You know deep down it's all lies but still buy it. It's a multi-billion dollar industry making a few people very rich.

Diskusije glede "cerkev vs država" in o religijah
Posted 31 March 2013 - 08:32 PM
You know deep down it's all lies but still buy it. It's a multi-billion dollar industry making a few people very rich.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 01 April 2013 - 08:44 AM
OMG
No to je dokaz da na netu lahko najdeš svašta, praktično vsega. Ni dolgo od tega, ko so se tukaj lepili linki, kjer je bilo zapisano, da je bil Jezus vegetarijanec, etc. Moh..
Saj dejansko ne veš, ali je bil, ali ne. Jaz sem že večkrat prebrala, da naj bi bil, pote, naletiš na kaj takega.
Sicer jaz cerkve ne jemljem resno, me pa vseeno pogreje takšna
diskriminacija in provokacija! Sicer je pa znano, da biblijo interperetirajo v lastno korist, tako kot oni želijo videti in razumeti.
Sicer v članku je navedeno to:
Tudi zanje velja napotilo iz prve Mojzesove knjige: »Glejta, dajem vama vse zelenje s semenom, ki raste po vsej zemlji, in vse sadno drevje, katerega sadje nosi seme. Naj vam bo v hrano. Vsem živalim na zemlji, vsem pticam na nebu, vsemu, kar se giblje po zemlji in ima v sebi življenje, dajem v živež vse zelene rastline. Zgodilo se je tako. Bog je videl vse, kar je naredil, in glej, bilo je zelo dobro.«
Bog je torej dal ljudem vegetarijansko oz. vegansko hrano, tudi Jezus iz Nazareta je bil vegetarijanec, to so bili tudi njegovi apostoli. Peter je živel od kruha in oliv, Matej je živel od semen, drevesnih sadežev in zelenjave, Janez ni nikoli užival mesa …
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 01 April 2013 - 09:46 AM
Karkoli je res (a je Jezus bil vegetarijanec ali ne), mislim, da se lahko strinjamo, da je cerkev kot institucija nekaj drugega, kot (sama) vera. Poleg tega je v svetem pismu tudi mnogo kontradikcij, ki si jih potem vsak po svoje razlaga. Cerkev je pa pac razlasala, kar jim je bila v tistem trenutku voda na mlin (od odpustkov do carovnic).
Posted 01 April 2013 - 10:08 AM
Saj dejansko ne veš, ali je bil, ali ne.
Jaz sem že večkrat prebrala, da naj bi bil, pote, naletiš na kaj takega.
Vem vem, saj pravim, meni je to glede smrtnega greha vegetarijancev ena velika, velika budalaščina.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 April 2013 - 10:56 AM
Karkoli je res (a je Jezus bil vegetarijanec ali ne), mislim, da se lahko strinjamo, da je cerkev kot institucija nekaj drugega, kot (sama) vera. Poleg tega je v svetem pismu tudi mnogo kontradikcij, ki si jih potem vsak po svoje razlaga. Cerkev je pa pac razlasala, kar jim je bila v tistem trenutku voda na mlin (od odpustkov do carovnic).
Ne pozabimo, da so aktualni cerkveni veljaki skozi vso zgodovino brisali iz Biblije tisto, kar jim ni pasalo in dopisovali tisto, kar jim je v določenem obdobju koristilo.
Žal večina ljudi tega ne ve ali pa si tega noče priznati.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 01 April 2013 - 04:29 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 05 April 2013 - 08:20 AM
Hahak, itak, se bojijo, božčki mali privilegirani. Mrš!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 05 April 2013 - 08:24 AM
Jaz sem skoraj 100 %, da je fake. (to, da je priznal)
Posted 05 April 2013 - 10:10 AM
po moje je tudi izmišljeno
Posted 11 April 2013 - 07:42 AM
Posted 14 April 2013 - 07:20 PM
Posted 18 April 2013 - 01:09 PM
Pomembno je, da hodiš redno k spovedi in da ti ni nerodno vedno istemu duhovniku povedati, da si padla v isti greh.
Tole se mi slisi kot recept za uspeh, ja ; ). Drugace me pa spominja na April iz Grey's Anatomy.
Posted 18 April 2013 - 01:09 PM
Za njo je žalostno, ker misli, da je to kar počne (nekaj naravnega) greh.
Poznam v živo en podoben primer, ko se človeku, ki je bil strogo krščansko vzgojen, občasno prav 'utrga' in počne vse = nečistvuje, po njihovo. Potem pa sledi obdobje obžalovanja,
samoobtoževanja in samokaznovanja.
Naj raje moj nasvet posluša Tina: samozadovoljuj se še naprej, tako pogosto kot ti paše.
Posted 18 April 2013 - 01:11 PM
Ojej, katastrofa. Ne razumem tega, res ne...
Posted 18 April 2013 - 07:55 PM
Kinky, za še en zabaven post dobiš +
Ja res, to je prav noro, kaj ti ljudje razmišljajo in govorijo.
Jaz sem bila tudi krščansko vzgojena, ne spet fuul strogo, ampak recimo moji starši vsako nedeljo gredo k maši, pa pred kosilom se moli in take stvari.
Niso pa mi uspeli vbit teh bedarij v glavo...
Oziroma mami še celo priznava sedaj, da je prav, da se npr. par pred poroko dodobra spozna na vseh področjih
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 18 April 2013 - 09:04 PM
Posted 21 April 2013 - 10:48 AM
Posted 21 April 2013 - 02:15 PM
Za njo je žalostno, ker misli, da je to kar počne (nekaj naravnega) greh.
Poznam v živo en podoben primer, ko se človeku, ki je bil strogo krščansko vzgojen, občasno prav 'utrga' in počne vse = nečistvuje, po njihovo. Potem pa sledi obdobje obžalovanja,
samoobtoževanja in samokaznovanja.
Naj raje moj nasvet posluša Tina: samozadovoljuj se še naprej, tako pogosto kot ti paše.
Meni je ful grozno, ko pomislim za nazaj, ko sem bila pomojem tam okoli 10 stara, tam okoli pač. In smo pri verouku pomojem neki na temo samozadovoljevanja al pa spolnosti govorili in sem se potem fuuuuul slabo (res ful, kot da sem ne vem kakšen greh naredila in da bo zato ne vem kaj z mano) počutila, ker sem se samozadovoljevala in igrala z nagimi barbikami in keni. Za to slednje sem se spovedala, za masturbacijo pa srčno upam, da ne. Pač ful mi je grozn, če pomislim, kakšen brezvezni psihični pritisk sem takrat doživela/doživljala .
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users