SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 11 March 2006 - 02:43 PM

Posted 11 March 2006 - 05:05 PM
tita, čestitke za super izbor! ta knjiga je fuuuuuuuuuuull dobra!

jaaaa komaj čakam da nadaljujem z branjem :cheers:
Posted 14 March 2006 - 05:26 PM
zdaj berem lenarta zajca in majo martino meljak: mustang - forma zgleda zanimiva (najprej je ena kratka zgodba, ki je bila namenjena za nek natečaj, nato vsak od junakov te kratke zgodbe piše še svoje videnje preteklosti zdaj, ko so srednjih let in zaposleni. še kar v redu, ne bo pa nek blazen presežek. plus dobi še, ker je to prvi roman pri nas, ki je nastal preko mobilnega telefona.
helga pankratz: amore? - zbirka kratke proze avstrijske avtorice, ki obravnava lezbično tematiko. sploh prva zgodba mi je bila fantastična, kjer je speljana analogija med lutko barbike, ki jo junakinja najde neke noči ob poti domov, in njeno mladoletno ljubimko.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 14 March 2006 - 08:16 PM
Posted 14 March 2006 - 08:29 PM

Nism brala Artemis fowl, tk da ne vem kk stil je, vem sam, da je za otroke. Harryja pa res priporocam, ceprav sm po zadnji knjigi prisegla da ga ne bom ve brala, ker me je ful prizadelo.

Ampak tk vem, da bom planla po njem, takoj ko bo zadnja knjiga zunaj.

Posted 14 March 2006 - 08:29 PM
Posted 14 March 2006 - 10:26 PM
Tale knjiga je pa meni ena najbolj mojstrsko zapisanih pravljic, kar jih obstaja. V tej knjigi se izgubiš, ko da obstaja samo ta zgodba. Jaz sem jo požirala in ko je bilo konec, sem bila dobesedno ... prizadeta. Sej se ful neumno sliši, ampak tko pač je. Sem jo pa prebrala trikrat.
Posted 15 March 2006 - 06:54 PM

Nism brala Artemis fowl, tk da ne vem kk stil je, vem sam, da je za otroke. Harryja pa res priporocam, ceprav sm po zadnji knjigi prisegla da ga ne bom ve brala, ker me je ful prizadelo.

Ampak tk vem, da bom planla po njem, takoj ko bo zadnja knjiga zunaj.

Mogoče je namenjen bolj mladini sam men so ble knjige ful ušeč. Pa hvala za nasvet.
Drugač mi je bla pa zlooo ušeč Škorpijonova hiša od nancy farmer, ki se dogaja v prihodnosti in govori o zlorabi kloniranja. To knjigo sm vsaj 3x prebrala.

Posted 15 March 2006 - 08:49 PM
Jaz pa zdaj berem Očarljivi skupinski samomor in se na cajte prav narežim zraven - odlična knjiga!
.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 16 March 2006 - 10:48 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 16 March 2006 - 11:00 PM
pa hobit!
pa še kej

Posted 17 March 2006 - 02:49 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 17 March 2006 - 04:53 PM
Posted 18 March 2006 - 10:20 AM
Priporočam vam da preberete to knjigo! Knjiga je po resničnih dogodkih, pripoveduje jo neka beograjčanka, ki so jo leta 1991 prodali v Dubaj v harem!! Ce jo bo katera perbrala, pišite kaj si mislite o tem!
Posted 18 March 2006 - 11:48 AM
A se slučajno da rezervirati prek cobissa?
Posted 18 March 2006 - 12:01 PM
A se slučajno da rezervirati prek cobissa?
mislim, da leposlovnih del itak ne moreš rezervirat, vsaj ne v knjižnici otona župančiča, kjer sem jaz včlanjena.
Posted 18 March 2006 - 12:58 PM
Tudi dobra je Izpoved izpod tančice.
Posted 18 March 2006 - 01:27 PM

Posted 18 March 2006 - 02:20 PM
A se slučajno da rezervirati prek cobissa?[/quote]
mislim, da leposlovnih del itak ne moreš rezervirat, vsaj ne v knjižnici otona župančiča, kjer sem jaz včlanjena. Mislim da si lahko rezerviraš - vsaj tam ko jaz hodim. Jaz sem takrat tako rezervirala, da sem poklicala v knjižnico, ne prek cobissa, ker takrat še sploh nisem vedla za njega.

Posted 18 March 2006 - 02:23 PM

Ta knjiga je fenomenalna. Ena najboljših, kar sem jih prebrala v zadnjem času.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users