Jump to content

Photo

NARAVNA KOZMETIKA

• Please log in to reply
814 replies to this topic

#301 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6790 posts

Posted 10 February 2008 - 05:19 PM

Saj se mi je zdelo, sam jaz sem bla potem tak zmedena, da nisem vedla, katero na vzamem (brala sem pa tvojo oceno, vsaj mislim, da sem jo laugh.gif ). Lekarničarka mi je pa ponujala tisto ta novo Aqualia Thermal, ki pa je kolikor vem K.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#302 ZIN

ZIN

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 10 February 2008 - 06:36 PM

Jaz imam tudi precej občutljivo kožo, a še vedno ne tako zelo kot moja prijateljica, ki je imela dolga leta pravi obup na obrazu. Sprobala je najdražje možne kreme, se dolgo dermatološko zdravila in so ji zdravniki rekli, da njeni koži ni pomoči in naj se sprijazni.
Približno takrat je prvič izvedela za strupe v navadni kozmetiki in prešaltala na naravno, tudi je sprobala več firm, ampak nobena ji ni zrihtala kože razen Aubreyev Vegecoll. Ne pišem tega kot reklame, to je res njena zgodba in z veseljem jo vsakemu pove. Vsakič, ko si je umila obraz, je postala popolnoma rdeča, ne glede na to, kako nežno milo ali čistilni losjon je uporabila. Lica je imela lisasta in po bradi nonstop mozolje, pa ima že kar nekaj čez 30 let. Na vsako kremo je njena koža tako burno reagirala, da sem prav cvikala, kaj se bo zgodilo, ko sem ji dala za sprobat Aubrey. Samo sva obe vedeli, da je ona najboljši kandidat za probat.
Zdaj jo ljudje, ki jo dolgo poznajo, sprašujejo, kaj je naredila s svojo kožo, da se je tako izboljšala. Jaz nisem mogla verjet, ko sem jo videla po enem mesecu. Ful ima lepo kožo, nič rdečo, nič lis, izpuščajev, mozoljev - kot da jih nikoli ne bi imela. In iz srca sem vesela zanjo, da ji pomaga.

Še enkrat, nočem pretirano hvalit, ampak ljudem pomaga. Tudi meni pravi kozmetičarka, koliko boljši kožo imam zdaj.

Seveda ni za vsakega vse in seveda ni Aubrey čudež, ki bo vsem obrnil življenje na bolje. vsak naj si najde, kar mu ustreza. Čeprav izbruh mozoljčkov lahko pomeni tudi, da se koža čisti in razstruplja in bi po nekaj tednih uporabe šele res zasijala. Ker tudi odsotnost kemije je za kožo šok, pa čeprav pozitiven in ga mora malo "prebavit". smile.gif
  • 0
Zakaj uporabljati umetno, če pa je naravno toliko boljše?

#303 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 February 2008 - 06:44 PM

QUOTE(ZIN @ 10. 2. 2008 - 18:36) View Post
Seveda ni za vsakega vse in seveda ni Aubrey čudež, ki bo vsem obrnil življenje na bolje. vsak naj si najde, kar mu ustreza. Čeprav izbruh mozoljčkov lahko pomeni tudi, da se koža čisti in razstruplja in bi po nekaj tednih uporabe šele res zasijala. Ker tudi odsotnost kemije je za kožo šok, pa čeprav pozitiven in ga mora malo "prebavit". smile.gif

Vem, da ni AO čudež, niti nisem tega pričakovala, ker čudežev ne rabim, na samo srečo. smile.gif Ja, tudi jaz sem pomislila na čiščenje, ampak zdaj že precej časa uporabljam naravno kozmetiko in bi se mi koža morala že sčistit (sploh, ker nima ravno dosti za čistiti, do nedavnega pravzaprav sploh nisem vedela, kaj je to mozolj, namreč nimam mastne in nečiste kože). Hardcore kemija je na mojem obrazu odsotna že lep čas, tako da mislim, da ni problem v temu. Ampak pač v temu, da mi preprosto stvari ne ustrezajo na obraz in da z naravno kozmetiko nimam tako lepe kože, kot z malo manj naravno.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#304 ZIN

ZIN

sramežljivec

• Člani
  • 48 posts

Posted 10 February 2008 - 06:53 PM

Aja še tole sem pozabila biggrin.gif

Jaz sem sprobala vse Aubreyeve kreme z namenom, da bom vedela, kako delujejo na moji mešano/ mastni koži z izsušeno povrhnjico:

Rosa Moskueta - dobra krema, dovolj mi je navlažila, čeprav nekaterim z izredno suho kožo ni dovolj, ker se hitro vpije in ne masti. Meni pa je bilo prav to všeč. Nežen rahel vonj.
Blue Green Algae - super krema, sprva malo intenziven vonj, a sem se ga hitro navadila in mi je postal celo všeč. Nobenega mozoljčka in lepa koža. Moj favorit, dokler nisem čez čas sprobala naslednje
Sea Buckthorn - najboljša stvar, ki sem jo kdaj dala na svoj obraz! Čeprav sem mislila, da mi ne bo pasala, ker je namenjena za suho/kombinirano kožo, mi je fenomenalna. Bolj tekoča od ostalih, lepo se vpije, sprva me je zmotil vonj po kumarah, ampak sem se ga v dveh dneh navadila in ga nič več ne voham, ko se mažem. Moja koža je bolj sveža in čista.
Vegecoll - luštna kremca, lahka in se lepo vpije, ne masti. Ker nimam ekstremnih problemov oziroma se mi je koža do sedaj že lepo uredila, se mi ni zdela nič posebnega.
Green tea & Gingko - edina od Aubreya, ki mi resnično ne paše. Preveč olja vsebuje za mojo kožo in so se mi začeli delat mozoljčki. Tudi svetila sem se po njej. Po drugi strani pa neverjetno paše moji tašči, ki ima izsušeno kožo, čeprav naj bi bila namenjena normalni.
Rosa Moskueta nočna krema - zelo hranilna, a čisto premastna zame. Super za suho kožo, za mešano ali mastno nikakor ne.
Vegecell nočna krema - pravzaprav tekoči fluid, z zanimivim vonjem, ki ga nikakor nisem mogla določit, dokler se nisem spomnila, da pravzaprav diši po vlažnem gozdu. Ni vonj, ki bi ga pripisal neki kremi, a meni prikliče zelo prijetne otroške spomine. Dobro navlaži in se vpije, kožo prevleče z nekakšno zaščitno plastjo (vsaj tak občutek sem jaz imela) in jo celo rahlo napne.

• 0
Zakaj uporabljati umetno, če pa je naravno toliko boljše?

#305 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 10 February 2008 - 09:45 PM

Jaz moram od AO zelo pohvalit tonik za mastno kožo (najbrž so vsi ostali enako dobri!). Sprobala sem pa "le" eno kremo, in sicer Blue Green Algae. Kolikor se spomnim, je imela prijeten, malce specifičen naraven vonj (naravni izdelki mi itak po večini ne smrdijo), fino teksturo... samo mi ni kaj preveč matirala oz. sem se kmalu začela svetit. Najbrž bi mogla vzet malo daljši poskusni rok. smile.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#306 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 11 February 2008 - 11:42 AM

Kako hitro ti dostavijo izdelke Lavera (TM Shop), če jih naročiš preko spleta?
Kje se še da kupiti Lavera izdelke?
Hvala oops.gif
  • 0

#307 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 11 February 2008 - 11:47 AM

Do dva dni traja. Dobi se pa še v Mercator Centru v Šiški.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#308 ukrajinka

ukrajinka

sramežljivec

• Člani
  • 42 posts
  • Interests:branje, poslušanje glasbe in .... veliko potovanj ...

Posted 18 February 2008 - 03:29 PM

Punce,

bom kar tu vprašala, kaj naravnega priporocate za tuširanje za fanta, ki se zelo pogosto tušira in ima po umivanju z navadnimi geli za tusiranje lisaje po kozi. Je kaj naravnega, kar ne izsušuje kože in je ne draži?

Hvala
  • 0

#309 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 18 February 2008 - 03:52 PM

Probaj dobiti kaj naravnega, brez barvil in dišav. To ne bi smelo dražit kože.
Drugače pa je ok tudi Aloedermal šampon in gel za tuširanje.
  • 0

#310 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 February 2008 - 04:43 PM

Olje za tuširanje od SebaMed ali L'Occitane. Oba sta nežna in kožo zelo lepo pomirita in ponegujeta.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#311 ukrajinka

ukrajinka

sramežljivec

• Člani
  • 42 posts
  • Interests:branje, poslušanje glasbe in .... veliko potovanj ...

Posted 18 February 2008 - 08:58 PM

Dilema,

katero olje za tusiranje od Occitana si imela v mislih? ermm.gif

LP
  • 0

#312 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 February 2008 - 09:03 PM

Mandljevo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#313 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 February 2008 - 09:10 PM

Od SebaMed olje je bolj nežno in hranljivo, kot od L'Occitane.
Še boljše od obojega, za res izredno izsušeno in občutljivo kožo, pa je Linola Fett oljna kopel.
Olje od L'Occitane je zagotovo slabše od obeh zgoraj navedenih, ni pa seveda še zdaleč slabo.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

• Guests

Posted 18 February 2008 - 09:15 PM

Ampak zgoraj našteto vseeno nekako ne spada med naravno kozmetiko.
  • 0

#315 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 February 2008 - 09:28 PM

Ja, je bil najbrž zaželjen odgovor s področja naravne kozmetike, ampak jaz ne poznam kakšnega učinkovitega olja s tega področja.
  • 0

• Guests

Posted 19 February 2008 - 08:13 PM

Alverde vsi geli za tusiranje. Niso olja, ampak iz tvojega posta sklepam, da teh ne rabi, zgolj da mu obicna mila (najbrz z LSL) drazijo kozo. Alverde ne izsusuje, je naravno, pa se poceni. thumbup.gif
  • 0

#317 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 19 February 2008 - 08:29 PM

Če se fant pogosto tušira, se sploh ne rabi mislit po celem telesu, temveč naj to naredi le pod pazduhami in podplatih.
Voda že sama po sebi izsušuje, če dnevno uporablja še milo, si ne dela nobene usluge.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#318 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 18 March 2008 - 04:59 PM

Pozna katera Sukí ?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#319 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 18 March 2008 - 05:31 PM

Že dolgo nazaj sem gledala nekatere njihove stvari, samo se mi zdi vse dost drago... Baje pride v kratkem tudi k nam.
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#320 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 18 March 2008 - 05:38 PM

Mislim da se že dobi pri nas saj na njihovi spletni strani piše tako. Se mi zdijo kar zanimive stvari, sploh če so res vse tako naravne kot piše smile.gif
  • 0
We must let go to live on.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users