Jump to content

Photo

Filozofska fakulteta v Ljubljani - vprašanja o študijskih programih

• Please log in to reply
465 replies to this topic

#301 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 11 February 2008 - 10:55 AM

Ah, ni pol leta, 2 meseca pa že. Pa pojdi na kak rok prej, ker junija se boš poleg vsega še načakala.
Zapiske imam oz. imam vse skripte plus izpiske iz skript od Sebastjana, če ga poznaš. Ti lahko komot šenkam, zihr ne bom več rabila.
Aja, mam pa tud skopirano kritiko čistega uma in razsodne moči- tisto kar je pač za prebrati.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 11 February 2008 - 11:48 AM

Tolk izpitov mam se, da mi ne bo zneslo it prej kot junija. Ce cakam, mi pa tut ni panike, ker se takrat se kaj zraven naucim wink.gif

Sebastjana ne poznam smile.gif mogoce na videz, no.. nisem najbolj pridno hodla na predavanja, tk da najvec ljudi spoznam sele na izpitih, in zato mam tut mal probleme sposojat si zapiske. Za une stvari bi te pa res prosila. Zdaj se mi mudi, pa ti zvecer napisem en ZS.

Hvala! smile.gif
  • 0

#303 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 13 February 2008 - 05:58 PM

Urška a ti študiraš umetnostno zgodovino?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#304 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 February 2008 - 06:34 PM

Ja, pa jaz tudi smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#305 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 13 February 2008 - 06:49 PM

a smo v petek frej?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#306 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 February 2008 - 07:04 PM

QUOTE(majap @ 10. 2. 2008 - 9:37) View Post

Je ravno obratno, enopredmetni študij je striktno pedagoški, pri dvopredmetnemu se lahko v tretjem letniku izbere pedagoško ali andragoško smer in imaš potem v 4. letiku poglobljene predmete smeri, ki si jo izbral.

Andragogika je enopredmetna, sem imela kar prav. Preverjeno.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#307 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 13 February 2008 - 09:29 PM

QUOTE(Frčica @ 13. 2. 2008 - 18:34) View Post

Ja, pa jaz tudi smile.gif

Uh, fajn. smile.gif

Dej povej malo več o tem študiju. Kok je kaj zahteven, obveznosti. . .
  • 0

[Napoleon]

#308 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 February 2008 - 10:01 PM

Jaz ti lahko povem za dvopredmeten študij, Urška pa za enopredmetno. Se pa mislim da začne uveljavljat bolognski sistem tko da ne vem kok ti bodo moji podatki koristili, pa še profesorji so se nekaj menjali.
V glavnem, študij je zanimiv. V prvih dveh letih imaš 4 cikle(srednji vek Slovenija, Evropa, Novi vek Slovenija Evropa), Stari vek, uvod v umetnostno zgodovino, pa dva proseminarja. Potem pa seminarje(jih izbereš sam) in izbrana poglavja, muzeologijo, konzervatorstvo, fotografijo. Pa če si dvopredmetno še obvezne pedagoške vsebine ki se začnejo v 2. letniku.
Dela oz. učenja je kar, sicer spet odvisno od profesorja do profesorja. Eni predmeti so žal čista piflarija in za kar nekaj stvari sem se vprašala čemu koristijo razen da so namen sami sebi. Ampak, če te zadeva zanima, ni problema.
Je pa ena odbijajoča zadeva. Vzdušje na oddelku ni blesteče, veliko je ritolizništva in podobnih p*****Sploh zaposleni v knjižnici so izjemno prijazni in ustrežljivi. Jaz sem to odmislila in se z ljudmi tam sploh ne ukvarjam. In mi gre super laugh.gif

Aja, baje ne bo več diplomskih izpitov. Srečnica, če se vpišeš twisted.gif twisted.gif twisted.gif twisted.gif
  • 0

#309 majap

majap

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 114 posts

Posted 13 February 2008 - 11:37 PM

QUOTE(Princeska @ 13. 2. 2008 - 19:04) View Post

Andragogika je enopredmetna, sem imela kar prav. Preverjeno.

Princeska, da se ne bova narobe razumeli, še enkrat od začetka. Lahko izbereš med
- enopredmetna andragogika
- enopredmetna pedagogika
- dvopredmetna pedagogika, ki se v 4. letniku loči na andragoško ali pedagoško smer (predmeti so v 4. letniku čist različni) - v primeru, če izbereš andragoško smer si po nazivu, ko diplomiraš, še vedno uni.dipl.pedagog s tem, da ti na diplomi piše, da imaš opravljeno andragoško smer, s tem naj bi imel kao več možnosti za delo na področju izobraževanja odraslih, ampak za moje pojme to nima nekega blaznega vpliva.

Jaz sem ti to zadnji opcijo hotela razložit, ampak razumem, kaj si tud ti hotela men, tako da je vse kulči ne?! biggrin.gif

• 0

#310 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 14 February 2008 - 10:38 AM

Ja, sva se narobe razumeli. Sem mislila, da trdiš, da je andragogika LE dvopredmetna.

Ni problema, razčiščeno smile.gif

tašika, a greš pogledat na pedagogiko (na informativni dan) ?
  • 0

#311 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 February 2008 - 11:58 AM

Jaz bi zgolj vprašala - kako poteka urnik za letni semester pri slavistih? Spletne strani mi ne odpre, zanima me pa lektorat iz Slovaškega j. 1. Če katera ve smile.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#312 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 14 February 2008 - 03:26 PM

@ Princeska: Bom šla pogledat ja. smile.gif Ti tudi?

@ Frčica: Hvala. Pri meni tako ali tako pride v upoštev samo dvopredmetno. Super, če ne bo več diplomskih izpitov. Pa ni nobenega takega predmeta kjer zahtevajo kako jako risanje ane. Vsaj nisem zasledila, kolker sem na hitro preletela predmetnik.
  • 0

[Napoleon]

#313 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 14 February 2008 - 03:30 PM

[quote name='Frčica' date='13. 2. 2008 - 22:01' post='468797']
Aja, baje ne bo več diplomskih izpitov. /quote]
Kaj ti to resno?

Trenutno je pri nas cela zmešnjava (nek profesor dal odpoved) in noben ne ve kako naprej. Uglavnem pa za enopredmetno računaj še na nemščino in latinščino v prvih dveh letih. In ne, ni lahko.

Frča je naredila lep povzetek, z nekaterimi se da prav fajn zmenit, drugi so dvignjenih nosov. Če ne bereš literature, si ne delaš usluge, a po drugi strani so na oddelčni k. vsi slap.gif butl.gif . Če te zanima, te to ne bo ustavilo. Povsod so ovire, nekje bolj nekje manj prismuknjene.

Drugo leto bo menda bolonc, predavanja naj bi bila skrčena na en semester, kako bo s snovjo hmm.gif Pustimo se presenetit.

Je pa fajn, da imaš predmet umetnostne zgo. tudi na maturi, ker drugače izpade dokaj hecno, ko ne veš niti osnov.

Urnik? predavanje traja uro in 40 min. (ponekod dajo celo pavzo), veliko lukenj čez dan.
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#314 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 14 February 2008 - 04:35 PM

Urška, ne veseli se prehitro.To zate ne velja! Si v istem zosu kot jaz! tongue.gif

• 0

#315 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 14 February 2008 - 07:16 PM

QUOTE(tašika @ 14. 2. 2008 - 15:26) View Post

@ Princeska: Bom šla pogledat ja. smile.gif Ti tudi?

Tudi. Samo ti greš v MB, kajne?
  • 0

#316 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 14 February 2008 - 08:54 PM

IPB Image Frča ZS
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#317 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 14 February 2008 - 11:43 PM

QUOTE(Princeska @ 14. 2. 2008 - 19:16) View Post

Tudi. Samo ti greš v MB, kajne?

Ja.
  • 0

[Napoleon]

#318 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 10 March 2008 - 04:18 PM

Če vzameš ruščino, ki je itak zmeri dvopredmetna: a to pomen da morm izbrat še eno smer na FF al lahka tut an drugih faksih? ermm.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#319 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 March 2008 - 05:59 PM

FF se lahko kombinira le s Teološko. To pomeni, da lahko študiraš ruščino na FF in teologijo na TF.
Lahko pa seveda poleg ruščine izbereš kako drugo smer na FF.
  • 0

#320 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32317 posts

Posted 10 March 2008 - 06:18 PM

A ja, jst sm pa mislila, da more bit obvezno neki s FF-ja, hmm.gif še kakšen drug faks je pa pol vzporedni študij.
To je men itak tok adijopamet, ruščina je ful zahteven študij in bi morala bit možnost enopredmetnega študija. evil.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users