Recepti - SLADICE
Posted 15 June 2008 - 03:01 PM

Pablo Picasso
Posted 15 June 2008 - 03:19 PM
Sem brskala po kulinariki, pa me nobena ni preveč prepričala.
Pablo Picasso
Posted 15 June 2008 - 06:36 PM
Ja važn, da spečeš biskvit, pol pa tak not nafilaš kar ti paše.
Posted 15 June 2008 - 07:45 PM
Narediš navaden tortni biskvit, potem razrežeš na tri plasti. Jaz kupim ful dobro konzervo jagod (ne kakšne cenene merkatorjeve, ampak kvalitetno) in jo potem skupaj s polovico soka zmiksam s paličnim mešalnikom. Notr dolijem tud mal ruma in sladkor, če je sok prekisel. Navadne sveže jagode narežem in pripravim še sladko smetano (z vanilijevim sladkorjem), v katero lahko zmešaš tudi mascarpone. Potem pa s tistim jagonim sokom prelijem vsako plato, naložim jagode in premažem s smetano. Torto na koncu celo premažem s smetano in okus je ful dober, tak enostaven in svež. Ful dobr res.
Posted 11 July 2008 - 09:43 AM
Sestavine
Za testo:
350 g moke
1/2 zavitka pecilnega praška
150 g margarine
100 g sladkorja
2 rumenjaka
4 žlice ruma
Za nadev:
130 g sladkorja
2 jajci
2 beljaka
1 vanilijev sladkor
500 g spasirane skute
350 g borovnice (sveže ali zmrznjene)
limonina lupina
V skledi zgnetemo moko s pecilnim praškom, sladkor, margarino, 2 rumenjaka in rum. Testo, ki ga dobimo, damo počivati na hladno vsaj za 30 minut.
Za nadev ločimo beljake in rumenjake, tako da imamo 4 beljake in 2 rumenjaka. Beljake stepemo v trd sneg s polovico sladkorja.
Z mešalnikom zmešamo drugo polovico sladkorja, vanilijev sladkor, skuto, rumenjaka in limonino lupino. Na koncu rahlo primešamo beljake.
Testo razdelimo na 2 dela. Prvi del razvaljamo na pomaščen in pomokan pekač (36 x 22 cm). Po njem polijemo nadev in ga potresemo z borovnicami (če so zmrznjene, jih samo oplaknemo z vodo). Drugo polovico testa naribamo po borovnicah. Pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah približno 45 minut.

To sm dons nrdila in je res ful dobr! Pride pa cel tavelk pleh.
Še moje slikce(ja, mal je grši kukr na kulinariki ampak važn da je dobr

Posted 11 July 2008 - 09:45 AM
Njam.
Posted 11 July 2008 - 10:07 AM

Posted 30 July 2008 - 07:35 PM
Recept iz Kulinarike
Čokolatini Baci+link
Sestavine:
5 dag mlečne čokolade
10 dag jedilne čokolade
5 dag sesekljanih lešnikov + celi lešniki
1 dag masla
4 dag Nutelle
Postopek:
Mlečno čokolado raztopimo z maslom, nato ji dodamo sesekljane lešnike in Nutello ter dobro premešamo.
Na peki papir polagamo kupčke te zmesi. Na vsak kupček damo po en lešnik. Postavimo v hladilnik, da se malo strdi.
Stopimo jedilno čokolado (če je pregosta, dodamo malo mleka) in nato pomočimo vanj kupčke. Pustimo, da se strdijo.
Posted 30 July 2008 - 08:25 PM

Pablo Picasso
Posted 13 August 2008 - 09:22 PM
APPLE CRISP
Sestavine:
4 jabolka
5 - 6 žlic rjavega sladkorja
ščep cimeta
ščep mletega ingverja
sok 1 limone (ne prevelike)
1/4 paketa Albert keksov
1 - 2 žlici zmehčanega masla
Priprava:
Jabolka (lahko olupimo) sesekljamo na kockice velikosti približno 2 - 3 mm, dodamo sladkor, limonin sok, cimet, ingver ter premešamo. Pustimo stati nekaj časa, da se okusi prepojijo.
Medtem v polivinil vrečki zdrobimo kekse (pomagamo si s kladivom za meso ali kakšnim drugim trdim predmetom), damo jih v skledo ter jim dodamo na manjše koščke zrezano maslo. Maslo in kekse s prsti drobimo - mešamo, dokler se maslo enakomerno ne razporedi in dobimo "vlažno" drobtinasto zmes.
Keksom dodamo maso iz jabolk in enakomerno premešamo. Razporedimo po pekaču na 1 - 2 cm debelo (mase ne gladimo, pustimo jo "razmetano"). Pečemo približno 15 - 20 minut na 200 stopinj.
Povzeto po: http://www.kulinarika.net/
Meni je to straaašno dobro in totalno preprosto za narediti.
Surovo:

Pečeno:

Na krožniku ;-)

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 13 August 2008 - 09:25 PM
Mmmmm.

Posted 13 August 2008 - 09:26 PM
Toplo priporočam! ;-)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 13 August 2008 - 09:27 PM
Ampak a si te kekse čiiisto zdrobila, da so bile prav drobtinice ali si jih drobila do te mere, da so bili taki manjši koščki?
Pablo Picasso
Posted 13 August 2008 - 09:30 PM
Ne, sem probala nekako do malih koščkov.
Nekaj se je sicer spremenilo v prah ;-), večina jih je pa ostala v malih koščkih.
Sicer se pa itak potem spremeni v eno zdrizasto maso, ko gneteš s prsti in dodaš maslac.
Posted 13 August 2008 - 09:36 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 13 August 2008 - 10:09 PM
Jaz pa jih obožujem. A le v družbi cimeta. ;P
Posted 14 August 2008 - 11:29 AM
Saharina skutina pita z borovnicami prav tako izgleda greha vredna.
Posted 14 August 2008 - 07:25 PM
Posted 14 August 2008 - 07:27 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users