Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#301 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 06 February 2007 - 02:28 PM

jst tud sploh ne morm pustit pr mir tega sranja dry.gif sam zj sicer mi kr rata de pustim pr miru sam sm še zmer mam kakšn dan kr rdeče fleke blink.gif sj pol cosmerba mal omili vso zadevo
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#302 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17678 posts

Posted 17 February 2007 - 06:29 PM

Jst pa težko definiram, kakšne vrste kožo naj bi imela moja sestra. Suha ni, ker se ji nikoli ne pojavljajo luske, mastna tudi ne, ker se nikoli ne sveti. Se ji pa precej rade delajo nepravilnosti (res pa je, da si sama veliko šari po obrazu). Jaz sklepam, da ima normalno kožo, ki je nagnjena k mašenju por. Pa opažam, da njena koža nima tistega zdravega sijaja, ampak je nekako pusta. Stara je 24 let.
Zanima me, kakšna krema bi bila dobra zanjo? Cosmerba?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#303 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 February 2007 - 07:45 AM

Kaj z AHA kislinami. Naj si ne prčka po obrazu. Sama vidim, ko imam dan, ko se več čoham po obrazu, takrat ziher dobim kakšen mozoljček. Prste stran, pa bo vse v redu.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#304 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17678 posts

Posted 18 February 2007 - 11:11 AM

Pa še zase bi vprašala - je dovolj, če po T predelu uporabim samo nežen vlažilen č. gel in nič drugega oz. tonik mogoče zatem? Ker mi očitno prav vse, kar dam na kožo, maši pore. Pa če je še tako nekomedogeno. Če si pa obraz samo umijem, je pa koža potem ful gladka, se dalj časa ne sveti, polt je bolj sveža.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#305 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 February 2007 - 12:08 PM

Seevda, zakaj pa ne, če ti to ustreza.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#306 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17678 posts

Posted 18 February 2007 - 04:26 PM

Že, zanima me pa, če naj bi bilo to kako 'škodljivo'.
Nekje sem brala, da naj bi se s čistilnim gelom odprle pore in s tonikom nato spet zaprle + da naj bi se s čistilnim gelom začasno uničil kožni kislinski plašč, s tonikom pa zopet vzpostavil.

Hvala za vse odgovore.
  • 0

Bill Bullard

#307 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 February 2007 - 04:49 PM

POudarek na naj bi se. Pore se ne kar tako odpirajo - zapirajo. Če bi se, bi bilo idealno. bi jih odprli, da bi stekla vsa umazanija ven, potem pa spet zaprli in bi bilo.
Tonik ti bo služil kot vlažilec, da ti koža ne dehidrira.
  • 0

#308 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17678 posts

Posted 19 February 2007 - 08:29 AM

Meni res očitno pomaga samo, če nič ne dajem na kožo. Je že bolje sedaj.
Edino tanšo plast ayurvedske kreme bom še mazala in to je to.
  • 0

Bill Bullard

#309 Lualah

Lualah

sramežljivec

• Člani
  • 20 posts

Posted 01 March 2007 - 10:53 PM

Pozdrav vsem.

Videl sem da imate dosti pogovora o preoblemih z kožo pa me nekaj zanima. Imam probleme z kožo na obrazu na lesvi strani ust in levi strani brade ter vcasih na celu.

Probal sem proactive solution in ni pomagal. Kozmeticarka mi je dala od Afrodite gel in masko ter cistilno peno ampak tud nima ucinka.

Bral sem tule
http://www2.lepa-si....h...2903&st=300

Exfoliac krema in Differin

kaj mi priporocate ter mogoce se kaj zraven?

Star sem 21 let.
  • 0

#310 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 02 March 2007 - 07:16 AM

Kakšne probleme s kožo? Mozolji? Če so vztrajni in jih je nekaj (pač več kot eden, ker takrat se ne splača), si omisli Differin. Dobi se na recept in uporabljati ga moraš 2 meseca. Potem bi morali biti prvi rezultati.
  • 0

#311 Lualah

Lualah

sramežljivec

• Člani
  • 20 posts

Posted 02 March 2007 - 11:55 AM

ja imam izpuscaje take rdece. problem je da dobimav bolj kot ne vedno na enem in istem mestu, pa take zlo zategle. Zgine cez nekaj casa in na istem mestu spet pride nazaj.

A differin je krema ali kaki tableti.

Kaj pa od vichy visibly clear je ok ali se ne splaca ali pa Exfoliac krema. Je treba se kaj zraven uporabljat al sam differin ce bi sel na differin?
  • 0

#312 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 March 2007 - 12:17 PM

Differin je gel (kremica). Namažeš jo zvečer na zelo zelo tanko in to ponavljaš dva meseca. Pri differinu velja načelo - rezultati niso hitri, so pa stalni ! Tak, da se ti res splača iz po differin, je brezplačen - na recet, samo do osebne zdravnice pojdi in jo prosi za recept. Če se boš odločil za to opcijo se ne vstraši, ko ti bojo prvi-drugi tedn uporabe mozolji dobesedno ponoreli in jih boš imel še več, ampak se splača potrpeti, ker je to samo faza čiščenja kože, ki pa se potem umiri in je koža čista. smile.gif

Vichy visible clear ne obstaja, mogoče si mislil Neutrogeno. smile.gif Jaz osebno z Neutrogeno nimam dobrih izkušenj ! Meni je naredila mozolje, ker mi koža na salicilno kislino reagira na tak način. Še kar nekaj puncam na forumu je ta kolekcija povzročala mozolje.

Jaz bi ti priporočala, da zraven Differina uporabljaš Shalerjev gel melisa za umivanje obraza to uporabljaj zjutraj/zvečer. Dobi se v mullerju in stane okrog €5. Za zjutraj pa uporabi še kremo Garnier - Total Fresh. Meni zelo ljuba krema, jo uporabljam že več kot leto dni in mi je super res. Pa tudi ocene so pozitivne (kot si sam opazil)

Naj te pa opozorim še na nekaj - po Differinu se ti bo koža vrjetno luščila (lušči se povrhnjica in pod njo nastaja nova koža-saj veš) v tem primeru uporabljaj kakšno bolj hranilno mastno kremo. Trenutno imam eno v mislim, ampak se nikakor ne morem spomnit imena. Punce pomoč ?

Fino je tudi, če si boš za zjutraj/zvečer pred uporabo kreme in po umivanju obraza s Shellerjevim gelom omislil še tonik Ganier - celan&fresh zeleni.

Ker si fant, se vrjetno ne boš pudral, lahko pa najbolj kritične mozoljče malo zakriješ s korektorjem. Jaz ti priporočam tistega od Balee, je cenovno ugoden, meni zelo ljub korektor.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

Lp, Ana.
  • 0
Viens, reste ici!

#313 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 02 March 2007 - 12:24 PM

QUOTE(Ana @ 2. 3. 2007 - 12:17) View Post
Naj te pa opozorim še na nekaj - po Differinu se ti bo koža vrjetno luščila (lušči se povrhnjica in pod njo nastaja nova koža-saj veš) v tem primeru uporabljaj kakšno bolj hranilno mastno kremo. Trenutno imam eno v mislim, ampak se nikakor ne morem spomnit imena. Punce pomoč ?

alverde jojoba?
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#314 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 March 2007 - 12:35 PM

Ja ! biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#315 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 02 March 2007 - 12:39 PM

kok sm js pametna
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#316 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 March 2007 - 12:40 PM

IPB Image
  • 0
Viens, reste ici!

#317 lexi

lexi

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 02 March 2007 - 01:56 PM

ravno sem prebrala od uporabnika Lualah da mu Afrodita ni pomagala, sama pa sem dobila ravno to od Afrodite

http://www.kozmetika...ge=1014#izdelek

Nega obraza -> ACNE

Torej to resnicno nic ne pomaga in je boljse kaj drugega?
  • 0

#318 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 March 2007 - 02:41 PM

Čistilna pena iz te kolekcije vem, da je dobra. Za ostalo pa nevem. Lahko prepišeš sestavine v ustrezno temo in boš takoj vedela.
  • 0
Viens, reste ici!

#319 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 02 March 2007 - 03:20 PM

Lualah - a so to mozolji ali izpuščaji?!?
  • 0

#320 Lualah

Lualah

sramežljivec

• Člani
  • 20 posts

Posted 02 March 2007 - 03:28 PM

QUOTE(sonchika @ 2. 3. 2007 - 15:20) View Post

Lualah - a so to mozolji ali izpuščaji?!?

mozolji, nekateri so rdeči in vneti ter imajo belo tekočino včasih noter.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users