Pa še potem lasje noro lepo dišijo če ga ne izpereš, ampak ga res dam čisto malo

Posted 30 September 2019 - 07:18 AM
Posted 30 September 2019 - 07:21 AM
jaz sem jo tudi čez vikend kupila. Sicer brez kokosa, ampak upam, da bo OK.
Sem se pa tudi postrigla za skoraj 20cm in jih imam zdaj do brade. Upam, da je odstranila vse ali vsaj veliko večino uničenih las
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 30 September 2019 - 01:23 PM
aja saj moj je tudi brez kokosa, sem očitno spregledala ko sem iskala sliko
Posted 13 August 2020 - 07:59 AM
Zaradi sonca in morja imam spet čisto uničene / suhe lase.
Sem si včeraj napacala spodnji del las z ricinusovim oljem (pa ne, da je ravno od njih teklo) in sem pustila čez noč. Danes zjutraj se mi pa glave ni dalo umit in sem jih samo trdo v čop spela in v figo, da se ne vidi, kako mastne so
Popoldne pa da vidim, kaj se je zgodilo.
Upam, da jih bo to malo nahranilo!
Po vsakem pranju dam gor Garnier aloe vera masko in pustim vsaj pol ure. In ko jo splaknem, in obrisem lase, jo še malo zmešam z ricinusovim oljem in si namažem spodnji del las (zadnjih 20cm). Pa fena niso videle, da ne pomnim.
Ampak imam še vedno čisto štrenaste, ko se posušijo.
Put A Kilt On It!
Posted 13 August 2020 - 08:03 AM
Koliko pa imaš ti porozne lase? Ko jih pereš se takoj zmočijo čisto ali traja dlje časa, da so čisto prepojeni oz zmočeni?
Posted 13 August 2020 - 08:14 AM
Posted 13 August 2020 - 08:25 AM
Meni se zdi, da se takoj zmočijo. Pa ker imam zelo tanke, se tudi zelo hitro sušijo (T ima ravno obratno).
Put A Kilt On It!
Posted 13 August 2020 - 08:51 AM
Posted 14 August 2020 - 06:34 AM
Sporočam, da so lasje "boljši", kot so bili. Še vedno se vidi, da so suhi. Sem enako kot vedno, potem dala gor za eno uro še Garnier balzam/masko (karkoli je že tisto zeleno). Ampak kot rečeno, je pa stanje vsaj bolje, kot prej.
Verjetno bi to morala delat kar enkrat na teden ...
Put A Kilt On It!
Posted 09 June 2021 - 10:19 AM
Posted 09 June 2021 - 10:26 AM
Posted 10 June 2021 - 08:19 AM
Olaplex bo naslednja stvar, če ta kura z Joico ne bo obrodila sadove.
kateri leave-in balzam ali olje (ali nekaj za na koncu) pa uporabljate, da nima silikonov, ampak da malo skrije suhost las, istočasno pa nahrani?
Če uporabim kokosovo ali ricinusovo olje, izgedajo precej mastni, obteženi. Rabita kar nekaj časa, da se vpijeta.
Put A Kilt On It!
Posted 10 June 2021 - 08:33 AM
Posted 10 June 2021 - 09:30 AM
No vidiš, jaz sem pa Gliss kur besno izogibam, sem vedno imela občutek, da so sami silikoni
Hvala, bom šla preverit.
Put A Kilt On It!
Posted 10 June 2021 - 09:33 AM
Posted 10 June 2021 - 09:37 AM
Posted 10 June 2021 - 09:51 AM
Ja, sej je silikonska. Ampak jo res ful hvalijo. ♀️
potem bom pa najprej porabila tisti Marocanol al karkoli že je, ki ima tudi silikone. In ko ga zmanjka, bom pa tole kupila
Put A Kilt On It!
Posted 10 June 2021 - 10:59 AM
Kami, ti se nisi nikoli s kano barvala? Kana naredi res lepe lase + barva je
Meni se po nobeni maski niso tako svetili ali da bi imela tak lep volumen. Res! Radico ima namešane odtenke, 3 ure pustiš na laseh in spereš. Sestra ima enako izkušnjo, obe imava tanke lase. Lush kana je po mojem mnenju še boljša, samo naribat jo moraš, pa malo je mastna zarad dodanih olj, ki sicer ne grejo po logiki skupaj s kano, ampak funkcionira. Če si prej še s kisom spereš lase je še barva bolj intenzivna. Pejdi en dan do Radico trgovine, da ti svetuje. In če nimaš težav z lasiščem občasno pranje z ritha/shikakai prahom - je malo pacarije, ampak rezultati so pa boljši, kot pa z uporabo mask in balzamov. Zdaj vidim, ko si že 100 let nisem barvala las, kako mi manjka spet ena 'kura' s kano. Ti praški za umivanje las sicer niso poceni, ampak naredijo fine lase. Kane je pa za krajšo-srednjo dolžino verjetno kolličinsko v enem pakiranju za 2x barvanje. Ali pa v 2 pakiranjih za 3x barvanje, recimo.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 10 June 2021 - 11:37 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 10 June 2021 - 11:49 AM
Ni niti tak strošek in packarija je tudi znosna Oz če si lepo pripraviš vse, sploh ni tako zoprno. Samo je res dobro, da slediš navodillom in si prej pogledaš kak video postopka (radico ima super narejeno). Meni to, da imam na glavi to 3 ure, ne predstavlja problema in pač mine. Spiranje je malo messy prvič ampak hitro daš tudi to čez in ti ni nek problem. 1 paket kane je mislim da 13 eur, lusheva 15. Jaz imam 2 paketa lusha za 3 barvanja, dolgi lasje. Radico pa za dolge lase 1 paket/barvanje. Pri meni narastek ni viden, zaradi tega mi omogoča tak način nege + barvanja precej svobode. Cimra, ki si barva s tem, ima zdaj res lepše lase + nima tega groznega kontrastnega narastka, ker se kana nekako poenoti s tvojo barvo in po malem spira bolj pri lasišču, ker se tam bolj intenzivno s šamponi drgne, po dolžini pa ohranja barvo. Nimam sivih las, cimra jih ima in to precej + močne in jih Radico kana prekrije. Še vedno so svetlejši, ampak so taki oražnkasto svetli.
Mislim, da je res stvar, ki ti ali odgovarja in ostaneš zvest temu načinu barvanja, ali pač ne in preklopiš na bolj konvencionalno.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users