Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#3181 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85996 posts

Posted 04 May 2018 - 02:23 PM

Se strinjam z vsem, kar si napisala, ampak obstaja tudi druga plat, ki je izpostavljena v tej kolumni.

Niso povsod samo minimalci in mobing, obstajajo tudi zaposleni, ki delajo v dobrih razmerah in za pošten denar pa podjetju ne doprinesejo toliko, kot bi se od njih pričakovalo. Ravno taki so ponavadi najbolj zaščiteni, kar ni prav. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3182 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 04 May 2018 - 02:29 PM

^ja! En moj sodelavec je tipicen primer tega - pricakuje najmanj 1200 eur neto samo za to, da pride za 8 ur sedet v pisarno in bluzit po netu. Za kaj vec bi moral bit po njegovem mnenju vec placan. Mi je tudi ze v obraz rekel, da se mu zdim butasta, ker delam za 2 grupi vec kot jih dobi on.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#3183 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17629 posts

Posted 04 May 2018 - 02:47 PM

Seveda obstajajo, ampak to so izjeme. Večja kot je firma, lažje se nekateri posamezniki šlepajo. Ampak solidna plača za malo ali slabo opravljeno delo je resnično prej izjema kot pravilo, to verjamem 100%. Kolumna pa namiguje, da tako dela 3/4 slovenskega naroda.
  • 1

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3184 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32335 posts

Posted 04 May 2018 - 08:25 PM

Meni tudi ni všeč način pisanja in se nekako bolj strinjam z Matildinim komentarjem.
  • 0

#3185 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 04 May 2018 - 08:53 PM

Me veseli, da nisem edina. Sem se ze ustrasila☺️
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3186 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 07 May 2018 - 11:00 AM

Doktorica s Harvarda, ki si je za svoj dom izbrala Slovenijo

Poznam njenega svaka in ženo. Super človeka.
Nje nisem spoznala, sem pa kar nekaj slišala o njej.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3187 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27462 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 07 May 2018 - 11:43 AM

O, moj bog, jaz se cmerim na stranišču, ko to berem.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3188 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 May 2018 - 08:22 AM

Odličen intervju. Deluje čudovit človek.

• 0

#3189 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 14 May 2018 - 08:29 PM

http://www.mladina.s...diktatura-petk/
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#3190 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 23 May 2018 - 01:28 PM

Spremljate kaj dogajanje okoli volitev? Boste šle na volitve? Berete politične programe? :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3191 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 23 May 2018 - 01:33 PM

jaz se samo zabavam ob sloganih

Tonin - misli resno :P

Erjavec + Janković - če bi bilo možno glasovat v minus, onadva sigurno dobita moj glas!

• 0

Put A Kilt On It!

#3192 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25929 posts

Posted 23 May 2018 - 01:35 PM

Vsake toliko kaj preberem, ampak sem letos zal zamudila rok za prijavo glasovanja iz tujine - bi morala to storit 30 dni pred volitvami, pa je bilo takrat se precejsnje zatisje okrog te teme (na 24ur je najstarejsi clanek o volitvah 17.5.) in se nisem spomnila. Butasto, da se ne da glasovati s pooblastilom, ce ze ne elektronsko. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3193 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46054 posts

Posted 23 May 2018 - 01:39 PM

Jaz sem ravno danes po pošti prejela volilno gradivo, ampak ne vem če bom sploh glasovala, ker ne sledim slovenski politiki. 

Anouk, a stalno bivališče imaš še vedno v Sloveniji?

• 0

#3194 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25929 posts

Posted 23 May 2018 - 01:56 PM

Ja, drugace bi mi avtomatsko poslali gradivo. Za te volitve sem pa od zacetka poskusila malo bolj spremljat, pa dolgo se itak ni vedelo, kdaj bodo (ker so predcasne), potem je bilo pa milijon clankov tipa Meghan&Harry in sem novice bolj povrsno osvrknila, ko sem se ravno spomnila, in sem zamudila rok. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3195 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17629 posts

Posted 23 May 2018 - 03:18 PM

Jaz v splosnem spremljam tako z enim ocesom, imam nekaj politicno bolj osvescenih/angaziranih kolegov, volila bom pa ze drugic levico, ker se mi zdi najmanj slaba izbira.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3196 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14264 posts

Posted 23 May 2018 - 04:35 PM

Midva z možem kar spremljava, on je celo prebral skoraj vse programe strank (eno noč ni mogel spati pa si je našel to razvedrilo :D), jaz se zabavam ob soočenjih, berem intervjuje, komentarje ipd. Določeni segment nama je izjemno pomemben in nama tako ostaja za voliti le ena stranka. Se pa tudi sicer s to stranko mojo razmišljanje še najbolj pokriva. 

• 0

#3197 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16840 posts

Posted 23 May 2018 - 07:43 PM

Ne spremljam nic in v bistvu zivim v luknji kar se politike tice....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3198 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32335 posts

Posted 23 May 2018 - 08:02 PM

jaz nič načrtno ne spremljam, ko pa poslušam sodelavke, ko se kaj o tem pogovarjajo, se mi zdi, da v bistvu ne izvem nič novega...

• 0

#3199 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24577 posts

Posted 24 May 2018 - 07:48 AM

Ne spremljam nic in v bistvu zivim v luknji kar se politike tice....

ko pa poslušam sodelavke, ko se kaj o tem pogovarjajo, se mi zdi, da v bistvu ne izvem nič novega...

podpis pod oboje.

Mi je pa zanimiva statistika, da ima 20 kandidatov OŠ izobrazbo in 73 kandidatov nižjo poklicno

• 0

Put A Kilt On It!

#3200 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29723 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 May 2018 - 12:54 PM

Spremljate kaj dogajanje okoli volitev? Boste šle na volitve? Berete politične programe? :D

3x ja.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users