Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#3221 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 07 November 2021 - 12:03 PM

Meni je Nocturnal animals se vedno eden najboljsih filmov. Druk imava ze nekaj casa na disku, ampak se ni prisel na vrsto. Meni se pogosto ne da zvecer gledat tuje jezicnega filma, ker je treba podnapise brat.
A nimate na TV-ju ogleda za nazaj, da gledate v arhivu?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3222 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 07 November 2021 - 12:17 PM

Če ga niso predvajali, ker so čakali na novinarsko konferenco...
  • 0

#3223 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 07 November 2021 - 12:19 PM

Mamo. Ampak Nazgani sploh ni bilo? So ga kar v arhiv dali pomojem. Ker smo cakali na konferenco :D Nisem pa preverjala.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3224 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 07 November 2021 - 12:30 PM

Aja, sem mislila, da je bil z zamikom.
  • 0

― V. Van Gogh

#3225 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 07 November 2021 - 01:05 PM

Nocturnal animals? Odlicen film, ampak tezek. Tega smo pa celo na Liffu gledali se v starih casih :)

Meni tudi, sva ga v Kinodvoru videla. Že uvodna scena je za dol past, vrhunski.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3226 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 07 November 2021 - 04:46 PM

Baje je bil film z zamikom predvajan, od okoli 23 ure dalje.
  • 0

#3227 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 07 November 2021 - 05:05 PM

Ja, mi je mami rekla, da sta ga potem vceraj pogledala.
  • 0

― V. Van Gogh

#3228 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 05 January 2022 - 05:13 PM

DON'T LOOK UP
Apokaliptična satira/triler ali kakorkoli bi ta žanr filma imenovali, ga priporočam v ogled, sem se zelo zabavala. O sami zgodbi ne bi preveč, dobro pa prikaže marsikatero absurdnost tega sveta. Kar nekaj blestečih imen: Meryl Streep, Leo, Cate Blanchett, Ariana Grande, Jennifer Lawrence.. sploh slednja je res kameleonka, karkoli dajo nanjo, izgleda krasno.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3229 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 06 January 2022 - 07:20 PM

Jaz sem tudi gledala, zabavno.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3230 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 28 March 2022 - 07:20 AM

Čez vikend sem pogledala La la land, pa mi nekako sploh ni potegnil preveč. Nisem razumela vse fame, ki je bila okoli njega.

Začela sem gledati Don't Look Up, ki pa deluje zelo obetaven, Leo mi je fascinanten v vlogi nevrotičnega znanstvenika. Moram pogledat še do konca. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3231 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 29 May 2022 - 03:57 PM

Včeraj sva šla gledat Top Gun - Maverick, predvsem na A.jevo željo, ker je prvi del videl neštetokrat in je imel velika pričakovanja, jaz pa nič posebnega.
Meni je bil film OK, on pa je bil malo razočaran, ker je bilo baje premalo akcije in čustvena navezava glavnega junaka na preteklost mu je šla "malo na zivce", ni tak tip, jaz pa sem skoz jokcala, hehe.
Sodelavka me je že prej opozorila na glasbo, tako da sem bila malo bolj pozorna na komad od One Republic in Lady Gaga.
Je bila pa dvorana pri nas polna do zadnjega, res ne vem, če je bilo 10 sedežev prostih v celi dvorani.
  • 0

#3232 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 30 May 2022 - 02:00 PM

Jaz sem si pa par dni nazaj pogledala Tarantinov Once upon a time in Hollywood in nisem bila impresionirana. Zgodba je ful dolgocasna. Cist prevec prizorov, ko snemajo igralce kako se vozijo v avtomobilih :zeeh: Brad in Leonardo sicer imata karizmo, kar zagotovo malce dvigne ves film, ampak Margot Robbie je pa v filmu bolj kot ne kot eye candy. Zakljucek je tipicno Tarantinovski, kar je kul. Ostalo pa me ni prepricalo.
  • 0

#3233 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 June 2022 - 11:54 AM

Zadnjič sem pogledala dokumentarec O.J.: Made in America (2016) - naj vas dolžina ne prestraši, ker je razdeljen v 5 delov. (Priznam, da sem sama sprva pomislila 'wtf, kdo ima toliko časa', pogledala trailer, si rekla 'hm, okej, še vedno lahko ugasnem, če ne bo zanimivo', boy, was I wrong.)

Fenomenalna večplastna osvetlitev celotnega družbenega konteksta, preden preide na sam zločin in sojenje. Že trailer je fantastičen (https://www.youtube....h?v=Zmca421urfo), dokumentarec pa sploh.

Kopiram par komentarjev z YT, ki lepo povzamejo bistvo, da ne spoilam preveč.

This is the greatest documentary in human history. I really can’t describe how fascinating this story is. The clash of two cultures of millions of people literally came to a head in one murder case. Every single American should watch this documentary.

Ought to be required viewing in America. Absolutely the best, most important documentary I have ever seen. Says as much about celebrity, race, money, violence, sports, gender, and privilege in American culture as it does about OJ Simpson. Just astonishing.

Sem še dneve razmišljala ne samo o primeru, ampak o vseh družbenih vprašanjih, ki jih dokumentarec osvetli.

Toplo, toplo priporočam. 10/10

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3234 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 03 June 2022 - 09:06 AM

Ni šla nobena gledat TOP GUN - Maverick?

• 0

#3235 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 03 June 2022 - 09:13 AM

Smo; smo že govorile o tem.

Meni zelo simpatičen film. Bila pozitivno presenečena, glede na to, da niso odkrivali tople vode

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3236 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 03 June 2022 - 09:13 AM

Midva sva ga mislila iti gledati prejšnji teden, potem sem pa videla, da je dolg 3 ure. Mislim, Schindlerjev seznam je dolg tri ure, pa ima kaj povedati.

Kje so časi, ko so bili filmi dolgi uro in pol?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3237 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 03 June 2022 - 09:14 AM

Imam namen, samo doma :)

• 0

#3238 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 03 June 2022 - 09:18 AM

Ma ni tri ure, dve in še malo.
Kje ste pisale?
  • 0

#3239 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 03 June 2022 - 09:35 AM

133 minut naj bi bil 🤔 Midva bova najbrz sla ta vikend.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3240 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 03 June 2022 - 09:53 AM

Ok, my bed. V službi so mi rekli, da je 3 ure. Nisem preverjala.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users