Jump to content

Photo

Kje kupujete?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

#301 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17621 posts

Posted 15 January 2020 - 09:34 PM

Ne vem, jaz tega ne občutim oz. se nama mesečno ne pozna, da bi za špežo zapravila več. Pri nama se kar giblje konstantno 80 - 110 eur/na osebo/mesec.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#302 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24560 posts

Posted 16 January 2020 - 08:43 AM

jaz imam tudi že nekaj časa občutek, da gredo cene hrane gor. Včasih sem v Lidu ali Hoferju nesla ven za 20 eur polno vrečo. Zdaj ne pridem pod 30 skoraj nikoli, bližje 40 eur. Nimam pa občutka, če sem res spremenila prehranjevalne navade v tolikšni meri.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#303 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 16 January 2020 - 08:49 AM

Jaz sicer tudi nimam občutka, da se generalno stvari  dražijo, ker ne kupujem sistematično, ampak gremo v trgovino po potrebi, kupimo enkrat to, drugič to... ne delam tedenskih / mesečnih nakupov istih stvari v isti trgovini pač. Se  mi je pa v preteklosti zdelo, da ima recimo TUŠ dobre akcije in veliko stvari je bilo znižanih. V Hoferju so recimo cene nekako skoz iste, nimajo akcij in popustov, razen če najdeš kakšen izdelek, ki ga redno kupuješ, v tisti tedenski ali vikend akciji. Npr 500ml kokosovega jogurta oz kreme je 2 € tako v Šparu kot v Hoferju, s tem, da ga v Sparu lahko vsak teden dobim ceneje s kuponom za 25% popusta.

• 0

#304 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 16 January 2020 - 08:55 AM

Jaz kupujem vedno isto bolj kot ne. Ovseni kosmici so se v H. podrazili s 45 na 55 z novim letom. Pol kile piscancjih prsi s 3.59 na 3.99, avokado (dva skupaj) je bil vedno znizan na 1.29, nazadnje je bil na 1.39 (redna cena je sicer se vedno ista). In od letos hocejo za tazanic banane (Derby) 1.39, ceprav so bile vedno manj. 1.39 so bile vcasih Chiquita. Bio maslo: 2.39 z 2.19.
Itd...

Fuck, jaz sem res mega frugal :D Penzic level.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#305 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 16 January 2020 - 09:24 AM

Wau...jaz nimam pojma za cene...res nikoli niti ne gledam cen.
Vem pa da vsak mesec pustim 100 - 120 e v dmu, pa vsak teden ene 150 za hrano.
Kupujem 80% hofer, 10% lidl, 10% spar.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#306 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24560 posts

Posted 16 January 2020 - 09:50 AM

Jaz sem ravno gledla, da je v Hoferju 4x80g Rio Mare 6,08 eur .. nikoli prej nisem imela občutka, da je to tako drago. Tuna zraven Rio je 160g 1,39 eur ... moram samo še poskusit kakšna je;

dozorjen avokado (2kom) je 1,99 eur

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#307 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17621 posts

Posted 16 January 2020 - 10:25 AM

Ta avokado tudi jaz pogosto kupujem. Mislim, da ni nikjer ceneje kot 1e/kos avokada. Downside pa je, da je bil že večkrat malo gnil notri.

Drugace pa impresivne vsote. Sepravi Fiona, daste cca 600/mesec samo za hrano. Pa dejansko pojeste vse to?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#308 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27696 posts

Posted 16 January 2020 - 10:28 AM

Zakaj so Derby banane tazanič?

Jaz tudi nimam pojma glede posameznih cen, pustimo pa za tedenski nakup hrane v Hoferju že od nekdaj okrog 50 EUR.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#309 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 16 January 2020 - 10:42 AM

Vem, da je avokado toliko. Govorim za takrat, ko je v akciji.
Jaz opazim razlike med bananami. V okusu in teksturi. Derby so velikokrat gnile notri, ceprav ne zgledajo. Pa vcasih imajo cez celo dolzino nitko z nekimi semeni. Lokalni zelenjavar mi je enkrat rekel, da jih on ze ne bi prodajal, da so najslabse na trgu. Ampak ima tip monopol in tezko dobis kaj drugega.

Revimo tak paket Rio Mare je v Ita. 3€ :lol:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#310 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27696 posts

Posted 16 January 2020 - 10:52 AM

Aja, razlike med bananami seveda tudi jaz opazim, ampak še nisem opazila, da bi bila določena znamka zanič, bi rekla, da je veliko odvisno od tega, kako so skladiščene/zorjene. Meni sicer poleg izgleda veliko pove vonj banan, zavoham, ali bo nezrela banana lepo dozorela, ali ne.
Mi pa izrazito niso všeč Hoferjeve “fair trade” banane.
  • 0

#311 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 16 January 2020 - 10:57 AM

Jaz kupujem 90% Spar, 10% ali še manj Hofer, predvsem ker ima naš Spar res dobro kvaliteto sadja in zelenjave medtem ko je v Hoferju porazna (se baje razlikuje od poslovalnice do poslovalnice) + na živce mi gre da je vse zapakirani in rabim vzet 1kg korenja če pa rabim samo enega.

Največji razlog je to, da grem v Qlandijo kjer imam na enem mestu vse (Spar, DM, Muller, Pikapolonica), ker se mi absolutno ne da hodit po različnih trgovinah.
Pred poroko sva si striktno vpisovala vse stroške in sva poskusila za obdobje 3h mesecev kupovati pretežno v Hoferju pa ni bilo praktično nič razlike + vsakič sem morala še v Spar po tisto kar v Hoferju nisem dobila
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#312 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 16 January 2020 - 10:59 AM

Ja, mene tudi to moti - pakiranja v Hoferju za kako zelenjavo ali sadje, tudi nakup pakiranega mesa me odbija. Pa vsega tud mi tam ne dobimo.
  • 0

#313 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27696 posts

Posted 16 January 2020 - 11:01 AM

Se strinjam glede pakiranja v Hoferju.
Kam pa hodite po zelenjavo, _M_? Jaz jemljem malo tu, malo tam, Spar ima dostikrat slabo, uvelo.
  • 0

#314 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 16 January 2020 - 11:01 AM

Meni so te banane, ki jih dobis v Evropi bolj kot ne isti smorn. Ne opazam vecjih razlik. Itak, tu in tam naletis na kako zalogo, ki je tes nikakva, ampak tako splosno pa ni nekih vecjih odstopanj. Nobene niso b od banan, ki jih dobis v tropih.
  • 0

#315 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27696 posts

Posted 16 January 2020 - 11:03 AM

Kalypso, se razume, ne samo za banane. : )
  • 0

#316 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25909 posts

Posted 16 January 2020 - 11:13 AM

Avokado sem čisto nehala kupovati, ker so sanse, da bo užiten, premajhne :P Tudi, če je ravno prav zrel, mi včasih prav slabo naredi, pa nisem ravno obcutljiva za to. Tisti vlaknast mango se tudi ne more primerjati s 'pravim'. Drugače pa opažam, da se med državami znotraj EU bolj kot v kvaliteti sadje in zelenjava razlikujeta v velikosti. Banane in cvetača so v Slo prav super-sized napram Nizozemski. Ni šans, da tukaj tolikšno glavo prodaš, ponavadi so več kot pol manjše in občasno se te prerežejo na pol in zapakirajo vsako polovico posebej.

Me pa ne moti, da je recimo korenje pakirano po kilogram skupaj v vrečko, nama je ravno prav za en teden. Podobno z ostalim, ker zelenjave pač porabiva kar nekaj. Edino plastiki se je tako težje izogniti.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#317 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 16 January 2020 - 11:19 AM

Kaj vse zamujamo in s cim vse nas fotrajo :( Pa se prevec vsega pozremo v Evropi in smo glavni krivec za masovno pridelovanje tropskega sadja.
  • 0

Tumblr

#318 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 16 January 2020 - 11:21 AM

Se strinjam, pri nas tudi to ni problem, ker toliko pojemo. Kupujeva pa v zimskih mesecih vecinoma zmrznjeno zelenjavo, ki ni nic manj kvalitetna, pa v Hoferju je neprimerjivo cenejsa kot v Sparu (sploh Natureta je svinjsko draga, pakiranja pa tako majhna, da jaz to sama pojem). Kar je sveze, pa dobimo od doma, sploh solate skoraj ne jeva kupljene. Ni primerjave z domaco.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#319 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32330 posts

Posted 16 January 2020 - 11:29 AM

Planet, kakor nanese. Naceloma Mercator ali Spar, krompir, korenje, cebulo imam pa od doma, donirajo starsi :)
  • 0

#320 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17621 posts

Posted 16 January 2020 - 11:30 AM

Sam januarja in februarja do domače solate težko prideš, pri nas je ni. Zelje, krompir in korenje dobim od doma, pa zdajle kivije pri fantovih.
  • 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users