SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 07 November 2021 - 12:03 PM
A nimate na TV-ju ogleda za nazaj, da gledate v arhivu?
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 November 2021 - 12:17 PM
Posted 07 November 2021 - 12:19 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 07 November 2021 - 12:30 PM
― V. Van Gogh
Posted 07 November 2021 - 01:05 PM
Nocturnal animals? Odlicen film, ampak tezek. Tega smo pa celo na Liffu gledali se v starih casih
Meni tudi, sva ga v Kinodvoru videla. Že uvodna scena je za dol past, vrhunski.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 November 2021 - 04:46 PM
Posted 07 November 2021 - 05:05 PM
― V. Van Gogh
Posted 05 January 2022 - 05:13 PM
Apokaliptična satira/triler ali kakorkoli bi ta žanr filma imenovali, ga priporočam v ogled, sem se zelo zabavala. O sami zgodbi ne bi preveč, dobro pa prikaže marsikatero absurdnost tega sveta. Kar nekaj blestečih imen: Meryl Streep, Leo, Cate Blanchett, Ariana Grande, Jennifer Lawrence.. sploh slednja je res kameleonka, karkoli dajo nanjo, izgleda krasno.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 06 January 2022 - 07:20 PM
Posted 28 March 2022 - 07:20 AM
Čez vikend sem pogledala La la land, pa mi nekako sploh ni potegnil preveč. Nisem razumela vse fame, ki je bila okoli njega.
Začela sem gledati Don't Look Up, ki pa deluje zelo obetaven, Leo mi je fascinanten v vlogi nevrotičnega znanstvenika. Moram pogledat še do konca.
[Napoleon]
Posted 29 May 2022 - 03:57 PM
Meni je bil film OK, on pa je bil malo razočaran, ker je bilo baje premalo akcije in čustvena navezava glavnega junaka na preteklost mu je šla "malo na zivce", ni tak tip, jaz pa sem skoz jokcala, hehe.
Sodelavka me je že prej opozorila na glasbo, tako da sem bila malo bolj pozorna na komad od One Republic in Lady Gaga.
Je bila pa dvorana pri nas polna do zadnjega, res ne vem, če je bilo 10 sedežev prostih v celi dvorani.
Posted 30 May 2022 - 02:00 PM
Posted 02 June 2022 - 11:54 AM
Zadnjič sem pogledala dokumentarec O.J.: Made in America (2016) - naj vas dolžina ne prestraši, ker je razdeljen v 5 delov. (Priznam, da sem sama sprva pomislila 'wtf, kdo ima toliko časa', pogledala trailer, si rekla 'hm, okej, še vedno lahko ugasnem, če ne bo zanimivo', boy, was I wrong.)
Fenomenalna večplastna osvetlitev celotnega družbenega konteksta, preden preide na sam zločin in sojenje. Že trailer je fantastičen (https://www.youtube....h?v=Zmca421urfo), dokumentarec pa sploh.
Kopiram par komentarjev z YT, ki lepo povzamejo bistvo, da ne spoilam preveč.
This is the greatest documentary in human history. I really can’t describe how fascinating this story is. The clash of two cultures of millions of people literally came to a head in one murder case. Every single American should watch this documentary.
Ought to be required viewing in America. Absolutely the best, most important documentary I have ever seen. Says as much about celebrity, race, money, violence, sports, gender, and privilege in American culture as it does about OJ Simpson. Just astonishing.
Sem še dneve razmišljala ne samo o primeru, ampak o vseh družbenih vprašanjih, ki jih dokumentarec osvetli.
Toplo, toplo priporočam. 10/10
Pablo Picasso
Posted 03 June 2022 - 09:06 AM
Ni šla nobena gledat TOP GUN - Maverick?
Posted 03 June 2022 - 09:13 AM
Smo; smo že govorile o tem.
Meni zelo simpatičen film. Bila pozitivno presenečena, glede na to, da niso odkrivali tople vode
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 June 2022 - 09:13 AM
Midva sva ga mislila iti gledati prejšnji teden, potem sem pa videla, da je dolg 3 ure. Mislim, Schindlerjev seznam je dolg tri ure, pa ima kaj povedati.
Kje so časi, ko so bili filmi dolgi uro in pol?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 June 2022 - 09:14 AM
Imam namen, samo doma
Posted 03 June 2022 - 09:18 AM
Kje ste pisale?
Posted 03 June 2022 - 09:35 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 June 2022 - 09:53 AM
Ok, my bed. V službi so mi rekli, da je 3 ure. Nisem preverjala.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users