Jump to content

Photo

Bela tehnika & gospodinjski aparati

• Please log in to reply
400 replies to this topic

#301 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 26 October 2021 - 07:08 AM

Midva imava Dolce Gusto in Juro. Dolce Gusto zdaj sicer sameva v predalu. Je delal solidno kavo, ampak so kapsule kar drage in se ful odpadnega materiala producirajo, tako da sva lani potem zamenjala.
Jura dela ful dobro kavo, espresso in kapucino. Je sicer ful odvisno od same kave. Edino ful zoprno je ciscenje mleka. Mors res skoraj vedno po pripravi kapučina vlit noter njihovo cistilo, da se cevke ne zamasijo.

Drugace pa katerokoli masinco bos zbrala, preveri kako se cisti. V mozevi sluzbi so imeli en Nespresso, ki se je ful tezko cistil in noces vedet kaksen je bil, ko smo sli na zacetku epidemije po njegove stvari in ga je pokazal. Yuck.

Pa v predbozicnem casu so kavne masince ponavadi precej znizane, tako da se morda splaca pocakat z nakupom.
  • 0

#302 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 26 October 2021 - 07:10 AM

Kapsul ne bi ravno zaradi odpadka. Juro pa ne poznam, ne vem, če se prodaja pri nas.
Mislila sem bit pozorna zdaj za BF akcije.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#303 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 26 October 2021 - 07:10 AM

Nimam ga sicer jaz,ampak kolegica,ki ga ima ze dlje casa in jih je tudi vec menjala pravi,da se splaca dat malo vec in kupit boljsega. Meni osebno se zdi ful dela s pripravo mleka pa ciscenjem, saj zgleda res izica,kao samo gumb pritisnes,ampak ce ni redno ciscen je temu primeren okus. Ampak jaz sem itak pristas kafetiere 😃
  • 0

#304 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 26 October 2021 - 07:13 AM

To je ful nedefinirano, "dat malo več" :D Jaz gledam recimo take za do 200-250€ pa rada bi manjšega, ožjega. Tisti večji avtomatski za 350+ so mi tudi preveliki za na pult.

npr
https://www.mimovrst...er-kavni-aparat
https://www.merkur.s...nghi-ec-685-bk/

Kuhanje turške kave v džezvi ali pa v kafetjeri je pa zamudnejše in ravno tako moraš spucat vse, bi si rada malo časa prihranila.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#305 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 26 October 2021 - 07:21 AM

Ja, al pa BF akcije. Sem skoraj pozabila da so akcije za prej.

Jura je švicarska firma in je višji cenovni razred. Jo imajo tud po ful hotelih, ampak pro verzije. Roger dela reklamo za njih. 😀

Nekaj takega je s ciscenjem mleka ja. Sicer se na tem najinem cisti tako, da vlijes v kozarec vode cistilo in potem se en gumb da sprozis program za ciscenje in splaknjevanje in potem pocakas, da masinca opravi svoje, ampak vseeno. Naredi pa boljso penico kot na tisto palcko.

Kolegica ima enega Philipsa in je tud ok. Mi je kava pri njej dobra.
  • 0

#306 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 26 October 2021 - 07:34 AM

Matilda, mislim da ne bilo govora o znesku okrog 300€, sta pa potem mislim da enega Krupsa lani za bf dobila za okrog 100€.
  • 0

#307 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85845 posts

Posted 26 October 2021 - 08:13 PM

V kaferieti pa ne kuhas turske kave. :o Za ciscenje drugace ne porabis vec kot minuto. Juro sigurno imajo tudi pri nas. Mi smo ga imeli v prejsnji sluzbi.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#308 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17266 posts

Posted 26 October 2021 - 08:26 PM

Pena je res gosta in obilna v rocni posodi z mrezico.
Ora, v Ita. je moka ponavadi 50% cenejsa kot tu (vse firme).
Midva sva bila sokirana, ker Nemci po kampih zjutraj kuhajo v kafetjerah za 9 ali 12 ljudi za 2! :lol: Spijejo vse. Mislim, da jim ni cisto jasno s cim imajo opravka.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#309 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 26 October 2021 - 08:44 PM

O kaksni moki to?
  • 0

#310 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85845 posts

Posted 26 October 2021 - 08:49 PM

Mocha kava. Midva imava kafetiero za dva espressa, spije pa vedno eden. Ta je malo huda, se nisem videla take kastrole. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#311 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17266 posts

Posted 26 October 2021 - 08:49 PM

Haha, o kavi. Moka pot. Kafetjera :D
Midva imava mini (40ml), za enega (60ml), za dva in tri :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#312 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 26 October 2021 - 09:32 PM

Jaz spijem uno za 3 zjutaj on pa za. No nisem bila sigurna ker Moka je Bialettieva slavnaa kafetiera 😃.
  • 0

#313 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 26 October 2021 - 11:35 PM

V kaferieti pa ne kuhas turske kave. :o

Nerodno oz pomanjkljivo sem napisala. Seveda v kafetjeri ne kuham turške kave :D
  • 0

Bill Bullard

#314 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 28 October 2021 - 02:05 PM

Kafetjere v It niti niso pol ceneje, kot pri nas. Je tam-tam - sem jo imela namen kupiti (Bialetti), pa sem videla, da je pri nas podobna cena. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#315 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17266 posts

Posted 28 October 2021 - 02:58 PM

O kavi sem govorila. Te, ki so eksplicitno za moko (Pellini, Lavazza, Illy...vse pol ceneje) :)
Oprema je pa res vcasih tu ceneje, ampak je zelo okrnjena ponudba.
  • 0

Tumblr

#316 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 28 October 2021 - 04:00 PM

Aaa, razumem. Na to pa nisem bila pozorna. Bom si pa naslednjič zalogo naredila :D Good to know! 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#317 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 16 November 2021 - 04:32 PM

S Krups Virtuosom imam zdaj ful veselja vsako jutro kuhat kavo. Pa lep je :D Še vedno ga je treba sproti čistit in sem mislila, da bo tega dela manj, ampak mi ni moteče. Nekoč si bom pa čisto avtomatskega privoščila.

Dobra kava za espresso je tudi od Goriziana Caffe. Dobi se v velikem Mercatorju.
  • 0

Bill Bullard

#318 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 06 January 2022 - 04:15 PM

Vceraj nam je toaater prekurilo, kontaktni zar ali kako se ze rece pravilno. Ima katera kakega fajn. Danes sta sla namrec v Mercator tehniko po enega,ki naj bi bil primerljiv,pa je izgledal cisto cheap. Do zdaj smo imeli Gorenjevega KR 1800, velik bi moral biti priblizno enako (30 *25 cm tam okrog).
  • 0

#319 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85845 posts

Posted 06 January 2022 - 04:59 PM

Mi imamo Severin in je super. Sicer dvojnega za 4 toaste, ampak imajo tudi enojnega.
  • 0

― V. Van Gogh

#320 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 06 January 2022 - 05:15 PM

Mi bi rabili za 6 vsaj 😐
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users