Jump to content

Photo

Ko bom velika, bom ...

• Please log in to reply
399 replies to this topic

• Guests

Posted 01 November 2009 - 09:32 PM

Nutella, čisto slučajno sem nekaj iskala na netu in ob tej zgodbi sem se nate spomnila - KLIK. Se da, tudi če ne greš na kozmetično šolo. wink.gif
  • 0

#302 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 04 November 2009 - 08:03 PM

Nutella, sem tud nate pomislila, ko sem videla ta oglas na študentskem servisu. Lahko poskusiš, če misliš, da ti bo šlo uskladit s šolo. Mogoče te pa vzamejo. wink.gif

62728 KOZMETIČNI TEHNIK 29.10.2009 02 22 90 900
Prostih mest: 2 DO 3 OSEBE Kont. oseba: ŠS MARIBOR
Kraj dela: MARIBOR Opombe: OD NOVEMBRA DO MARCA POTREBUJEJO 2 DO 3 OSEBE ZA POMOČ V KOZMETIČNEM SALONU. KOZMETIČNI TEHNIK, MASER/KA.
Datum: OD NOVEMBRA DO MARCA
Plačilo: 4,50 - 6,00 EUR/H
Zahtev. znanja: KOZMETIČNI TEHNIK

• 0

#303 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 November 2009 - 08:09 PM

Kalypso, če pa bi morala bit kozmetični tehnik, da bi lahko opravljala to delo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#304 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 04 November 2009 - 08:25 PM

Dilema, jaz sem tud že opravljala dela, ki so zahtevala v oglasu na šs poklicno izobrazo, sama pa sem gimnazijski maturant. wink.gif Poskusit ni greh pravim. Včasih se na oglas prijavi premalo ljudi s strokovno izobrazbo, pa vzamejo tudi alternative. wink.gif Ni ravno nujno, da imaš cetlc o izobrazbi. Lahko se tudi brez tega spoznaš na stvari. wink.gif
Sicer po mojem mnenju tako težko uskljajuješ gimnazijo in delo, ampak mogoče ne bi bilo slabo vsaj povprašat kako je s tem delom, poiskat veze itd. wink.gif
  • 0

#305 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 November 2009 - 08:34 PM

Se ne spoznam na te stvari, tak da ti verjamem na besedo. wink.gif wink.gif wink.gif laugh.gif Mogoče se ji res splača povprašat, zgubit nima kej ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#306 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 04 November 2009 - 08:41 PM

Ja, jaz bi morala imeti ali ekonomsko ali trgovsko šolo, da bi lahko delala v trgovini, pa so me potem kljub temu da sem bila gimnazijka vzeli.

Saj predvsem to mislim, da se pozanima kako stvari stojijo, da vzpostavi stik. Saj ni nujno, da jo zdaj vzamejo, to tak mislim, da je bolje, da ne, glede na to, da je gimnazijka, mislim, da da je fino, da se seznani z zahtevami in morda pa bo poleti med počitnicami, ko bo čas lahko prišla noter.
  • 0

#307 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 10 November 2009 - 11:43 PM

QUOTE(sahara @ 22. 10. 2009 - 20:07) View Post

men je gimnazija največja bedarija k sm jo kdaj nrdila. zj pa za prekvalifikacijo na frizersko plačujem 1400 eur (samo za 3 predmete, ker se mi iz gim vse prizna, plačujem pa še zmer tok kukr vsi ostali k majo recmo osn.šolo). če bi mela še eno šanso bi šla 100%na eno poklicno, še zmer loh poj nrdiš matur.tečaj al pa vzameš 5.predmet pa si isto kukr gimnazijc.

A bi lahko kaj več napisala o teh prekvalifikacijah (kje to delaš, kako poteka, kateri so te 3 predmeti, koliko časa traja), please, ker me ful zanima.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#308 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27657 posts

Posted 15 December 2009 - 06:17 PM

Nutella, morda zanimivo zate cez nekaj let.. ;)

http://www2.cudovita...=...st&p=665427
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#309 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 January 2010 - 09:34 PM

Čist mi je zamoril.. cry.gif

Trenutno intenzivno razmišljam o treh študijih- finančna matematika, farmacija ali dentalna medicina. Okej, za matematiko nimam omejitev. Za farmacijo- 89 točk cry.gif Za dentalno- 84 točk. S tem da po teh kriterijih za medicino (35% matura, 20% uspeh in 45% ocena iz ang, mat in bio) mam samo 83,2 točki cry.gif

Fak, res si nisem nikoli mislila, da se bom mogla kdaj tok sekirat, a bom sprejeta al ne. Pa sej ne vem še niti, v kero smer bi čist šla, ker vem da sta in medicina in farmacija tok zajebana študija, da me zmrazi že k samo pomislim. Ampak glede zaposlitve je super, potem maš job za celo življenje, recesija gor ali dol..

Argh, zakaj more bit to tok težko cry.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#310 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 January 2010 - 09:53 PM

Pa saj ti še mature nisi pisala, kaj zdej tu neke omejitve računaš? Po kakšnih kriterijih?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#311 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 January 2010 - 09:56 PM

Ja po tem kok približno hočem pisat, sej pomojem si lahko ene realne ocene postavim.
  • 0

After all this time?

Always.

#312 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 January 2010 - 10:00 PM

Ma približno no, samo niti slučajno pa ne tolko, da bi se zdej mogla sekirat zaradi tiste pol točke. Omejitve itak ne bojo iste, ti pa verjetno tudi ne boš mela točno enakih ocen na maturi. Sploh če si pridna in na kakšni težji šoli, jaz sem bila prav šokirana nad mojimi ocenami na maturi, na srednji sem imela bolj trojke kot štirke, maturo sem pa pisala se mi zdi 28 al 29.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#313 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 January 2010 - 10:05 PM

Pol si bla že skor zlata maturantka ohmy.gif Uf, svaka čast smile.gif Mah nevem, šuba ni glih težka po mojem, pa pri kakšni angleščini se lahko ubijem pa pomojem več kot 5 točk, če jo vzamem na višjem nivoju vseen ne morem dobit. Že to je pomojem dost optimistično down.gif Bio tut upam na eno lepo 4, ker je baje precej težka na maturi in na 5 ne bi upala preveč računat, edin za mat u bistvu še ne vem, kaj lahko naredim.. Tam ene 5-6 točk, mogoče. No, in iz tega pride smao tok mal, sej zato me skrbi, mislm tko k pač veljam za eno najbolj pridnih, potem pa vidiš, da u bistvu je zuni še na stotine bolj pridnih od tebe down.gif

Zdej sem se čist nekak zapičla v to dentalno medicino, sem se danes pog. s profesorco za bio in mi je povedala, da je to ločena smer od navadne medicine, tko da me je čist resno začelo mikat.. Mah, bomo vidl, dolga je še do tja..
  • 0

After all this time?

Always.

#314 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 January 2010 - 10:12 PM

Pomojem boš dobila več kot to. smile.gif Samo pač ne obupaj prehitro, se vidi da ful delaš in da si pridna, poleg tega lahko pri bio menda zbiraš vprašanja, kolkor se spomnem, tako da imaš tudi tam malo fore, matematika je itak tisočkrat lažja kot v srednji. Kaj imaš pa poleg bio?
  • 0

#315 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 January 2010 - 10:14 PM

Jst še nič ne vem, kaj bi šla naprej. Jeziki ne, računalništvo in te fore isto ne, ker ne znam in me ne zanima, čeprav je ful pametno kakšen tak študij nardit, pa še povsod te zaposlijo. Tud za informativce se mi ne sanja, no ja, morda kakšna biologija, joj pismo, pojma nimam down.gif . P je reku, da je šu lani na elektro pa na arhitekturo (slednje sam tko s sošolcem za družbo) in da mu elektro kr ok, čeprav tud še ne ve. Sem danes eno zloženko od tega faksa vzela, k se mi je zdel ves labav, pa je vbistvu ful tko ok videt, k kakšen za računalništvo, novodoben, hit službo dobiš, pa če te zanima, še tolk boljš (in ja, on kar nekaj stvari zna). Pa še fiziko in kemijo ma na maturi, pa matematiko na višjem nivoju, ker je itak v matematičnem oddelku in bi mu pomoje tak študij ful laufal. Joj, kaj bi dala, da bi bla jst tok kompatibilna s kakšnim ... verymad.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#316 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 January 2010 - 10:19 PM

QUOTE(Hevea @ 5. 1. 2010 - 22:12) View Post

Pomojem boš dobila več kot to. smile.gif Samo pač ne obupaj prehitro, se vidi da ful delaš in da si pridna, poleg tega lahko pri bio menda zbiraš vprašanja, kolkor se spomnem, tako da imaš tudi tam malo fore, matematika je itak tisočkrat lažja kot v srednji. Kaj imaš pa poleg bio?

Pri bio msz sploh ni ustnega zagovora, mature pa sicer mam (zbirko matur).. Sej za to se mislim max potrudit, konec maja gremo baje še na en 3 dnevni tabor, kjer se ne dela nič drugega, kot rešuje mature, da bi se res to v nulo nadrkal.. Mja, sej nisem še obupala no, samo skrbet me je začel. Poleg bio mam še geo, ampak tut tuki pričakujem največ kakšno 4, ker mi je precej nezanimiva in težka. Ampak mi je od ostalih predmetov vseeno še najboljša.

Kaj ti študiraš?
  • 0

After all this time?

Always.

#317 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 05 January 2010 - 10:29 PM

Biologija je vedno dobro ocenjena, ker če je težka pišejo vsi slabo in kriteriji so postavljeni glede na splošni uspeh. Matematiko ponavadi tudi vsi bolje pišejo in angleščino tudi. Slovenščina je edini tak predmet se mi zdi, kjer ne moreš ti več kot tok vplivat s svojim učenjem v zadnjem letniku. Esej ti pač prinese velik del ocene, kako ga pišeš pa je bolj stvar navdiha laugh.gif . Točk ti ne moreš izračunat, ker ne veš kolko se jih bo na določen faks vpisalo. Eno leto pred mano je bil vpis na naš faks ene 73 pik, tisto leto ko sem se jaz je bil 77, eno leto pozneje pa spet nižji. Poleg tega td če veš, da je visanih 200 preveč, kako veš, da ni tistih 200 slabših od tebe! Krizo maš, sej bo minilo.
  • 0

#318 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 January 2010 - 10:31 PM

QUOTE(Nincha @ 5. 1. 2010 - 22:19) View Post

Kaj ti študiraš?

Ako sprašuješ mene, angleščino in japonščino.
  • 0

#319 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 05 January 2010 - 10:36 PM

Ja, mam mal krize, ker je po eni strani še tok mal časa, odločitev je pa ena najpomembnejših v življenju. Ok, za srednjo šolo je u bistvu vseeno če greš na Poljane, Šubo ali Bežigrad, na koncu maš isto.. Če si pa želim postati zobozdravnica in me ne sprejmejo, potem grem pa nevem za bankirko.. Čist druga smer, čist drugač potem vpliva na življenje pa vse.. Ah, samo razmišljam "naglas" no. Pri fantu je še bolj kriza, on ma pa v mislih izključno vizualne komunikacije na ALUO in ne ve kaj bo, če ne bo tja sprejet. Res je težko to down.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#320 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 05 January 2010 - 10:37 PM

Nincha, dentalna je kuuuuul... mene je ful vleklo v to. Pa me še danes mal tongue.gif
Sam jebeš, sm si vseen hitr premislila, ker niso zmeri sam lepi pa u izi zobki pa ne vem kaj vse tongue.gif

Drugač pa kar se tiče faksov. Mene je skoz vse živo zanimalo in mam še zdej kake krize občasno. Pa ne da me ta študij ne zanima, zakon je, sam vseen... upam, da bom kdaj vseen kej več kot to. Rada bi uspela, pa nej se sliši 'ful rožnato'.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users