Jump to content

Photo

Vaša naj naj kava

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#301 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 24 August 2012 - 01:07 PM

S fantom sva kupila Segafredo kavo, mleto espresso v kovinski škatli. Sem ful več pričakovala, ker jih Fluffy tako hvali. Naredila sem jo v kafetjeri in z mlekom, kot vedno in se mi je zdela taka blaga in vodena. Katera njihova je najboljša?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#302 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 August 2012 - 03:22 PM

Ej, jaz hvalim samo njihovo kavo v Supernovi - postreženo! : ) Tako je še nisem sprobala, pijem Nescafe ali Jacobs 2V1,
občasno Dolce Gusto Lungo.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#303 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 25 August 2012 - 10:23 AM

Ajaaa! :) Nescaffe pa vidim, da sploh nima nobene navadne kave? Instant jaz ne pijem, teh 3 v 1 in 2 v 1 pa tudi skoraj nikoli. Kaj pa Jacobs navadne kave so dobre? Že dolgo nisem pila njihove in se niti ne spomnim več. Ponavadi pijem kar Barcaffe klasik.
  • 0

#304 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 August 2012 - 10:48 PM

Jaz turško ZELO redko pijem, če pa, pa Jacobs ali Illy. Bolj mi je všeč Jacobs (zelena pakunga).
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#305 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 26 August 2012 - 04:04 PM

Jaz pa te 2 v 1 skoraj nikoli, ker je to mešanica samega cukra in e-jev. Navadna mi najbolj paše. Illy mi je tudi dobra, ampak to je zame res samo za vsake toliko, Da bi jo redno kupovala mi je preveč, je predraga. Jacobs pa se mi zdi, da ni nekaj ful dražja od Barcaffeja, če se ne motim.

Od teh instant sem pred kratkim tudi jaz kupila tisto kokosovo Barcaffe. Mi je dobra, ampak jaz sem jo še nadgradila. Dala sem noter še sladoled in na vrh stepeno smetano in malo kakava/sladkega greha/zdrobljenih piškotov. Pa še malo belega ruma v kavo. Njami!
  • 0

#306 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 26 August 2012 - 05:37 PM

Meni so itak vse te kave v vrečkah oz ti kapučini bolj kot kakšna sladica oz. za nekaj vmes :P
Imam pa najraje Barcaffejeve kapučine, npr Caramel mi je ful dober okus (vedno si pripravim z mlekom) in jih imam vedno v službi na zalogi:
Posted Image
Doma imam pa še Nescaffe instant kavo, včasih mi zapaše namesto običajne turške:
Posted Image
  • 0

#307 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85872 posts

Posted 26 August 2012 - 06:24 PM

Jaz zadnje čase pijem samo belo kavo (Belmont instant mešanica iz Hoferja), drugače pa ena vrečka Nescafe Cappuccina sugarfree in 2 žlički Nescafe Espressa.
1:3 vode/mleka, žlička stevie, včasih še malo temnega kakava in sojine smetane. Spijem maks. eno/dan, turške ne pijem nikoli.

Posted Image Posted Image
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#308 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 26 August 2012 - 06:41 PM

Zanimivo, sem mislila, da vas več pije turško :) Jaz pa prisegam na to iz kafetjere. Najboljša, ki sem jo do zdaj pila, pa je bila pri enih doma, Illy iz pol profi avtomata, s tistimi kapsulami, ki se vstavijo noter. Sicer pa je ne pijem čisto vsak dan in redko več kot eno. Na Jacobs strani sem videla, da imajo neko bio linijo, me zanima, če je kje pri nas. V Mullerju so kaj cenejše kave, je katera kaj primerjala?
  • 0

#309 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 27 August 2012 - 07:05 AM

Jaz pijem turško.
Se pa s fantom odločava za nakup espresso mašine, ogledana je Gaggia in La pavoni. Nobena se ne prodaja v Slo, bo treba it čez mejo se malo bolj pozanimat. La Pavoni je precej dražja, a mi zraven tudi mlinček za kavo.
Načeloma mi pa kava iz teh kapsul ni posebej všeč.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#310 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 01 October 2012 - 01:21 PM

Jaz sicer kave ne pijem, jo pa ima moj zelo rad.

Za RD sem mu kupila v Kavni hiši Jemen in Irish kavo in je nad obema navdušen.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#311 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 01 October 2012 - 02:59 PM

A si šla v Cafetino v Lj? Če si vzela Jemen, grem stavit, da ti ga je predlagal ta visok in suh tip :)
Jemen je najbolj intenzivnega okusa, jaz priporočam še Santo Domingo in Ethiopia Moccha.
  • 0

#312 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 01 October 2012 - 03:06 PM

jap, bil je visok in suh :)

hvala za nasvet, kupim naslednjič!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#313 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 01 October 2012 - 03:08 PM

Sej sem vedla :)
Jaz se teh dveh ne naveličam že štiri leta.... res sta super.
  • 0

#314 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 24 December 2012 - 10:28 AM

*** Sem že dobila dogovor.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#315 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 10 January 2013 - 09:50 AM

Imela sem dva vzorca Barcaffe Selection. Danes zjutraj sem se odločila, da si jo skuham in moram rečt, da je resnično dobra. Sicer je meni osebno navadna Barcaffe tudi dobra, ker si jo dobro skuham :D. Rada imam srednje do močno črno kavo s slabo žlico sladkorja. Je pa ta Selection bolj nežnega okusa, bolj je "žametna" in nima toliko ostrine. Je zelo polnega okusa. V glavnem, všeč mi je.

Barcaffe_kava_Selection_200g.jpg

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#316 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32276 posts

Posted 10 January 2013 - 09:55 AM

O, super, tole kavo sva midva dobila zdej za NL za darilo, ampak je še nisva odprla.

• 0

#317 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 10 January 2013 - 10:15 AM

ja, to naj bi bila tako imenovana Arabica. Res je dobra!

• 0

#318 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 10 January 2013 - 10:21 AM

Ja, v tej je 100% arabica, v navadni izvedbi pa je mešanica arabice z nekimi drugimi kavnimi zrnmi. Samo ne vem v kakšnem razmerju.

Recimo Mingos kava ima razmerje arabica 70%, robusta 30%. Sem delala degustacije, zato vem:). Mi je tudi ok, čeprav je recimo ta Selection neprimerljivo boljša kava.

item_24655_1217.jpg

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

• Guests

Posted 12 January 2013 - 10:02 PM

Jaz imam najraje kake istant kave, ala Nescafe in podobno, ampak mi ni tolk všeč, da je z okusom (vanilija, lešnik, karamela, ipd.), mi je bolje, da je samo okus po kavi. Pa naredim si jo s ful mleka. Pa mašinco za peno delat imam, ful je fajn. To je zame popolna kava.

Kar v to temo bom tole napisala: če rade namakate piškote v kavo, priporočam klasične maslene piškote iz hoferja, ful so dobri  :eat: Ne vem čigavi so, zapakirani so v rumeno-rdeči škatli, so okrogli, stanejo pa nekaj manj kot evro. Priporočam :) 

• 0

#320 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16780 posts

Posted 12 January 2013 - 10:15 PM

Kaj ve si te nescafeje v vrečkah in to delate samo z mlekom?

Jaz jih vedno delam samo z vodo in se ne morem čudit zakaj so nekaterim tako všeč...Ne vem zakaj bi delala z mlekom, če je itak notri že mleko v prahu...

itak so pa te vrečke ena sama svinjarija, če greš brat sestavine.

Jaz si delam navadn barcaffee, turške ne maram, bruh. Mam šalčko, deci pa pol gre notri, nardim 2 žlički (čajni) kofeta, pa na vrhu zlijem mal mleka (vem kakšno barvo mora imet, da je ok). Če jem za zajtrk kaj sladkega pol je ne sladkam, če jo pijem vmes dam žličko rjavega cukra, ampak načeloma jo kar brez pijem.

Kar se pa tiče nasplošno moje najljubše kave, imam pa ene 3 kafiče (samo to zame ni več kava ampak nadomestek obroka/sladica) kjer mi nardijo belo kavo s smetano.

Na tem mestu sprašujem, kje se dobi una pumpa (al whatever) za smetano, ker jaz take smetane ne znam narest kot jo znajo v kafičih. Se mi na kofetu stopi (če jo stepem samo, sladko, alpsko) in sem jezna, ker rada smetano z žličko pojem s kave in mi je to neki najboljšega.

Any thoughts? :D

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users