Kolikor sem gledala do sedaj, ni nobenega mladiča. Pa če se že toliko o karakterju meniva, se nama še najbolje zdi, da nek najboljši približek temu dobiva
.
edit: Sem šla zdaj čez seznam vseh SLO zavetišč in odkrila polno novih, pa je kar nekaj simpatičnih pesjanarjev na voljo. Sem malo fantu preposlala.
Frik
!!!!
Sem ti prej hotela napisati, da mogoce v kaksnem zavetiscu dobita tudi mladicka. Jaz bi se tudi sigurno za mladega odlocila, ker pri starejsih (sploh zavetiscarjih) nikoli ne ves, kaj lahko pricakujes in rabis res ogromno casa zanj. Hrti so pa res zelo specificna pasma, ki ti mora odgovarjati, ce se zanj odlocis.
Nama pri hrtu izredno ne odgovarja dlaka i(kratka in ostra, da se vsepovsod zarine) in pa to, da jih imaš pomojem zelo malokrat lahko odvezane, ker bi se ti hitro za čim zapodili. Ampak na take stvari komot tudi pri psu iz zavetišča naletiš :/.
Ja, hrti spijo po 16 ur na dan, preostali cas morajo biti pa ful aktivni.
Afganistanski hrti imajo dolgo svileno dlako. Greyhoundi in whippeti pa kratko žimasto.
Jaz bi sicer v prvem planu raje mladička, če pa bi se kje našel kak pesjanar, ki bi mi ukradel srce, pa bi ga posvojila tudi če bi bil že v zrelih letih. Je pa res, da starejši kot je pes, več ima "prtljage".