Jump to content

Photo

Tek

• Please log in to reply
800 replies to this topic

#301 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 30 August 2008 - 04:45 PM

tiste,ki redno tecete...kolk km pretecete na dan in v koliksnem casu?
  • 0

#302 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 August 2008 - 05:14 PM

Tm od 8 do 10 v 60 do 90 minutah.
Odvisno kolko tečem v klanec in kolko po ravnem. Po ravnem skorajda ne tečem, ker mi je klanec večji izziv zato takrt pretečm 8km v malo daljšem času- dobra ura pač (zaradi klanca).Najbrž ko tečm 90 minut po ravnem valda pretečm še veliko več kot 8-10km.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#303 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 30 August 2008 - 08:40 PM

aha, hvala za odgovor. a to teces skos v susu, ali se kej vmes ustavljas in hodis?

aja, se neki me zanima....jst sem sla zdej parkrat tect in imam ful en neprijeten obcutek, ko tecem zjutri pa ni tok folka in pol cez kaksno polje, ko sem bolj sama, me je kar strah unsure.gif confused.gif in si skos domisljam, da me nekdo zasleduje, da bo kdo skocu iz une koruze in me napadu....in se skos obremenjujem. sej sicer se drzim glavne poti, ampak do tja pa moram cez eno polje, kjer ponavadi ni ljudi. a ima se katera tak neprijeten obcutek ali samo jaz prevec filmov gledam hmm.gif laugh.gif
  • 0

#304 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 August 2008 - 08:45 PM

Tud jz mam kdaj tak filing! Mogoče obe preveč filmov gledava haha ;)
Mene je predvsem strah nepirvezanih psov, in si zamišljam da vid/sliš tekača in ga napade, ker si vzame za igro, ker ščiti lastnika, ker misli, da sem plen, lol. Ne vem, vendo ko pridem do ovinka se skor poserjem.

tečem ponavadi v šusu. Je pa čist odvisno- če prehitro začnem potem me zmanjkla in se moram vstavit-pod vstavit mislim hitro hitro hodit in ne več kot minuto.
Če pa začnem lepo lagodno in tko potem ni problem vzdrževat.Ampak če pa mam dan ko mi ne gre, se vstavim vsakič ko to čutim, smao res pazim, d ani več kot minuto in ful je važn, da ne obstojiš na miru ampak da še naprej migaš kolko hitro moreš.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#305 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 02 September 2008 - 11:46 AM

QUOTE(Adriane @ 29. 8. 2008 - 16:32) View Post

Če si Dušan Mravlje, potem z lahkoto smile.gif

http://www.dusanmrav.../rezultati.html
21km dnevno? Očitno gre, a to zmore le peščica. Čeprav, če tečeš po intervalih lepo celi dan po malem...
Jaz ne bi mogla, no. Ampak dobro. Kdo sploh sme jaz? biggrin.gif

Malo sem se pogovarjala s kolegi maratonci, ki pravijo, da dnevno pretečejo 20 ali 30 km, tako da je to za njih čisto normalno.
QUOTE(besweety_inside @ 30. 8. 2008 - 17:36) View Post

in odgovor je? smile.gif
Ob primerni prehrani, regeneraciji, ti nima kaj bit. S toliko pulza nabijaš kondicijo, ne kuriš toliko maščob, kar pa je pri meni itak sekundarnega pomena.
A najpomembnejši pri vsem tem sta PREHRANA in REGENERACIJA!

QUOTE(koki @ 30. 8. 2008 - 17:45) View Post

tiste,ki redno tecete...kolk km pretecete na dan in v koliksnem casu?

Na daljše ture tečem povprečno 6min 1 km. Kaj več zeelo redko.
Po ravnem, naredim 10km v eni uri. Vmes se 2x ustavim, da pretegnem meča.
Sedaj imam precej zahtevno progo med goricami (prve pol ure vzpona), kjer v kake super brege hodim, ker me preveč v meča nabija, tako da jo osvajam vsaki drugi dan.
Vmes tudi par dni ne. Odvisno koliko sem disciplinirana oz. koliko ga zvečer zabluzimo.

Raje teči manj, spočita, z užitkom, kot pa forsiraj vsak dan. Se boš samo poškodovala.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#306 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 02 September 2008 - 12:00 PM

Hvala Adriane. Meni osebno se to zdi ogromno, sploh če nimaš niti dneva vmes, da bi počival in nič tekel. Je pa verjetno spet stvar v navadi, ko dobiš kondicijo je ok.
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#307 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 02 September 2008 - 12:05 PM

Tudi jaz si tega niti vsanjah ne znam predstavljat. Tisti, ki ternirajo že celo življenje ali vsak par let, pa verjetno dosti lažje.
Vsekakor pohvale vredno!!
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#308 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 02 September 2008 - 04:12 PM

Ja, doseči tako normo je res zavidljivo. Vsekakor pa lahko zase rečem, da bi morala imeti pred seboj nek cilj (vsaj na začetku), če bi kar tako tekala v 3 dni po tolko km na dan, bi kaj kmalu obupala. I guess. Nisem pa še probala smile.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#309 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 02 September 2008 - 04:39 PM

Jaz sem si zadala do naslednjega Maratona treh src, da bom 10km pretekla v 50 min. wacko.gif Bo treba kar fajn trenirat. Ponižno bom prosla starše, da mi plačajo fitnes za čez zimo, kjer bom tekla na progi oops.gif Z vso prehrano in Pumpom, ni šans, da mi znese oops.gif

Razmišljaš slučajno o Ljubljanskem?

Edit: S petdesetimi minutami, bi letos bla petnajsta! ohmy.gif
S trenutnim časom pa med 140 in 150. Nice.

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#310 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 02 September 2008 - 06:15 PM

Ja oops.gif ampak ne bi šla na celega, na polmaraton. Kdaj pa je Maraton treh src?
  • 0

#311 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 02 September 2008 - 06:20 PM

ohmy.gif Jaz bi šla na 10! lart.gif

MTS je konec maja. Letos je bil 24 ali 27. Ne spomnem se točno.

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#312 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 02 September 2008 - 06:27 PM

Dokler bo zunaj še kakih 10 stopinj, boš lahko šla tečt. Kapo na glavo, flis, pa dolge hlače. Pozimi se edino ne poleni, marca, aprila pa spet naprej. Rezultati bojo več kot dobri =)

Lani sem šla na 10, letos pa kaj drugega probat smile.gif
  • 0

#313 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 September 2008 - 05:28 PM

Kaj pa nardit pozimi, ko je mrzlo, sneg .. ?
Aja pa fitnes pri meni odpade.
  • 0
Viens, reste ici!

#314 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 10 September 2008 - 05:38 PM

Topla obleka pa fajn superge smile.gif
  • 0

#315 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 September 2008 - 05:39 PM

Kaj pa če celi mesec sneži ? Pa so poledenele ceste ?
  • 0
Viens, reste ici!

#316 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 10 September 2008 - 05:46 PM

Ja pol pa ne preostane druzga kot fitnes...edino če si sama kupiš tekaško stezo tongue.gif
  • 0

#317 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 10 September 2008 - 06:31 PM

nikol ne sneži en mesec skup, ful malo sneži po novem, kak dan dva , vsaj pri nas, smile.gif
joj pri emn je pa glih kontra, sem fulpridna pozimi, skos laufam, poleti se pa zelo polenim, enkrat na teden grem, zdaj me pa spet vleče in bom spet zaćela redno, poleti mi je vse drugo zanimivo, joj ni mi pomoči heheh
  • 0

#318 Klavdija27

Klavdija27

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 504 posts

Posted 10 September 2008 - 08:34 PM

Tale tema je pa po novem več kot aktualna zame hmm.gif Prvo povem, da ne maram športa, nikoli nisem bila športnica, vedno bolj počasna, kar se pozna tudi pri postavi. In tudi pogrešala ga nikoli nisem, do zadnjih mesecev. Pa sem si zamislila, kateri šport naj izberem, da dobim neko rutino, da nekaj naredim zase, in mi je tek trenutno najboljša izbira (grem kadarkoli želim, skoraj povsod se ga da izvajati, pa še tempo je moja osebna odločitev). Sama nase sem jezna, ker imam tako gnilo kondicijo, da po peš hondi v 6. štuk, kjer živim v štud. stanovanju, brez pretiravanja rabim 15 minutno rehabilitacijo, da mi neha srce biti kot noro, da ne lovim sape in se ne znojim v potokih. To ni normalno za mladega človeka.

No, v obrambo...moj prvi korak je bil, da sem si kupila trenerko in superge. (Ja, trenerke nisem imela nobene, samo eno mehko za spanje...že to vse pove biggrin.gif ). Zdaj pa probat malo hitre hoje in malo izmeičnega teka. Taka kot sem zdaj, pač dvomim, da bom zmogla teči več kot eno minuto...sem si pa našla nek program teka v 7 tednih, pa se bom probala držat. Še vedno ne maram športa, se pa dobro zavedam, da z neaktivnostjo dobesedno zatiram svoje telo....ne smem več.

• 0

#319 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 September 2008 - 08:41 PM

Pha, jaz sem že ene 10x probala vzljubit tek, pa mi do zdej še ni uspelo. Ne v naravi, ne na asfaltu, ne v fitnesu, ne z iPodom, ne z družbo. Enim pač ni pomoči. biggrin.gif Tako, da zdej kar delam kardio, je steper na ftinesu pa na vsake toliko grem na Orbitrek oz. kolo.
  • 0

• Guests

Posted 10 September 2008 - 08:46 PM

Jaz se v zadnjem času poskušam malo prisilit v tek, ampak ga še vedno ne maram smile.gif. Nekako zmorem 2 km z manjšo pavzo. Nisem ravno športni tip. (se pa dnevno spravim delat vaje za noge in trebušnjake-tudi to je nekaj. To mi gre, ker se ne zadiham biggrin.gif . ) Idealka bi bil kakšen steper, ampak to bi bili pa dodatni stroški.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users