Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3221 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 17 March 2011 - 08:16 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 17. 3. 2011 - 1:22) View Post

Me zanima, koliko jih je tukaj sploh na KT?

Nisem.
Ampak pomoje jih večina je.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3222 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15771 posts

Posted 17 March 2011 - 08:46 AM

QUOTE(_Planet_ @ 17. 3. 2011 - 1:27) View Post

Jaz ne. : ) Kar se pa kondomov tice se strinjam z Jino in res ne cutim razlike, P. se pa tudi se ni nikoli pritozeval.

Podpis. Jst nisem nikoli jemala KT.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3223 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 March 2011 - 08:51 AM

Jaz sem na KT (Logest), nikoli imela stranskih učinkov, in zaenkrat ni šans, da jih neham jemat.
  • 0

#3224 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 March 2011 - 08:53 AM

QUOTE(Immortelle @ 17. 3. 2011 - 8:12) View Post

Meni moj ne pusti več KT jest, odkar je sam prebral malo več o tem. Kondomi pa zanj niso nobena težava in nikoli ni omenil, da bi mu bilo kaj slabše s kondomi kot brez. smile.gif

Enako; ko se je moj podučil o KT, mi je rekel, da jaz tega ne bom pila in konec, pa sem bila potem jaz tista, ki je vseeno šla po njih, ker me je preveč strah samo s kondomom, sem pač prpalica, kaj. Raje sem nekaj časa na KT kot pa da mi poči kondom (ja, tudi če ne pokajo vsi po vrsti, bi me bilo vedno strah 'kaj ČE bi') in gre potem vse naprej po najhujšem scenariju.
Jemljem Yaz, presenetljivo nimam nekih stranskih učinkov, celulita sicer nisem opazovala, ker si boom raje prihranila slabo voljo, haha, povečanega apetita niti, edino psiha je odkar jih jemljem, v k, po moje bodo to res KT, ne bom se več slepila, da je to samo trnutna muhavost, ker sem prav depresivna.. Se razmišljala, da bi menjala, samo ne vem no, se bojim, da bo z drugimi samo še huje, brezveze mučit tole s s premembami potem.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3225 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 March 2011 - 08:56 AM

Ja, jaz sem tudi cvikač. Na KT sem sproščena in mirna, s kondomi ne bi bila do te mere.
  • 0

#3226 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 March 2011 - 09:00 AM

Veliko nas je, ki smo bile na KT (jaz 4 leta), ampak smo šle dol z njih. Če bi jaz že za začetku vedela o vseh stranskih učinkih in posledicah (nisem bila prej na forumu cry.gif ), jih ne bi nikoli, ponavljam nikoli, začela jesti.

Ampak to je pač moje telo, vem, da jih nekatere jeste že mnogo let, ni panike. smile.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3227 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2011 - 09:17 AM

Jaz jih tudi ne jem več. Mi jih M. tudi ne pusti, ker zelo dobro ve kakšne posledice in učinke imejo.
Mava pa težave s kondomi, ker njega po seksu peče. Včasih ga tudi med seksom boli. Greva danes kupit dosti različnih, pol pa če ne bo bolje ne vem kaj narest. Kakšne kontracepcije razen KT in kondoma še obstajajo? Diafragma?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3228 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 17 March 2011 - 09:18 AM

Mogoče to: http://www.persona.i...ght_for_you.php
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#3229 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2011 - 09:21 AM

ja, sem mu rekla pol mi je pa začel razlagat kok časa semenčece preživi bla bla jaz pa totalen panik cry.gif
A ne uporablja to Nila?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3230 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 17 March 2011 - 09:23 AM

Mislim, da. Sicer jaz ne poznam te metode, samo vem, da obstaja. smile.gif
  • 0

#3231 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5203 posts

Posted 17 March 2011 - 09:34 AM

Jaz jih jemljem, pa nameravam v kratkem nehat, ker bova oba konec s faksom in ne bo tak problem, če se bo kaj ponesrečilo.
Zdi se mi edino butasto, da so KT zastonj, kondomi pa dragi ko žafran.
Razlika v občutku z ali brez kondoma zna bit pa kar velika, samo je bolj odvisna od obsega oneta, kot od samega kondoma. Vsaj zame.

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#3232 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2011 - 09:37 AM

ja, se strinjam glede cene. Lahko bi bili na recept, glede na to da ščitijo še pred boležnimi. Maš res občutek da je farmacevtski lobi izjemno močen...
  • 0

#3233 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 March 2011 - 10:14 AM

Jaz bi rada samo povedala, je je pri teh stranskih učinkih KT 80% v psihi. Če punca začne jemat KT in itak ve, da bo imela stranske učinke, jih bo zagotovo imela. Jaz sem jih začela jemat čisto flegma, vedela sem, da ne bom imela stranskih učinkov in jih tudi nimam. Malo je treba včasih v glavi razčistit in pač gledat iz druge strani. Saj v bistvu je pri vseh stvareh v življenju tak.
Pa ne razumite me zdaj narobe - če ne želite jemati KT dobro, vsaka se odloči za tip kontracepcije, ki ji ustreza. Je pa dejstvo, da se da marsikaj narediti z drugačno miselnostjo. Jaz sem prepričana, da bi bilo 70% manj "stranskih učinkov", če uporabnice ne bi toliko brale forumov in člankov iz interneta. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#3234 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2011 - 10:24 AM

QUOTE(Ana @ 17. 3. 2011 - 10:14) View Post

Jaz bi rada samo povedala, je je pri teh stranskih učinkih KT 80% v psihi. Če punca začne jemat KT in itak ve, da bo imela stranske učinke, jih bo zagotovo imela. Jaz sem jih začela jemat čisto flegma, vedela sem, da ne bom imela stranskih učinkov in jih tudi nimam. Malo je treba včasih v glavi razčistit in pač gledat iz druge strani. Saj v bistvu je pri vseh stvareh v življenju tak.
Pa ne razumite me zdaj narobe - če ne želite jemati KT dobro, vsaka se odloči za tip kontracepcije, ki ji ustreza. Je pa dejstvo, da se da marsikaj narediti z drugačno miselnostjo. Jaz sem prepričana, da bi bilo 70% manj "stranskih učinkov", če uporabnice ne bi toliko brale forumov in člankov iz interneta. smile.gif

Meni so pa take izjave čisto mimo. Najbolje vse na psiho obrnit rolleyes.gif če ne bi bilo učinkov kakršni so opisani v navodilih jih sigurno ne bi omenjali. proizvajalcem zihr ni do tega da omenjajo povezavo z rakom ipd. Sklepanje po sebi res rules.

Izabela, ja smrdijo za popizdit! nama je cela spalnica smrdela po pol dneva, ko so bli v košu laugh.gif
  • 0

#3235 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 March 2011 - 10:26 AM

Jaz pripisujem psihi vsaj 70-80% vsega.
Pa ne razumet to kot napad in ne sklepam po sebi. Samo razmišljanje sem napisala ..

• 0
Viens, reste ici!

#3236 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 17 March 2011 - 10:27 AM

Ana, če ti nimaš težav (hvala bogu), to še ne pomeni, da jih druge punce nimajo, oz. da je to v glavi. Dajmo probat malo manj po sebi sodit, pa bo. smile.gif
  • 0

#3237 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 17 March 2011 - 10:29 AM

Sej razumem, sam sem občutljiva na te izjave. Določene zadeve mi pač niso tako nostavne(ne pravim da psiha je enostavna zadeva). Mela sem eno bolezen, zdravniki niso vedeli v čem je fora in mu po nekja letih reče, ja je psihičnega izvora. a res, pa čem to že sklepaš? Sem danes ponosna nase da sem mu pri 13 to prbila. na koncu se je izkazalo da je bilo kar lepo fizičnega izvora in mam danes mir. Imam občutek da to ljudje rečejo ko sem jim z zadevo ne da preveč ukvarjat.
  • 0

#3238 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 17 March 2011 - 10:32 AM

Nisem rekla, da je 100% v glavi, rekla sem samo, da je dosti povezano s psiho in, če gledaš na stvari iz druge strani lahko tudi sam marsikaj spremeniš. Kak ste občutljive no... mad.gif

• 0
Viens, reste ici!

#3239 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 March 2011 - 10:38 AM

Jaz moram pa reči, da se strinjam z Ano, da je marsikaj v psihi.
  • 0

#3240 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 17 March 2011 - 10:45 AM

QUOTE(Ana @ 17. 3. 2011 - 10:14) View Post

Jaz bi rada samo povedala, je je pri teh stranskih učinkih KT 80% v psihi. Če punca začne jemat KT in itak ve, da bo imela stranske učinke, jih bo zagotovo imela.

Se ne strinjam. Ko mi je ginekologinja po vsej sili predpisala KT, nisem imela pojma o kakšnih stranskih učinkih, pa tudi ona sama mi je zagotavljala, da stranskih učinkov ni. Zato o tem sploh nisem razmišljala ali se pogovarjala s kom.
Čez nekaj mesecev me je pa začelo v nogah ponoči boleti in na koncu se je izkazalo, da sem imela začetno vensko trombozo. cry.gif
Ginekologinja mi je po tem predpisala Logest, ki naj bi bil super in zagotovo brez stranskih učinkov (ja, ja rolleyes.gif) in sem ji verjela, ker jih je tako zelo hvalila. Pa sem jih jemala brez pomislekov, a se je spet izkazalo, da stranski učinki vendarle so (povečana teža, nihanje razpoloženja, upadel libido, grozne migrene...).

Šele po vsem tem sem začela malo brati o stranskih učinkih in se šele takrat odločila, da neham.

Tako da se žal ne morem strinjat s to tvojo izjavo, ker vem, da sem takrat 100% verjela v to, da KT lahko samo dobro vplivajo name (kot je trdila moja ginekologinja). sleep.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users