Filozofska fakulteta v Ljubljani - vprašanja o študijskih programih
Posted 11 February 2008 - 10:55 AM
Zapiske imam oz. imam vse skripte plus izpiske iz skript od Sebastjana, če ga poznaš. Ti lahko komot šenkam, zihr ne bom več rabila.
Aja, mam pa tud skopirano kritiko čistega uma in razsodne moči- tisto kar je pač za prebrati.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 11 February 2008 - 11:48 AM

Sebastjana ne poznam

Hvala!

Posted 13 February 2008 - 05:58 PM
[Napoleon]
Posted 13 February 2008 - 06:34 PM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 February 2008 - 06:49 PM

Posted 13 February 2008 - 07:04 PM
Je ravno obratno, enopredmetni študij je striktno pedagoški, pri dvopredmetnemu se lahko v tretjem letniku izbere pedagoško ali andragoško smer in imaš potem v 4. letiku poglobljene predmete smeri, ki si jo izbral.
Andragogika je enopredmetna, sem imela kar prav. Preverjeno.
Posted 13 February 2008 - 10:01 PM
V glavnem, študij je zanimiv. V prvih dveh letih imaš 4 cikle(srednji vek Slovenija, Evropa, Novi vek Slovenija Evropa), Stari vek, uvod v umetnostno zgodovino, pa dva proseminarja. Potem pa seminarje(jih izbereš sam) in izbrana poglavja, muzeologijo, konzervatorstvo, fotografijo. Pa če si dvopredmetno še obvezne pedagoške vsebine ki se začnejo v 2. letniku.
Dela oz. učenja je kar, sicer spet odvisno od profesorja do profesorja. Eni predmeti so žal čista piflarija in za kar nekaj stvari sem se vprašala čemu koristijo razen da so namen sami sebi. Ampak, če te zadeva zanima, ni problema.
Je pa ena odbijajoča zadeva. Vzdušje na oddelku ni blesteče, veliko je ritolizništva in podobnih p*****Sploh zaposleni v knjižnici so izjemno prijazni in ustrežljivi. Jaz sem to odmislila in se z ljudmi tam sploh ne ukvarjam. In mi gre super

Aja, baje ne bo več diplomskih izpitov. Srečnica, če se vpišeš

Posted 13 February 2008 - 11:37 PM
Andragogika je enopredmetna, sem imela kar prav. Preverjeno.
Princeska, da se ne bova narobe razumeli, še enkrat od začetka. Lahko izbereš med
- enopredmetna andragogika
- enopredmetna pedagogika
- dvopredmetna pedagogika, ki se v 4. letniku loči na andragoško ali pedagoško smer (predmeti so v 4. letniku čist različni) - v primeru, če izbereš andragoško smer si po nazivu, ko diplomiraš, še vedno uni.dipl.pedagog s tem, da ti na diplomi piše, da imaš opravljeno andragoško smer, s tem naj bi imel kao več možnosti za delo na področju izobraževanja odraslih, ampak za moje pojme to nima nekega blaznega vpliva.
Jaz sem ti to zadnji opcijo hotela razložit, ampak razumem, kaj si tud ti hotela men, tako da je vse kulči ne?!

Posted 14 February 2008 - 10:38 AM
Ni problema, razčiščeno

tašika, a greš pogledat na pedagogiko (na informativni dan) ?
Posted 14 February 2008 - 11:58 AM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 14 February 2008 - 03:26 PM

@ Frčica: Hvala. Pri meni tako ali tako pride v upoštev samo dvopredmetno. Super, če ne bo več diplomskih izpitov. Pa ni nobenega takega predmeta kjer zahtevajo kako jako risanje ane. Vsaj nisem zasledila, kolker sem na hitro preletela predmetnik.
[Napoleon]
Posted 14 February 2008 - 03:30 PM
Aja, baje ne bo več diplomskih izpitov. /quote]
Kaj ti to resno?
Trenutno je pri nas cela zmešnjava (nek profesor dal odpoved) in noben ne ve kako naprej. Uglavnem pa za enopredmetno računaj še na nemščino in latinščino v prvih dveh letih. In ne, ni lahko.
Frča je naredila lep povzetek, z nekaterimi se da prav fajn zmenit, drugi so dvignjenih nosov. Če ne bereš literature, si ne delaš usluge, a po drugi strani so na oddelčni k. vsi

Drugo leto bo menda bolonc, predavanja naj bi bila skrčena na en semester, kako bo s snovjo

Je pa fajn, da imaš predmet umetnostne zgo. tudi na maturi, ker drugače izpade dokaj hecno, ko ne veš niti osnov.
Urnik? predavanje traja uro in 40 min. (ponekod dajo celo pavzo), veliko lukenj čez dan.
Posted 14 February 2008 - 04:35 PM

Posted 14 February 2008 - 08:54 PM

Posted 10 March 2008 - 04:18 PM

Posted 10 March 2008 - 05:59 PM
Lahko pa seveda poleg ruščine izbereš kako drugo smer na FF.
Posted 10 March 2008 - 06:18 PM

To je men itak tok adijopamet, ruščina je ful zahteven študij in bi morala bit možnost enopredmetnega študija.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users