Jump to content

Photo

Prosto o sestavinah

• Please log in to reply
529 replies to this topic

#301 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 February 2006 - 12:25 PM

[quote=Špela]mene je dilema malce prestrašila s tem, da uv zaščita ni kaj prida dobra za kožo ... če ne greš ven. js se z mojo kremo z uv zaščito mažem tut, ko sem pozimi noter, ker mam občutneje bolj suho kožo kot sicer in mi je avon m24 premalo, kakšna alverde jojoba bi mi bla pa verjetno premastna (tut lusheva ultralight mi je bla absolutno premastna/pretežka).

zdej mene zanima, kakšne so 'potencialne nevarnosti' tega, da se s kremo, ki ima uv zaščito mažem tut, kadar ne grem ven. pa če lahko katera razloži razliko med kemičnimi in 'naravnimi' (torej mineralnimi al kako se reče?) uv filtri ... al blokatorji al kako se reče- al filter pa blokator sploh ni isto?! sm že mal zmedena okoli tega. biggrin.gif

Nočem te prestrašit, Špela ... ni tle nič strašnega. Glej, fora je samo v tem, da so filtri nekaj, kar za kožo nima nobene negovalne vrednosti, gre pač za kemijo, ki je koža sama po sebi ne potrebuje za normalno funkcioniranje ... iz tega vidika, da bi imeli efekt kot recimo antioksidanti, vlažilci itd. Gre samo za zaščito pred sončnimi žarki, ki pa doma ni potrebna. In potem so tisti filtri na koži odveč, brezveze se kožo matra z njimi. Ni pa to nič groznega ... primerjaj zadevo s pletenim klobukom, ki ščiti glavo poleti ... zakaj bi to nosila tudi doma med štirimi stenami? Brezveze, nima nobene vrednosti, ne boš pa zarad tega ti zdej zbolela, če ga boš nosila tud doma. Sej vem, neumna primerjava, ampak kaj druga mi trenutno ne pade na pamet.

Razlika med filter in blokator ... fora je ta, da blokator blokira popolnoma vse žarke, filtri pa samo nekatere (prefiltrirajo). Npr. nekateri filtri 'filtrirajo' samo UVA sevanje, nekateri pa samo UVB ... so pa tudi taki, ki delujejo na oboje. Razlike so tudi te, da nekateri filtri absorbirajo, drugi pa odbijajo UV žarke ... sicer pa to niti ni važn, ti sam glej, da krema vsebuje te zadeve, kok delujejo, ti pa itak ni treba vedet! biggrin.gif Če te pa že zanima ... UV filtri so predvsem organske kemične snovi, ki so sposobne zaradi svoje strukture absorbirati (vpiti) ultravijolične žarke na različnem področju valovnih dolžin. Za optimalno zaščito je treba te kemične snovi kombinirati. Visok zaščitni faktor se največkrat dosega s kombinacijo treh ali štirih različnih UV-filtrov v pripravku, pogosto pa jim dodajo še anorganske filtre, ki odbijajo UV-žarke.

Zdej mi bojo pa prsti odpadl.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#302 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 04 February 2006 - 12:32 PM

QUOTE(DiLeMa)
Zdej mi bojo pa prsti odpadl.

:notworthy: pridna bla! fala!
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#303 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 04 February 2006 - 07:16 PM

Filtri so dodatna kemija, ki obremenjuje kožo. Verjetno pa tudi za zdravje niso najbolj nedolžni (verjetno).
Obstajajo blokatorji in absorberji. Mineralna dva - titanijev dioksid in cinkov oksid sta blokatorja, kemični (octy butymethohyciamate - se mi zdi, da je nekaj takšnega) pa absorber.
Razlike pretirane pa ni.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#304 mecajek

mecajek

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 04 February 2006 - 10:21 PM

Mene pa zanima katera sestavina oz.sestavine so tiste, ki učvrščujejo kožo?
  • 0

#305 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 February 2006 - 08:47 AM

kofein. Pa še nekaj naravnih sestavin je takih, samo jih iz glave ne poznam.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#306 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 05 February 2006 - 12:01 PM

QUOTE(sonchika)

a pol,če si dam zos od kave na obraz mi bo kej kožo učvrstil? oops.gif biggrin.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#307 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 05 February 2006 - 12:12 PM

rea, bom dons probala pa porocam biggrin.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#308 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 05 February 2006 - 12:16 PM

QUOTE(*pikica*)
rea, bom dons probala pa porocam biggrin.gif

a ti to čist res,pikica laugh.gif
  • 0

#309 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 05 February 2006 - 12:17 PM

ja seveda biggrin.gif castna titova biggrin.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#310 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 February 2006 - 12:39 PM

QUOTE(rea)
QUOTE(sonchika)

a pol,če si dam zos od kave na obraz mi bo kej kožo učvrstil? oops.gif biggrin.gif

Neki takega, ja. smile.gif
  • 0

#311 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 05 February 2006 - 06:09 PM

jz morm mal napisat neki!
ta smetlikina krema od alverde je tko čudna za mazat,da sploh ne vem,če mi je všeč al ne!!! smile.gif
taka trda mi je,pa v momentu se posuši(sj je fajn,da nisi nč mastn okol oči,sam vseen-še namazat skot ne uspem,tok hitr se strdi)
a se keri tud tko zdi?
  • 0

#312 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 05 February 2006 - 06:23 PM

Tiste, ki se na to bolj spoznate... kaj STEARYL ALCOHOL, CETYL ALCOHOL in BENZYL ALCOHOL spadajo med slabe alkohole, al je od njih tudi kaka korist? Ker so med sestavinami ene maske za lase, pa se sprašujem kateri so "dobri" alkoholi, če sploh so kakšni?!
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#313 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 05 February 2006 - 07:29 PM

STEARYL ALCOHOL, CETYL ALCOHOL sta dobra alkohola, ki sta vlažilca.
Benzyl je pa slab.
  • 0

#314 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 05 February 2006 - 09:59 PM

Sonchika, kje si pa dobila info da kofein učvrščuje kožo? jaz se ga pa tak na veliko izogibam da je joj..ker je bilo na enem drugem forumu govora da naj bi deloval tako da koži odvzame vlago?
  • 0

#315 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 05 February 2006 - 10:52 PM

u u u - jest bi pa kr tuki mal opozorila na tiste potrošnice ki prisegajo na Dove Nutri bodi milk: v Milerju imajo sedaj akcijo, za 400 ml je 710 sit!! 1. nadstropje, prec desno!!
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#316 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 February 2006 - 08:32 AM

Bluberry - ravno zaradi tega izgleda koža nekoliko bolj napeta. Je pa res, da celulita in podobnih nadlog ne bo odpravilo nič.
  • 0

#317 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 06 February 2006 - 03:03 PM

A je možno, da men tale alverde ognjič, balzam za ustnice full izsušuje ustnice?
ne vem ...ampak jst si vsak večer namažem ustnice s tem in mam zjutri tko suhe, prow suha koža se mi gor nardi..a je možno da zato ker ognjič recmo zdravi pa celi rane in zato pol ubistvu bol izsuši ustnice kot navlaži??
  • 0

#318 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 February 2006 - 03:40 PM

Vse je možno. Zamenjaj ga, pa bo.
  • 0

#319 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 06 February 2006 - 06:23 PM

ej rea, kje si našla ono schellerjevo nočno kremo z pomarančnimi cvetovi al nekaj takega??Sem danes gledala v dm-u pa je ni blo ermm.gif
  • 0

#320 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 06 February 2006 - 08:27 PM

QUOTE(Blondi)
ej rea, kje si našla ono schellerjevo nočno kremo z pomarančnimi cvetovi al nekaj takega??Sem danes gledala v dm-u pa je ni blo ermm.gif

v dm-u! smile.gif
samo je pa res,da že 2 mesca nazaj;)
Sonchika-a veš ta smetlikina krema-a jo maš?(alverde)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users