Jump to content

Photo

Muffini, cupcakes

• Please log in to reply
787 replies to this topic

#301 Ewa

Ewa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1866 posts

Posted 12 January 2009 - 06:44 PM

^ wub.gif
  • 0

#302 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 12 January 2009 - 06:48 PM

IPB Image
klik

mene pa tale knjiga matra. pozna katera?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#303 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 19 February 2009 - 11:27 PM

Kako pa naredim ene take ultra big muffine, ki kar pokajo od sile? Mene jezi, da so moji vedno prenizki in ne taki, kot jih poznam iz ameriških filmov (slik). ermm.gif

A imate kako posebno tehniko ... meni zanekrat ne uspeva, pa me zanima, na kaj je treba biti pri peki, mešanju itn. še posebej pozoren.

• 0
Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces with your bare hands -- and then eat just one of the pieces. (Judith Viorst)

#304 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 20 February 2009 - 09:14 AM

posodice napolniš od 3/4 navzgor, posebej zmešaš mokre in suhe sestavine in mase ne zmiksaš preveč (ravno tolk, da se sestavine zmešajo).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#305 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 20 February 2009 - 09:16 AM

Jaz pa nikoli nisem bila prav posebno navdušena nad muffini.
  • 0

#306 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 February 2009 - 12:57 PM

Ja, enako. Sem imela eno obdobje, ko sem jih intenzivno pekla in čeprav mi peka tovrstnih peciv kar gre od rok, nikoli niso taaaaako zelo dobro uspeli. Ne vem, jaz ostajam ravnodušna. So dobri, ampak imam raje druge stvari. hmm.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#307 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 20 February 2009 - 03:40 PM

Večino, ki sem jih do zdej jedla, so bili preveč suhi. Tko, kot bi jedla kakšen dolgočasen biskvit. Jaz naredim zelo, zelo sočne, dodam ful marmelade, jogurt, včasih še kislo/sladko smetano, itd.
So mi pa ljubši slani, enkrat sem naredila take s skuto, feta sirom, parmezanom, blitvo in česnom, po vrhu pa sem posula sezam in so bili neverjetni.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#308 BusyBee

BusyBee

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1401 posts

Posted 20 February 2009 - 06:14 PM

QUOTE(nika @ 20. 2. 2009 - 9:14) View Post
posodice napolniš od 3/4 navzgor, posebej zmešaš mokre in suhe sestavine in mase ne zmiksaš preveč (ravno tolk, da se sestavine zmešajo).

Ja, saj to upoštevam. Sem mislila, če lahko še kako drugače vplivam na to ....

• 0
Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces with your bare hands -- and then eat just one of the pieces. (Judith Viorst)

#309 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 February 2009 - 08:38 PM

QUOTE(DiLeMa @ 20. 2. 2009 - 15:40) View Post
So mi pa ljubši slani, enkrat sem naredila take s skuto, feta sirom, parmezanom, blitvo in česnom, po vrhu pa sem posula sezam in so bili neverjetni.

Mmm, tile morajo biti dobri!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#310 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 February 2009 - 08:51 PM

Ja, res so bili božanski. Sej mislim, da bi še morala imet nekje na računalniku osnovni recept (jaz sem ga potem malo priredila oz. obogatila) in če ga najdem, ga bom nalimala.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#311 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 February 2009 - 08:57 PM

Recept bi mi prav prišel, ja. ;-)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#312 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 20 February 2009 - 10:52 PM

ohohooo!! še zame prosim!
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#313 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 February 2009 - 07:42 PM

Za hudiča ne najdem recepta na prenosniku, sem delala že dolgo nazaj, laptopa pa imam komaj od septembra. Recept je bil očitno na starem compu, ki pa je bil formatiran. sad.gif
Sicer pa pomoje lahko vzamete katerikoli recept za slane muffine in ga potem po svoje oplemenitite. Jaz se jih bom tudi spravila delat naslednji vikend in seveda nalimam tle slike.

Sem pa zdle šla mal čekirat recepte in našla tegale od PurePoison, ki izgleda božansko:

http://www2.cudovita...h...9406&st=260
  • 0

#314 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 February 2009 - 07:45 PM

Pomoje so te ta pravi ameriški mafini pečeni v večjih pekačih. Ker v teh normalnih ni šans, da ratajo tako ogromni. Jaz vedno napolnim skoraj čis do vrha.
  • 0

#315 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 21 February 2009 - 07:46 PM

verjetno so take velikosti muffini spečeni v pekaču za 6 in ne 12.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#316 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 February 2009 - 07:51 PM

^^Zakaj bi mel pa to kej veze? huh.gif
  • 0

#317 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 21 February 2009 - 08:06 PM

Ja če je modelčkov več, so manjši.
  • 0
Pablo Picasso

#318 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 February 2009 - 08:19 PM

Ne ni res, jaz mam oba pekača pa so vsi iste velikosti.
  • 0

#319 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 21 February 2009 - 08:47 PM

A sta enako velika pekača? Ker pol je pač samo več tistega 'polnega' prostora vmes pri enemu, pa je.
  • 0
Pablo Picasso

#320 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 February 2009 - 08:57 PM

Ja res, jaz ne opazim nobene razlike. ermm.gif Pa nista od iste firme.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users