Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#301 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 02 September 2006 - 11:53 AM

Ja, sej zdej nisem čisto ziher, samo vem, da ful nekaj komplicirajo kaj vse moreš imet, ko greš prvič po bone. Kasneje jih lahko dvigneš samo z indexom (sama niti ne kupujem bonov, jih nabere vedno kdo drug biggrin.gif ).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#302 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 10 September 2006 - 04:14 PM

včeraj doživela eno najboljših gostij v mojem življenju v gostilni 'na brdi' (ne vem točno, kako se kraju reče, je pa nasproti dekanov, na primorskem, torej wink.gif - če kera primorka točno ve, kje ta prekrasna delikatesa stoji, naj prosim napiše). za predjed sva si privoščila pršut, postrežem s svežim domačim belim kruhov, parimi olivami, listom solate in dveh kosov paradižnika za dekoracijo. mojo glavno jed je sestavljala polnjena (klasična 'fila' iz kruha in jajc) postrv, prelita s prečudovito mandljevo omako, za prilogo njoki (sumim, da domači zaradi nepravilnih oblik) z zelišči. fant je jedel dokaj solidne kalamare na žaru. zraven mešana solata (klasika: zelena solata, zelje, fižol, paradižnik). poplaknjeno z belim vinom, mešanim z radensko. ambient prijeten, prostorno, majo teraso s prekrasnim razgledom. vsekakor toplo priporočam.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#303 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 September 2006 - 04:18 PM

.
Špela, s kakim užitkom jaz berem tvoje poste o hrani :=). No, tudi ostale seveda, hehe.
Ja, če katera ve kaj več, naj napiše. Vidim, da bo treba sprobat. Mam k sreči tudi jaz fanta, ki se rad predaja gurmanskim užitkom. :=)

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#304 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 10 September 2006 - 04:24 PM

biggrin.gif tole je njihova spletna stran: http://www.na-brdi.com/
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#305 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 September 2006 - 04:26 PM

.
Haha, najbrž bi tudi sama lahko vtipkala v čika Gugla. No, hvala ti! :=)

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#306 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 10 September 2006 - 08:20 PM

Špela, a sta tud spala v tistih krasnih apartmajih? biggrin.gif
  • 0

#307 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 10 September 2006 - 08:56 PM

QUOTE(_M_)
Špela, a sta tud spala v tistih krasnih apartmajih? biggrin.gif

njet. biggrin.gif
  • 0

#308 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 08 October 2006 - 09:07 PM

danes doživela pojedino v mengšu in sicer v buon piatto (). za predjed školjke v pečici (dagnje v zosu iz paradajza in vina, polovičke polnjene s sirom, pelati in tržaško omako), jaz sem jedla domače! (hura!!!!) njoke z omako iz sira (rahlo preveč gorgonzole, posledično preslan okus, ampak se da pozabit na to malenkost) in rukole, dečko je maznil rezance z omako iz gob in masla (pohvaljeno in zelo okusno), za sladico še tri palačinke z nutelo (lepo postrežene, prelite s sladkim grehom in šlag peno). edina slaba lastnost so solate (najina mešana je bila precej brezokusna, sicer nabrana po želji iz solatnega bara, mogoče je feler v tem, da se bliža zima in dejansko ni za dobit kake normalne sveže zelenjave), imajo pa pester izbor olj in kisov za prelivanje, kar je pohvalno. spila sva pol litra janževca z dva deci radenske. cene sprejemljive, za tako okusno hrano verjetno več kot primerne. od školjčne ponve se dejansko ne ločim več, pa sem do danes dosledno vihala nos pred morsko hrano. pohvalim tut natakarja, full prijazen in ustrežljiv, zna sprejet pohvalo, ni osladen in popolnoma nemoteč. uniforme so zakon: kavbojke in srajčka izza hlač (njami!). toplo priporočam! ambient sicer nič posebnega (sploh bi lahko zamenjali prte, ki so se nama zdeli resnično grdi in nikakvi, ampak ko enkrat dobiš hrano na mizo, ti je dejansko vseeno, če bi s tal jedel. worship.gif hooray.gif eat.gif
  • 0

#309 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 09 October 2006 - 12:23 PM

Hm, fino je popapcat kaj dobrega. Jaz (in moja družba) redkeje kam zaidem, ker smo kuhanje sami doterali tako, da nam ni para. Sicer ni važno, kaj ješ, mora pa bit sveže in okusno. Na placu v Novigradu sem fasal tako ekstremno dobro rukolo, uf za prste obliznit. Moraš pa imeti toliko znanja, da lahko kuhaš in se igraš brez kuharske knjige. Včasih tudi moraš znat rešit situacijo. Ostanek rukole imam še za zvečer, ko pridem domov...
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#310 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 October 2006 - 12:28 PM

Ne vem, koliko jih tukaj pozna Štajerske konce (vsaj od Ptuja dol), v glavnem, v Gorišnici ne gre zamuditi obiska pri Botri, moja najljubša tamkajšnja jed je zagotovo biftek/pljučna z zeliščnim maslom in čebulnimi obročki, lahko dobiš zraven tudi krompir v foliji s smetano (tale jed je nasploh taka njihova specialiteta, se mi zdi). Nikjer ni tako sočno in okusno meso, kot tukaj. Postrežba na nivoju, za predjed dobiš zastonj popečene kruhke in njihovo domače zeliščno maslo. Prisoten je solatni bar, zavidljiva (običajno klasična) izbira, na voljo vsaj trije prelivi. Vredno vsakega obiska, priporočam gurmanskim mesojedcem. =)

• 0

#311 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 09 October 2006 - 12:47 PM

Errol:

Jaz tudi (vsaj po mnenju drugih) odlično kuham, pa kljub temu zelo rad zaidem v kako restavracijo oz. gostilno.
Tako dobim tudi nove ideje, in poizkusim nove stvari. Pa ponekdaj paše da te strežejo smile.gif
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#312 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 October 2006 - 12:52 PM

Ja, tudi jaz zelo rada (in tudi bojda dobro) kuham, eksperimentiram... že tale proces ima svoj draž. Ampak zaradi tega nič kaj manj rada ne hodim v dobre gostilne in tam kaj dobrega pojem. Namreč, to pa ima spet svoj čar.

• 0

#313 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 09 October 2006 - 07:02 PM

QUOTE(Jenna @ 9. 10. 2006 - 13:28) View Post

Ne vem, koliko jih tukaj pozna Štajerske konce (vsaj od Ptuja dol), v glavnem, v Gorišnici ne gre zamuditi obiska pri Botri, moja najljubša tamkajšnja jed je zagotovo biftek/pljučna z zeliščnim maslom in čebulnimi obročki, lahko dobiš zraven tudi krompir v foliji s smetano (tale jed je nasploh taka njihova specialiteta, se mi zdi). Nikjer ni tako sočno in okusno meso, kot tukaj. Postrežba na nivoju, za predjed dobiš zastonj popečene kruhke in njihovo domače zeliščno maslo. Prisoten je solatni bar, zavidljiva (običajno klasična) izbira, na voljo vsaj trije prelivi. Vredno vsakega obiska, priporočam gurmanskim mesojedcem. =)

Kot redni obiskovalki Botre, se mi sicer zdi, da je v zadnjih letih počasi - ampak vztrajno - nazadovala. Definitivno priporočam njihove lignje na žaru s tržaško omako in blitvo, ki sem jih svoj čas obsedeno mljaskala vsaki teden. smile.gif
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#314 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 10 October 2006 - 08:01 AM

Hsulova ugotovitev, da je sila prijetno, če človeku kdaj pa kdaj postrežejo, je na vse pretege seminalna. biggrin.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#315 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 10 October 2006 - 08:32 AM

Hej, mustache boy tongue.gif , a ti to malo podjeb....?

• 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#316 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 10 October 2006 - 08:37 AM

Eh ti, kaj si tako sumničav. Strinjam se s tvojo ugotovitvijo (mal sem na hec potegnil s tisto grozno tujko, to je vse). Lepo, da te zanima kuha in da znaš kaj pridnega dati na krožnik sebi in drugim v veselje. Potolažen?
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#317 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46011 posts

Posted 10 October 2006 - 08:39 AM

Restavracija Ancora
Sicer sem bolj kot v restavraciji reden gost v pubu, ampak včasih me le zanese tudi v zgornje nadstropje. Zelo mi je všeč ambijent v sami restavraciji. Postrežba je bila do sedaj še vedno hitra. Hrana pa je odlična: najboljši polnjeni lignji, kar sem jih jedla sem jih jedla tam, pa tudi pic nimajo slabih.

http://www.sidro.si/
  • 0

#318 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 10 October 2006 - 08:40 AM

Ni grozna tujka, saj vem kaj pomeni. Tvoj 'ton' se mi je zdel malo tako tako ....

Tvoja 'tolažba' mi ni potrebna, ker nisem bil užaljen. Na krožnik pa dajem okusne in ne pridne stvari.
  • 0

#319 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 10 October 2006 - 09:19 AM

Hehehe, mal' zezanja mora biti. Seminalne so tudi ideje in trditve; sintagma "kaj pridnega na krožnik dati" je iz starejše slovenske književnosti, pravzaprav je zapisano "kaj pridnega v lonec dati".

QUOTE(Kalypso @ 10. 10. 2006 - 9:39) View Post

Restavracija Ancora
Sicer sem bolj kot v restavraciji reden gost v pubu, ampak včasih me le zanese tudi v zgornje nadstropje. Zelo mi je všeč ambijent v sami restavraciji. Postrežba je bila do sedaj še vedno hitra. Hrana pa je odlična: najboljši polnjeni lignji, kar sem jih jedla sem jih jedla tam, pa tudi pic nimajo slabih.

http://www.sidro.si/

Naslednja dva dni bom ložiral v Ankori. Imaš kako priporočilo? Spomnim se korektne pizze in dobre baklave (pripravljal jo je kuhar iz Banja Luke).

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#320 lucy

lucy

sramežljivec

• Člani
  • 46 posts

Posted 13 October 2006 - 11:16 AM

V soboto sem bila na pici v city parku, picerija nasproti sparove restavracije. Zdi se mi da sem tam že jedla, a zdaj je bilo prav katastrofa. Vse zasedeno, ambient sicer lep (predvsem lepši kot v sosednji restavraciji), a pica pa prav zanič. Margerita. Naučila sem se, da po margetiti vidiš kako dobra je picerija. Pri margeriti ne morejo z dodatki skriti slabe osnove. Testo nespečeno, nanj nabutana omaka, neokusna premokra, preveč, navrh prav nemarno na sredino vržen še sir.. Prav ponižujoče, kot bi gladne piščance (kar tudi vsi obiskovalci smo) fotrali in jih samo zasitili, da bodo tiho. Za kozlat. Adijo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users