla sem samo, da je dosti povezano s psiho in, če gledaš na stvari iz druge strani lahko tudi sam marsikaj spremeniš. Kak ste občutljive no... mad.gif

če/ko boš imela stranske učinke in boš sama v svoji psihi izničila njihov učinek nas lepo prosim seznani smile.gif

prjatlca mi, da odkar jih ne jemlje je brez karšnekoli diete ali spremenjene prehrane shujšala za 3 kile in izgubila praktično ves celulit. Meni tudi fant pravi, da nimam celulita, pa vem da sem ga imela.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3243 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23396 posts

Posted 17 March 2011 - 12:16 PM

Tudi jaz se ne morem strinjat a Ano. Saj razumem, da so tebi KT ful v redu in oh in sploh in se strinjam, da so nekateri stranski učinki mogoče res bolj izraziti, če non stop razmišljaš o tem, da ti KT sigurno ne bodo pasale itd. Ampak to, da povečujejo možnost tega in tega raka pa ni le v glavi. Se opravičujem za OT. smile.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3244 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 March 2011 - 01:34 PM

Ja povečujejo možnost za raka na dojkah se mi zdi (nekje na tretjo decimalko se poveča varjanta), medtem ko zmanjšujejo možnost za raka na jajčnikih (ki je zelo agresiven) in pa odpravljajo ciste na jajčnikih.

to glede rakov. Kateri so še ostali plusi in minusi, jih je karnekaj, zaenkrat pa še niso izumili kontracepcije, ki bila brez minusov( vsaj meni ni znana).

Osebno, ko odrodim svoje otroke ali: Jaz zavezat jajcevode, on na vazektomijo, ali pa maternični vložek.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

• Guests

Posted 17 March 2011 - 02:05 PM

Tiste, ki ste prenehale s KT, a ste to kaj ginekologinji omenjale prej ali samo pač niste več prišle po recept naslednjič in je bilo to to?
  • 0

#3246 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 March 2011 - 02:08 PM

Ja, tako sem jaz naredila. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3247 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 March 2011 - 02:13 PM

Nehaš in to je to.
Moja je izvedela na naslednjem pregledu.
  • 0

• Guests

Posted 17 March 2011 - 02:13 PM

Pa ni bla šokirana in užaljena, da ji nisi prišla povedat? laugh.gif
  • 0

#3249 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 March 2011 - 02:15 PM

biggrin.gif

Ne, ko sem prišla na naslednji pregled, sem ji rekla, da če je opazila, da nisem več na KT. Pa se je posmejala in rekla, da če je kakšna druga alternativa, da potem raje to, kot pa kemija (no, nekaj takega). wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3250 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 March 2011 - 02:15 PM

Lol ne, nesprotno smile.gif

Vprašala me je samo zakaj sem se tako odločila, povedala sem ji za stranske, rekla je da mi lahko ponudi kakšne druge, pa sem rekla da ne želim več hormonske kontracepcije.
Potem mi je naštela ve možne druge oblike za preprečevanje nosečnosti in naredila pregled, to je bilo to smile.gif
  • 0

#3251 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 17 March 2011 - 02:17 PM

Jaz sem jih najprej imela namen zamenjat (prej jemala Diane 35), mi je napisala Logest, potem pa sem si premislila in jih enostavno nehala jemat, Logest sem pa potem dala eni sošolki, ki jih je že dalj časa jemala (pač fajn je met kakšno tablico na rezervi al pa za prestavljanje m.). V glavnem, jaz nisem nikogar "obvestila" o prenehanju jemanja.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 17 March 2011 - 02:20 PM

No, kul. V bistvu mi je ful sitno, ker nimam nekih takih stranskih efektov na katere bi lahko s prstom pokazala, samo zdi se mi, da sem psihično ful bolj labilna, živci me včasih totalno sesujejo, kar zjokam se za brezveze in podobno (blink.gif), ampak itak ne morem biti ziher, da je zaradi tega, ker sem že po naravi smotana. tongue.gif Ampak ja, po moje je vredno probat, glede na to, da drugi načini niso bili ne meni ne njemu moteči.
  • 0

#3253 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46100 posts

Posted 17 March 2011 - 02:21 PM

QUOTE(Sally @ 17. 3. 2011 - 14:13) View Post

Nehaš in to je to.
Moja je izvedela na naslednjem pregledu.
Moja tudi.

QUOTE(PurePoison @ 17. 3. 2011 - 14:13) View Post

Pa ni bla šokirana in užaljena, da ji nisi prišla povedat? laugh.gif
Ne. V bistvu se njene reakcije sploh več ne spomnim. Užaljena ziher ni bila.
  • 0

#3254 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 17 March 2011 - 02:31 PM

QUOTE(Ana @ 17. 3. 2011 - 10:14) View Post

Jaz bi rada samo povedala, je je pri teh stranskih učinkih KT 80% v psihi. Če punca začne jemat KT in itak ve, da bo imela stranske učinke, jih bo zagotovo imela. Jaz sem jih začela jemat čisto flegma, vedela sem, da ne bom imela stranskih učinkov in jih tudi nimam. Malo je treba včasih v glavi razčistit in pač gledat iz druge strani. Saj v bistvu je pri vseh stvareh v življenju tak.
Pa ne razumite me zdaj narobe - če ne želite jemati KT dobro, vsaka se odloči za tip kontracepcije, ki ji ustreza. Je pa dejstvo, da se da marsikaj narediti z drugačno miselnostjo. Jaz sem prepričana, da bi bilo 70% manj "stranskih učinkov", če uporabnice ne bi toliko brale forumov in člankov iz interneta. smile.gif

Bom kar tukaj naprej komentirala to, da ne smetimo v drugi temi.

Ana, jaz sem bila istega mnenja kot ti, ko sem začela. To je bilo natanko tri leta nazaj, forum sem brala samo zato, da sem sem približno vedela, za katere tabletke naj prosim. Pojma nisem mela o kakršnih koli stranskih učinkih, in ko so punce pisale o njih mi je bilo smešno, češ poglej jih, kar mislijo, da so se zredile in dobile celulit zaradi ene mini tabletke, HA. Young and stupid, al kako že. biggrin.gif

No tut jst sem šla v to povsem neobremenjeno, češ da ena taka tabletka pa že ne more tok vplivat na moje počutje in stvari povezane s tem. Ampak zdej po treh letih lahko jasno vidim pač par dejstev- pred tremi leti sem bila potrebna bolj kot kakšen tip, zdaj se je to zmanjšalo za ene 90%. Vlažnost je čist v k*, pa na začetku jemanja, ko se je še vzpostavljalo ravnotežje, sem bila ene tri mesece dosadna za umret. Meni se takrat sicer ni zdelo, da bi lahko to bilo kakorkoli povezano s tabletkami, ampak sej pravim, s časom lahko malo bolj realno pogledaš naza, pa marsikaj ugotoviš.

Še vedno pa ne razumem, kako lahko nekatere celulit in težo povezujejo s tabletkami. Če je že tako, sem se jaz v teh treh letih zredila za tam ene 6, 7 kg. Hranim se že skos isto, slabo pač. Ampak vseeno ni šans da bi rekla, da je pa zdej to od tabletk. Al pa da celulit od tega dobivam. Dvomim, da se vse te uporabnice tabletk, ki jim je kao povzročilo celulit, prehranjujejo took zdravo, a bi se mu pa brez tabletk kr izognile. Zato jaz glede tega pač ne krivim in ne bom krivila tabletk, razen, če bi se enkrat, ko bi prenehala z jemanjem, izkazalo, da bi res kr naenkrat takoj shujšala 5kg z istim slabim jedilnikom. Pa še to bi pomojem mal premislila, če bi res tabletke krivila za vse skupaj.
  • 0

After all this time?

Always.

#3255 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2011 - 02:35 PM

Kolikor jaz vem povzročajo zastajanje vode v telesu. Kakšen vpliv imajo na presnovo ali kaj drugega ne vem.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3256 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 17 March 2011 - 03:28 PM

^^Prav zaradi zastajanja vode v telesu posledično vplivajo na povečanje teže.
Js je sicer nisem zaznala, moja kolegica pa ja, pa sva imeli iste tablete (Logest).

• 0

#3257 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 17 March 2011 - 03:30 PM

Ja, ampak po 5-10kg? ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3258 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 17 March 2011 - 03:35 PM

Jaz ji tudi nisem povedala. Niti ni še izvedela, ampak bo na naslednjem pregledu biggrin.gif
  • 0

#3259 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 March 2011 - 03:56 PM

@Frčica zajedljivost ni potrebna, saj smo kulturni ljudje ne. smile.gif

Jaz sem želela samo povedat, da je dosti v glavi in v psihi. Če je imela Immortelle zaradi tabletk vensko trombozo in še milijon drugih resnih posledic vredu, razumem da se tega ne da s psiho pozdravit in razumem, da tabletke niso nedolžne.
Ampak hotela sem samo povedati v kaj verjamem jaz. Sem tudi lepo napisala, da se vsak sam odloči in jaz nikogar ne prepričujem v nič. Jaz pač verjamem v to, da je človeška psiha izvor večine težav in če ve ne verjamete vredu, sprejmem to.

• 0
Viens, reste ici!

#3260 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 17 March 2011 - 04:03 PM

kar se tiče povečanja teže - zaradi tabletk se ti poveča 1-2 kg kot posledica zastajanja vode.
Je pa res, da so hormonske tabletke zelo različne med sabo in zato ti da ginekolog najprej 3 mesečno testno dobo. Če so OK, jih predpisuje naprej. Najlažje ti pa predpiše tabletke, če ima tvojo krvno hormonsko sliko. Meni so vzeli kri za hormone, ko sem izgubila menstruacijo in mi je potem tudi iz tistega izvida predpisal kontracepcijo.
Se pa ob KT počutim veliiiko bolje kot prej in jih jemljem tudi odkar nisem več v zvezi.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users