Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu
Posted 18 September 2018 - 03:25 PM
Pa si poskusila s kemičnim čiščenjem ne s fizikalnim? Ni vodni kamen?
Posted 18 September 2018 - 04:09 PM
Kako to misliš kemično, Planet? Da našpricam pa pustim in sperem brez drgnenja?
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 18 September 2018 - 04:36 PM
V smislu, da si naspricala gor recimo kis - ce je vodni kamen, ga bo v kemijski reakciji s kislino raztopilo. Mehanicno je pa z drgnjenjem, ja - soda bikarbona je zaradi relativno slabo topljivih delcev blagi abraziv.
Posted 18 September 2018 - 04:54 PM
Da najprej s kemijsko reakcijo (= bolj ali manj eko čistilo za vodni kamen po lastnem izboru, jaz imam Froschevo, kis se ni ravno obnesel) raztopiš vodni kamen (= pustiš našpricano npr. pol ure, uro) in šele nato podrgneš. Ne da ga poskušaš odstraniti samo z drgnjenjem (ker je težko in bolj ali manj neuspešno).
Ponavadi po tem, ko kamna dlje časa ne odstranjuješ, traja nekaj rednih tedenskih čiščenj, da so površine spet gladke.
Posted 22 December 2018 - 09:14 AM
Jaz imam neko staro krpo, pa mi je ravno sonce sijalo na TV in vidim da je moje uspesno brisanje praha razultiralo samo v tem da sem ga potisnila na en rob ekrana. 😅
[Napoleon]
Posted 22 December 2018 - 09:30 AM
Posted 22 December 2018 - 10:58 AM
Posted 22 December 2018 - 11:43 AM
Posted 22 December 2018 - 07:20 PM

Posted 22 December 2018 - 09:44 PM
https://www.mimovrst...metlica-za-prah
: )
Sicer mi je boljši tisti, ki ga imajo v Milerju, ima boljšo metlico (se ne spomnim znamke trenutno).
Posted 22 December 2018 - 10:50 PM
Posted 22 December 2018 - 11:13 PM

Posted 25 January 2019 - 06:48 PM
Clean my space vlog o razlicnih home-made cistilih in tehnikah ciscenja, ce katera rabi inspiracijo
Posted 26 January 2019 - 01:21 PM
Citronska kislina is the new vinegar.
Brez heca, cimra je z njo očistila WC, ki sva se ga lotevali na vsake toliko z raznoraznimi prijemi. Super tudi za čistit vodni kamen iz skodelic za vodo od mačkona, grelec za vodo se šajna kot nov, potem pa to zliješ v umivalnik in se še umivalnik lepo sveti. In še smrdi ne!
Kupila je celo vrečko citronke v kristalu, skodelico nasuje v cca 1,5l vode in s tem očisti (v trenutku skoraj) vse, kar je zabetonirano z vodnim kamnom.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 26 January 2019 - 01:27 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 January 2019 - 01:30 PM
Pablo Picasso
Posted 26 January 2019 - 02:19 PM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 26 January 2019 - 02:25 PM
Wc je pa treba ročno spraznit vode - s plastičnim lončkom, da je not vlita samo ta raztopina, da res dobro učinkuje na usedlini na dnu. Nato pa še skodelica citronke in dodatna količina vode, kolikor jo potrebuješ, da doseže zgornje površine. Na koncu podrgneš z metlico. Dirty job, sam je vredno, res Meni je zgledala školjka prej, da je že za na odpad. Zdaj je pa kot nova, brez pretiravanja.
Kupi se na oddelku za kuhanje - za vlaganje, rekla je, da jo je kupila v mercatorju.
Sem našla sliko na nekem avto forumu, kjer z njo napadajo rjo
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 26 January 2019 - 02:29 PM
Mene sicer najbolj matra vodni kamen okrog odtoka v enem manjsem kamnitem umivalniku, ki se ga pač ne smem lotit s kislinami :/
Posted 26 January 2019 - 02:35 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users