Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36064 replies to this topic

#32101 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17687 posts

Posted 10 May 2017 - 03:39 PM

Saj ne vem, ce ti znam pomagati. Meni se je tak suh lisaj naredil od koticka ust do sredine brade in je bil tam mesece. Na obeh straneh. Malo je pocil vcasih in je peklo. Scasoma sem ugotovola, da se ne zdravi zaradi zobne paste s fluorom. Najbrz ga ta tudi lahko spet povzroci, ker ob prepogosti uporabi takoj dobim rdece koticke.
Mozno je tudi, da nastane zaradi kozmetike.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#32102 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12246 posts

Posted 10 May 2017 - 03:43 PM

Meni se je leta 2009 v kotičkih ust prvič pojavila rdečina in ful me je peklo, čez noč se je ranica v kotičkih zaprla, zjutraj pa spet odprla in je ful bolelo. Tisto jesen sem začela jest Roaccutane in od takrat se mi to pojavlja samo pozimi, vsako leto je sicer manjši flek. Prvo leto je bil v premeru pol cm. Mi ni pomagalo nič, zdravnik mi je dal različne kreme. odkar se pa mažem s propolisom na vodni osnovi, imam mir. To sem začela pred tremi leti in pozimi namažem pred spanjem, takoj ko začutim, da se zna kaj zgodit. Ni pa to dermatitis, nimam pojma kaj je to.

• 0

#32103 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 May 2017 - 05:40 PM

Jaz nimam pojma, od česa bi lahko nastal (ker je prehrana enaka kot vedno, kozmetika isto - pa od kozmetike uporabljam dobesedno samo Essence gel in rjavo Cosmerbo in labelo, maskaro sem nazadnje uporabila pred kakimi tremi meseci, tu in tam eterično olje čajevca na mozolj direktno - se bojim, da bi znalo bit tudi to, ker sem predtem imela par mozoljev v tem predelu); sumim materiale in stres, ker sem že mesece pod konstantnim pritiskom. Začelo se je na Veliko noč, sem najprej sumila sladkarije in čokoladno torto, ker je izgledalo kot izbruh nekih čudnih podkožnih ogrcev + mislila sem, da je sprememba vremena, ker se je vreme nenadoma poslabšalo in je nekaj časa snežilo. Potem je nastopil še PMS in sem mislila, da je koža zmešana zaradi tega, samo potem je začelo izgledati kot ful suha koža, tak rdečkasto-rjav flek sem imela okoli spodnje strani ust, in sem si rekla o-ooo, alarm. Potem se je pojavilo tudi pod očesom kot pikica in se ful hitro razširilo na celo spodnjo dolžino gube. :( Danes sem bila pri zdravniku in mi je dal neko mazilo, če ne bo pomagalo, je predlagal antibiotike. Sem ful na hitro preletela na netu, kaj in kako, ker nisem imela časa, sem videla to za fluor, ja, bom jutri šla po novo pasto. Joj, samo da gre proč. :/

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#32104 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 10 May 2017 - 06:21 PM

Kandida?
  • 0

#32105 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts

Posted 10 May 2017 - 07:27 PM

?
  • 0
Pablo Picasso

#32106 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 May 2017 - 09:51 PM

Jaz sem imela podobno zadevo (če ne prav iste?), ko sem bila stara cca 10 let. Imela pa sem obroč okoli ust, včasih bolj, včasih manj razdraženo in rdeče. Je pa peklo in srbelo, pa prav take mini pikice so bile kot na fotkah na googlu.
Po mesecih "zdravljenja" z vsemi preparati, ki jih imas doma in lahko kupis v lekarni sem sla koncno k zdravnici, ki mi je predpisala Elocom. Čez noč je bilo stanje občutno boljše, v roku par dni je zadeva popolnoma izginila in od takrat več nikoli nisem imela česa podobnega.
  • 0
Viens, reste ici!

#32107 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 May 2017 - 10:00 PM

Moja mama ima alergijo na prasek (nikelj?), recimo ne more na gole roke prat posode - samo z rokavicami. In ima tudi Elocom v te namene, ze leta.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#32108 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts

Posted 10 May 2017 - 10:07 PM

Polagam upe v to mazilo/zdravilo, ki mi ga je predpisal zdravnik tu, ce ne bo bolje, grem vsekakor se k svoji zdravnici doma. Ce ima katera se kako izkusnjo, kar z besedo na dan. :)
  • 0
Pablo Picasso

#32109 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 May 2017 - 02:40 PM

Preden narocim na Ebaju za vsak slucaj poskusim se tukaj. Je katera kjerkoli pri nas videla tak 'happy birthday' topper za torto? Ni treba da je enak, lahko je na dveh palckah, visec etc.. Lahko tudi LJ.

Attached Files

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#32110 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts

Posted 16 May 2017 - 02:45 PM

Poglej Flying Tiger v Ts.
  • 0
Pablo Picasso

#32111 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 May 2017 - 02:46 PM

U, prvic slisim. Bom pogooglala, hvala!

EDIT: sem jim pisala na FB, nimajo :(

Ce kater se kej ve, kar na plan :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#32112 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19572 posts

Posted 16 May 2017 - 03:24 PM

Polagam upe v to mazilo/zdravilo, ki mi ga je predpisal zdravnik tu, ce ne bo bolje, grem vsekakor se k svoji zdravnici doma. Ce ima katera se kako izkusnjo, kar z besedo na dan. :)

Jaz sem imela, sem sla samoplacnisko k dermatologu, ker mi nic ni pomagalo, osebna zdravnica mi je predpisala neko kremo, ki je samo se poslabsala zadevo. Dermatolog mi je potem predpisal antibiotik in neko kremo s cinkom.
Elecom je kortikosteroid, ima kar nekaj stranskih ucinkov, jaz ga ne bi uporabljala, ce ni nujno. Tanjsa kozo med drugim.
  • 0

#32113 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26230 posts

Posted 16 May 2017 - 03:32 PM

Plus, da pri dolgotrajni uporabi kortikosteroidov lahko pride do "sindroma rdeče kože". Predlagam, da na FB poiščeš Katarino Fajfar in jo za nasvet vprašaš preko ZS. Odkar jaz uporabljam njene izdelke, je moj seboroični dermatitis na obrazu praktično neobstoječ.
  • 0

#32114 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27646 posts

Posted 16 May 2017 - 04:07 PM

Sarah, moja najljubsa trgovina tukaj. <3

Meni je zdravnik predpisal Rosazol 1% (metronidazol 10mg), se mi ne zdi, da bi bilo kaj bolje, kvecjemu slabse, je pa rekel naj vztrajam 4 do 5 tednov.
Ancka, katero/kdo je to, meni jih fb vrze 5 ven? :)
  • 0
Pablo Picasso

#32115 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26230 posts

Posted 16 May 2017 - 10:00 PM

Črne lase, rdeč pulover. Njena FB stran je Skin Fairytale.

Metronidazol je antibiotik.
  • 0

#32116 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30048 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 May 2017 - 09:35 AM

A slučajno katera ve, kam bi lahko donirali IT opremo (desktop, tipkovnica, zaslon), ki so pri nas za odpis?  Kakšna šola, dom za otroke?  Bom sicer še na ZPM za Botrstvo vprašala, ampak če katera ve za kaj, kjer jih potrebujejo, bom vesela info. Hvala!

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#32117 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24893 posts

Posted 18 May 2017 - 09:41 AM

Vsaka lokalna šola, vrtec, dom za ostarele so po navadi veseli takih stvari.

Jaz dajem v našo šolo, drugače pa kamorkoli. Tudi Botrstvo je dobra ideja.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#32118 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 May 2017 - 09:54 AM

Ve mogoče katera, kje bi lahko v maloprodaji (10 kosov) dobila plastične epruvete?

• 0
Viens, reste ici!

#32119 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87206 posts

Posted 19 May 2017 - 10:19 AM

Fiducia ali Alpeks jih skoraj sigurno imata. Prodajajo tudi na drobno.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#32120 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28280 posts

Posted 05 June 2017 - 09:24 PM

Na kakšnem podstavku ponavadi postrežete torto? Oni stekleni na peclju mi ne pašejo na otroški rojstni dan. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users