Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#301 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 June 2008 - 03:01 PM

LOL, kjut. laugh.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#302 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 15 June 2008 - 03:19 PM

A ima kdo kak dober recept za sadno torto? Oče ima jutri rojstni dan, pa bi rada kaj spekla.
Sem brskala po kulinariki, pa me nobena ni preveč prepričala.
  • 0
Pablo Picasso

#303 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 15 June 2008 - 06:36 PM

Ja važn, da spečeš biskvit, pol pa tak not nafilaš kar ti paše.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#304 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 15 June 2008 - 07:45 PM

Jaz vsako leto, ko je čas jagod, nardim jagodno torto.
Narediš navaden tortni biskvit, potem razrežeš na tri plasti. Jaz kupim ful dobro konzervo jagod (ne kakšne cenene merkatorjeve, ampak kvalitetno) in jo potem skupaj s polovico soka zmiksam s paličnim mešalnikom. Notr dolijem tud mal ruma in sladkor, če je sok prekisel. Navadne sveže jagode narežem in pripravim še sladko smetano (z vanilijevim sladkorjem), v katero lahko zmešaš tudi mascarpone. Potem pa s tistim jagonim sokom prelijem vsako plato, naložim jagode in premažem s smetano. Torto na koncu celo premažem s smetano in okus je ful dober, tak enostaven in svež. Ful dobr res.
  • 0

#305 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 15 June 2008 - 10:52 PM

QUOTE(Coco* @ 15. 6. 2008 - 16:01) View Post

LOL, kjut. laugh.gif

Ja, dejansko, ane smile.gif In to men mtka prnese oops.gif

Samo je bla pa zelo dobra, nič umetnega okusa, res taka osvežilna in fajn.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#306 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 11 July 2008 - 09:43 AM

Skutina pita z borovnicami

Sestavine
Za testo:
350 g moke
1/2 zavitka pecilnega praška
150 g margarine
100 g sladkorja
2 rumenjaka
4 žlice ruma

Za nadev:
130 g sladkorja
2 jajci
2 beljaka
1 vanilijev sladkor
500 g spasirane skute
350 g borovnice (sveže ali zmrznjene)
limonina lupina

V skledi zgnetemo moko s pecilnim praškom, sladkor, margarino, 2 rumenjaka in rum. Testo, ki ga dobimo, damo počivati na hladno vsaj za 30 minut.

Za nadev ločimo beljake in rumenjake, tako da imamo 4 beljake in 2 rumenjaka. Beljake stepemo v trd sneg s polovico sladkorja.
Z mešalnikom zmešamo drugo polovico sladkorja, vanilijev sladkor, skuto, rumenjaka in limonino lupino. Na koncu rahlo primešamo beljake.

Testo razdelimo na 2 dela. Prvi del razvaljamo na pomaščen in pomokan pekač (36 x 22 cm). Po njem polijemo nadev in ga potresemo z borovnicami (če so zmrznjene, jih samo oplaknemo z vodo). Drugo polovico testa naribamo po borovnicah. Pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah približno 45 minut.

IPB Image (Kulinarika)

To sm dons nrdila in je res ful dobr! Pride pa cel tavelk pleh.
Še moje slikce(ja, mal je grši kukr na kulinariki ampak važn da je dobr wink.gif )
IPB Image
IPB Image
IPB Image

• 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#307 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 11 July 2008 - 09:45 AM

Uuu ful dobr zgleda. Pa tud vem, da je dobr. Moja mami je dva tedna nazaj nardila borovničevo in marelično in je blo oboje ful dobr, marelična mogoče še malo bolj.
Njam.
  • 0

#308 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 11 July 2008 - 10:07 AM

sj jz sm se tut odločala med marelično (jz bi dala breskve, nimamo marelic), pa sm se poj za to odločila, ker mam ful rada borovnice v sladicah. bom naslednič še marelčno.
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#309 limeta

limeta

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2850 posts

Posted 30 July 2008 - 07:35 PM

Meta bo pa jutri tegale sprobale, ker zgleda omamno.
Recept iz Kulinarike

Čokolatini Baci+link
Sestavine:
5 dag mlečne čokolade
10 dag jedilne čokolade
5 dag sesekljanih lešnikov + celi lešniki
1 dag masla
4 dag Nutelle

Postopek:
Mlečno čokolado raztopimo z maslom, nato ji dodamo sesekljane lešnike in Nutello ter dobro premešamo.
Na peki papir polagamo kupčke te zmesi. Na vsak kupček damo po en lešnik. Postavimo v hladilnik, da se malo strdi.
Stopimo jedilno čokolado (če je pregosta, dodamo malo mleka) in nato pomočimo vanj kupčke. Pustimo, da se strdijo.

• 0

#310 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 30 July 2008 - 08:25 PM

To Kinky rada dela, če se ne motim. laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#311 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 August 2008 - 09:22 PM

APPLE CRISP

Sestavine:
4 jabolka
5 - 6 žlic rjavega sladkorja
ščep cimeta
ščep mletega ingverja
sok 1 limone (ne prevelike)
1/4 paketa Albert keksov
1 - 2 žlici zmehčanega masla

Priprava:
Jabolka (lahko olupimo) sesekljamo na kockice velikosti približno 2 - 3 mm, dodamo sladkor, limonin sok, cimet, ingver ter premešamo. Pustimo stati nekaj časa, da se okusi prepojijo.
Medtem v polivinil vrečki zdrobimo kekse (pomagamo si s kladivom za meso ali kakšnim drugim trdim predmetom), damo jih v skledo ter jim dodamo na manjše koščke zrezano maslo. Maslo in kekse s prsti drobimo - mešamo, dokler se maslo enakomerno ne razporedi in dobimo "vlažno" drobtinasto zmes.
Keksom dodamo maso iz jabolk in enakomerno premešamo. Razporedimo po pekaču na 1 - 2 cm debelo (mase ne gladimo, pustimo jo "razmetano"). Pečemo približno 15 - 20 minut na 200 stopinj.

Povzeto po: http://www.kulinarika.net/

Jaz sem porabila 5 jabolk, 1 paket keksov (na isti princip, kot Albert, samo da so bili od Jaffe).
Namesto masla sem dala Becel. Keksov sem nekaj umešala, nekaj pa jih še dodatno posula na vrh.
Pekla sem nekje 20 minut pri 200 stopinjah, v ventilacijski pečici (kroženje zraka).
Meni je to straaašno dobro in totalno preprosto za narediti.

Surovo:
IPB Image

Pečeno:
IPB Image

Na krožniku ;-)
IPB Image
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#312 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 13 August 2008 - 09:25 PM

Mmmmm. oops.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#313 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 August 2008 - 09:26 PM

Toplo priporočam! ;-)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#314 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 13 August 2008 - 09:27 PM

Najmsi, to moram probat, ko bo kaj domačih jabolk pri hiši.

Ampak a si te kekse čiiisto zdrobila, da so bile prav drobtinice ali si jih drobila do te mere, da so bili taki manjši koščki?
  • 0
Pablo Picasso

#315 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 August 2008 - 09:30 PM

Ne, sem probala nekako do malih koščkov.
Nekaj se je sicer spremenilo v prah ;-), večina jih je pa ostala v malih koščkih.
Sicer se pa itak potem spremeni v eno zdrizasto maso, ko gneteš s prsti in dodaš maslac.
  • 0

#316 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 August 2008 - 09:36 PM

Omg, me že stiska. Jabuk pa niti ne maram preveč, še sploh ne v sladicah.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#317 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 August 2008 - 10:09 PM

Jaz pa jih obožujem. A le v družbi cimeta. ;P

• 0

#318 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 August 2008 - 11:29 AM

Mnjam, meni tole od Flafića deluje božansko. Obožujem take stvari z jabolkami, pa Dragičino jabolčno pito in jabolčni zavitek od njene 'tašče'.

Saharina skutina pita z borovnicami prav tako izgleda greha vredna.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#319 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 14 August 2008 - 07:25 PM

Kje dobiš ingver?
  • 0

#320 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 14 August 2008 - 07:27 PM

Svežega in v prahu prodajajo povsod. Čeprav boš svežega bolj težko najdla v kakšni zakotni trgovinici, ampak Špar, Mercator, Leclerc... ga imajo vedno.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users