Jump to content

Photo

Indeks telesne mase, idealna telesna teža

• Please log in to reply
419 replies to this topic

#301 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 09 December 2006 - 01:21 AM

jz mam 17.6,glede kg pa mi je mal cudn,ker tole idealno tezo postavjo mal visoko,se mi zdi,da bi bla vseen lahko kake par kg nizja
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#302 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20021 posts

Posted 09 December 2006 - 01:10 PM

waaa, kašne suhice morte bit nekatere biggrin.gif

bi se pol z mojo normalno težo ob vas kot ena debeluška počutila laugh.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#303 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 December 2006 - 01:52 PM

jaz imam indeks 20.
sem velika 1, 61 m in sem vpisala 52 kg (ne vem točno, koliko tehtam, nekje tukaj se vedno suče). mi je pa to čisto ok. ne bi htela biti bolj suha tongue.gif

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#304 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 December 2006 - 07:27 PM

Jaz imam kao 16 ta indeks.

Ampak se mi vseeno zdi da imajo dokaj visoke mere tukaj ..glede na to koliko bi mogla bit moja idealna teža, mislim, da malo pretiravajo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#305 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 12 December 2006 - 04:33 PM

QUOTE(Sarah @ 10. 12. 2006 - 21:27) View Post

Ampak se mi vseeno zdi da imajo dokaj visoke mere tukaj ..glede na to koliko bi mogla bit moja idealna teža, mislim, da malo pretiravajo.

JAp men se tud zdi da mal pretiravajo. Drugače so mi pa ta merila mal zgrešena. Odvisno je od posameznika. Eni so lahko težji pa so vseeno suhi, drugi malo tehtajo pa sploh niso tko kronično suhi itd. Uglavnem hočem povedat, da se dost razlikujemo zato so tale merila mal zgrešena.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#306 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 17 December 2006 - 10:29 PM

Moj BMI oz. ITM je pa 21.2. Delam na tem, da bo 22.1 ... wink.gif
  • 0

#307 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 18 December 2006 - 03:01 PM

QUOTE(Piquet @ 9. 12. 2006 - 0:09) View Post

Stvar prav da mam z merami 190/84 BMI 23... Idealna teza 80kg.
Jz ciljam na 95-100kg.

Pa to je mal veliko, 100kg za tvojo višino...Razen če bildaš. Ta reč pri izračun ITM pravi da ga imam 17.7 pri višini 171,5 cm in 52 kg. Delam pa na tem da spravim dol maščobne celice in da bo mal več mišične mase.
  • 0
IPB Image

#308 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 01 March 2007 - 10:58 PM

QUOTE(sajk @ 1. 10. 2006 - 20:08) View Post

No, kar se tiče kožnih gub, so izmerili tole:

- hrbet: 6,6mm
- nadlaket: 3mm
- nadlaket (biceps): 2,6mm
- podlaket: 3,6mm
- trebuh: 6,6mm
- prsa: 4,2mm
- stegna: 6mm
- meča: 3,4mm

Well ... danes je bila nova meritev. Zredil sem se ko pujs laugh.gif Razlike je med 5-6kg, nove gube so pa tole:
- hrbet: 8,4mm
- nadlaket: 2,8mm
- nadlaket (biceps): 2,8mm
- podlaket: 4mm
- trebuh: 10,8mm (!)
- prsa: 3,8mm
- stegna: 6,8mm
- meča: 4,2mm

Overall naj bi šl maščoba s 6.2% na 7.3%, kar pomeni da je v pridobljenih 5-6kg dober kilogram maščobe.

Sedaj je pa hecov dovolj. Na vrsto pridejo aerobne aktivnosti, obilo BCAA in thermo drine. Tisti milimetri majo da gredo dol s trebuha. smile.gif Omislil sem si tudi Animal Stack 2 in Animal Cuts. Slednje bom uporabil, ko se odločim za mesec resne definicije. Drag špas. huh.gif Še bolj se bojim da bo dražji za mišično maso. biggrin.gif

A jebiga laugh.gif

Cvetka z merjenja: gospa ki me je merila, me je vprašala, če sem bil pred merjenjem na fitnessu že, da je tonus tako dober ... No, nisem bil ... twisted.gif

Oh, še vizualna predstava sedanje zaloge (ne vključuje vitaminov, omega3 maščob in nekaj proteinov, ki se mi valjajo v službi) smile.gif

Attached Files

• 0

#309 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 01 March 2007 - 11:07 PM

Ti pujs, ja! Da te ni sram, kak po svetu hodiš!
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#310 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20021 posts

Posted 01 March 2007 - 11:09 PM

nagravžno zgleda bruh.gif

kot da bi vase dajal kup enih praškov in mehčalcev za perilo smile.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#311 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 01 March 2007 - 11:18 PM

Ma kaki mehčalci, kante za beljenje so to ... d0h biggrin.gif
  • 0

#312 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26221 posts

Posted 02 March 2007 - 07:53 AM

Frik. Shujša se z miganjem pa velik uravnotežene prehrane. Ne pa z nekimi fejk praški pa ok...mal fitnesa zravn.

FUJ FUJ praški
  • 0

#313 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 02 March 2007 - 08:47 AM

LOL

Daj, daj ... miganje ... ja nego, jaz brez miganja? Pa ja de ... Tisto tam gori preprečuje izgubo mišične mase (oz. le-to omili) ... Če se jaz spravim tečt tako kot pred poletjem lani, izgubim za keks 3kg na mesec. Še zdaleč ne samo maščobe ...

In tisto so dodatki - a naj zraven še piščančje fileje, riž ipd. slikam, da ti bo zgledalo bolj uravnoteženo? smile.gif

(zanimivo, ko kera napiše da se baše s čokolinom, pa to ni več fuj, fuj, čeprav - je tisto pa dejansko živo sranje, polno sladkorja biggrin.gif Pa praškasto biggrin.gif)
  • 0

#314 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26221 posts

Posted 02 March 2007 - 08:50 AM

Pač se ne strinjam z raznimi aditivi...
  • 0

#315 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 02 March 2007 - 08:56 AM

Saj ni treba da se strinjaš. smile.gif Povem ti samo, da so to dodatki k običajni prehrani, ki je predpogoj in da bi glede na moj telesni tip s samo aerobno aktivnostjo brez dodatkov veliko izgubil. smile.gif
  • 0

#316 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26221 posts

Posted 02 March 2007 - 08:59 AM

Torej je najboljše, če oseba, ki je po defaultu overweight (geni pač) izvaja aerobno aktivnost, zraven pa se hrani s praški?

(zanalašč mal pretiravam z izjavami ampak vseen...)
  • 0

#317 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 02 March 2007 - 09:00 AM

Ne, s samimi praški ne bo ok, kot tudi ne bo ok če aerobnih aktivnosti ne bo (tisto zgoraj lahko vse poješ in se celo zrediš - v špeh). In pri overweight bibendumih je lažje ... jaz moram pazit da ne izgubim (preveč) mišične mase, če si overweight se telo drugače obnaša ...

In jaz seveda nisem overweight. smile.gif
  • 0

#318 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26221 posts

Posted 02 March 2007 - 09:02 AM

Heh ja kam se pa boš? V mišice pa notranje organe ter kosti? tongue.gif tongue.gif tongue.gif
  • 0

#319 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 02 March 2007 - 09:17 AM

A zredil? Ali shujšal ermm.gif

Če ti delaš vaje za maso, vnašaš v telo dovolj beljakovin (ne glede na izvor, lahko samo zrezki in skute smile.gif) IN OH, boš pridobivala mišično maso. In malo maščob tudi, ker je problem jest točno toliko kot potrebuješ, vedno kiksneš in fašeš še kaj v maščobe ...

Obraten proces pa ... človek navadno če je razumen, skuša izgubiti samo maščobe. Nekaterim je vseeno in so silno zadovoljni, če tehtnica pokaže nekaj kilogramov manj, pa se ne vprašajo, kaj je tisto manj ... Pri teh raznih na horuk dietah, ki se jih neketere poslužujejo tudi na tem forumu, gre za vodo in mišično maso. Brca v temo torej.
Če pa ti skušaš izgubljat samo maščobo (kar gre itak samo v teoriji, kar pomeni da delaš na tem da narediš čim manj škode pri mišični masi) je pa tako, da vnašaš v telo postopoma malo manj ogljikovih hidratov, beljakovine pa vsekakor potrebuješ.
Če imaš tako konstitucijo kot jaz, da si nagnjen k suhi postavi, zelo pomaga še kak korak več. Recimo pred in po aerobni aktivnosti BCAA. To ni noben bav bav, to so razvejane aminokisline, pridejo ven iz mleka. Edino to je, da je ta košček ki ga potrebuješ, ločen.

Ob priliki poglej na prvi škrnicel kake predelane hrane, take ne-fitness ... običajne reči iz trgovine. Kemije je notri toliko, da so izolirane aminokisline in podobno zadnje kar te lahko skrbi ...
  • 0

#320 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26221 posts

Posted 02 March 2007 - 10:04 AM

QUOTE(sajk @ 2. 3. 2007 - 9:00) View Post
tisto zgoraj lahko vse poješ in se celo zrediš - v špeh

Nanašal se je na tole izjavo.

Sicer pa se zavedam tega, kar si napisal. Nekateri mislijo, da če bodo šli v fitnes, bodo maščobne blazinice skopnele, oni pa bodo dobili čez noč Švarcijevo postavo. Vemo, da to še zdaleč ni res. Jst sem overweight. Pred 2 letoma sem pri svojih 160cm tehtala 76kg yucky.gif S pomočjo 90dnevne diete (katere sem se držala kakših 50 dni), sem zgubila 9 kg in težo še danes držim (kakšne 4 mesece sem še pazila, da nisem kombinirala OH z B ). Moja telovadba je bilo veliko hitre hoje. Sedaj jem normalno, vendar pa je prišel čas, ko je potrebna druga runda (cilj - priti pod 60kg). Vpisala sem se v fitnes, kjer delam na kondiciji (tale je zdajle prilezla nad nulo) in pa počasi na tonusu. Pijem ful (voda + limona = njami), jem veliko sadja in zelenjave, meso (aka perutnina in ribice) je redno na jedilniku. Sam preveč sem sladkosneda.... se počasi vzdržujem tudi tega biggrin.gif

Je pa veliko napako naredila moja sestrična (mlada in neumna). Ko je prišel ven Tae-Bo, si je takoj kupila kasete in začela telovadit. Začela je izgubljat kilograme, hlače so ji postale prevelike.... vse super. Ampak mala je še vedno ful telovadla in pridobivala na mišicah. In pač ker vsi vemo, da mišice tehtajo več kot špeh, je njena teža začela naraščati, ful popete hlače pa so ji postale tesne. Ona je mislila, da se je zredila, zato je še bolj vneto telovadila. Sej potem smo jo spravli k pameti. Mali frik je bil šele v 7. ali 8. razredu OŠ.

Kar se tiče hrane... Najraje kuham naravne stvari - torej kupim zelenjavo, sadje.... In iz tega naredim okusen obrok. Sadje imam od doma (ogromen sadovnjak), zelenjavo kupujem v Kalčku, meso mam pa od doma (kmetija pač).
Nekih konzerviranih živil ful ne maram, čeprav se jih včasih v nuji (prazen hladilnik in veliiiiika lakota) poslužim.

Sicer pa vedi, da te glede aditivov samo malo dražim. Če bi bili škodljivi, bi jih že zdavnaj prepovedali, tako kot so recimo efedrin, steroide itd.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users