zdej mene zanima, kakšne so 'potencialne nevarnosti' tega, da se s kremo, ki ima uv zaščito mažem tut, kadar ne grem ven. pa če lahko katera razloži razliko med kemičnimi in 'naravnimi' (torej mineralnimi al kako se reče?) uv filtri ... al blokatorji al kako se reče- al filter pa blokator sploh ni isto?! sm že mal zmedena okoli tega.

Nočem te prestrašit, Špela ... ni tle nič strašnega. Glej, fora je samo v tem, da so filtri nekaj, kar za kožo nima nobene negovalne vrednosti, gre pač za kemijo, ki je koža sama po sebi ne potrebuje za normalno funkcioniranje ... iz tega vidika, da bi imeli efekt kot recimo antioksidanti, vlažilci itd. Gre samo za zaščito pred sončnimi žarki, ki pa doma ni potrebna. In potem so tisti filtri na koži odveč, brezveze se kožo matra z njimi. Ni pa to nič groznega ... primerjaj zadevo s pletenim klobukom, ki ščiti glavo poleti ... zakaj bi to nosila tudi doma med štirimi stenami? Brezveze, nima nobene vrednosti, ne boš pa zarad tega ti zdej zbolela, če ga boš nosila tud doma. Sej vem, neumna primerjava, ampak kaj druga mi trenutno ne pade na pamet.
Razlika med filter in blokator ... fora je ta, da blokator blokira popolnoma vse žarke, filtri pa samo nekatere (prefiltrirajo). Npr. nekateri filtri 'filtrirajo' samo UVA sevanje, nekateri pa samo UVB ... so pa tudi taki, ki delujejo na oboje. Razlike so tudi te, da nekateri filtri absorbirajo, drugi pa odbijajo UV žarke ... sicer pa to niti ni važn, ti sam glej, da krema vsebuje te zadeve, kok delujejo, ti pa itak ni treba vedet!

Zdej mi bojo pa prsti odpadl.