Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#3201 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 29 March 2021 - 12:12 PM

Coming 2 America

Kje pa? Midva sva zadnjič prvi del po sto letih spet pogledala na Netflixu, nadaljevanja pa ni gor.

Na Amazon Prime.

A je drugi del že zunaj? Tudi jaz sem zadnjič spet gledala prvi del, res mi je carska estetika. :)

Ja, ni pa se dolgo zunaj. Kak teden, dva.

Drugi del je ok, ni pa presezek. Mi je vsec, da se noter pojavijo skoraj vsi liki iz prvega dela. Ima par dobrih fint, ampak originalu ne seze niti do gleznjev.
  • 0

#3202 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 28 April 2021 - 07:45 AM

Pred sončnim vzhodom (Before sunrise)
10m.jpg

Na vlaku se spoznata Jesse, američan, in Celine, francozinja, oba stara 23 let. Skupaj izstopita iz vlaka in preživita noč na Dunaju, odločena da se po tem ne vidita več....
Po opisu sodeč ni nič posebnega, ampak ima film poseben čar, njuni pogovori, pogledi, kemija... Mislim, da vsaka ženska, pa naj bo še tak cinik, na tihem sanja o takšni noči....
Res zeeeeeeeeeeeeelo priporočam!

Pred sončnim zahodom (Before Sunset)

38m.jpg

Jesse in Celine se 9 let kasneje srečata v Parizu ob njegovi predstavitvi knjige, ki jo je napisal o njuni noči.

Težko bi se odločila kateri film je boljši. Oba sta super!

Včeraj sem končno pogledala trilogijo Before. Sprva sem bila malo skeptična, ker je bolj počasen film, katerega bistvo so dialogi, ampak moram reči da sem bila pozitivno presenečena. Vsi trije so mi bili zelo všeč, romantični a hkrati, sploh zadnji, zelo realni. Všeč mi je to odraščanje in razvoj glavnih likov. Kemija med igralcema je odlična, se mi zdi, da prav to doda neko posebno noro in čar filmu. Sploh v prvem delu, tako mlada in tako nerodna. Ethan Hawke v mladih letih :njam:, z veseljem bi se lupčkala z njim. :D

Scena v Midnight v avtu je sicer nekoliko razvlečena, ampak je bila odlično nasprotje prvima dvema deloma, v smislu da so uspešno prikazali to domačnost in sproščenost, ki pride z leti veze. Mogoče sem to opazila, ker sem gledala filme enega za drugim, ampak se mi je zdel ta razvoj oz napredek lepo viden od prvega do zadnjega filma. Scena v hotelu v Midnight mi je bila sicer malo dosadna oz pretirana. Po drugi strani pa sem imela občutek, da lepo povzame realnost parov v dolgotrajni zvezi. Različni karakterji, vsak s svojimi problemi in nesigurnostmi, ter skupnimi vsakdanjimi težavami okoli otrok, urnikov ipd. Po drugi strani pa sem v nekaterih delih videla naju, kako jaz včasih brez nekega razloga znorim in vse skupaj mogoče nekoliko napihnem oz delam povezave in zaključke, ki jih najbrž sploh ni. 

Je bil pa to en takih filmov, ki ti da misliti, glede povezave v odnosih, ki jo (nezavedno) iščemo oz hrepenimo po njej, kako imamo včasih življenje na nekem avtopilotu, se prepustimo toku življenja in (pre)pogosto sledimo pričakovanjem okolice. Vmes pa lahko mine par let, preden se sploh zaveš, da si svoja prava občutja, sanje potlačil. Hkrati pa film izpostavi, kako ljudje prevečkrat živijo v odnosih, ki ne izpolnjujejo, ampak pač so. Ali pa so to spet neke ideje Hollywooda in ljubezenskih romanc in tega ni v resničnem življenju? Film pušča kar nekaj odprtih vprašanj, tako da si lahko vsak izbere svojo interpretacijo.  

Glede na včerajšnje gnilo vreme in glavo, ki je imela spet polno težav sama s sabo, so mi ti filmi zelo sedli. Sploh nekaj spodnjih misli se mi je tako usedlo. 

38821504.jpg886611484.jpg

225193788.jpg815582026.jpg

859952407.jpg

eaa4758c68bba7b61f8b76b3.jpg

a25d75bb24308d55b0ff5a0b.jpg

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3203 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 04 July 2021 - 08:43 PM

Zakaj ta tema tako sameva, a nihče več ne gleda (novih) filmov :)

Včeraj smo šli z družbo pogledat Promising young woman, nobenemu ni žal denarja za karto. Gre za črno komedijo/triler, dobitnico oskarja za Best original screenplay, o sami zgodbi ne bi razkrila preveč, dotika se pa vedno aktualne in zelo pomembne družbene problematike v malce temačnem in psycho slogu. Konec bi bil lahko drugačen. Carey Mulligan je fantastična v glavni vlogi, glasbena spremljava je tudi čisti užitek. Priporočam v ogled.

8,5/10 (zaradi konca)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3204 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 03 August 2021 - 10:35 AM

Viodela sem nekaj slik iz snemanja novega Sax and the City filma. SJP mi izgleda grozno, postarano kot kakšna zgarana oma. 

• 0

[Napoleon]

#3205 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 August 2021 - 11:00 AM

Saj smo se tudi me postarale od 2004. :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3206 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 05 August 2021 - 08:34 AM

Ravno sem dobila Cinderella trailer ponujen na FB. Morem pri L preverit, če sva še naročena na Amazon prime, ker mi igralska zasedba deluje obetavno...pa glasbena podlaga tudi :D

https://www.youtube....h?v=T1NeHRuPpoM

• 0

#3207 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 09 August 2021 - 09:00 AM

Ali je že kdo gledal The father in če, kje ste ga našli?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3208 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 09 August 2021 - 10:06 AM

Ja, se pa ne spomnim kje. Ze dolgo nazaj se je dalo dobit torrent.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3209 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 09 August 2021 - 07:47 PM

Evo: https://1337x.to/sea... father 2020/1/
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3210 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 10 August 2021 - 07:12 AM

ooo najlepša hvala!!!!!

Jaz sem čisto ven iz torrentov, ko so mi Partis zaprli :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3211 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 10 August 2021 - 08:41 AM

Partis spet obratuje, sicer neka začasna verzija, ampak se da. :)

• 0

[Napoleon]

#3212 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 October 2021 - 07:54 AM

Pred dnevi sem pogledala The Father, odličen film, zelo težak, pretresljiv. Fenomenalna igra vseh. 

Ocena z RTV (https://www.rtvslo.s...-demenci/577734) je zelo lepo spisana, da ne izgubljam preveč besed, absolutno priporočam. 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3213 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 05 November 2021 - 01:08 PM

Film Nažgani (Drunk 2020) bo danes na slo2 ob 20.00, če bo katera želela gledat.

https://www.rtvslo.s.../nazgani/598743

• 0

#3214 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 05 November 2021 - 02:15 PM

Zadnjic sem gledala Brittany runs a marathon in me je prijetno presenetil. Zgodba govori o dekleti s prekomerno telesno tezo, nezdravim nacinom zivljenja, ki se po zdravstvenih tezavah, odloci spremeniti svoje zivljenje in pricne teci, kot motovacijo si pa zastavi preteci maraton v NYC. Pricakovala sem butasto komedijo v stilu Run Fatbooy Run, ampak dobila nekaj drugega - sicer se vedno komedija, ampak presenetljivo pozitivna, feel good, brez neokusnih sal o debelosti. Glavna junakinja sicer po izgubljeni tezi zasije, dobi sluzbo in fanta, ampak to ne resi cudezno vseh njenih tezav. Kljub temu pa ima film nekaj kiksov zaeadi katerih ne izstopa. Stranski liki so precej površinski, brez globine (od s perfect instagram-life obsedene sostanovalke do klišejskega running partnerja) in nikakor ne bo znasel na seznamih najboljsih filmov, ampak mi je bila vseeno lustna izbira za lahkoten nedeljski vecer, ko potrebujes film, ki ga pogledas in se nasmehnes, nato pa cez teden dni pozabis.

Pogledala sva tudi Most Dangerous Game, ki pripoveduje zgodbo o tipu z noseco zeno in financnimi tezavami, ki po tem, ko izve, da ima neozdravljivega raka, sprejme ponudbo, da v zameno za visoko denarno kompenzacijo sodeluje v igri resnicnega lova v katerem je sam plen. Zgodba deluje kot domislica najstnika s prevec bujno domisljijo, ampak jim jo je nekako uspelo spremeniti v gledljiv film. Liam Hemsworth, Christoph Waltz. Soliden akcijaki film, ki ga pogledas in se zabavas in ga kmalu zatem pozabis.
  • 0

#3215 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 05 November 2021 - 08:58 PM

Film Nažgani (Drunk 2020) bo danes na slo2 ob 20.00, če bo katera želela gledat.

https://www.rtvslo.s.../nazgani/598743

Sem hotela, pa še zdaj ni nič ker se čaka na vladno novinarsko konferenco. <_<
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3216 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 05 November 2021 - 09:04 PM

Nja, sem tudi jaz nejevoljna glede tega....
  • 0

#3217 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 06 November 2021 - 11:00 PM

Vidim, da je zdaj v arhivu 👍 Pogledam jutri. Sem ga zamudila v Kinodvoru.
Zdajle je tudi en dober. Les miserables (ne un :), ampak policijski v Parizu).

https://m.imdb.com/title/tt10199590/
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3218 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 November 2021 - 12:42 AM

Ja! Jaz se tudi veselim ogleda obeh filmov. V sklopu tega programa je tudi Nocturnal, tudi fajn. Pocasen.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3219 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 07 November 2021 - 08:41 AM

Nocturnal animals? Odlicen film, ampak tezek. Tega smo pa celo na Liffu gledali se v starih casih :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3220 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 November 2021 - 09:00 AM

aaha, ja, ta.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users