Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3181 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27495 posts

Posted 07 November 2020 - 09:10 AM

To da nosijo zaposleni je tako posploseno. Ti zaposleni se tudi okuzijo lahko v sluzbi in nesejo domov kjer potem njihovi svojci umirajo. A res ene ne morte videt kaksne zrtve se tudi tu delajo in kaksne obremenitve (ze pred korono je bil v zdravstveni negi 20% manjko kadra) za povprecno ne vem...recimo 900€ mesecno.
  • 0

#3182 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15797 posts

Posted 07 November 2020 - 09:27 AM

Meni je tudi srceparajoče, da nekateri nimajo niti za jest. Po drugi strani me pa taka sveta jeza zagrabi, ko smo dobile včeraj seznam otrok s subvencionirano prehrano. Ko vidiš kake bajte pa avte imajo, pa na eksotične počitnice ne vem kam vse, potem pa otroci kosilo zastonj, pa vrtca 10 posto pa ne vem kaj še. Pa da jih ni sram. Me zanima kje je tu država??? Kako lahko imaš hišo za par 100 jurjev, otrok pa kosilo pa malico zastonj???
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3183 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32668 posts

Posted 07 November 2020 - 10:32 AM

Kolikor vem je ista lestvica kot za OD in vrtec... Sama sem sele pred mesecem začela o tem razmišljat. Do vklj. 3. plačilnega razreda naj bi bili upravičeni do subvencije.
  • 0

#3184 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17174 posts

Posted 07 November 2020 - 12:12 PM

Ne vem kako naj sploh odgovorim na vajini zadnji sporocili.
Lahko bi se vsaj kaj uredilo in premaknilo, pa se nic ni.
Ne vem. Nimam odgovora.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3185 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27495 posts

Posted 07 November 2020 - 12:51 PM

Ja tisti ki najbolj nasrkajo niso dejansko nic krivi in zrtve tudi sami. Ful me zmoti ta ton, kot da itak so zdr.delavci krivi ker oni trosijo okuzbe. Okuzbe trosijo lahko tudi ker zaradi neustrezne opreme okuzijo najprej sebe potem pa raznasajo po sobah.

In te kar naj se okuzijo starejsi fore...a res, kdo pa skrbel za njih...a naj se jih potemtakem kar pusti po sobah? Se prej pokretnih ne hodi preoblacit, jim merit in zbivat vrocine, spodbujat k dodatni hidraciji? A vam je sploh jasno kaj potegne to vse s sabo?

Vem da ni, ker ne more bit! Zato pa stroka opozarja!!! Ampak politika je vse tako izkrivila, dodatno se influencerji ki to zlorabljajo za svojo promocijo. Kaj tocno bo Potrc dosegel? S tem da opozarja, da politika ni ukrenila nic in izpodbija ukrepe mece samo slabo luc in medsebojne spore ustvarja. Ce bi sel pomagat v eno bolnico in s tem mogoce spodbudil 30 prostovoljcev studentov bi naredil vec dobrega.

Dragica to folk tako prikriva in zlorablja socialo. Meni slabo rata ko to vidim pa je bilo ze v nasih casih isto.
  • 0

#3186 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86647 posts

Posted 07 November 2020 - 03:16 PM

Jaz sem se pa ze lani ob debati glede placevanja vrtca (in o tem, koliko casa kdo pusti otroka tam) sprasevala, od kod ljudem podatki, koliko kdo zasluzi, kje zivijo in kaj vozijo pa koliko vrtca placujejo. Jaz se po enem letu odkar je v vrtcu nimam pojma, niti me ne zanima, se me ne tice ... Vzgojiteljice same pa tudi nimajo podatkov, ce/kje kdo dela. Sploh ne vem, kako bi prezivela v okolju, kjer vsak “vse ve” o drugem in povsod vtakne svoj nos.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3187 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 07 November 2020 - 03:48 PM

Also, kako bodo te obroke spravili do otrok? Tu bi se znalo malo zaplest, razen ce bo urejena dostava.

Na pomlad si sam prevzel ob predhodni prijavi. Če se prav spomnim, v prostorih Rdečega križa.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3188 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6800 posts

Posted 07 November 2020 - 04:12 PM

Prevzem je v šoli. Šola organizira prehrano.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#3189 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15797 posts

Posted 07 November 2020 - 04:57 PM

Jina jaz tudi ne vem skoraj za nikogar, vem pa za ene par, na naši šoli, pa ena izmed njih je tudi slavna Slovenka.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3190 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17126 posts

Posted 07 November 2020 - 05:50 PM

Ora, z moje strani ni bilo misljeno kot obtozevanje, ampak pac navajanje dejstva. Groza mi je kaj morajo oskrbovanci trenutno prezivljat, osama, potem se te rdeče cone in pratkicno lezanje skozi, sploh za tiste, ki sami ne morejo vstati iz postelje. Moja babi je zdaj posledicno skoraj nepokretna, se sedet trenutno ne more najbolj samostojno. So pa vsem tem zdaj omogočili fizioterapijo, kar je vse pohvale vredno. Mi je grozno zaradi nje, po drugi strani pa mi je tudi jasno da omejen kader ne more jih neprestano predenat sploh ob uporabi vse zascitne opreme in ostalih protokolov. Znajao biti nekateri ostareli tudi strasno zleht ali pa se derejo in gnjavijo, one pa moraj vse to prenasat za mizerno placo. V nemogocem polozaju so tako eni kot drugi, vedno bolj pa zgleda da bodo starejši, pa ne samo tisti v DSO-jih, neke vrste kolateralna skoda vsega tega kaosa.

Bratranec je tudi pozitiven in ga ocitno ful mantra, pa je drugace ful fit, skoz sporta. Je bil ze nekaj v bolnici pa so ga potem dali domov, vceraj pa je zgleda spet moral nazaj, ker jenimel tako nizko raven kisika, ne vem pa ali so ga potem obdrzali ali ne.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3191 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27495 posts

Posted 07 November 2020 - 06:05 PM

Ja saj ne mislim da je katera kaj ful obtozevala ampak je zal tako, da po najboljsi vesti tudi cez sebe ne mores it...zrtve so pa itak vedno pacienti/oskrbovanci/varovanci 😢 sploh starostnikom je redko kje prizaneseno. Ker to je napaka sistema, vse skupaj ampak za ta sistem nismo odgovorni zaposleni...dolgo casa se trudis ampak verjamem tudi da s casom marsikdo postane apaticen, zaradi prezivetja, ali pa grejo drugam.
  • 0

#3192 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17703 posts

Posted 07 November 2020 - 06:35 PM

Tudi na pomanjkanje samih DSOjev, ne samo kadra, se opozarja že desetletja, pa nikome ništa. Ni to problem od spomladi, epidemija je 'le' toliko bolj razgalila napake v sistemu, ki so bile prisotne že prej.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3193 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 07 November 2020 - 07:14 PM

Prevzem je v šoli. Šola organizira prehrano.

Eli, šola ja, ampak pri nas na pomlad ni bilo prevzema na šoli.
  • 0

#3194 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6800 posts

Posted 07 November 2020 - 07:51 PM

Ja, ker so po moje to zdaj na novo uvedli. Pomladi tega ni bilo.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#3195 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6760 posts

Posted 07 November 2020 - 07:55 PM

Pomladi tega ni bilo, vsaj ne v okviru šole.
  • 0

#3196 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 07 November 2020 - 08:01 PM

Sem našla staro obvestilo, tole je bilo pri nas:
https://www.osnovna-...olsko-prehrano/
  • 0

#3197 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 07 November 2020 - 09:01 PM

Fiona, nam je danes M. učiteljica poslala obvestilo glede šolanja na daljavo in vmes je tudi omenila, da vedo in razumejo, da so starši v službah itd. in ne morejo biti vsako minuto na razpolago otroku, če potrebuje pomoč. Da se bomo pač vsi skupaj trudili, vsekakor pa ne pričakujejo, da bo vse popolno.
  • 0

#3198 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6760 posts

Posted 07 November 2020 - 09:04 PM

Aha, Planet. Torej ste imeli na občinski ravni organizirano, lepo.

Glede šolanja na daljavo pa ja, naša se sicer ful veseli, da bo videla sošolce na računalniku, drugače pa vem, da ji ne bo preveč zabavno delat nalog. Bomo že...
  • 0

#3199 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32668 posts

Posted 07 November 2020 - 09:06 PM

Jaz imam pa kar še upanje, da se bodo čimprej vrnili v šolo!
  • 0

#3200 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 07 November 2020 - 10:06 PM

^^
Enako! Tudi učiteljica nam je napisala, da upa, da bo trajalo samo en teden.

Chris, tako ja (občina). 👍
M. z veseljem naredi, kar mu leži (matematika), kar mu pa ne (branje, oblikovanje povedi, zapisov) pa odlaga do zadnjega in zaradi tega je seveda slaba volja (imam občutek, da nam skoz nekaj visi nad glavo).
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users