Kaj trenutno berete?
Posted 26 August 2023 - 03:59 PM
Vzamem nazaj, sploh ni lahkotno branje, sem jokala, še na koncu, ko piše o mami.
Posted 27 August 2023 - 05:52 PM
Posted 27 August 2023 - 05:57 PM
Triler avtorice, ki je napisala tudi Gone girl.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 August 2023 - 07:58 PM
Sem prebrala Konča se z nama.
Vzamem nazaj, sploh ni lahkotno branje, sem jokala, še na koncu, ko piše o mami.
Potem bi ti bila všeč še knjiga Tako popolno od iste avtorice, ki obravnava še eno temo, ki je v naši družbi zelo pogosta. Več pa ne povem

Posted 27 August 2023 - 08:01 PM

Jutri pa začnem Čez pet let.
Posted 27 August 2023 - 08:14 PM
Posted 27 August 2023 - 09:21 PM
Loretta Chase - Ten things I hate about the duke
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 29 August 2023 - 01:09 PM
Js sem pa prebral Avignonski kvintet Lawrencea Durrella v prevodu Ferdinanda Miklavca. Prva knjiga je izredno zahtevno branje, ker moraš slediti avtorjevim nenavadnim sintagmam, zlasti v primerah. Motila me je uporaba kazalnega zaimka "to", kjer po moje ni potrebna. V naslednjih štirih knjigah zahtevnost variira. Constance je nezahtevna. Ni me tako fasciniral kot predhodni Aleksandrijski kvartet (v prevodu Mire Mihelič, prva slovenska izdaja).
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 01 September 2023 - 08:17 AM
Tudi jaz prebrala Ne me silit, da ti lažem
najlepša hvala za predlog.
Fantastična knjiga. Pojedla jo dveh dneh, podoživela vse žive občutke, doživetja - od jeze, zamere do veselja, sreče. Sprožala mi je en kup vprašanj in iskala odgovore. Meni je bil všeč predvsem pogled na vlogo ženske v sodobni družini (naše ideje in pričakovanja, od partnerjev in potem še od družbe). Glede na to, da sem šla čez to v precejšnji meri, mi je bila knjiga res na kožo pisana.
Je pa D malo pokasiral vse te občutke, ki so se sprožili v meni in je menda malo bolj previdno stopal okoli mene
Na morju prebrala Štirje vetrovi in Divja. Obe odlični!!!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 September 2023 - 07:41 AM
Renee Carlino: Preden sva postala tujca. Že druga knjiga te avtorice, ki mi je bila všeč. Čudovita in čustvena pripoved. Priporočam.
Posted 15 September 2023 - 11:09 AM
Colleen Hoover: 9. november.
Prebrala na mah.
Danes pa sem že dobila obvestilo, da me čaka Tako popolno.
Potem pa bo spet čas za kakšno kriminalko.
Posted 15 September 2023 - 07:18 PM
Posted 16 September 2023 - 06:30 PM
Za na morje imam Gillian Flynn - Temina.
Triler avtorice, ki je napisala tudi Gone girl.
Danes sem jo koncno uspela zacet brat in je po pricakovanjih odlicna.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 September 2023 - 07:53 AM
Posted 20 September 2023 - 07:20 AM
Charmaine Wilkerson- Črni kolač. Zanimiva zgodba o družinskih skrivnostih. Poglavja so kratka, zato je pripoved tekoča, kljub temu da zgodba preskakuje iz preteklosti v sedanjost.
Penelope Ward: Ob koncu poletja. Moja prva knjiga te avtorice, ampak me zgodba ni pritegnila. Gre za ljubezenski roman, ampak nisem mogla čez to, da je bila razlika med njima v letih 14 let, kar je bil celoten point zgodbe. Zdelo se mi je, da se je non stop ta razlika v letih opravičevala, punco pa je za moje pojme že prekomerno opisovala kot zrelejšo od svojih sovrstnikov.
Posted 25 September 2023 - 06:38 AM
Končno prebrala Draga Emmie Blue. Simpatična zgodba, ni me pa ravno not potegnila. V bistvu me je šele nekje na sredini, čez vikend sem not padla.
Predno sva postala tujca - no, to sem pa včeraj prebrala polovico knjige, nisem mogla odložit
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 25 September 2023 - 06:50 AM
Jaz ne dobim nobene prave zadnje čase... Ne me silit, da ti lažem sem si izposodila, pa je ne bom prebrala, ker mi ne potegne sploh.
Zdaj imam še Skrivnost hišne pomočnice, ki sem jo ravno začela brati in pa Mladenke.
Posted 25 September 2023 - 07:28 AM
Končno prebrala Draga Emmie Blue. Simpatična zgodba, ni me pa ravno not potegnila. V bistvu me je šele nekje na sredini, čez vikend sem not padla.
Ja je slow starter, ampak uf ta govor na poroki in zaključna scena Mah prav nahrani mojo nežno dušico
Lucy Dickens: Medeni tedni zlomljenih src. Zgodba kot taka ni nekaj posebnega: Charlotte in Matt tik pred zdajci odpovesta poroko in ker ne moreta dobiti nazaj denarja za poročno potovanje, se Charlotte odloči, da gre sama, kjer poskuša najti samo sebe in preboleti razhod. Zgodba mi je bila zanimiva zgolj zaradi tega, ker se dogaja na Japonskem v pomladnem času, ko cvetijo češnje. Zelo lepo opisuje vse kraje tam in kaj je zanimivega za počet. Bere seskoraj kot potopis in ima veliko idej kaj si je dobro za pogledat.
Posted 25 September 2023 - 11:09 AM
Posted 26 September 2023 - 05:50 PM
Sivilje iz Auschwitza
Kaksna dobra knjiga. Nimam ravno veliko casa za branje (ali pa si ga ne vzamem) ampak nisem vedela, da so v Auschwitzu imeli pravi modni salon, kjer so najboljse judovske sivilje sivale obleke za rajh, visoke SSovce, njihove zene in druzine iz oblacil in materialov iz Kanade - obmocja kjer so se zbirala vsa oblacila in tkanine, ki so jih pobrali Judom, preden so jih poslali v smrt ali na delo. Judovska oblacila so spreminjale v umetnine in visoko modo po pariskih trendih tistega casa, ki so jo zahtevale zene SSovcev. To je tezka knjiga, ki ne spara s podrobnimi opisi o tem, kako je izgledalo zivljenje (ce se temu tako lahko rece) v Auschwitzu in kako je bilo teh 25 zensk dejansko priviligiranih - njihova znanja so jim omogocila, da so prezivele vojno, ne sicer vse, vecina pa.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users